Wednesday, August 29, 2012

Al-Fatihah buat adikku Mohd Shafiq bin Ibrahim.

Tak tau nak mulakan dari mana.. ayat apa... nak tulis apa.... aku nak jadikan entry ni sebagai kenangan untuk aku luahkan isi hati yang tak tau nak cakap cemana.. kadang kosong.. kadang keliru... 

Shafiq adik aku yang korang semua kenal sebagai Busu telah kembali ke rahmatullah pada 26 Ogos 2012 (Ahad) di Medan dalam pukul 8.00 pagi.. Shafiq pergi secara tiba-tiba dan rasa macam sekelip mata hilang.. aku nak type pon tak sanggup... tapi terpaksa pujuk hati.. kena selalu ingatkan diri sendiri, setiap yang hidup pasti akan mati.. tak kira tua atau muda.. sihat atau sakit.. kalau Allah SWT dah kata umur kita sampai di situ.. maka akurlah kita.. yang hidup, walaupon berat, redha lah kita.. 

Aku dan family, Wan, Atok, Abang aku dan adik aku Shafiq ke Medan pada 22 Ogos.. (rabu).. kitorang memang amik package siap tourist guide.. tiap kali bercuti dengan keluarga, aku rasa orang paling excited mesti Shafiq adik aku.. dia memang suka berjalan.. lagi satu dia memang suka makan.. itu je... kadang call asyik tanya aku dah isi permohonan cuti ke belum.. 

Hari pertama tu.. kami stay kat Grand Angkasa Medan.. then hari ke 2 ke Lake Toba.. perjalanan dalam 5 jam.. dari Lake Toba, esok nya ke Berastagi dalam 4 jam.. lepas Berastagi kami pulang ke Medan semula.... malam terakhir tu makan malam kat Restoran Garuda.. tak tau lah mungkin arwah makan banyak, makan kambing, makan kikil, nasi banyak.. dan sebelum tu masa kat Berastagi ada singgah makan durian.. ktorang tak tau pon yang shafiq ada darah tinggi.. atau penyakit lain.. dia sihat macam orang lain.. umur pon baru 28 tahun.. 

Malam tu lepas makan terus balik Hotel.. aku tak lepak kat lobi, terus je naik bilik sebab letih.. Shafiq lepak2 kat lobi dengan Wan, Atok dan Abang aku.. lepas tu tak lama pon.. Shafiq pon naik bilik dia.. dia sebilik ngan abang.. Esok pagi aku dah bangun awal... Ani and Acih pon bangun awal dah.. siap main baling-baling bola ngan Pak Radie dalam bilik.. Shafiq dah bangun awal jugak.. dia lepak dalam bilik Wan bersembang ngan Wan.. adalah dalam sejam bersembang ngan Wan.. lepas tu tetiba dia ajak Wan gi pinjam charger handphone kat bilik aku.. Wan tak nak pegi.. Wan cakap pegi jelah sorang.. tapi Shafiq beria-ia ajak Wan teman... so dia datang lah berdua ngan Wan.. sampai depan bilik aku, Shafiq tekan bell.. pastu Wan marah, Wan cakap, kang bising, buatnya Ani ngan Acih lom bangun.. so dia terus serba salah, dia undur berdiri belakang Wan.. Acih pulak terus lari pegi bukak pintu.. aku baring kat katil.. pastu tetiba aku dengar bunyi bedentum kuat, tak lama pastu dengan Wan jerit "Shafiiiiiiiiiqqqqqqqqqqqqq".. Pak Radie terus lari ke luar.. aku pon lari keluar.. aku ingatkan Acih tersepit pintu ke apa ke.. 

Masa aku keluar tu.. aku nampak kaki shafiq dah melunjur lurus.. Wan peluk dia dari belakang.. Wan nangis-nangis panik... Wan nangis-nangis tanya "Shafiq.. anak mama, kenapa ni, Ya Allah, Shafiq anak mama, kenapa nak, kenapa anak mama, mengucap pittt.. mengucap"... Aku keras kat situ.. terus pegang dia.. Pak Radie terus lari pegi bilik abang aku.. abang aku tengah tidur.. pak radie kejut dia cakap "Jai, shafiq jai.. shafiq jatuh jai".. Abang aku bangun mamai-mamai terus lari ke depan taktau apa.. Atok pon Pak Radie pegi panggil.. semua lari meluru kat depan bilik aku.. semua guest lain keluar dari bilik tercengang-cengang.. Aku dah jerit suruh call ambulance sekarang jugak.. ada staff hotel gak ngan kitorang.. aku jerit-jerit tanya mana ambulans? dia cakap dah call, tengah tunggu.. Acih cakap masa dia buka pintu bilik tu.. dia nampak Busu kat belakang Wan tetiba mata terpejam terus rebah ke belakang kepala terhentak kat pintu bilik depan tu.. terus jatuh... masa Wan pangku tu.. aku tak pasti maybe stroke.. tangan kejang... mulut berbuih sikit.. dan tetiba biru... Abang aku tenang.. dia suruh aku amik air ngan kain basah.. aku amik air ngan kain.. pastu bawa air segelas.. tak tau nak buat apa.. aku try nak bagi minum, tapi tak boleh.. 

kejadian terlalu pantas.. semua panik... sebab dia sihat.. dia tak sakit.. tetiba je rebah.. lepas tu diorang decide angkat dia bawak ke lobi.. nak tunggu ambulans lambat.. masa diorang angkat aku lari masuk dalam sarung seluar, baju.. terus pegang Acih... "Kasih, jaga adik.. jangan keluar dari bilik.. kejap lagi papa naik.. duduk diam-diam dalam bilik".. aku selak pintu aku terus lari ke bawah... aku ikut transport hotel ke Hospital Medan.. Wan ngan Atok duduk depan.. aku dengan arwah kat belakang.. arwah baring.. aku pegang tangan dia.. sejuk.. tak bergerak.. mata dia pejam rapat.. dada tak berombak.. kaku.. aku takut.... aku panggil dia "Shafiq, bangun shafiq.. kenapa nie, Pit, Pit, jangan macam nie".. 

Sampai je hospital kat emergency.. bawak dia terus baringkan.. dan doktor check dada.. check mata.. doktor pusing belakang cakap "dia udah ngak ada buk".. aku macam blur.. "apa? nanti, check lagi, tolong check dulu betul-betul".. dia check lagi.. dia cakap lagi "Iya, buk, udah nggak ada".. aku pusing belakang tengok Wan ngan Atok dah menangis.. Ya Allah, lemah longlai rasa satu badan nie.. otak aku macam berhenti berfikir.. rasa kosong... jantung rasa berhenti berdegup.. tak de apa-apa perasaan.. melainkan rasa confuse.. aku lari pegi depan bila nampak teksi sampai.. Abang aku, Pak Radie ngan anak-anak aku turun dari teksi.. Pak Radie tengok muka aku.. aku cuma mampu geleng kepala cakap "takde.. takde.... Shafiq takde"... diorang lari masuk dalam... Pak Radie cakap "Apa nie? apa nie? apa semua nie? Ya Allah" 

Rasa lemah tak leh berdiri.. Pak Radie peluk suruh bertenang.. dia pergi saat kami tengah holiday.. 4 hari bersuka-suka, amik gambar sama-sama, jalan-jalan, makan-makan, shopping, naik boat.. happy... ingat lagi dia suruh aku amik gambar dia guna phone dia.. masa tu kat Berastagi.. dia duduk atas kuda.. pastu aku snap.. kuda tu pandang ke tepi.. bukan main hangin lagi dia sebab kuda tu pandang tepi... Ada banyak gambar family.. gambar aku berdua dengan dia masa cuti nie.. Aku redha, family redha.. bersyukur di saat-saat dia menghembuskan nafas yang terakhir dia pergi atas pangkuan mama... dalam pelukan mama.. di kelilingi kami semua.. Ya Allah beratnya rasa hati.. sakitnya dada nie..hebatnya dugaan ini.. 

Aku asyik terbayang bagaimana dia terbaring.. sekejap-sekejap aku teringat.. tapi aku tenangkan hati.. lebih elok macam nie.. kalau ditakdirkan dia pergi sorang-sorang.. takde yang tahu.. lagi sedih.. aku teringat ada pakcik datang rumah baru-baru nie.. dia cakap Arwah orang paling untung.. sebab dia meninggal sebelum ibu bapa dia... doa dari ibu dan bapa untuk anak tu sangat kuat.. amal kebajikan yang ibu bapa buatkan untuk anak pahalanya besar terus sampai kepada anak... tak sama macammana doa anak kepada ibu dan bapa.. dia meninggal di usia muda.. dalam keadaan sihat.. dalam keadaan langsung tak di jangka.. walaupon berat utk terima, itu dah ketentuan.. Allah lebih sayangkan dia..

Pengurusan bawa balik jenazah pon lancar.. pukul 3.30 petang tu jugak dapat bawak balik.. aku tak tahan sedih... Wan cakap "kita pegi berlapan, tapi kita balik bertujuh".. hati aku kosong... sekosong-kosongnya sepanjang perjalanan balik... Ya Allah beratnya nak menanggung.. kita naik satu flight.. tapi Shafiq tak duduk dengan kita.. Shafiq kat bahagian kargo.. sebak tak tertahan.. 

ni semua gambar-gambar aku ngan arwah adik aku Shafiq masa kat korea last year.. Wan cakap, Shafiq paling happy pegi Korea.. mungkin tempat tu sejuk.. dia happy.. seminggu sebelum pegi Korea, dia asyik try baju... try snow cap, try glove.... begaya depan cermin.. kejap-kejap tunjuk kat Wan.. Walaupon dia pendiam.. muka masam... tapi dia manja.. lagi-lagi ngan Wan.. dengan Acih and Ani pon dia rapat.. dia suka cuit-cuit budak-budak tu.. suka amik keropok Acih.. suka bagi Acih hangin.. kalau suruh dukung Amaani tu.. punyalah kekok gila.. pastu cium-cium.. Ani mengamuk je.. dia tak pandai tunjuk sayang... tak pandai cakap-cakap sangat dengan anak buah.. tapi dia suka peluk-peluk.. cuit-cuit.. ngan Wan pon dia suka sangat cuit-cuit Wan.. suka tepuk-tepuk belakang Wan.. 


bila Wan tengok je gambar dia atas nie.. mesti nangis Wan cakap "Handsomenya anak mama.. hensemnya anak mama".. sayu hati aku nie.. 



Shafiq anak yang baik.. adik yang baik.. tak pernah menyusahkan orang.. tak pernah meminta-minta.. tak pernah pinjam pon duit aku.. duit abang dia pon tak pernah.. semalam Wan cerita.. dulu-dulu Wan selalu check wallet dia.. kadang nampak receipt bank tu.. duit sikit sangat kalau dah hujung bulan.. nanti Wan buat-buat lah tanya "Pit, ko ada duit tak?".. dia mesti jawab "Adaaaa".. nanti Wan hulur dia RM50.. kemain suka pulak dia amik buat isi minyak kereta.. macam tu lah Wan ngan dia.. anak kesayangan.. anak bongsu.. makan nak sedap je.. dia suka minum yogurt drinks tu.. nanti kalau Wan beli, kejap je dah habis.. Wan selalu membebel.. semalam Wan haus sangat.. masa gi kedai, Wan dah pegang dah yogurt drink mango tu.. terus teringat kat arwah.. Wan letak balik tak jadi nak beli.. fresh milk pon favourite dia.. sentiasa ada dalam fridge.. Wan lah yang dok beli penuhkan fridge... Wan cakap sebulan ni dia tak pernah tengok tv kat tingkat atas.. dia asyik tengok tv kat bawah je ngan Wan.. sempat jugak dia belanja satu family sebelum puasa hari tu.. birthday Wan gi makan kat concorde sebab dia dapat duit EPF.. tapi dia ada RM500 je.. lebih tu abang tolong top up.. lepas hajat dia nak belanja.. dia siap call aku.. suruh aku yang pilih tempat dia nak belanja.. 

Raya tahun ni first time dia mintak Wan buatkan dia baju raya.. dia nak warna merah.. sebab nak matching dengan kereta kesayngan dia yang dia baru cat warna merah.. nasib baik Wan sempat tempahkan.. malam raya diorang tidur rumah abang aku.. dia ikut Atok gi sembahyang raya.. pastu tengahari tu aku ajak gi raya kat Kampung Pasir kat rumah sedara mara belah Pak Radie.. selalu dia malas je nak join.. sebab dia kan malu sikit.. tapi bila mak aku ajak.. dia ok pulak.. dia ikut... rupanya ini raya terakhir... genap seminggu Syawal, dia pergi tinggalkan semua... jauh kat Medan sana... Wan yang mandikan jenazah.. putih adik.. bersih mama mandikan.. 

walaupon dia diam.. tapi dia suka sengih... kalau orang usik-usik mesti dia sengih je.. aku ingat lagi baru-baru nie.. aku minta tolong dia hantar kat ERL.. oh masa aku gi buka puasa kat TGI dengan Anny, Atta tu.. tengahari tu aku mintak tolong dia amik aku kat rumah aku.. hantar kat ERL.. dia pon datang.. pastu dah sampai.. aku nak beli tiket.. raba-raba dalam bag.. wallet aku takde.. terus call dia balik suruh patah balik nak pinjam duit.. dia tak angkat telepon.. dah lama baru dia angkat.. aku pon cakap la "Pit.. wallet kak yang takde, tolong patah balik jap".. hangin je dia terus dia cakap "Alaahhh, orang dah sampai dah parking, tunggulah kejap".. pastu masa dia sampai kemain mencuka lagi muka dia.. aku cakap "ada RM50? pinjam jap buat tambang".. dia pon hulur pastu terus blah.. masa aku duduk tunggu ERL dia message.. dia cakap Sorry tadi apit tinggi kan suara kat kakyang.. apit tak sengaja.. aku macam pelik gila.. eh? apasal plak, aku tak perasan pon dia tinggi kan suara???? aku siap tunjuk message tu kat Anny cakap 'sedih pulak dia sms aku macam nie.. aku tak perasan pon dia ada tinggikan suara kat aku?. mana penah dia nak antar sms jiwang2 mcm nie'...balik tu rupanya dia ngadu kat Wan.. dia hangin sbb keja kat hospital jaga kaunter bukan boleh sukati je tinggalkan kaunter.. pastu dia curi-curi keluar.. pastu dia dah dapat dah parking.. sekali aku call suruh datang balik.. hangin lah dia..sebab parking susah nak dapat.. 

pastu sebelum raya dia amik cuti nak shopping.. aku siap kutuk-kutuk dia..sebab sanggup amik cuti semata-mata nak shopping.. dia beli seluar jeans.. dia nak beli Levi's tapi dia nak tunggu aku bagi dia voucher Levi's.. lagipon Levi's mahal.. so dia beli jeans GAP... aku dah janji nak bagi dia voucher RM300.. tapi tunggu bulan september.. tak sangka aku tak sempat nak bagi dia pon.. walaupon dia macam tu.. tapi dia memang rapat ngan Wan.. dia pantang kalau ada orang buat Wan.. ada orang hina Wan.. memang dia yang naik hangin.. dia janji nak jaga Wan.. tapi dia sempat jaga Wan setakat ni je.. tuhan lebih sayangkan dia.. 

Petang sehari sebelum tu aku, Wan ngan arwah berborak kat bilik Wan.. dia cakap dia dah beli 20 fridge magnet ngan keychain utk kawan2 hospital putrajaya.. tapi tak cukup.. aku macam "20 tak cukup???? kakyang beli 6 je.. takkan nak bagi semua? mengalahkan wakil rakyat plak?" pastu dia cakap "Ahhh..kang dorang komplen kalau tak dapat.. nak tambah lagi 10.. pastu esok nak ajak mama gi beli kerepek pisang ni sedap, nak bagi kawan2".. pastu dia cakap lain kali nak ajak abang gi cuti kat Australia.. tak pon Mabul Island... berangan je.. suruh cakap depan-depan dia malu.. semua suruh mama yang cakap... 

15 minit sebelum dia rebah tu.. masa borak-borak ngan Wan kat bilik.. dia cakap lagi "Ma, nanti cakap lah kat Abang.. ajak lah jalan jauh sikit".. tu yang Wan tak boleh kalau teringat.. rupanya memang dia nak pergi jauh sangat dari kami semua..bila Wan cerita kat abang aku pon.. dia terdiam..tahan sedih kot..abang aku jenis tenang.. dia pesan kat aku.. jangan tunjuk kesedihan kita kat mama ngan ayah.. diorang tengok kita sedih diorang lagi sedih.. tunjuk kita kuat.. nak nangis pegi tempat lain.. jangan ingat abang macam ni abang tak sedih.. adik tu yang meninggal.. tapi abang tak nak diorang tau abang sedih.. 

ini je satu gambar yang Shafiq upload kat fb dia.. dia memang banyak gambar ngan Acih and Amaani.. gambar ni dekat Lake Toba, 2 hari sebelum dia pergi buat selamanya.. 

Hari Isnin (esoknya) ramai kawan-kawan dari Hospital Putrajaya yang datang ziarah.. ramai rupanya kawan-kawan yang rapat ngan dia.. dia pendiam kalau dengan family.. tapi dengan kawan-kawan dia ok je.. selalu je sakat-sakat orang.. yang selendang kuning tu bestfriend dia.. dah kawin ada anak sorang.. memang arwah rapat dengan dia n suami dia.. selalu teman shafiq gi bazaar ramadhan.. selalu gi minum sama-sama.. kata dia.. arwah ajak minum hari khamis malam 3 hari sebelum raya tu.. tapi dia tak dapat pegi.. shafiq macam merajuk terus masuk kereta blah terus.. dia pon macam pelik.. pastu akak tudung hitam sebelah kiri Wan tu selalu gaduh-gaduh ngan arwah.. suka menyakat... akak tu cakap hari Jumaat last day keja tu diorang boleh balik awal.. pukul 3.. tapi Shafiq tak balik... sedangkan hari khamis tu dia yang sibuk nak mintak balik awal.. dari pukul 3 sampai kul 5 dia duduk jer tak bercakap-cakap.. sharp pukul 5 dia pegi.. tak cakap pon kat akak tu.. Wan pesan kat kawan-kawan arwah nie.. datang je bila-bila.. terubat hati Wan dapat tengok kawan-kawan arwah pon jadilah.... nanti hari raya ke bila-bila datang lah rumah Wan.. sebab ramai kawan-kawan hospital yang baca blog nie.. terima kasih sebab jaga adik saya selama dia kat sana... kalau ada salah silap arwah, mohon maafkan dia.. dan mohon doakan dia baik-baik di sana.. 

tempat jenazah di semadikan.. 


Mama cakap nanti mama selalu datang tengok Apit kat sini... kalau mama gi minum ngan ayah, nanti mama ajak ayah tengok Apit ya.. Kak Yang akan doakan Al-Fatihah buat apit selalu ya.. Kak Yang tak boleh ingat kat Apit.. sebab nanti Kak Yang nangis.. nanti Kasih nga Ani tanya kenapa mama nangis.. mama sedih ke? Kasih pon rindu kat Busu.. kejap2 dia nangis dia cakap "kasih rindu kat Busu".. kalau rindu kena bacakan Al-Fatihah untuk busu... "Mama, Kasih dah baca 10 kali dah".. "tak pe.. baca lagi banyak-banyak kali, cakap, Busu, Kasih nak sedekah Al-Fatihah untuk Busu"... 

Ya Allah hebatnya dugaan yang kau berikan kepada hambaMu.. tapi setiap sesuatu yang terjadi pasti ada hikmahnya.. dari Dia kita datang, kepada Dia kita kembali.. mudah-mudahan mama, ayah, dan kita sekeluarga tabah hadapi semua nie.. walaupon dalam keadaan yang terkejut dan tak bersedia.. tapi kena redha.. mama dah niat semua rezeki arwah akan mama salurkan untuk kebajikan.. untuk menambah bekalan dia kat sana.. semoga Apit tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. Walaupon Apit dah takde di dunia.. dah takde depan mata.. tapi Apit ada dalam hati.. sentiasa takkan berubah. 

Mohd Shafiq bin Ibrahim.. lahir 6 November 1984, kembali pada 26 Ogos 2012.



*AL-FATIHAH*




532 comments:

1 – 200 of 532   Newer›   Newest»
SYANI said...

Takziah untuk akak sekeluarga.. Semoga roh beliau tenang di sana. Amin..

ira, kchg sarawak. said...

sis ....salam takziah... :(

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

Allah hu Akhbar... semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...

betty fir'z said...

sedihnye bace..sabar ye kak..Allah lg sayangkan arwah..semoga dia tenang disana..

Al-Fatihah utk Busu..

Ct Sha said...

Al-Fatihah utk Arwah Shafiq. Takziah utk Filla & Family.
*Mencurah2 air mata masa baca post ni.

kakchik@ella said...

Ya Allah Filla .. bergenang airmata KC baca. Terbaca kat status FB filla aritu tp KC takut nak tanya .. patut la Filal tak updet blog .. KC tggu2 rupanya masih berduka. Kuatkan semangat Filla. Kehilangan bukan perkara mudah nak pulak org yg kita sayang .. tambah pulak dlm yg tak kita sangka. Jgn lupa sedekah kan AlFatihah buat arwah. Niatkan ganjaran pahala itu untuk dia. Kuatkan semangat ye dik.

mommynadia said...

Takziah Filla..

I read every each of your words,end up crying sb sgt sgt touching..

Be strong,Allah lebih menyayangi arwah..
mmm memang hensem pun =)

MizzTina said...

alfatihah..

Puteri Satu said...

terkejut sangat akak baca status d pasal adik fila... tuhan sedang menduga keluarga fila... Dia tahu fila sekeluarga mampu menghadapi dugaan ini... takziah dari akak untuk fila sekeluarga... doa akak fila dan keluarga tabah dan kuat menghdapi segalanya ini.. alfatihah untuk arwah...

axfar hanis said...

salam takziah filla sekeluarga sesungguhnya allah swt lebih menyayangi dia.kita semua pun akan ke sana.tabah dan sabar hadapi ujian yer.

vee said...

Salm Takziah untuk Filla dan keluarga...harap tabah menghadapi dugaan ini...Al-Fatihah

saidatul maria said...

dear fillanie,

takziah kpd anda sekeluarga.
semoga arwah ditempatkan di golongan org2 yg beriman...amin...

Hana Mohd Rudwan said...

innalillahiwainnailaihirojiun..

tabah ye kakak...insyaAllah dia bahagia di sana..Allah menjaganya dikalangan hamba2Nya yang beriman..aminn..

alfatihah.

syariza09 said...

Salam...bila terbaca n3 ni kt dashboard, sy teringatkan citer yg suami sy ada bagitau sebelum ni.

Sy baca sampai abis citer ni & confirm suami sy berkawan dengan arwah sbb kerja di hospital yg sama. Dia pon gi menziarah dgn kwn2 yg lain & dia ada dlm gambar tersebut.

Sesungguhnya suami & kawan2 lain terkejut dengan pemergian arwah. Apa2 pun Allah lebih sayangkan dia...Al-Fatihah

Norasiah Nasir said...

Al-Fatihah buat Arwah Shafiq Bin Ibrahim,

Semoga rohnya di cucri rahmat.

Amin,

Takziah buat Filla sekerluarga.

Honey Barney said...

sedihnyaaaa..takziah kak..semoga tabah..

ddlea said...

:(

Sedih baca... semoga arwah tenang d sana

Anonymous said...

Ya Allah.. sebak & sedihnya rasa hati bila baca entry kak filla ni.. semoga kak filla sekeluarga tabah gn ujian ini.. al-Fatihah utk arwah.. semoga Jannah tempatnya.. amin

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Takziah kak Fila di atas kehilangan adik akak. Insyaallah dia di tempatkan di syurga. Selama ni pun memang selalu akak cerita yang baik2 pasal dia, takde pun yang buruk2. Al Fatihah..

Anonymous said...

al fatihah....

Aku said...

Filla, berderai air mata aku baca ni. Aku boleh bayangkan kesedihan kau. Semoga kau tabah selalu dan semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

MiszNoRuL said...

salam kak filla..

selamat hr ry, maaf zahir dan batin..

Innalillah, salam takziah atas pemergian adik(busu)..
adik sy pn nama shafiq juga.. sy yg baca pn boleh berjurai air mata, apetah lagi akak sekeluarga yg hadapinya..

semoga arwah tenang di sana dan ditempat kan di kalangan mereka yang beriman..Al-Fatihah..insyaAllah

Anonymous said...

al fatihah..

wawa syaida said...

takziah...harap tabah dan kuatkan hati

:: Mrs.Eady :: said...

Ya Allah....saya juga sedang menangis membaca luahan hati ini...

kamu...doaku semoga arwah tenang disisiNya,amin~

Al-fatihah...

cikTari said...

Takziah buat Kak Filla sekeluarga. Saya pun baru kehilangan ibu tercinta pada 10 Ramadhan yang lalu. Memang berat nak terima tapi sebagai hambaNya kita harus redha.

Al-Fatihah.

Al Kisah said...

al-fatihah, takziah..

mama aryan said...

takziah filla..al-fatihah utk arwah adik filla,moga filla sekeluarga tabah menghadapi ujian ini,mmg kehilangan org tersayang tu sgt memeritkan,akak pun dah pernah rasa semua tu

Anonymous said...

kak..
setiap yang hidup..pasti akan meninggalkan kiter..dan kiter pun pasti akan ikut..cume x pasti biler jer..ape2pun..kiter org tau..akak dgn family tabah utk lalui semua dugaan ni..
takziah kak
dan..klu akak lmbt update cerita pun..kami faham..dan kami akan tunggu jugak..hari2 jugak bukak page akak nih..tunggu cerita baru..tp..xsangka..ni cerita baru yg kami bace..
takziah skali lagi kak.
take care ye kak


-natrah-

zalina zakaria said...

al-fatihah....semoga kak fila sekeluarga tabah ye...:()

♥ Wina ♥ said...

al-fatihah..

zalina zakaria said...

al-fatihah....semoga kak fila sekeluarga tabah ye....:()...semoga roh dicucuri rahmat allah swt..amin....

_mama zikri_ said...

ya allah filla.. sedih sgt lin baca.. ntah mcmana kuat nye filla dpt taip sume nih.. tabah ye filla.. ramai yg akn doakn busu..

Eta said...

Al-Fatihah dan Takziah, Semoga arwah ditmepatkan dikalangan org2 yg beriman... amin..
sedih sgt bila baca... teringat adik2 yg jauh dimata.. :(

Anonymous said...

kak...................minta maaf xtau nak cakap apa. air mata jatuh mencurah2 baca blog akk arini.
akk sabar yer.tahun lepas seminggu raya, arwah ayah mertua meninggal jugak. pon tiba2 jer da xde. kami semua pon terkejut, husband lagi la sedih xdpt tgk depan mata.. saya faham perasaan akk. kite doa yg terbaik utk mereka yer.

alfatihah buat busu.semoga roh arwah ditempatkn ditempat org yg soleh, moga Allah lapangkn kubur arwah, jauhkan dari api neraka, jauhkan dari siksaan kubur. amin.

-zura

Eta said...

Al-Fatihah dan Takziah, Semoga arwah ditmepatkan dikalangan org2 yg beriman... amin..
sedih sgt bila baca... teringat adik2 yg jauh dimata.. :(

Yatt Monir said...

takziah, filla. al fatihah untuk adik.

Yatt Monir said...

Takziah, filla. Al fatihah untuk adik.

Areyou Callypso said...

AL FATIHAH...
moga kamu semua tabah...

Anonymous said...

Salam tkziah buat akk skluarga.. Sbr k kak..mgalir air mata bce blog akk.. Bgitu kuat dugaan akk.. Smoga roh arwah adik akk dcucuri rahmat... Al Fatihah.... - intanjb-

Ribbon Clown said...

Salam takziah.. Al-Fatihah utk arwah..

Ribbon Clown said...

Salam takziah.. Al-Fatihah utk arwah..

lina said...

takziah kak. famili saya pun baru kehilangan sepupu yang muda gak baya2 adik akak sehari sebelum tu.mcm tak sangka pun ye tapi Allah lebih sayangkan mereka. semoga mereka dicucuri rahmah dan ditempatkan di kalangan orang- orang beriman.

nadia nabila azmi said...

akak, salam takziah buat akak sekeluarga ,
semoga roh nya dicucuri rahmat,

Anonymous said...

takziah kak filla..Al fatihah buat arwah..sebak nyer dada sy baca entry ni..semoga akak sekeluarga tabah..semoga roh arwah ditempatkan dikalangan org beriman amiinnnn...

zalina zakaria said...

al fatihah,semoga roh dicucuri rahmat,amin...semoga kak fila n family tabah ye:))

Anonymous said...

Al-Fatihah buat arwah shafiq. Semoga arwah ditempatkan disisi hamba2 Allah yg beriman..

Sy juga perlah melalui saat2 sukar kehilangan adik dlm keadaan xbersedia dan xdisangka2. Apa yg abg kak filla ckp tu mmg betul. Kita kena tunjuk kan dpn mak ayah yg kita nie kuat spy mereka xbertambah sedih. Apa2 pun smoga k.filla dan keluarga kuat, tabah dan redha menghadapi takdir Ilahi. Semua org akan mengalami saat2 kehilangan org tersayang cuma k.filla diuji Allah terlebih dahulu berbanding mereka2 yg lain. Salam takziah.

Nadra Farissa said...

al-fatihah...

Siti Fatimah said...

Sedihnyer............ speechless apa2 pon kita doa kan filla tabah hadapi dugaan ini byk2kan bersabar dan berdoa... al-fatihah buat arwah semoga tenang di sana...

liza♥aufa said...

al fatihah...

Anonymous said...

Al-fatihah ..
Semoga arwah tenang dan dirahmati disana..

as

kimi said...

salam kak filla..
takziah utk akak sekuarga.. semoga rohnya di cucuri rahmat... sedey :(

Anonymous said...

salam takziah..semoga filla sekeluarga tabah menghadapi dugaan ini..semoga arwah adik filla ditempatkan di kalangan orang yang beriman..Aminn..

miraloveiwan said...

takziah kak filla dan keluarga...smoga sentiasa tabah dan redha menghadapi situasi ni...

::EIDA:: said...

Al-Fatihah. Semoga arwah tenang disana.. Juga ditempatkan dikalangan orang yang beriman... AMIN~

suehaida_84 said...

Al Fatihah..takziah kak Filla...semoga kuat yer...jg kandungan tu..jgn sedih2...nagis2 sy bc entry akak ni wlpun kita tak pernah bsua muka..hanya berborak gne FB n blog..sy dpt rs n lalui kesedihan akak..pasti akak menaip entry ini dgn linangan air mata...semoga wan n atok berahim terus tabah...semoga arwah berada dlm golongan org yg beriman di sana...
takziah kak...

Faina Arisya said...

takziah.. moga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.. opismate saya pun baru meninggal semalam accident..

melin melinda said...

Salam Takziah Filla dan keluarga.

Semoga arwah Shafiq bersemadi dengan tenang dan ditempatkan di syurga.

Amin.

melin melinda said...

Salam takziah buat Filla dan Keluarga,

Semoga arwah Shafiq bersemadi dengan tenang dan ditempatkan di syurga.

Amin.

- dieyana - said...

takziah fila.... kami kat DBP ni terkejut juga, bila dgr announce hr Isnin, anak mantan DBP meninggal, tau2, anak lelaki K.Zah. Al-fatihah untuk arwah, semoga ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman..(sayu je baca entri fila...)

illa said...

takziah..
*sedih sgt baca entry kali ni :(

Anonymous said...

takziah utk akk fmily,Al-Fatihah,,,
insyaAllah tuhan gantikan arwah dgn baby akk nti :)

A-rin said...

Takziah & Al-Fatihah
semoga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan org yg beriman.amin

A-rin said...

Takziah & Al-Fatihah
semoga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan org yg beriman.amin

diana said...

hargai keluarga kita. bukan takat ibubapa saja. tapi adik-beradik juga. buruk2 mereka pun keluarga kita jugak kan.

adik-beradik kite pun rapat bila dah hilang sorang. kalau tak mmg buat hal masing2 je sblm ni.

Anonymous said...

Assalamualaikum kak filla,

Takziah utk akak dan keluarga. Sebak sy baca tulisan akak kali ni. Kalau sy dkt tempat akak mungkin berat hati sy nk terima semua ni. Tapi kita mesti redha dgn takdir yg Allah tetapkan. Arwah beruntung sebab pergi dlm usia muda, tak ramai yg dpt keistimewaan mcm ni. Masih ada ibubapa dan keluarga yg kirimkan pahala untuk arwah. Akak byk2 kan berdoa n sedekahkan pahala untuk arwah supaya arwah tenang n selesa kat sana. Semoga akak n family tabah dan redha dengan segala ujian. Al-Fatihah.

Ida, Penang.

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

alfatihah..semoga arwah tenang di sana..

Anonymous said...

filla semoga awak sekeluarga tabah terima ketentuanNya..saya tertunggu2 entry awak ni nak tau kisah arwah....sambil baca sebak n menitis air mata sy..sbb sy pun bru kehilangan arwah mak bulan jan aritu..4 hari sebelum hari lahir saya ke 33..semoga arwah tenang di sana, dan dicucuri rahmat Allah..AL FATIHAH

ibu izazi*izzul.

Anonymous said...

sedihh nye bace cerita kak fila..walaupun x kenal tp tetap sedey...

cikeyrah said...

Al-Fatihah kepada adik ka.filaa, air mata nie meleleh jek baca entry nie, sebab keyrah pernah rasa ape yang kak.filla sekeluarga rasa, sbb ibu & ayah keyrah pun 'pergi' tanpa disangka :(

Anonymous said...

Salam kak Filla,

alfatihah sy sedekahkan buat arwah busu.. semoga ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.. moga kak filla & family tabah dengan dugaan nie, nnt ani dah besar sikit kak filla pesan kat dia sedekahkan fatihah utk busunya sekali ye ;).. salam pada wan &atok berahim juga

Anonymous said...

Sorry.. Tak dapat tahan..tumpah jgk airmata bila baca part last2 tu...

Al-fatihah utk Mohd Shafiq Bin Ibrahim...

Takziah utk Kak Filla n family..

Terkejut..sangat terkejut..

bilaummimenulis said...

Al Fatihah Untuk Adik Fila. Sayu baca penulisan fila kali ini. Moga fila sabar dan tenang dalam menghadapi dugaan ini. Salam Takziah dari saya.

Mally said...

kak filla kuatkan diri ye...
bykkan doa utk arwah..
sy yg baca nie pun mengalir airmata,
berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul...

Semoga arwah tenang di sana..
Rest in Peace..

umilia said...

takziah filla..sesungguhnye Allah lebih menyayangi shafiq..semoga filla n famili sentiasa tabah mengharungi kehidupan seterusnya..take care..

Diana AR said...

takziah buat filla dan keluarga..bertabahlah
al fatihah utk arwah..

ErNa said...

takziah utk akak n keluarga..banyak2 bersabar n berdoa agar rohnya di tempatkan dikalangan org beriman..saya yg baca pun sebak apetah lagi akak yg alaminya..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Al-fatihah ):

Anjang Damia said...

Takziah filla n Famili,

Al fatihah ..semoga arwah ditempatkan di kalangan org-org yang beriman. Amin.

Aidanisme said...

kisah ni sama seperti yang terjadi pada kawan saya.. selepas makan durian + kambing dan beberapa jam lps tu mulut berbuih dan mata hitam ke atas..

semoga akak sekeluarga tabah.. Al-Fatihah..

ErNa said...

Takziah buat akak and family, banyakkan bersabar dan berdoa agar rohnye ditempatkan dikalangan org beriman..saya yg baca pun sebak inikan pulak akak yang melaluinya..

saly said...

menitik air mata baca post ni filla. harap kau tabah. alfatihah.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

fila,

tahun nie ila tak beraya walau raya pertama sebab pakcik suami meninggal malam terakhir puasa dan esoknya raya. sepatutnya pagi2 raya pertama kami pegi umh nenek utk beraya (pakcik tinggal dgn nenek) tp pagi2 kami berkejar umah nenek bila pakcik meninggal tiba2 dalam keadaan duduk.

kita sangka yang tua pergi dulu tapi syarat untuk ajal bukan usia.

pakcik meninggal pun ila terasa jugak ini pulak fila; adik bongsu yg pergi. tabahkan hati dan sedakah alfatihah selalu.insya allah dia tenang di sana.

Anonymous said...

Innalillah buat Filla n family. Really nak menagis baca entry ni. Al-Fatihah. Btw, i'm one of ur silent readers. >leez @paragon202

Anonymous said...

Menangis saya baca kak..
Semoga Allah tabahkan hati akak dan keluarga. Semoga Allah tempatkan arwah dikalangan orang-orang yang beriman amin.

Sabar banyak2 yea kak

~nams~ said...

Takziah utk kak filla sekeluarga, semoga arwah ditempatkan bersama-sama orang yang soleh..AMIN..

Irfa said...

alfatihah utk adik Filla
aku hari2 lalu kawasan perkuburan Lbj ni..mesti lepas ni aku akan tgk kwsn ni sbb aku tahu adik ko ada sini

dr cerita ini..adik ko mmg baik.ramai yg sayang dia..

Tink said...

Al fatihah
Takziah...

Anonymous said...

Terkejut bila baca status blog Fila hari ni.. semoga roh adik Fila di tempatkan di kalangan org2 yg beriman.. Amin...

Cik Cammy Lia said...

walau sy xkenal..tp sedih la bace entry ni...dh nangis pon ni..dpt rase cmne kehilangan org tersyg..

al-fatihah

dilla nadila said...

kak filla
menitik airmata bace entry ni
semua yang berlaku sekelip mata

terbukti,bila Allah katakan 'kun fayakun'
tak lambat sesaat mahupun cepat sesaat.semua perancangannya...
Innalillah dan takziah
moga kita yang hidup ni terus jadikan manfaat dan pngajaran apa yang berlaku pada arwah bahawa ajal maut rahsia Allah dan datang pada bila-bila masa... :'(

al-fatihah untuk belia

a.m.a.l.l.e.a said...

alfatihah untuk arwah.takziah untuk keluarga kak filla.banyakkan bersabar.semoga arwah ditempatkan di kalangan orang beriman.amin

LoVEaQshA said...

takziah utk family akk..

Ms.Su said...

Takziah buat Filla sekeluarga.Sesungguhnya Allah amat menyayangi Arwah Shafiq,sebab itu arwah dipanggil dulu mengadapNya.

Nazirah Azeman said...

takziah utk akak n famili.

memang perit utk diterima,tp kite kene redha kak.

sy kenal busu melalui reading sy dkt blog akak.

sy pun same sedih n terperanjat.

alfatihah untuk arwah busu.

Alicia said...

sedihhnyaaaaaaa!!!! takziah filla...semoga tabah menghadapi semua ni...

AL FATIHAH...

Lenny said...

filla, aku tak tau nak cakap apa... sbb aku tak tau nak gambarkan camana rasa kesedihan dan kehilangan itu...

dalam keadaan yg sungguh tak di sangka dia pergi, tentu impact lebih besar buat ko and family..

tapi betul apa ustaz cakap.... dier beruntung, sb ada mama ngan ayah ko utk doakan dier selalu...

mati itu pasti.. dan ini juga satu peringatan utk kita semua yg kematian itu pasti dan tidak terduga...

semoga roh arwah tenang di sana...

take care filla... rasa nak sangat hug ko ...:((

SURIA AMANDA said...

Takziah..semoga rohnya di kalangan org2 beriman..amin..

ila jer said...

Kak fila..
salam takziah buat akak sekeluarga...
semoga tabah dan arwah diletakkan dilkalangan org yg beriman dan terpilih...
amin

en said...

salam kak filla...xdpt nk than airmata dr mengalir ble bc entry akak kali ni..sbb sy pn prnh rs cmner khlngan org yg kte syg dgn tbe2...skt die Tuhan jer yg tau..nk luahkan pun xterluah..kte sntiase rs die msh de..Ya Allah :( ..smg wan,atok brahim,k.filla and seluruh ahli keluarga trus tabah..AlFatihah..;(

Anonymous said...

takziah buat kak filla & family..
semoga arwah tenang disana..
arwah sebaya ngan saya kak..

~ aweq_dini ~

amirah said...

Salam takziah. semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. Ajal maut tak kenal usia. Kepada kita semua yang masih hidup, jom sama-sama teruskan usaha untuk kumpul bekalan ke akhirat. InsyaAllah.

luvmum said...

takziah utk filla sekeluarga...moga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...sabar ye....al fatihah..

ila jer said...

Kak fila..
salam takziah buat akak sekeluarga...
semoga tabah dan arwah diletakkan dilkalangan org yg beriman dan terpilih...
amin

Izzati Sobri said...

Al-Fatihah buat Busu.
semoga kak Filla n skeluarga tabah menghadapi dugaanNya..
Semoga arwah dtmpatkan d kalangan org2 beriman.

Anonymous said...

Alfatihah. meleleh air mata baca..

mrs hisham said...

takziah filla..moga roh ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

si duyung bergigi palsu said...

takziah...tabahkan hati...

Adlina said...

Takziah Filla atas pemergian Arwah Adik Filla.. Sedihnya saya baca..sampai mengalir air mata. Semoga tabah ye Filla.. Al Fatihah...

mswanniey said...

takziah kak filla... sy pon tgh bersedih.. ayah saya pon baru jer meninggal 11 ogos 2012 (22 Ramadhan) hari tu... semoga kita tabah dan redha atas pemergian mereka....

Lyniey said...

Takziah..
Kak, mcm penah berurusan dgn arwah kat hospital putrajaya. arwah jaga kaunter kan?

Lyniey said...

takziah..
mcm pnh b'urusan dgn arwah kat hospital putrajaya. arwah jaga kaunter kat klinik pakar kan?

Anonymous said...

takziah utk akak sekeluarga... dulu2 masa baca mcm kenal je ngan mamat nie..tp x de la nak tanya kan..bila akak ckp keje kat kaunter hosp.putrajaya... baru saya yakin..dia la orgnye..sbb saya byk apmt kat sana..so kenal la jugak muka2 pekerja kat sana... apapun..al-fatihah buat shafiq

che'pi said...

Takziah untuk akak sekeluarga ... saya respek akak ... cukup tabah untuk taip segala isi entri ini... kalau sy ditempat akak... sy tak mungkin.... siyessli.. kita doakan agar arwah tenang dan dicucuri rahmat disana... alfatihah.

Nurizzah Majif said...

kak..sabar yea.
betul kata abg akak tu.
dpn org tua kite kena tunjuk kuat
sebagai tanda semangat teruskan hidup.
tiap kali teringat kita hadiahkan al-fatihah buat arwah.

azza haini said...

takziah..
mengalir air mata ni..biarpun kenal kak filla di alam maya jer..tetap terasa sedih..inikan pula yg merasa..takziah & bersabarlah..

Alfatihah..

nagena said...

salam takziah
untuk akak sekeluarga.
semoga arwah tenang disana
Al-fatihah.

Sue Echan said...

Salam Takziah kak Filla...

Byzura Mj (By) said...

takziah filla. aku baca dari blog moon. Semoga arwah aman di sana..amin amin

Deqna said...

Al-Fatihah buat arwah

dan takziah buat filla & keluarga

zunirrah zamri said...

Salam Takziah buat akak sekeluarga.Sabar byak2 dan beristifar byak2.semua yg berlaku pasti ada hikmahnya.pada kita yg masih hidup ni senantiasa ingt dan perbetulkan diri kita untk bersedia di Sana nnt.

Kak Izan said...

al Fatihah.. semoga rohnya dicucuri rahmatNya..

zue said...

takziah untuk keluarga filla
saya juga telah mengalami keadaan yang sama tahun lepas
seminggu selepas raya juga
perasaan sedih usah dikenang ler
setiap hari teringat kat die
kalau makan selalu teringat
nak2 pulak die anak lelaki sorang n adik bongsu saya
hanya doa saja yang dapat kami kirimkan untuk die

AL-FATIHAH

Mrs. Norrie said...

Al-Fatihah...
semoga Arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman...Amin

semoga akak dan family tabah hadapi dugaan yg Maha Esa

anggun said...

takziah untuk akak sekeluarga..semoga terus tabah menghadapi ujian ni..sy pn dah merasai kehilangan adik yang secare tibe2...sampai skunk pn,mak akan pg kubur arwah tiap2 ari...

dorin said...

Saya yang tak kenal arwah dan kak filla pn terasa sedihnya...al fatihah utk arwah...

Anonymous said...

Salam...,

Filla,

First sekali takziah buat awak dan family...Semoga Filla sekeluarga diberi kekuatan dan kesabaran atas apa yang terjadi kerana yang berlaku pasti ada hikmahnya... Semasa baca entry awak, saya rasa sebak dan berjuraian airmata nie...tak tahulah mcm mana keadaan awak semasa menulis entry nie.

Al - Fatihah buat adik (Busu). Semoga rohnya dicucuri rahmat.

NenetPenne (NP) said...

alfatihah to busu....

walaupun i tak kenal dia kat luar cuma kenal dia dalam blog u tapi i turut simpati...

bila sampai ajalnya, tidak penah lewat dan tidak penah cepat walau sesaat atau pun seminit ...

Azlina said...

Innalillahiwainnailaihiraji'un..
AlFatihah. Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin.

kasehsuci said...

takziah sis.
Al-Fatihah buat arwah.
bace cerita ni rase sebak sb teringat arwah bunda :(

Rina Ellisa said...

salam takziah kak..

bergelinangan airmata sy baca entry ni :(

semoga akak tabah yea..

Huda said...

Takziah, Al fatihah..sedihnya saya baca, mudah2an roh arwah tenang di sana, harap akak dan keluarga lain sabar dan tabah ye.

Anonymous said...

Assalamualaikum kak Filla,

Salam takziah buat Kak Filla sekeluarga. Sesungguhnya kematian itu hanya rahsia Allah swt.
Semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman.
Ini juga satu tauladan & peringatan kpd org lain ttg kematian , ttg tali persaudaraan adik beradik, ttg kasih ibu bp kpd anak nya.
Semoga arwah tenang dsn. Alfatihah.

fiera zafiera said...

takziah kak filla....allah sygkan adik akak...semoga roh die tenang disana....mengalir air mata sy bace kisah arwah sblm die pergi....tabahkan hati kak...

Anonymous said...

Sempat menatap wajah Busu buat kali terakhir pada malam tu...tenang dan bersih wajahnya. Sayu hati tgk Wan.. Semoga tempatnya di kalangan orang2 yang beriman dan soleh. Amin dan Al-Fatihah.

lynda said...

Ya Allah.. sebak & sedihnya rasa hati bila baca entry kak filla ni.. semoga kak filla sekeluarga tabah gn ujian ini.. al-Fatihah utk arwah..

Taty Hasbi said...

Takziah kak filla..kuatkn diri, dan tabahkn hati ye.. Allah lg sygkn arwah adek akak tu...Memula baca td sy ingtkn akak ade adek lain,rupanya dia ni sorg jgk le adek akak..takziah kak..

Sya said...

Salam takziah sy ucapkan utk filla sekeluarga. selama ni sy just silent reader. Berair mata saya baca entry kali ni. Tabahkan hati & kuatkan semangat.

imaninarafizal said...

Takziah buat akak sekeluarga...semoga arwah tenang disana....amin

aca6nisa said...

Assalamualaikum...

Selama ni silent reader je...takziah kak semoga arwah di tempatkan bersama2 orang beriman...mencurah air mata saya baca....

Anonymous said...

takziah buat kak filla & family
alfatihah buat arwah shafiq
T_T

Sya said...

salam takziah utk filla sekeluarga. Berair mata membaca entry ni. Kuatkan semangat & tabahkan hati yer. Sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah buat busu di sana.

Anonymous said...

Salam Kak Filla,

Setiap hari saya tunggu post dr kak Filla...Takziah untuk akak sekeluarga...sy x sanggup bca smpai abis...Al-Fatihah untuk Busu..

Anonymous said...

Salam takziah buat akak sekeluarga..smoga tabah menghadapi ujian dr Allah SWT...Al-Fatihah utk arwah..

anne said...

Takziah buat Filla sekeluarga. Mengalir airmata saya membaca entry kali ini. Semoga Filla tabah dalam menghadapi ujian berat dari Allah S.W.T ini.

Pemergian yang mengejutkan ini benar-benar membuatkan hati semua orang akan tersentak. Sabar dan terus tabah demi Mama and Ayah.

Al-Fatihah.

CikLily12 said...

Al-fatihah...

Cahaya Kita said...

Kak Filla, Takziah buat akk dan keluarga... akk org LBJ rupanya. Dekat dengan rumah saya kuarters KLIA. Nowonder saya nampak akk kat Alamanda before raya hari tue. Akk neli casing handphone kan... Nak tegur tapi segan....

Siti (Butik Fatma) said...

ya Allah..sedih ye..
takziah kak..semoga akak sekeluarga tabah ye..
al fatihah

safiyyah osman said...

Salam akak...salam wan...semOga akak ,wan sekeluarga tabah.xtau nk kta apa sbb sedih sgt bca...saya pnah daftar dgn arwah di putrajaya...dia friendly walau muka serius...semoga arwah ditmptkn dgn org beriman.

Kak ,ank y jga mak ayah dia tmpt dia disyurga kak.al fatihah untuk arwah.

Anonymous said...

salam kak...
salm takziah..

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

bergenang air mata saya kak....
sedih sangat2...
dahlah arwah Syafiq sebaya adik lelaki saya pulak tu....

Tabahkan hati dan byk2 bersabar ye kak...
Allah ternyata sayangkannya...sbb tu dijemputnya terlebih dahulu dari yg lain-lain...

Moga roh arwah akan ditempatkan dikalangan kekasih-kekasih Allah...
Amin InsyaAllah....

Al-Fatihah....

nalsweet said...

ya Allah..sebak baca..

takziah eh akak..

Sue said...

Salam takziah... *sedih dan rasa sebak baca post ni*

Al-Fatihah

lovely said...

Takziah..
Al-Fatihah.

ak yuyunz said...

salam takziah untuk filla and family. kuatkan semangat =(

..:::isainz:::.. said...

takziah filla...
al-fatihah utk arwah adik filla

hati saya betul2 terusik bila baca tulisan filla kali ini...walau x pernah bersua muka dn hy mgenali melalui blog n fb...kesedihan yg dilalui filla n family sgt2 dirasai...

semoga filla skeluarga tabah dan sabar dlm mghadapi dugaan seberat ini...dan semoga arwah ditempatkan bersama-sama org yg beriman...AMIN...

dilabangiWORLD said...

salam takziah Filla
alfatihah buat busu

Anonymous said...

filla
sy pon alami nasib yg sama... suami pergi dipangkuan saya dan anak2.....
keadaan yg sama "strok"....
tp kt doakan dia tenang dsana

aishah jamrek said...

takziah untuk kak filla dan keluarga..semoga Allah tempatkan beliau di kalangan orang2 yang soleh..

ceera said...

Ya allah, tak tahu aku nak cakap mcmmana. Aku ni bukan jenis pandai berkata2 pun. Tp aku harap ko dan family tabah hadapi ujian yang allah berikan. Jaga kesihatan ko baik2 okey.

Takziah utk ko dan keluarga.
Alfatihah buat arwah syafiq.

Hugs ketat ketat.

Anonymous said...

al fatihah

Anonymous said...

SALAM TAKZIAH KAK FILLA..SEMOGA TABAH MENGHADAPI UJIAN ALLAH.....

Anonymous said...

Hi Filla,

I am sorry to hear about your loss.

My deepest condolences to you and your family during this difficult time.

Take care.

Sally

ini reen said...

al-fatihah untuk arwah
yang pergi tetap pergi..kita hanya boleh sedekah kan pahala amal jariah kepada arwah..

allah lebih sayangkan arwah..
sabar ye dilla

ellaNadj said...

Ya Allah sedih menangis sy baca blog akak.. teringat kat arwah abang saya.. Betullah untung arwah meninggal diriba ibu sebab abg saya meninggal seorang diri tak ada orang sedar arwah dilanggar lari.. Sedih sangat.. Takziah ~ Alfatihah.

Jen Jen Izaicun said...

bergenang air mata baca.... salam takziah.. Allah lebih sayangkan die... doa buat die banyak2.. harap Filla kuat & redha...

dahliana said...

Filla...takziah. Mase bace ni, sy pun tak dapat tahan air mata... jumpe arwah dua kali jek, first time mase amek frame kat hosp putrajaya. Kali kedua mase abah sy nak discharge dari wad, mase pi kat kaunter tuh, cepat jek arwah ckp "meh kak sy photostat dulu ic"... sebab dah penah jumpe sebelum tu, agaknye dia dah cam. Semoga roh arwah ditempatkan di kalangan org2 yang beriman..amin

iezza_ummi@aminammarzarif said...

innalillahiwainnailaihirojiun..

Salam takziah buat filla & family.Tertunggu2 entry tentang arwah busu sebab terkejut sangat diatas pemergian yang tiba2.Sedihnya...tersangkut2 nak habiskan bacaan.Busu pergi diusia begitu muda.dalam keadaan sihat dan sedang bercuti bersama keluarga.Sabarlah ye Filla...Allah lebih menyanyangi Busu.Dia pergi ketika semua ahli keluarga ada disisinya.

Moga arwah Busu ditempatkan dikalangan org beriman.

Al-Fatihah...utk Busu...

mas sabri said...

Innalillah...moga roh arwah ditempatkn dikalangan insan2 yg beriman...filla kena tabah jgn terlalu ikutkan perasaan sedih..tkt menjejaskan kandungan...yg pergi redhakan pemergiannya..kita yg masih hidup kena tabah...patutla filla lama tk update blog

onnie said...

Salam Takziah buat filla sekeluarga, semoga tabah menghadapinya dan didoakan semoga rohnya dicucuri rahmat olehNYa... Amiinnnnn...





rieyzajunkisshi said...

Al-Fatihah buat arwah....

Qaseh Ziera said...

al- fatihah....moga arwah ditempatkan dikalangan orang2 beriman....terbayang2 muka arwah...banyak kali berurusan dengan arwah di hospital...

~ain said...

Kak..

Salam takziah dari saya sekeluarga. Semoga Arwah tenang dan aman di sana.

nonie said...

Salam,

Takziah filla... semoga arwah tenang di sana... nonie pun pernah merasai kehilangan adik kesayangan di usia yang muda juga. Bila terbaca entry ni nonie pun tumpang sedih sebab teringatkan arwah adik & baru tersedar yang arwah adik filla ni sangat familiar... rupanya dia orang yang nonie suka tengok setiap kali berurusan di kaunter putrajaya tu... Semoga Filla & keluarga tabah dengan pemergiannya.

BeRRy MuMMie said...

Alfatihah dear,sedih baca n3 u, salam takziah frm me..

Miss Layaleya said...

Takziah sis.. Saya dah rasa apa yg sis rasa.. Saya pernah hilang kakak, abang & baru 3 bln lepas hilang ayah.. Semoga rohnya dicucuri rahmat.. Al fatihah..

yasmine said...

takziah filla...orang yang baik pergi dulu..alfatihah...

my everything said...

baca pun dah menangis ape lagi filla yang rasa.. alfatihah untuk arwah... semoga filla n family tabah dengan ujian ni...

Mama Aien said...

Alfatihah buat arwah shafiq.. semoga filla sekeluarga tabah menghadapi dugaan ini... kuatkan semangat menghadapi hari mendatang... semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman dan soleh... amin...

sgt sedih baca entry ini... semoga filla kuat... take care ..

Nigina said...

sebak dada sy mendengar berita ni apatah lagi orang yang rapat ngan arwah.. allah lebih menyayangi arwah... salam takziah dari saya.

cik alin gedik ! said...

sedih nya..
baca je , yg tanggong tak rau cam ne..
semoga arwah tenang di sana..
al-fatihah.. :'(

~PILOT LOVER~ said...

bergenang air mata... takziah kepada sis and family

Noorshella Jaapar said...

takziah kak, kami 1 family sedih n terkejut bila dapat berita arwah da meninggal, betul2 xpecaya yang arwah sudah tiada.Al-Fatihah untuk arwah Shafiq.semoga dia ditempatkan dikalangan org2 yang beriman, Aminnnnn.

kathy jem said...

Sedihnye baca..bnykkan baca Al-Fatihah yer..semoga arwah di tempatkan bersama orng2 beriman..amin.. =(

CuTeNyer@Ku!!!~~ said...

takziah..moga dia dipermudahkan segalanya disana..amin...

adekzagai said...

Takziah untuk filla sekeluarga. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman...amin..Al-Fatihah

AdamSofiya :) said...

takziah kak filla, semuga akak satu keluarga redha dengan pemergiannya..sesungguhnye allah lebih menyayanginya..

al fatihah

mamayone said...

salam takziah dan al fatihah utk arwah

Sara Jamal said...

Al Fatihah... Semoga Arwah diletakkan di tempat orang yang beriman..Amin

Semoga Kak Filla Dan keluarga tabah menghadapi dugaan ini..

Anonymous said...

Ya Allah.. sediy n berkaca mata ni bace en3 filla..

Salam takziah dr sy

anie said...

al-fatihah..

semoga arwah ditempat dikalangan orang yang beriman

Takziah..semoga sis sekeluarga tabah menghadapi dugaan ini...

izan said...

Takziah tuk akak sekeluarga, smg akak sekeluarga kuat melalui sme nie..

Busu mengadap penciptanya sebagaimana yg dijanjikan..

Al-Fatihah untuk Busu..

Anonymous said...

menitis air mata saya baca n3 ni.
takziah kak filla n family.

:(

TEFiN said...

As salam Kak Filla. Terbayang di mata situasi itu. Al-fatihah buat arwah... semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amiinnn.

luvly_diana said...
This comment has been removed by the author.
Cik Puan*PIE said...

sedihnya baca entry ni..arwah sebaya saya rupanya. ape pn, takziah untuk filla sekeluarga. Semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman dan beramal soleh.

luvly_diana said...

Salam takziah buat filla sekeluarga...bergenang air mata baca penulisan filla kali ni...semoga roh shafik aman di sana..aminn

zana-norzana said...

al-fatihah

xyzifa said...

salam takziah kak filla..
ya allah kak saya xsangka arwah busu meninggal..Allah sayangkan dia kak..dan ni dugaan utk keluarga akak..kuatkan semangat kan ye kak? jaga diri elok2..

saya ikut blog akak dari tahun lepas lagi..saya tahu arwah busu and akak satu family mmg suka jln2 holiday kan? Ya Allah sebaknya saya baca entry ni kak..

izaFiza said...

Al-Fatihah. Smga arwah tenang disana dan ditempatkan dalam kalangan org beriman.Amin.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 532   Newer› Newest»