Friday, July 21, 2017

LELAKI LEMBUT.

Eh tajuk mengundang sangat.

Saja Kak Pilla nak borak harini tentang topik lelaki lembut.  Aku ramai kot kawan dengan lelaki yang lemah lembut so aku rasa diorang ni ok je.. takde masalah pun untuk orang nak pandang serong or nak sisihkan dari masyarakat.  Orang kita cepat sangat menilai dan menghukum tanpa usul periksa so sad.

Aku tak pandai nak explain keadaan diorang ni dan macamana diorang boleh menjadi lembut.  Tapi apa yang Kasih cerita dekat aku sedikit sebanyak membuka minda dan buat aku terfikir.  Hati anak-anak ni normally ikhlas dan takde niat lain pun.. So cerita dia Kasih ada sorang kawan lelaki lembut.  Agak rapat jugak sebab dia kata dia BFF dan sentiasa bersama-sama.. Tak perlu aku mention nama dia kat sini.  Dah lama kot Kasih cerita pasal dia kat aku.. Kasih cakap ada buat business slime dengan dia.. Ok aku namakan dia Ali.  Kasih business slime bertiga dengan kawan perempuan sorang lagi dan Ali ni.

Kasih cakap Ali ni best dan kelakar.. Pastu Ali so niceeeee baik gila tak pernah buat orang.  Sebab tu Kasih suka kawan dengan Ali.  Dah bertahun-tahun Kasih kawan dengan Ali ni mama, tapi Ali tu bukan saja-saja buat lembut, tapi dia memang lembut.. Aku tanya lembut dia macamana?  Kasih pun tiru aksi Ali berjalan dan kengkadang tu tangan Ali macam 'patah'.  Hehehe acaner tu?

Kasih cakap dia benci orang yang buli Ali kat sekolah.. 

"Mama, takde budak lelaki nak kawan dengan Ali.. diorang suka ejek dia.. Kasih tak bolehlah.. Kasih kesian kat dia.. Mama tau tak budak lelaki panggil dia apa???? Panggil dia Nursajat!!"

Ok aku geram jugak tapi rasa kelakar jugak.. Well ko tau lah perangai anak-anak lelaki ni, even aku takde anak lelaki pun.. Anak perempuan jiwanya tu lebih lembut dari lelaki.  Kasih pun dia bukan jenis gegirl sangat.. dia jalan pun macam gangster, aku rasa sebab tu Ali suka kawan dengan Kasih.. Sebab Kasih kasar tapi tak sekasar lelaki.. So dari kawan dengan lelaki yang suka mengutuk dan membuli dia baik dia kawan dengan Kasih yang kasar-kasar lembut ni.

Kasih dari dulu perangai dia suka terlebih concern dengan orang lain.. Kira cepat kesian dengan orang.. suka buat surprise kat orang bagi orang happy.. Bagi kad kat aku tak yah cerita belambak hahaha.. sensitif dan penyedih pun iya.. tegur sikit berkaca mata.. Ok tu aku tak leh blah sikit hahah tapi nak buat cemana dari kecik memang camtu perangai.

Ada dia cerita kat aku pasal budak sekolah dia ni selalu terberak dalam seluar hahha.. budak lelaki.. "Kasih kesian tengok dia mama, dia berkurung dalam toilet pastu dia nangis.. masa tu darjah lima.. pastu orang semua ejek-ejek dia.. benci betul Kasih orang yang ejek-ejek dia tu.. Bukan dia sengaja pun.. Pastu Kasih pegi kat dia Kasih cakap "Dah lah weiii, tak yah nangis, jangan layan je diorang ni."

Pastu budak tu jerit kat Kasih "Jangan sibuk lah!!" dia baling Kasih dengan bag pastu dia lari amik balik bag dia.. dia terus lari keluar sekolah balik rumah.  Hahahah ok kalau aku pun akan terus lari keluar sekolah balik rumah.. padan muka Kasih, sibuk lagi... muahahhahaha.. 

Ok berbalik kepada kisah Ali ni.. aku pun tanya "Kalau orang ejek-ejek dia panggil dia Sajat semua tu, dia tak melawan ke?"  Kasih kata dia tak melawan langsung.. Kasih pulak yang geram.. "Dia cuma cakap BIARLAHHHH"  Eh baik sangat budak ni.. Paling teruk dia pernah jawab orang yang kutuk dia "Ko apahal??? Sukati akulah"

Ok itu je cara dia melawan orang yang ejek dia.. Kalau akuuuuu, satu sekolah aku kejar baling dengan kasut "Ko apahal? sukati aku lah, aku mintak duit nenek kau ke?" muahahha tu kalau aku lah.. So Kasih cakap tiap kali Ali kena ejek, Kasih akan sound jantan-jantan ni semua "Korang apahal???? Blah lah jangan sibuk hal orang boleh?"  Amboi ada hati nak lawan budak lelaki.. kena tampar baru tau... 

Kasih cakap hari-hari Kasih gi makan Nasi Kukus dengan Ali.. Tapi bukan berdua lah.. Dia pergi makan tu berempat.. dengan gang-gang pompuan lain.. dan yang aku tau gang pompuan Kasih pun bukan lembik-lembik and gegirl sangat.. Kawan dia sesama netball dan ada yang bola tampar tu dia jenis lek lekkk jalan pon tak gegirl sangat hahahha.. Pandaikan Ali cari kawan?

Semalam time balik sekolah aku dok tunggu Kasih.. sebab dia ni memang suka balik lambat-lambat ntah apa dia bertapa dalam sekolah tu.. Mesti Amaani yang akan sampai dulu.. Lepas tu nampak dia berjalan kat kereta.. "Sorry mama, Kasih lepak kat padang dengan Ali ngan kawan-kawan Kasih yang lain"  Kesian Ali tu, Kasih nak balik terus sedih muka dia.  Hahahahhahaha.. cepat tersentuh ni perasaan dia hehehe..

Pastu Ali tu kan Mama, kalau dia nampak Kasih dari jauh mesti dia jerit "Kasihhhhhhhhhhhhhhh!!" dengan gaya ala-ala lembut dia lah.. Heheh lawak sebab Kasih kalau cerita siap gaya-gaya sekali.. 

Left : Syasya (cousin) Right : Kasih (budak penyedih tapi jalan macam gangster)


So sekarang ni aku fikir balik, Ali ni memang dari kecik kot jiwa dia lembut.. Dia sendiri tak nak kot pilih untuk menjadi lembut.. Dia cakap kat Kasih dulu dia selalu nak kawan dengan budak-budak lelaki kat sekolah tu, tapi semua tak nak kawan dia.. dah tak nak kawan tu satu hal, siap ejek-ejek pulak.. Bila aku cerita kat Pak Radie dia cakap memanglah tak nak kawan, kitorang main bola kot, main pedang main pistol, kalau dah dia datang ajak main slime, main squishy, main anak patung.. nak ke???

Huhh tak membantu lah orang lelaki ni.. Tapi ada betulnya apa Pak Radie cakap tu.. Tapi orang-orang macam Ali ni tak salahkan??? Dah jiwa dia lembut nak paksa macamana pulak?  Mungkin dia boleh paksa diri dia untuk jadi 'keras' sikit macam lelaki lain.. Tapi aku rasa jauh disudut hati dia tetap ada kelembutan tu yang dia tak boleh tolak.  Bila kawan-kawan lelaki lain menolak untuk berkawan dengan dia.. dia takde pilihan lain selain berkawan dengan orang yang boleh terima dia.. dan orang tu perempuan!!!.  Kawan-kawan perempuan pulak memang suka lelaki yang lembut sebab lelaki biasa tu kasarrrrr!!! suka sepak-sepak, suka ejek orang, suka berlagak gangster.. 

Tapi biasalah budak-budak baru nak up ke level remaja ni.. Apa kau boleh nasihat pun? Nak marah sebab buat Ali? Memang pedulik apa dia.. Dia dah ada gang-gang lelaki yang gempak dan poyo.. Bila Kasih cerita pasal Ali aku selalu bayangkan Ali ni putih dan montel pakai spek mata.. hahahhaha dasyat suka-suka imagine muka orang.. Semalam Kasih tunjuk musically ke apa nama video yang lagu-lagu tu.. so first time aku tengok budak Ali ni.. Jauh melencong dari sangkaan aku hahaha.. boleh tahan budak Ali ni.. Kurus je dan kulit biasa-biasa je.. boleh tahan lah muka tu.. kemain musically menari bagai hahahaha.. 

So aku nasihatkan Kasih.. Kawan je elok-elok dengan Ali.. Orang lelaki tanak kawan dengan dia.. takpe.. Kasih dengan kengkawan lain kawan je dia macam biasa.. Kalau tak kesian dia nanti sorang-sorang takde kawan kat sekolah.. 

So apa aku nak sampaikan kat sini, tolonglah jangan nilai orang dari luaran.. Korang tak tau apa yang dia lalui dari sekolah rendah lagi... disisih, diejek... Bila berlarutan macam tu akan terbawa-bawalah sampai ke dewasa dia jadi macam tu.. Takde kawan lelaki yang nak kawan.. perempuan je yang sudi kawan dengan orang macam ni.. dan semakin ke arah itulah jiwa diorang nie.. Siapa salah? Tak salah pun jadi lelaki lembut ni.. cuma diri dia sendiri kena kawal supaya tak berlebihan.. Lembut ni elok, sampai bila-bila dia akan biasa cakap lembut dengan orang nanti.. Ko nak lelaki kasar yang stok lempang-lempang bini ni??? Ramai je lelaki lembut yang berkeluarga, kahwin dan ada anak.. Pastu dari segi kehidupan pun jauh lebih berjaya dari orang yang tau nak mengutuk dan menghina je.. Lelaki lembut ni pandai buat kerja-kerja perempuan.. pandai masak, pandai mengemas, pandai makeup orang.. Bahagia korang kalau dapat orang macam ni hahahha..

Janganlah kita berlagak macam kita ni dah sempurna.. Jangan menilai orang dari luaran... Kenal dulu hati budi, amik tahu dulu kenapa dan mengapa.. Bantu mana yang boleh.. Barulah jiwa tu bersih.

Hari Jumaat kannnn.. haruslah Kak Pilla bertukar menjadi penasihat.. Setajah gittew.





Love, 
Filla.

Thursday, July 20, 2017

FAME RAYA

Alhamdulilah berjaya jugak organized Open House Fame Cosmetics.. Kitorang buat kat RUANG, Shah Alam.. Tempat ni memang tempat untuk buat event so boleh sewa ;)

Memang niat kitorang tahun ni nak buat Open House untuk Fame supaya dapatlah berjumpa orang-orang yang selalu support Fame.. Nak ajak semua sekali peminat Fame tak dapat hahhaa.. so kita ajak family members, MUAs yang selalu bekerjasama dengan kita, client-client Fame, agent dan stokis Fame dan sahabat handai.. Thank you yang dapat datang haritu dan yang tak dapat datang haritu pun ramai yang reply balik cakap tak dapat datang almaklumlah Raya banyak sangat open house dan kerja-kerja lain.. InshaAllah ada rezeki jumpa lagi..

Dibelakang Fame Cosmetics ada tiga orang ni yang hari-hari takde cerita lain selain mengatur strategi meningkatkan sales dan mengukuhkan nama Fame Cosmetics.  Bukan kerja mudah, tapi tiada yang mustahil, InsyaAllah berkat doa semua..

Menu raya kita discuss bersama.. Tapi Elly paling terror bab pilihan makanan hahaha.. Kalau boleh semua menu raya di angkasaraya ni dia nak hahaha.. Tapi bestlah beraneka gitu.. Bukan selalu nak jamu orang makan.. kena berlebihan sikit hahahha.. 

Ni segelintir yang sempat snap je heheh







Yang takde dalam gambar, Satay, Kambing bakar, Buah-buahan tempatan, Cendol, Ice Cream Potong, Kuih muih dan segala jenis air minuman.  Tak sempat dah nak amik gambar sebab sampai je terus makan hehehe.. stall tak habis bukak lagi Kak Pilla dah melantak dulu..

 Bersama suami tercinta gittewwwww hikhikhikkk

 Kak Pilla sakit kaki so sarung kasut raya Kasih je hahahhaha.. Kasih pegi camp UPSR masa ni.. so bye kasih :)
 Bersama suami-suami.. Eh Hannah Cikonah pon ado dalam gambar.. Geram betul budak ni tau..

 Family Kak Pilla.. Atok dengan Wan stay lama sampai ke malam.. Seronok sebab tempat selesa, sejuk ada aircond dan ada band nyanyi lagu raya..

 Family Mertua.. pun tak cukup quorum ni.. Kasih and Sabrina takde..

 Founder cosmetics jugak.. Kadang bila berniaga ni kita kena kenal ramai orang.. Persaingan secara sihat, share tips, share pengalaman dan hati kena sentiasa bersih.. support each other pun penting.  Bila tengok member-member seangkatan jatuh janganlah kita pandang sebelah mata.. sebab roda tu bulat.. kadang kita di atas kadang kita di bawah.. Stay humble :)

Persaingan secara sihat ni ok actually, persaingan tak sihat bila ada hasad dengki dan sindir menyindir dan menjatuhkan orang lain ni i don't like.. Takde masa untuk negativity kalau agak-agak negative vibes tu nak datang kita elakkan lah.. contoh mengelakkan negative vibes ni senang je.. Jangan tengok, jangan layan dan ignore.

 ni adik MUA kita yang paling comel.. heheheh.. Suka Yana ni so humble and manja.. 

 Rakan-rakan MUA yang sentiasa ada.. Thanks koranggggg!!

 Kak Nana sahabat / client penting Fame Cosmetics.. Thanks Kak Nana sentiasa advance, very professional walaupun kita kawan.. Mintak apa semua akan dapat on time.

 Kak Tini atau Hartinie orang penting untuk Majlis ni.. Caterer yang kita pilih kali ni dari Restoran Hartinie Seksyen 10.. Orang Shah Alam semua tau restoran ni kat mana.. Always crowded restoran dia... kalau bulan puasa tak yah cakap.. pitam tengok hahaha.. Makanan sedap dan staff semua pantas.. Thanks Kak Tinie.

 Semua kengkawan jugak.. 

 Bobo and Mel in da houzeeeee!!! Mua kesayangan yang sentiasa ada.. Thanks Bobo and Mel.. InshaAllah kita jumpa 31 July.. Pitam takde baju Bobo oiiiii..

 Ni adik-adik kesayangan Fame.. Staff kita yang bertungkus lumus selalu.. Kadang boleh tepuk tampar, kadang kalau buat salah kena jugak.. hehehehe.. Ada yang tak dapat datang jugak dan ada lagi 2 ketul tu hilang mana tah tak dapat bergambar..

 Malam tu ada Dazrin datang.. boleh lah dia nyanyi atas permintaan ;)

Lagu Raya dari Elly and Peej.. Kak Pilla tak naik sebab Sorrrrryyyy guys, i really can't do this.. muahahahhaha.. bising-bising ai kene marah sebab tak naik stage tu.. Aku tak boleh ya.. lagu raya pun i cannot.. ko gila apa orang ramai depan tu nak suh aku nyanyi??? Noooooooo.. Karaoke 3 orang pun kadang-kadang je aku nyanyi hahaha.. Pak Radie suruh naik jugak, tak nyanyi tak pe, berdiri je.. Eh lagi malu macam kayu je tegak.. Noooooo!!

 Last but not least... Siapa tu??? Hahhaha bibik Kak Pilla u olllsss.. Biarlah dia teringin nak nyanyi.. OMG pitammmm.. tapi takpe dia berani gila kot.. selamba je nyanyi lagu Hetty Koes Endang, suara boleh tahan sedap.. Radie lagi kongajo, dia cakap ntah-ntah bibik ni dulu sebelum datang sini dia memang penyanyi kot kat sana? Bongok ni hahahahha..

Oklah tu je nak citer.. gambar dari photographer takde kat Kak Pilla.. kalau ada akan up lagi satu entry mesti Kak Pilla jelita dalam gambar tu..

Thanks korang sesama menjayakan majlis Open House Raya Fame..

Muah Ciked.




Love, 
Filla.

Wednesday, July 12, 2017

LAGUNA REDANG 2017

Sebenarnya idea bercuti semua akan datang dari Kak Pilla.. Harap Pak Radie dia mesti akan bising and cakap membazir hahahha.. Tapi kalau dah pergi dia paling excited kot hahaha.. 

Kalau dulu Kak Pilla pernah cakap at least setahun sekali Kak Pilla akan jadikan kebiasaan untuk bercuti berdua je dengan Pak Radie kan.. Tapi bila anak-anak dah besar ni huwaaaaa tak sampai hati nak tinggalkan dan kesian pulak nak menyusahkan Wan ngan Atok uruskan hantar amik budak-budak sekolah.. 

Bila percutian melibatkan semua of course cost akan meningkat.. bukan sikit ya, now dah 5 orang semuanya.. flight lagi.. hotel lagi.. dan lain-lain.. tapi Kak Pilla ni jenis yang takde sangat membazir kat shopping ke apa.. lebih suka bercuti.. habis duit bercuti ni seronok dapat tengok muka diorang gembira.. so itu je dah cukup buat Kak Pilla tak menyesal dan rasa berbaloi duit habis ke situ.

Kasih pulak busy for UPSR this year.. So kena plan betul-betul supaya tak ganggu persekolahan.  So pergilah hari ke4 Raya.. kebetulan sekolah cuti seminggu dan takde lah homework menggunung macam selalu.

Flight Kak Pilla booked 3 bulan awal kot.. Lepas book flight baru book hotel.  

Flight awal supaya boleh catch up boat transfer dari Jeti ke Pulau Redang.  Ada 2 kali transfer sehari..  Rasanya pukul 9:30 pagi dan pukul 12:00 tengahari.

Breakfast dulu sebab nak makan lambat lagi.. takut kebuluran semua nanti.. Rombongan bawak anak-anak ni kena plan betul-betul.. kita lapar takpe.. 

Anak bapak ;)
Sampai je ke Airport Kuala Terengganu tu, laju-laju collect luggage and gi kaunter beli ticket teksi.. Nasib muat satu teksi je kena dalam RM30 to Jeti area Pasar Payang.

Sampai ke Jeti tu cari Kaunter Laguna.  Kita kena tunjukkan confirmation booking letter tu dan dapatkan pass untuk Boat Service ke Laguna Redang.

Selepas tu kena dapatkan kupon untuk Marine Park (hari kedua) nanti.. Senang semua claim kat kaunter ni je.. Rasanya murah je, adults RM10 kot? and Kids RM5..

 Ini contoh ya.. Katalah amik Promotion Year End untuk 3 hari 2 malam.. Dia akan charge per head.  Kalau nak extend night boleh click kat "show extenstion nights"


 Sebab tu Kak Pilla suka Laguna Redang ni sebab harga dia Inclusive banyak benda.. Maksudnya kita sampai je tengahari tu terus ada lunch.. dan selama ada kat sana tu.. breakfast, lunch and dinner semua inclusive dengan price yang kita bayar.  Untuk anak below 4 years old tak perlu bayar.. Maksudnya kalau anak korang ada dua orang.. sorang 7 tahun sorang 3 tahun.. masa book tu pilih je 2 adults (suami isteri) dan 1 anak (7 years old)
Dekat website tu boleh tengok terus Itinerary selama 3 hari korang kat sana.. Senang kan? 

Tapi macam Kak Pilla haritu sebelum book hotel tu, Kak Pilla call dulu

KUALA LUMPUR SALES OFFICE

Address: 11-B-1 Medan Imbi, Off Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur,Malaysia.
Telephone: +603-2141 1188
Fax: +603-2141 2333

KUALA TERENGGANU SALES OFFICE

Address: S-1, Wisma Tenang, Jalan Sultan Sulaiman, 20000 Kuala Terengganu, Malaysia.
Telephone: +609-631 0888
Fax: +609-631 3322


Boleh je korang nak call KL or Terengganu office.. cakap je nak book online and bagitau umur anak.. dan reconfirm dengan dia boleh tak amik package sekian-sekian dekat website diorang tu.. Once dia cakap ok baru boleh book dengan tenang ;)

Ok sambung cerita.. Selepas settle urusan amik pass boat and Marine Park tu, terus tunggu je kat situ sampai diorang jerit "Lagunaaaaa Lagunaaaa".. so beratur lah nak naik boat.

Kak Pilla lupa berapa jam dari Jeti ke Laguna.. Rasanya 1 jam setengah.. Kak Pilla bantai membuta dalam boat hahaha.. yelah bangun awal gila kot nak siap-siap datang sini.. hehehe

First time datang sini dulu Kasih baru 4 tahun.. Kak Pilla pregnant 6 bulan kot masa tu Amaani dalam perot hehehe..

2nd time datang sini dengan Peej and Elly and husband masing-masing.

Kali ketiga datang dengan semua anak-anak :)


So kali ni Kak Pilla pilih room yang dekat dengan Swimming Pool.. dan tak jauh sangat dengan tempat makan.. Oh ya, rasanya ada jugak boleh book kat booking.com kot? Tapi tak sure yang tu include semua package makan ke or breakfast je ke.. tu ai tak tau.. tapi don't worry kalau datang honeymoon takde anak, boleh je lepak cafe dia.. ada je banyak makanan ala-carte.. sepanjang persisiran pantai pun banyak hotel-hotel lain dan belambak cafe or bar yang ada jual food.. 

Katil king size.

dan 2 single bed.

So sangat selesa.. Aleesya je tido dengan Kak Pilla and Pak Radie.. Kasih dengan Amaani ada katil sendiri ;)

Sila layari website di bawah untuk maklumat lanjut


*ini bukan sponsored post*

heheheh ikhlas review ni sebab ramai yang mintak Kak Pilla share detail.  Pasal costing sila check sendiri ya.

Lunch dulu.. Tapi diorang macam kelam kabut je makan sebab nak gi laut.. OMG tengahari kot kul 1 matahari terpacak.  Lantaklah korang.. pergi turun dulu mama nak makan lagi ni..

Food kat sana ok lah.. banyak pilihan tapi takdelah ikut selera aku nak asam pedas ke.. hahah.. semua lauk dia masak ikut selera antarabangsa kot.. lebih kepada chinese skit lauk-lauk dia.. tapi western setiap masa ada.. segala beef and lamb grill tu ada sentiasa lunch and dinner kaunter dia.

Diorang dah siap salin baju ya.. pukul 1 tengahari.. Aku rasa selama aku pegi memana hotel memang anak-anak aku je yang akan berendam dari tengahari lantak sampai ke petang.. Anak orang akan turun bila dah pukul 4 - 5 macam tu.. Selalunya dari pagi lepas breakfast sampailah ke maghrib.. Tapi akan balik bilik jugaklah solat dan siap-siap nak makan je.. selebihnya kat laut atau swimming pool.  

So aku pulak kejap ada kat tepi laut, kejap balik baring kat bilik.. dah bosan kat bilik aku turun balik tepi swimming pool.. hahahha kesian kan.. 

Tengok dalam gambar biasa je kan.. Tapi panas ya.. yang kulit ko akan jadi bisa dipanah matahari gitu.. Habis aku lumur sunblock pon tetap sunburn teruk lepas balik cuti tu.. 

On the way makan malam.. romantik je pemandangan ;)

Ini malam yang first tu hahahah.. Tapi Amaani sempat makan jugak sebelum tertidur..

Icha tak sempat langsung.. Pak Radie kata dia jalan depan Pak Radie.. dah nampak hurung hayang... habis tepi-tepi tiang tu dia langgar.. ingat apa hal.. sampailah tetiba dia nak jatuh tersungkur.. rupanya jalan dalam tidur.. Apak kau ni punnnnnnnnn... hahaha.. terus apak dia tangkap and dukung.

Setiap kali makan memang ramai orang.. tapi aku ok je sebab teratur.. Oh tempat makan kat tingkat atas ya.. so kalau bawak orang tua yang tak boleh panjat tangga agak susah sikit sebab aku tak rasa ada lif.. 

Kat tingkat bawah diorang akan check coupon kita dan tanya berapa orang.. pastu dia kana bagi nombor meja ikut section A-E kot.. so meja tu khas tuk kita tak yah berebut.. naik terus je amik makanan takde sapa nak sibuk duduk kat meja kita ;)

Kalau dapat kat sini best sebab pemandangan cantik :)

Ini hari kedua.. Nak snorkeling kat Marine Park.  Oh ya, life jacket dengan peralatan snorkeling tu boleh sewa kat Laguna je.. Rasanya RM25 kot satu set.  Nanti hari last dah tanak pakai boleh return balik.

on the way tu Icha sempat tidur hahaha.. padahal dekat je dalam 20 minit.

Geram tengok ikan ni.. 

kejap je kat sini dalam sejam setengah kot..

Best sebab semua pandai swimming.. Icha tu tak padan kecik, leh tahan dalam air.. So bila snorkeling tu kitorang akan pergi berlima.. Ingat lagi dulu time Kasih 4 tahun tu.. dia tak nak masuk dalam laut ya.. sebab dia takut dengan ikan tu.. Erghhhh tu pun takut hahahah.. Amaani dengan Icha ok.. Icha tu lagilah.. ikan pon dia nak tangkap.. ikan pun takut dengan dia... hehehehe

Settle jom balik ke Laguna

Balik mandi dulu siap-siap nak gi lunch.. Kasih dengan Amaani tanak pegi lunch.. diorang terus terjun kat swimming pool.. Lantak korang lah.. so aku, Pak Radie and Icha je gi makan.


Sepanjang kat sana, Pak Radie tak makan nasik langsung.. asyik makan beef, lamb, salad.. huh omputeh sangat tekak tu.

Cantik sungguh.. 

Oh ya.. petang dalam pukul 4-5 bar dekat tepi pantai dah bukak.. so boleh order ABC atau set keropok lekor and popiah.. 

Ada satu petang aku lepak order ABC dengan makan petang sikit.. pastu tetiba datang dua orang pompuan tak sure korea ke cina ke.. tapi lawa lah muka diorang dan sexy ler memasing dengan 2 piece nya and sorang lagi dengan dress gitu.. siap handbag kaler merah u ollss matching dengan lipstik merah menyala.. tu takpe.. aku buat-buat tak tengok je, tapi sebab dia berdua tu memang lepak depan aku.. berdiri kat bar tu.. aku tak tau ada orang yang tahap selfie dia sangat kronik.. dia order air apa tah.. dekat lapan puluh kali angkat gelas tu mengadap laut dia snap gambar.. lapan puluh kali ya... pastu kawan snap gambar dia.. and dia snap gambar kawan dia.. pon samaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! lama gila sampai dia puas hati.. 

Pastu datang pulak wedges dalam mangkuk besar.. pon sama ya!! dia angkat mangkuk besar tu nak snap gambar muahhahahaha aku nak gelak tapi tahan.. ada couple matsalleh yang tengah baring kat pantai tu siap meniarap dua-dua pastu ketawa tengok keletah pompuan dua orang ni.  

So kira oklah.. aku takde tahap kronik camtu ya.. dan aku tak kuasa nak selfie ke ootd ke.. ootd apabenda nya??? Aku gi sini bawak tudung instant stretchable tu je ya.. pastu tudung tu kan jenis panas.. aku bukak, jadikan selendang supaya angin masuk.. pastu nampak tudung bawal kasih pon aku tibai sebab bawal tak panas hahahahaha.. 

Aku tabik spring lah orang yang siap bawak baju nak ootd bagai tengah panas terik tu.. siap makeup bagai.. sepanjang kat sana aku tak makeup langsung hahahahhahaha.. tak kuasaaaaa.. jap lagi nak terjun laut nak makeup mende nya.. and takde sapa nak tengok muka aku kat situ hahahaha.. 

Kalau cenggini lah perangai, acaner nak gi Maldives nak ootd? hahahha.. aku lebih appreciate percutian tu untuk aku baring.. tengok pemandangan yang cantik... rehattt gittew... aku tak cantik takpe hahahhaha.. 

Icha cayang ;)

Balik 15 minit je makan.. pastu hilang lagi..

Aku risau kenit tu je.. dalam jugak ni dia selamba je terjun sana sini.. siap terjun tiruk tu.. rasa macam nak hantar dia gi kelas swimming lah.. biar betul-betul pandai so aku tak risau sangat.. aku ni tak leh sikit.. cepat rasa cemas tengok anak-anak mandi laut or swimming pool.  Pak Radie memang menyampah je dengan aku.. eh biarlahhh hahhhahah

tengok kulit memasing.. Amaani paling teruk sebab dia paling cerah.. pastu sunburn paling teruk..



Boleh tahan lah makanan dia.. Senang hidup sebab 3 kali sehari ada makan.. 




Sayang semua :)

Kasih Aleeya
Kasih Amaani
Kasih Aleesya

Walaupun anak aku semua perempuan tapi aku happy je.. 

Pinjam tudung kasih hahhahaha..

Itu jelah sekali kot aku bergambar hahahahha

8 tahun dulu pon ada pose mcm ni kat sini jugak kot.. malas nak carik ;)



Kawan bertekak kawan baik jugak.. memana pun boleh ;)

Dan berakhirlah percutian 4 hari 3 malam di Laguna..

Turun kat jeti je terus ke Pasar Payang.. Hoih hazab dengan bag tarik lagi.. panas berpeluh-peluh.. nak beli keropok kering, keropok lekor, baju kaftan dan kain sarung untuk mama ayan and mertua.. Tu jelah kerja aku kalau gi sini hahahah.. pastu amik teksi terus ke airport bertapa kat airport pulak.

Balik tu 3 beradik ni nak duduk sama-sama..

Gulp sedapnya kepok lekor Ganu ni..

Ok itu je percutian sekeluarga tahun ni.. InshaAllah tahun depan dah plan lain.. Sekarang pun Kak Pilla dah start survey and usha-usha segala macam hahaha..

Kalau korang nak pergi Laguna ni silakan.. Memang best! Untuk honeymoon pun best.. untuk family pun best.. Tapi untuk ke sini bulan Januari - March tutup rasanya.. so check dulu ya.

Tata.





Love, 
Filla.