Wednesday, December 28, 2011

BLOG PILIHAN InTrend.... Januari 2012

 Semalam tetiba ada orang tweet aku bagi tau...

@shahidaSulaiman: Waaa. Belong @fillanie masuk intrend bulan ni :)

ye begitulah tweet beliau... kalau tak sumpah mak taktau.. perasaan? mula-mula macam eh biar betik nie.. sebab blog aku kan blog main tibai ikut suka tekak aku je apa nak cerita.. blog tak berkonsep gitewwww.. kejap jadi ustajah.. kejap jadi mak-mak... kejap jadi cik sri siantan..... kejap jadi gila.. manalah aku penah bajet nak masuk mana-mana magazine pon >________<" eleh gedik memalu plak..heheh

so kepada sesiapa yang belum dapatkan intrend bulan Januari.. sila sila sila lah beli.. dalam tu banyak Info make up lah.. info suruh kau tabur duit beli memacam... matilah pitam.... 


ada satu page jer... tekejut tau... muahahhaha... yeay dapat star pilihan kami.. pastu nampak sapa lagi sorang blogger yang korang kenal dalam tu???? 

dah tentu lah Peej Burhan!!! hahah.. aku cepat-cepat bbm Peej... "Peej, ko pegi beli Intrend sekarang! ada blog aku dalam tu".. hahahahah tipuuuuuuuuu... "Peej, ko pegi beli Intrend sekarang, ada blog ko dalam tu".. hahahah.. ya itu yang benar! 

Peej siap alamakkk lagi.. sebab gambar dia tu gambar masa bangun pagi gosok gigi terus breakfast.. siap tak mandi.. muahahahaaaaaaa... kelas!!!

zoom sket.. yang aku tak daya tu.. wah macam romantik bebenauuuuu ahkak kau nie tau... dia pilih gambar-gambar aku peluk-peluk ngan laki gitew.... macam Wow loving betul ngan laki.. auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww.... 

hahahah memang kelaka... kelaka..... terleka sebentar tuuuuuu.... siap 'ibu kepada dua cahaya mata'.. auww terus aku rasa macam mithali gila... pastu siap melancong luar / dalam negara.. padahal.. mana lah sangat... 

tapi tiap kali buat entry pasal melancong.. aku akan cuba untuk bagi seberapa banyak info kat readers... sebab aku sendiri suka google dan buat research sebelum aku pegi mana-mana... bab-bab tu aku memang well-planed lah.. tapi bab lain aku kelaut sket..hahaha... aku nak readers aku pon enjoy baca percutian aku... sebab belambak blog yang update kisah pelancongan masing-masing.. tapi aku nak baca blog yang bukan setakat gambar, tapi ada banyak good infos jugak.. idok ler aku kata info aku bagi kat korang banyak sangat.. tapi mana yang aku ingat... mana yang aku rasa korang patut pegi bila dah sampai ke satu-satu tempat tu.. seriously aku akan suggest! sharing is caring.

kadang tu ada jugak rasa macam.. eleh bagus sangat ke kau nak bagi orang tips? tips masakan laa.. tips melancong laaaa... tips make-up laaaa...tips product lah... tips rumah tanggalah... ko ingat aku tak risau?? aku pon ada keluarga... pandai-pandai bagi orang tips.. musuh kau tunggu je masa kau jatuh...kadang bila fikir mulut orang mengata tu.. malas je aku sebenarnya nak bagi-bagi tips la apa laaa... tapi positive lah.. mana ada orang yang perfect kan.. kau nak dengar kau dengar.. kau tak suka aku kau blah.. simple. 

tapi itu lah akufillanie... aku nie bangsa kebal telinga sikit... aku berblog sebab aku suka... bukan sebab nak tayang muka semata-mata..... sebab tu dah bertahun-tahun dah blog aku.. ada one time dulu aku rasa nak berblog tapi aku tanak ramai sangat orang baca.. tapi kalau aku private kan.. bodoh plak aku rasa.. mcm kau becakap sorang...aku tak kisah ada ke takde ke orang nak baca... aku still enjoy apa aku tulis.. kalau korang ada blog... tulislah dengan ikhlas.. dan cubalah menulis pelbagai sikit... so readers akan rasa terhibur dan tak bosan...jangan menulis sebab kau bayangkan orang nie baca.. orang tu baca... jangan menulis sebab kau expect macam-macam.. bila kau pikir macam tu.. penulisan kau pon dah tak ikhlas.. eh tapi kau kena pikir jugaklah bila menulis.. ahli keluarga baca... orang tua baca.. budak remaja baca.. ok lepas nie ai kena sopan santun sikit... muahahaha.... 

pastu baca ni kat bawah page tu... hahah.. Pak Radie cakap.. wei, hantar kat intrend ke suruh pilih blog??? hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tolong sikit eh... tak penah telintas aku nak hantar pastu suruh pilihlah.. pilihlah blog aiii... ai teringin masuk magazine.. muahahha... pastu 'bakal menerima hadiah misteri daripada InTrend'.. nak hubungi cemana yeh? aku nampak email address je kat situ.. so malam tadi ai dah email kata nak hadiah.. hahah.. gila pening aku nak email apa.. takkan 'Hai, saya nak hadiah misteri sebab jadi blog pilihan intrend, bak sini hadiah cepat!!!'.. kau nak mamposssssssssssss.... habis lah keredibiliti ai.... -_________________-"

apa pon, aku happy sangat.. sebab rasa dihargai... sebab ada pihak-pihak yang appreciate kewujudan blog tak seberapa nie... thank you jugak kat all readers yang tak jemu datang baca blog nie... terharu ai tau u olls.. hehehe... kalau ada masa aku jawab semua comment kat entry.. tapi kalau aku diam tu... ai busy u ollsss... 

Ok lah.. itu je entry nak citer... nanti ada masa aku upload gambar Amaani godang ngan Acih jelita plak yeh.. 

-babai-











EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

47 comments:

eda said...

wahhhh vervangga la sy ~ haha *tetiba*
tahniah hakak !!

elna said...

wah glamer gituuuu.....kelas ko filla...:):):)tahun depan dapat award....hehehe

Jasmine_Tune said...

mintak shikit hadiah tu. kita share sama sama. ngeee...

KucingMalaysia said...

Syabas betteh syabaaasss !!
Blog Kak Filla mmg best pon ~

JuJue said...

laaaaa...mag tu ada kat umah kakak aku beli. berkali kali aku buka tapi tak perasan!kalau tak dari minggu lepas aku dah tahu! nampak sgt aku lompat lompat baca tengok mekap mekap, baju baju & rambut rambut jer. ok takpe, jap gi aku gi ushar sekali lagi! hahaha.

FeezaAkashah said...

wahhhhh kelassss...tahniah kak.. ^_^

luvelymummy said...

salam.. filla, ai pun ada prasan u nyer blog masuk intrend, tp lupe nak roger coz ingat u dh tau.. heeee.. anyway.... SYABASSS BETE..!!

Siti Fatimah said...

Wow glamour you! apa2 pon congrats and keep on blogging babe :))

yun said...

wah, glamor u kak filla....:)

Aya Ariel said...

giler teruja nak beli intrend jugakkkk!!!

ReeneeRaaid said...

bestnye :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

u and Peej memang layak and patut dapat jadi pilihan!!! Muah! Muah!!! I suka baca belog uolls berdua!!!! bersahaja.....

nalsweet said...

blog akak mmg terbaekkk!!!

comel je dorang pilih gambar amaani macam tu..hahahaha..geram sesangat ngan amaani yang kemetot(jgn maraaaahhh) itu!!

Anonymous said...

hehe..wah..glamer la kak filla...tp mmg blog akak best pon...pagi2 bila on lappy...blog akak mesti sy bukak dulu ..heheh... bila akak tak update tu...ade la sket frust..hahah... n i started bc akak nyer blog since akak dlm pantang amaani ...tu entry pertama sy baca ..keeps on blogging kak filla!!! mane tau t leh dpt award nuffnang!!

saharinasaharudin said...

wahh,congrats kak filla ;)

Iela Fazielah said...

cayalah.... terpilih tu.. bkn senang...

NeenaAnuar said...

baruu jerk beberapa jam yg lalu neena pegang majalah nie kat outlet My NEws! tapi tak terbukak pulak sampai ke ruangan nie sbb nak cepat masuk office! hahaha..

btw suker ngan blog akak! cara penulisan akak sempooii! and really agree with you.. neena pun kalau blog out about my holiday trip.. memang suke nak kasik org info.. coz me selalu sakit hati bile nak pegi bercuti pastu try to dig info sana sini.. selalu tak lengkap.. so pasal tu bila I blog out I meletakkan diri I sebagai readers yg dahagakan info secara detail! huhu..

btw happy and keep on blogging sis! :)

Mymie Sein said...

congrats sis..

Kemn Azmaili said...

u deserve it kak!! Tiap2 hari kalo bukak blog n baca bloglist, mmg blog akak menjadi pilihan saya..bahasa yg brutal tp tuan dia sempoi habis..
:-D

ieja_79 said...

tahniah kak filla..mmg patut dapat pun..terbaeeeekkk.

Yati Ali said...

tahniah filla...blog awak mmg penuh dgn info and tips...

NenetPenne (NP) said...

wahhhh...
mesti acih bangga kan...
eh acih pulak..yelah blog mama dia masuk majalah....
wahhhhh bagus filla
buat apa2 kena ikhlas kan...baru kebabommm
bangga nih...

iduraz said...

kiter pon pasan blog akak ada dlm in-trend tu...congrates

Cik NuNu said...

radio da penah msuk, mgzine pn da pnh msuk.. cayalah kak..

aishah jamrek said...

u deserve it kak! memang entry blog akak from the bottom of ur heart.. bukan asyik advert jer.. peace.. :)

ikatankasihku said...

blog ni patut dah lama dah ada kat mana2 magezine,tak kira nak komen gak,

blog u penuh informasi, ceria, happening & sempoi..layannnnnnnn

.: yUhAiSya :. said...

tahniahhhh kak!
like 9999x! ^____^

Miss Moon said...

CONGRAT FILLA

WEYYYY kawan aku masuk magazine ...bangga dowwwwwwwwwwwwwww

wahhh harus mak beliiiiiiiiiiiiiiii

Filla ~ Kasihs said...

ok ternyata aku ramai pembodek.... bagusss... muahahahaha.... meh ai jadi zahid af.. sapa nak roti canai sorang sekeping, angkat lutut!!!

Aidah said...

tahniah kak.. ni yang laju2 nak gi kedai beli intrend jan.... =)

Hannah Haykhall said...

saya saya!haha..nak roti canai...
suka bolg kak filla(silent reader)teehee. suka tengok acih yang suweet and amani yang cheeky. may Allah bless you and your whole family.
Semoga bahagia asampai bila-bila.Amin~

Anonymous said...

mag yg cover fazura dpt calendar n shampoo tu EH! la bukan intrend.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tahniah fila.. biarlah org nak kata apa.. musuh2 mmg tunggu je kita jatuh bedebuk.. tapi apa yg kita tulis kan ikhlas.. ko nak keja ke puji ke yg penting aku yg dapat pahala.. kiki

cik yan said...

hidup buk pilla..hidup buk pilla..

peej said...

kejam kan. kalau tau nak masuk aku up pic ala2 feeling gorgeous sikit. mungkin editor tu rasa pic aku tu lawo sangat kot. lain ornag lain taste. hahaha

My Aisy said...

wah...bestnyer..glamor jap...hehe...

ceera said...

yela, aku pun terleka baca blog ko nie... la la la~

lovely said...

taniah filla.... Auuuuuuuwwwwwwwww..

Mimy Hamid said...

deserve it sebab ko sempoi....!!!!!!!!! tak sah kalau tak baca blog ko ni..terbaekkkkkk

budaksenyumtakcantik said...

kak filla..akk memang layak dapat pengiktirifan nih..mmg blog akak best. saya dah 3thn hari2 wajib bukak blog akak.dah rasa macam akak ni family saya, nak tau je ape perkembangan, dulu start baca sebab sangat suka acih masa die kecik, cute sangat, sekarang baca sebab memang nak baca, tak boleh kalau tak baca.dah jadi rutin kot kak..huhuuu..

Pn.Mieza Fadzly said...

tahniak kak filla...kelasss kau akak!!

sangkapurirara said...

kerlass ko ahkak..masuk magazine gitewww...tp blog akak mmg best la.akak tulis psl n3 stupid idiot pon masih best utk dibaca.haha.congrats ye dpt hadiah.nnt cite tau akak dpt ape.

cik loliy said...

tahniah kak..memang best pun blog akak..terleka n tersenyum aje baca..:)

suhaila osman said...

congrats kak filla...suke bace blog akak..nice sngt..hehe...
=)

adeqmas90 said...

kak fillaa.. cayalah..kite da bli da.. ske sgt blog akk.. TERBAEK lar.. :)

Anonymous said...

u memang lawak gilaaa laaa filaaa...i loikeeee...best klau lepak dlm blog u niiiii...

sharifah rosidah said...

Eh kan dah lama masuk, dia baru perasan ke. Kalau tak silap blog peeja pun masuk juga kan.