Tuesday, January 31, 2012

KERENAH ANAK-ANAK

 Hati mana lah yang tak terhibur tengok keletah anak-anak kan... bukan takat terhibur.. tahap nak pitam pon ada..hahah... 

Macam Acih dia dah besar.. so kerenah dia dah lain.. dulu time dia kecik-kecik perangai boleh tahan jugak.. haihhh teringat Acih time kecik-kecik... paling pandai menjawab... hobi dia kalau amik from nursery nak balik ke umah tu.. turun kereta.. dia tegak je tanak jalan... setengah jam aku begaduh nak suruh dia naik.. dia tahan keras je kat situ.. 

Acih cayang ucuk mama


ingat lagi dulu Acih kecik.. aku geram sangat sebab aku tatau apa menda yang dia nak.. dia asyik melalak.. last-last aku tinggalkan kat hall.. aku masuk bilik kunci pintu.. duduk dalam bilik 10 minit.. muahahha.. jahat mak kau.. tapi Acih tak pernah conteng dinding.. tak penah ok... bersih je dinding.. orang datang umah pon heran sebab ada anak kecik tapi dinding bersih je.. hahaha... itu lah Acih... perfectionist.. tapi satu masalah dia.. bila dia nak segalaaaaanya perfect dia kuat sentap... pastu aku yang sentap tengok dia sentap..haha.. macam nak ajak dia buat artwork ke apa... nanti dia excited.. pastu dia yang suruh aku pikir apa nak buat.. sebab dia tak de idea.. dan dia tak nak bila dia buat tu nanti tak cantik.. oihhh geramnya! mula lah aku tepekik-pekik "buatttt je.. salah takpeeee, bukan ada orang nak cubit ke apa ke... ".. pastu terus fade-up.. aku fade up, dia pon fade up.. pastu ko pusing sana, aku pusing sini.. declare war!!! muahahaha... 

kalau sikat rambut mesti mcm nie.. mesti macam tu.. macam ni tak boleh.. macam tu tak lawa... oihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. serba serbi kena perfect.. pitam mak kau.. sebab tu dia very the slow.. dia tak suka main tibaiii main belasah.. no no no.. 

kalau godek kat blog nie boleh cari video Acih time makan ice cream ngan makan ubat.. hahaha.. aku tak leh tengok video tu.. sebab kelaka gila... dari kecik dia macam tu.. sampai ke besar masih macam tu ;)

Amaani... hehehe kadang aku cakap "Amaaaaaniiii, sapa anak onyet angkat tangan".. muka bangga gila laju-laju angkat tangan.. hahahahahaha... 

tengok Amaani.. heheh.. kalau begaduh ngan Acih.. confirm lah dia yang menang.. dah banyak kali Acih menangis.. sian akak tau.. pastu gangster gila.. panggil kakak dia apa tau? "Acihhhhhhhhhhhhhhhhhh" "Kacihhhhhhhhhhhhhhhh".. yang si kakak puas lah bahasakan diri tu "akak, kakak".. kenit bolayan jek.. 


Amaani and Acih

Amaani? hahahahah memang kontra gila lah ngan Acih... nak lajuuuuuu jek... kelam kelibut.. sebijik mak dia.. hahahah... tegopoh gapah... dinding umah dah jadik hapa dia conteng... mandi pon suka gila.. kalau dia melalak ko sound jek "Jom mandi".. masa tu jugak dia terus bediri angkat tangan suruh bukak baju sambil menangis tak berenti lagi.. hahahahaha... mandi air sejuk ke suam ke dia tibai jek.. takde hal.. makan? lagi lah takde hal.. semua dia hantam... 

sekarang ni main petikkkkk jer "Mamaaaaa, Atannnnnnnnnnn, Ayammmmmmmmmmmmm, Dapppp"
matiklah.. pukul 11.00 malam keluar ayat tu dari mulut dia.. menggelupur aku tatau nak bagi makan apa..hahaha... 

Semalam lagi best... aku tengok tv.. dia main ipad.. pastu bosan dia campak je ipad.. nasib atas tilam T___T pastu lagi kita sound "Amaani, elok-eloklah.. jangan campak nanti rosak".. dia pandang jeling jek.. cehhh!!! pastu dia amik dia campak ipad kat muka aku.. tepat kena kat tulang kening... gila bengkok mak kau menahan sakit okeh.. ada dia heran.. dia jeling sambil berlalu pergi meninggalkan aku meraung kesakitan..  

ok sekarang dah pandai dahhh.. suh amik gamba je.. macam-macam muka dia bagi... hahahahahhahaa... 













tapi paling tak tahan 




























boleh pitam 




























Amaani buah hati 

























pengarang jantung!!!!


































*PITAM MAK KAU*







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

23 comments:

dilla nadila said...

comel nye amani..geerraammmm~

eazy insyira said...

rasa nak gigit amaani'

Reensyarinie said...

haha..klakar la amaani ni..mmg sempoi la.

Anonymous said...

ni yg rs nk anak cpat ni....hehehe..=)

hatim a.r said...

ok la tu,kemalasan acih untuk mandi di compensate oleh amaani.selera makan acih pun amaani yang ambik,perfek partner nih

Anonymous said...

kehadapan kak fillah yg gojes,

ai kan kalo tgh berduke, tetibe tgk akak up n3 pasal keletah anak2 akak ni kan, terusssssssss ai jd ceria... dorang ni sgt menghiburkan& menggembirakan hati...
(beginilah kalo xde anak, tumpang kasih anak org)

akak update 10kali sehari pasal budak2 ni pun xpe... ai sanggup je refresh page kak filla ni setiap 2jam sambil berdoa ade n3 baru.. kahkahkah

moga anak2 akak menjadi anak2 soleh yg mendoakan syurga buat kak filla n pak radie... InsyaAllah..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Kiki ila dlm keta.otw blk umh.senyum2 bca blog fila.

.: yUhAiSya :. said...

hahaha..best citer ni, rasa nk gomol2 amani...!

JMR said...

hahahahahahahahahahahahaa...amaani terbaek!!

faizah said...

berapa umoq amaani ni>eii geram btl la...

Anonymous said...

cute

Aya Ariel said...

holloohhh...hooolllohhhh..hoolllloooohhhh..amaaniii...!! knape muka tombam sgt nih hahhh?? haiihhh laaa...anak onyet? kesiann amaanii..

kat rumah aku ade org bela beruk..tiap2 ari kalo lalu depan rumah org tu mesti kakak tnya " mana monkey kawan kakak??" lalalala..sape aja nih kalo bukan mak dia??

nalsweet said...

amaani spesis lekat x ngan orang baru dia kenal?rase mcm nak jumpe dia dan peluk kuat2..ketat2..
dah mcm bantal peluk tengok dia..
ohye, jgn risau..saya akan umpan dia dengan makanan..hiks
*berangan nak anak comel mcm amaani*

Mooniqueen said...

Banyak persamaan amaani dgn mya.. Sebab sebaya pun...bab gangster tu mmg ye.. Sy ni memang byk Kali Kene debik dgn dia. Kene gigit smpi lebam2, klu taknak apa yg dia pgg tu, dia main campak je dekat kite.. Kdg2 tu nasibla Kene muka ke kpla ke, bdn ke,,skt ooo..

Anonymous said...

sy gelak sorg2 kat opis baca n3 nie..bdk2 opis sume pelik..hahaha.
amani giler comels!!
su-su

Anonymous said...

amani ngan acih menari tiang??? lalalala...

Mama Tuah Melaty said...

comel sunggoh la amani nih..geram tengok peha dia tuh. rasa macam nak gigit-gigit je.

La Reine said...

seronok tgk anak2 filla, sihat, ceria, comey-comey kakak ngan adiknya. Best jugak ada anak ppuan. semoga hidup filla sekeluarga sentiasa dalam Allah.

Elly said...

Geram giler aku kat Amaani ni...

lysa said...

ohhh sapa anak onyet ye,pastu amaani angkat tgn maknanye mak die adalah makk..erkkkkkkk..heheh

k.fila,tlg la sy,tlg la gigit2 pastu kunyah2 pipi bdk kecik tuuuuuu...comel sgttttttt!!

Sue_Echan said...

aloololo comelnye....rase nak cubit jer...

La Reine said...

again 'semoga hidup filla sekeluarga sentiasa dalam Rahmat Allah' ..ye itu yg sebetulnya.

Intan said...

comeinyer..geram tgk amani..mmg kontra abis ngan kak dier..meh nak gigit pipi tmbam tue..pipi tembam sama ngan anak aunty nie,hehehe