Sunday, March 18, 2012

HONG KONG DISNEYLAND TRAVEL GUIDE

*scroll down for new entry*




Akhirnya selamat juga kami pergi dan pulang dari Hong Kong Disneyland ;) Seriously kenangan yang terindah dan pastinya takkan dilupakan sampai bila-bila buat Fillanie and family... Aku akan make sure entry kali nie berguna untuk rujukan sesiapa yang mempunyai impian untuk ke Hong Kong Disneyland ;)

Flight pagi tu pukul 6.25 pagi waktu Malaysia, 2 Mac 2012 bersamaan hari Jumaat... 


The blogger bajet comel ini akan membawa anda mengembara ke Disneyland... harap baca entry ini dengan  perasaan yang berkobar-kobar dan sematkan impian anda semua untuk menjelajah Disneyland.. hahahaha.... 


Percutian kali ini bersama our small family yang terdiri daripada Pak Radie (husband the blogger) dan anak-anak iaitu Acih dan Amaani gedik ;) muka fillanie serious tak leh blah sebab terlalu excited hahah..  

Flight duration from KL to HK takes about 3 hours 15 minutes.. tak delah lama sangat.. sempat jugaklah membuta kejap ;)

FYI, there is no time difference between Malaysia and Hong Kong.. so tak yah gatal nak tukar jarum jam..

Airport Hong Kong adalah sangat canggih ye puan-puan.... asalkan korang tahu membaca, dijamin korang akan selamat... sampai je sila cari signage luggage.. pegi collect luggage dulu.. wah canggih gila ok.. siap ada train bawah tanah untuk membawa kita pegi collect luggage.. tak perlu risau ketiak berpeluh bau masam..heheh.. dah siap collect luggage.. boleh cari signage TAXI... kat kaunter boleh tanya cemana nak amik Taxi to Disneyland Hong Kong.. semudah ABC ye adik-adik.. tapi kalau korang bercadang nak travel seluruh Hong Kong.. dekat airport ada disediakan kaunter untuk beli Octopus Card dan sebagainya untuk digunakan semasa menaiki transport (MTR) dan sebagainya... 
  
sekarang kita dah sampai di Taxi stand.. amik lorong Taxi berwarna Hijau/Green untuk ke Disneyland.. charges dari Airport HK ke Disneyland lebih kurang HK120.. kurang dari RM50. 


Weeeehooooooooo... kali nie aku stay di Disney's Hollywood Hotel.... anda dijamin akan menyesal sepanjang hayat jika tidak menetap di Hotel ini.. tak tipu punye.. hahah... best gilak wa cakap lu.. 


dalam Disney's Hollywood Hotel pon ada shop yang menjual segala macam souvenirs.. don't worry harga sama je macam dalam Disneyland.. kot-kot leka dalam Disneyland sampai lupa nak shopping.. boleh sambung shopping di lobi hotel jer ;)


dua kanak-kanak teruja gila nak itu ini... sabar anak-anak.... kita belum check-in pon lagi.. sabarrrrr... 


ramai staff yang akan melayan anda di sini... ewah muka i sangat sesuatu okeh.. hahaha... tak sabar nyaaa.. 


baru tengok lif dan rasa nak lonjak-lonjak.. malu okeh, Acih tengok mak dia hover gila.. sabar fillanie, cover line sikit... heheheeeeeeeeeeee.... tempat tekan lif tu pon kepala mickey.. rasa geram tahap nak sepak kepala mickey tu.. 


keterujaan berganda bila anda memasuki lif ini.. kerana ada suara chipmunks di dalam lif.. hahahaha... 

huwaaaaa time ni rasa nak lompat-lompat.. OMG bilik besar gedabak! ada dua queen size bed hokey... dah anak-anak shuh sana.. korang sana, mama ngan papa sini ;) tengok Acih teruja siot.. tengok ada frame bulat mickey and minie.. 




toilet sangat cantik dan luas

budak-budak excited sebab semua kepala mickey ada di sini.. 

jangan nangis kalau lupa bawah toothbrush.. ada 3 batang tootbrush.. nah amik sorang satu.. toothpaste pon siap bagi free.. so tak yah susah payah nak bawak dari rumah.. buat berat bag je you olls.. 

hello? tak payah berat-berat bawak hairdryer bagai.. kat sini pon ada... 

salah satu ruang favourite fillanie..

Welcome to Hong Kong Disneyland!!!!!! Ok dah sedia nak mulakan pengembaraan? mari kita teruskan.. 

Segala-gala tentang Hong Kong Disneyland boleh ke Website ini, sila click:-




Ada 2 hotels di dalam Disneyland.

Disney's Hollywood Hotel
Hong Kong Disneyland Hotel

korang boleh pilih nak hotel mana sebab kedua-dua hotel homaigod.. lawa nak mam okeh... hahaha... dan yang best nya Shuttle Bus ada disediakan di depan Hotel.. so tak perlu risau..Shuttle Bus membawa anda ke Hong Kong Disneyland Hotel, Disney's Hollywood Hotel dan Disneyland...kacang je ok.. 


Dari Disney's Hollywood Hotel kami amik shuttle bus dan turun di station Disneyland... kalau nak masuk Disneyland terus kat sini lah yer.. tapi kitorang nak lunch dulu kat Disneyland Hotel.. so tukar bus kat sini untuk ke Hong Kong Disneyland Hotel ;)


hahaha... homel homel tak? Sekarang sila tarik nafas dalam-dalam kerana saya akan membuat air liur anda berjejeran ye.. hehehehee... 


suka tengok Deco dalam Hotel nie.. lampu dia unik dan pelik dan cantik..
 
kitorang lunch kat Crystal Lotus which is located in Hong Kong Disneyland Hotel.. layanan gila superb ;)


for kids ada set mangkuk yang homel gila... 

wah terror gila Fillanie pakai chopstick.. tak main lah sudu garpu.. nie Hong Kong okeh... 


hahah.. jangan risau, ni boleh makan ye.. sweetened paste steamed. 


Disney dim sum platter and steamed Vege dumpling.. 

Oh Em Gee.. sodap gilos.. sayang nye nak makan.. pandang dulu lama-lama sambil snap gambar puas-puas baru boleh makan.. Swan Vegetarian Taro Puff.

Braised Seafood Soup with Mickey's Shape Pumpkin.. rasa nak lempang kan? siap ada kepala mickey dalam soup... Pak Radie makan ni dua mangkuk.. 

huwaaa menangis ok tengok deco dia.. Wok Fried Shrimps and Disney Root Vegetables. mangkuk tu ialah keropok.. mari kita makan mangkuk ;)

Fried Rice with Tasmanian Crabmeat stuffed in Whole Crab Shell... Shell gold.. ko ada? hahaha.. berat gila Shell gold nie tau.. aku siap angkat lagi.. Fried Rice ni serious macam ko makan crab.. terasa ketam dia ;)

Dessert ialah "Duffy" steamed Red Bean Puree Bun... 

Acih suka rasa nak sumbat dalam handbag mama.. hello tu makanan Acih, bukan soft toy!!! 

kat Hong Kong Disneyland Hotel pon ada shop jugak.. so boleh lah shopping kalau nak.. 

Lepas lunch cepat-cepat amik shuttle bus ke Disneyland.. budak-budak nie dah tak sabar nak explore Disneyland... 

Acih comelnya ko ni nak... mata tu.. mata!!! hahaha.. Amaani dah macam boy dah haku tengok.. 

We love you too Amaani ;)

turun je bus, jalan depan sikit dah sampai dah... Anda akan disambut oleh Amaani gedik.. hehehe... 


Amaani, meh pegang tangan mama.. laju sikit.. harap dia bejalan tekedek-kedek.. very the slow ok.. 


Haha.. sampai tetonggeng dia jatuh gara-gara mak dia jalan laju gila.. semangat okey.. 

Ok gambar nie confirm nak besarkan letak dalam frame Disneyland yang baru beli ;)


Mommy and the kids.. eh muka Acih masam sebab dia bosan sesikit hamik gambar.. dia dah tak keruan nak masuk dalam Disneyland tu.. 


Amaani bepusing-pusing belari kat area nie.. lagi lah Akak dia sakit hati.. Akak nak masuk dalam dah tak sabar.. 

Dalam Hong Kong Disneyland ada 5 parks:-

ADVENTURE LAND
TOMORROW LAND
FANTASY LAND
MAIN STREET, USA
TOY STORY LAND (New Theme Land)

Ok sila ikut schedule aku kalau korang ke sini yer... kitorang sampai dalam ni dah pukul 3.00 pm.. so terus lari-lari nak tengok Flights of Fantasy Parade

sila jangan miss tengok Parade ni.. datang awal sikit.. cop tempat siap-siap supaya korang dapat best view to snap picture.. 


date aku pegi is early March.. cuaca tak tentu.. time ni panas.. esok nya sejuk gila menggigil.. haha.. 

Kalau berminat nak guna Tour Services boleh book online.. sila click link di bawah:-


anda akan di bawa mengembara di dalam Disneyland bersama mereka tanpa perlu beratur.. very the VIP okeh.. ngeh ngeh ngeh... #libas rambut mata ke atas.

FLIGHTS OF FANTASY PARADE
3.30pm - 4.00pm (Everyday)
Main Street USA

Please click Daily Calender untuk check Park Hours, Fireworks dan Show Times. Takut performance times tu berubah according to different dates. so better check first. 












Acih excited tengok Parade... Amaani membuta dalam stroller.. hehehe... 

Papa the Poyo Man.

ok habis je Parade.. laju-laju nak pegi tempat lain pulak.





ADVENTURE LAND
Jungle River Cruise 


Wajib ok.. naik boat nie dan anda akan dibawa mengembara mengelilingi jungle yang sangat mengujakan.

kagum ok.. sebab binatang dia sebijik macam real.. Amaani melopong-lopong.. mesti dalam hati dia ingat real kan? 


gila tak teruja.. siap keluar api ngan asap-asap lagi... kelas kau yer... 

Ok dah habis tengok Jungle River Cruise.. lari-lari nak pegi tengok it's a small world pulak..

tapi kena tukar diaper budak kenit ni dulu.. Oh ye, sesiapa yang ke Disneyland bawak budak kenit.. jangan risau.. setiap Ladies Toilet ada tempat tukar diaper macam nie.. that amazed me very much.. dan aku wonder kenapa kat Malaysia tak nak buat toilet yang siap ada tempat utk tukar diapers macam nie? bukan susah pon.. ada meja kecik seketul macam nie pon dah cukup kan? thumbs up untuk HK Disneyland sebab memudahkan kami para mommies ;)



FANTASY LAND
it's a small world

Korang mesti masuk dalam ni yer.. best gila... duduk dalam boat kecik nie.. dan kita dibawa round dalam nie.. kiri kanan ada patung comel-comel gila... ish.. diorang ni teliti gila lah.. lawa nak mam patung dia.. dengan music.. patutlah Fantasy Land.. macam berada dalam dunia fantasi ;)





Speechless. Kagum. Beautiful.


masih di FANTASY LAND.  Keluar je dari it's a small world kita lari ke sini pulak.





The Golden Mickey
Show time: 12.45pm, 1.45pm, 4.00pm, 5.00pm, 6.15pm
Show duration: 30 minutes

so pandai-pandailah budget time korang ye.. please arrive 30 minutes before show time.. because doors close 10 minutes prior to show time. got me?  

One happy family ;)

Sangat best show nie.. ada bermacam character.. kids sure will love it.. orang tua pon suka, budak lagi lah.. dia macam musical theater..







ada banyak lagi.. tak mampu aku nak upload semua...

End of show tiba-tiba meletop keluar tali-tali party ni dari atas.. hahaha.. best ;)


really fun, saya suka sangat sangat.. 

Oh ya.. Korang yang ada baby/kids boleh bawak stroller.. setiap show ada tempat park stroller.. so tak perlu risau.. park je situ.. lari dukung anak pegi main games or tengok show.. oh ada train lalu jugak atas tu.. rasa di dunia lain pulak... 




TOY STORY LAND


Last year park ni belum ada kot.. So sesiapa yang plan ke Disneyland korang very lucky sebab now Toy Story Land dah dibuka ;) Best dalam nie.. nak tau apa yang best?

Nah tu dia... berani???? sila cuba.. sangat thrill yer.. 

Nampak tu 'U' shape tu?  

RC Racer nama dia yer adik-adik... aku mampu jadi model kat tayar ni jelah.. bukan tak berani... tapi takde orang nak jaga Amaani nanti.. hahahahah #ayatcoverline.


Kita tunggu Papa je lah Acih ye? Papa mana ada urat gayat.. dia ok jer naik apa pon... 


Please read this.

Anda tidak cukup tinggi? jangan buat hal... 


Mana Pak Radie? ye dia row paling depan dan paling kanan.. gila siap lambai.. Mencik tau! Aku yang nak tekencing tengok dia dari bawah nie..

Oh No!



Slinky Dog Spin


Untuk orang-orang comel macam Fillanie, memang elok naik nie je.. hahaha... Slinky Dog Spin.. Acih kata this ride yang dia paling suka dalam Disneyland.. nampak je cenggitu.. laju boleh tahan ok.. tapi don't worry, Amaani cinonet tu pon boleh naik ;) 


Amaani and Mama

Comel nye, Acih jangan perasan ye.. yang belakang tu yang comel... 

banyak tempat lawa-lawa nak snap pic.. 

Eh, rasa Acih dah anak dara sangat dalam gambar nie.

Nampak belakang Acih tu? Siapa cakap mak kau ni penakut???? See the leg lahh... Aku naik okeh Parachute belakang tu..


Toy Soldier Parachute Drop

Proof aku naik. Tapi lutut ada sikit gigil lah.. hahahaha.. 


Acih mendoakan mak dia selamat kat atas tu.. 

Hahah.. Kelaka gila ok.. sebab orang lain naik parachute ni siap lambai-lambai.. siap smile-smile... aku? Menjerit ok.. Gila memalukan sungguh.. hahaha... Sampai ke malam kena kutuk ngan Pak Radie... hello, anak aku dah dua.. tiap kali beranak, urat berani putus banyak ok... 



Lepas tu kitorang ke USA Mainstreet nak cari makan...

Kami ke Corner Cafe

Ada kids' Meal.. Fish and Chips.. aku tak makan sebab teringin nak makan maggi kat hotel *sobs*

Ice Cream dia walawehhhh.. mengancam jiwa raga... 

Ok cepat-cepat makan sebab don't wanna miss to watch Fireworks Show.

DISNEY IN THE STARS FIREWORKS
Sleeping Beauty Castle
-can watch from USA, Mainstreet
8.00 pm (Everyday) (time may changed) please refer the time guide 

Kalau nak lagi cun, awal-awal pegi cari tempat depan-depan castle untuk dapatkan view menarik dan lebih dekat.. Ramai gila orang menunggu along the Street... rasa macam sangat hebat wohhh... semua dukung anak letak kat bahu.. aku letak Amaani kat bahu.. Pak Radie dukung Acih kat bahu.. balik hotel, rasa nak patah bahu mak apak kau.. hahahahaa.... 

The Sleeping Beauty Castle.. Sangat Cantik tak terkata... bunga api dan muzik beriringan dan castle bertukar-tukar warna mengikut rentak melodi... Sangat Wow!!!! 



Gila tak? Lawa sesangat, amazing!!!!! 


USA, MAIN STREET
Lepas tengok fireworks still ada masa nak shopping... belambak shops sepanjang jalan tu... duit je tak berapa nak banyak.. hahahaha.... 

Rasa nak lempang-lempang je soft toys dia.. kenapalah comel sangat nie.. #pitamkejap.

Oh ye, korang boleh beli souvenirs ada macam-macam ok.. fridge magnets, mugs, frames, key chain, t-shirts, soft toys, watches, slippers, bottles, and the lists go on and on.... 


People excited buying souvenirs. Me excited watching people buying souvenirs.
*crying*

then walk out of Disneyland... snap picture lagi... don't worry, tomorrow datang lagi.. ada much more to explore ;)

Pergi Station amik Shuttle bus to Disney's Hollywood Hotel.  Tak sabar nak mandi and golek-golek with the kids ;)


Siblings.. Acih tak lama lepas tu terus pengsan.. Amaani? hahahah.. dia kan terror.. selagi tak midnight dia round dalam bilik buat inspection.. 


Ok, so how's my first review? kalau rasa best, wait for my 2nd Entry... Really niat di hati nak tolong bagi as much infos as i can.. supaya percutian di Hong Kong Disneyland anda menjadi best macam percutian the blogger and family ;)

~To be Continued~









77 comments:

mas ida suriani said...

bestnyaaa, teringin nak pegi, filla bagi la costing sekali, heheheh

eika_jps said...

menarik nyer HK, teringin tp brapa ongkos nyer sis

Anonymous said...

akak! suka sangat baca entri ni! i feel like i was there too!

WANIE

ikatankasihku said...

pehhhhhhhhhhhh, best giler tgk semua gambar2 ni....

info yg sgt2 berguna.. :)

mommyNadia said...

Hi Filla!!
Great hol.My son suka gila mickey mouse,mesti excited kalau pergi hotel kt Disneyland tu..
Ada rezeki suatu hari nanti InsyaAllah..great entry too babe ;)

my everything said...

ALAMAK tengok filla g bali nak g bali ni tengok plak hongkong nak g jugak!!!!! duhit duhit duhit dimana kauu???.....heheh

Anonymous said...

Sis?nak tanya..food kat hotel tu halal tak?thanks for sharing :)

Mama Rayyan Aiman said...

best la baca semua vacation kak filla.boleh buat rujukan di masa hadapan.tapi my request is.. boleh tak akak ceritakan sekali budget vacation tu.it's more interesting kan bagi yang nak tahu details. thanks :))

Hayati said...

best!!!bilik hotel tu rate brp erk pernite?okay, ku tunggu entri ke2 HKD...filla,air asia nya tiket beli masa offer ka?

s.z.a_s.z.a said...

thank you mama kasih...
so sweet!!!
tak sabar tungggu next entry...

Anonymous said...

kak filla....
cube akak baca blog kak green apple pasal post apa motif sebearnya?
ntahla...sy ter pk kat akak...tup2 sy ter pandang serong kat akak....

bg penjelasan kak....

Yatie Ahmad said...

wahhhhh (ngangga molottttt air liur jejeh² hehehe...)

suka baca blog ni :)

Qing n Kueen said...

Babe.... Aku nmpk 'sesuatu' yg menarik kat wardrobe lepas ko susun kain baju + barang2 dlm tu... Cetengok2... Ko perasan ke tak weh???

mummy bie said...

waaahhh teruje laa....ni yang x sbr nak mencari tiket gi Hong kong nie...!!!!!
Good info K. Fila. tq

elna said...

wow teruja sagt...memang niat nak pi bawa anak....thanks for ur good info beb...tak sabar nak tggu 2nd entry plak

Lulu Caldina said...

yeah best ^__^

MRS. K said...

nanti kasi bajet sis!

^*NaNa*^ said...

wah buk filla..memang best ah ..rasa nak terbang terus pi sana bawak fmly sama...eeee...good entry.!

luvelymummy said...

giler arghhhh..!!... bestttttt nak mamposss...!!!! WAJIBBBB pegi.. heeee.. fila, nak tye asal u masuk dalam mimpi ai malam tadi..?? package ngan pak radie plak tu..heee.. seyes lawakk gile... waaakakaaaaa...

Gieyana said...

Seyesss giler best! Nnt kena menabung kalau nk g sini! Keh keh..

Pics suma cantik..:)

Gieyana said...

Seyesss giler best! Nnt kena menabung kalau nk g sini! Keh keh..

Pics suma cantik..:)

Anonymous said...

k.filla.. Nk tahu bujet 4 d whole trip boley?? Intrsted gler nk pg pas tgk entry akak ni. Nk kna kumpul wit ni. Hikhik. Thnks 4 d infos by d way :))

Kemn Azmaili said...

thank u kak filla for this really informative entry...teruja sangat nak ke sana!!!

F.A.R.A.H. deeb said...

Wahwahhhh... berjalan sokmo korang ni. Thanks for sharing! Jemput singgah my latest entry: Lelong! Lelong!

CikFi said...

perghh seronok meletopss tgok gambr2 nih...

manisz said...

tq filla.. tgh kumpul duit nie.. hahaha.. :-)

kasih abadi said...

seronok nye kak filla.....leh taw x mne yg b better smada gne tourist guide die @ sndri utk jln2 dlm dsneyland tu??? bp plk pakej tourist guide ny tu???

kasih abadi said...

seronok nye....comel gler amani ngn acih....hurmmm ble r wet kt smpanan tu nk byk cm kak filla ek, leh jln2 mne je nk g.....best tu....hihi

my heart said...

yerlah kak best nyer...bg ler costing kak berapa budjet nk pi

eKa said...

wahhh...dah bt 2nd visit.manyak syiok la...bestkan bawa ank2...bila tgk muka derang terupa...mama teruja kuasa dua le

mama said...

haah la dik..bagi la costing...serious..nak plan baekk punye ni...huhu

yasmine said...

sgt best filla byk info..i like...

nydia-mama akif said...

info yg sgt sgt berguna...bestnye kalo dpt pergi...ntah kurun bape la baru dpt pegi...sobsobsob (terus kira duit tabung)...huhu

Anonymous said...

akk!!!!!!!!! glerrrr best lahhhhh

Diana AR said...

mmg teruja! ye..sila kongsi costing sekali ye..

Anonymous said...

1st opkos sy tiap ari bc entry buk filla!sebab???

byk info..fmly,kcntikan,holiday,msk memasak,anak2,,

so......xperlu pk -ve bila buk filla post ape2 entry kn..

ibarat..kalo xsuke g umah si polan jgn le ketuk pintu umah dia..iye x??lalu dpn umah pon xpyh..

terang lagi bersuluh mama kasihs wat entry sbb utk bg info..kite pon seronok jer nk bc..siap ada link bagai..package bla bla..

xde dia cite duit dia abis juta2 siap ckp xde duit lg ada la,,,sbb nk bg fmly happy kn..

bkn mcm 1 blogger tue bill harga bilik pon siap snap gak..xde motif!!

maaf ye buk filla..lap u!

iekah said...

k.filla, update cost skali eh.
teringan nya nk pegi.hukhuk

Anonymous said...

wahh best nye , ssaye pun terase NAK LOMPAT LOMPAT jugak . hahahha T____T

Kak kalau ta keberatan bagi la cost nak pergi semua ye . hehehhe

asyrafsuleiman said...

wwwwwwwwwwwoooooowwwwww!!! bestnyerrrrrrrrrrr....
bila ler nak pegi*kira duit*

SU sue said...

Thanx akak..sgt appreciate it..love u lah..muah
Su-su

Mama Likha said...

hah pengsan !! gmbr comel2, kalerful gitu ! korang pun smua comel2 !! tmbh2 tenonet aamani tu ! mhitung hari je lah daku ni lalallala..


filla, cer tgk pic yg filla tgh check in kt kaunter tu, eh mcm sama lak muka filla ngn mamat tu lalalallala jgn mawah !! hiks !!


next please.... huwawargh !

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semoga ila dimurahkan rezeki dapat pg jugak mcm filla

ain said...

To anony 15th march, tau da cite Cik Di. I mmg followed both da lama. Takde kena-mengena la. Org yg buat tu "kawan" Di dr memula blogging. They both ni br kenal since olay challenge last yr.
Logikla kemampuan masing2 nk berjln. Tgkla keja pak radhie gak. Holiday package kalau pandai study n rajin survey mmg dpt yg murah. Nak-nak kalau rajin redah matta fair.

Sorilah, filla. Merapu2 lak saya.
Ok filla, nk tanya flight HK ni mas ke sbb tgk kt klia. Hotel n tickt disney standard je leh chk web, tp mkn budget kena ltk byk tak? Ada kdai halal tak?

SURIA AMANDA said...

mak oiiii...filla bg la total cost pi disneyland ni...aku nak pi berdua jer ngan anak dara aku..

Nur Dalila's said...

best sangat! update lagi kak sampai entry ke tigapuluhtiga pun takpe ^^

Anonymous said...

wah.. terbaca isu motip ape sebenarnya nie kat blog kak d n ade yg tnya if itu kak filla.. waaa.. i luv u kak filla.. tapi bila kuar cite cmni sedih je.. n tertnya tnya betui ke??? hope sgt bukan coz i luv ur blog hardly..

Anonymous said...

wow!!seronok baca blog akak..info2 mmg tip top,sgt bguna hokey!!since saya & family akan ke HK this may 2012,byk tips & info yg saya akan guna pakai..bestla!!:)..tq soooooo much kak;)

Anonymous said...

kak filla rini baru 16hb hari jumaat
nape entry disneyland akak 18hb hari ahad??

Anonymous said...

bestnya dapat g melancong kt HK

JaJa'Z said...

sumpah syok giler bila baca entry ni..panjang tak hengattttt..but enjoy giler!!!

Anonymous said...

Kak Filla & Famili :-

Awsam!!!

( gmbr entry cun gilak. truely you.)

ita citot said...

pergghhhh!! bilik best! makanan best! gambar2 best! family ni best! tempat2 best! sume2 pon best gilerrrrrrrr!!! (^_^)

Anonymous said...

mcm mana nak solat dekat disneyland tu?

maisarah said...

kak filla, klu ada butang 'LIKE' kat blog akak saya nak 'LIKE' banyak2 kali hehehe very interesting...

DiArY FaRaH JoE said...

Bestnya filla ke sana.. Sy uss singapore pun lum jejak lg.. Blum ada rezeki lg nk ke sana.. Teringin nk travel oversea mcm filla... Xdpt g tgk gmbar filla g trvel pun jd lah...hehe

Sha Kassim said...

rase mcm nak gigit ajer amani tue geram betul...especially tang pipi gebus..

luvelymummy said...

fillaa... memang chantek & terbaek dr ladang ar pic2 kat u nie.. Ai siap racun laki ai suh bukak belog u, suh nengok pic2 u kat sane.. manelah tau hasutan itu berhasil... ahhhaaaa....

Filla, kalau u letak rege lagi beshh..!! so wolzz bole ar menabung dr skunk... ahaaaa.....

anyway.. filla ai dengan segala hormatnye nak jemput u kunjung kat belong ai yang tak seberapa tu... coz u kan artis.. ai pefinat u...heee....

Muuuaaahahaaaa...

NAYLIZAIM said...

wahhhhhhhhh bestnyaaa...kagum!!

~zifa~ said...

sukenyeeee, jd hapy n senyum sorang2 siap brangan bagai ble bce.mdh2an ad rezki utk ke sne jgk.....

syieda said...

terbaik la filla!!! terjawab sudah segala persoalan tentang disneyland. ok i nak try hotel yg lagi satu tu. neway, tak sempat nak mereply email u tadi. thanks alot. nanti email yg ke-2 menyusul ...bole tolong jawabkan lagi?

Filla ~ Kasihs said...

Nak reply satu2 mak x dapek le der...hihi so aku jawab mana yg aku prasan yer...

-pasal cost disneyland ni korang saje je bagi aku homework lagi kan? InsyaAllah lepas 2 nd entry aku buat yer...2 nd entry tgk lah bulan 8 ke siap lah...muahahaaaaa...

- tempat solat dlm disneylang x sure tp if stay kat hotel boleh balik kejap, shuttle bus dlm every 10 minutes ada je..

-pasal halal food tu boleh makan kat tahitian cafe dlm disneyland..ada asian food spt fish ball noodles, capati smua tu, kalau amik buffet breakfast kat hotel boleh pilih mkn pastry, bun, bread, salad, hash brown, salads, cereals, dll.

- pasal flight boleh survey air asia or mas, cari promo..booking lah awal sikit if nk murah..

- antara HK Disneyland hotel or Disney's Hollywood hotel boleh check price kat web link yg aku letak kat entry ni..tp hollywood hotel murah compared to hk disneyland hotel...

- ni x de org tanye tp aku saje getik nk bagitau...kalau nk beli soft toys disney character better bli dlm disneyland sbb kualiti cun gila..siap ada cop kat tapak kaki dia, jgn bli kat luar disneyland (hk town).. Tp hazab sikit sbb mahal hihihhh...

mamaaufpapaajim said...

kak filla,

semakin jatuh cinta ngan blog akak.. semalam saya tdo kul 4 pagi,buat tournament baca blog akak dari 1st entry!

salam perkenalan :D

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Entry terbaik dr kak filla! Tengkiu sbb bg info yg sgt berguna! Cayalah kak! Jgn jemu update ok!

Aya Ariel said...

holohhhh...melopong jap~

Hirda Ibrahim said...

Ya Allahhh sukanyaaaaa...
ehhhh bilik hollywood hotel dh cun la. apsal time aku pi x de slimut picture mickey camtu? oh jelessss!!

can;t wait for 2nd day entry pulak.

ni yg membuatkan aku x sabar nk soh si kecik tu membesar cepat skit.

aLoNg@Na said...

WOW!! sgt terbaek liputan dr HK Disneyland akak!!....rasa teruja!!!
acih n amani sgt comel!..maknyer pun comel jerk ngn kasut kiut miut tu...very like la kak....

Zurina Hj.Zainal said...

bestnye...one day nak g jugak lah...:)

NenetPenne (NP) said...

best best...kumpul duit dari sekarang... good info...
haaa sila bagi costing..senang nak buat belanjawan negara... :)

Anonymous said...

Nak part 2, boleh? :D

Anonymous said...

kak filla,sory lari dr topik skit..akak ader info tntg sabah x??or akak pnah gie sabah??coz sy nak gie sabah tp xtau tmpt yg harus dilawati..harap dpt membantu..tk..

kakchik@ella said...

Kakchik pun dulu pegi musim panas. Sian mekap Cinderella tu cair, kan. Pastu dia org tak blh simply2 berenti ambek gambar. kna benti btul2 kat station dia. Stressss beratur.

Tp untung lah dah byk makanan halal. Tahun 2007, lngsung tak da so kami makan roti bekal shj.

Anonymous said...

Dah lama dah tak tengok2 blog ne. Acih dah kurus dah. Happy jek Acih gi Disneyland eh. :D

bunga murnie said...

kak filla...nak tanye lah beli kat mne baju amani nie...lawa lah...sgt comel...

bunga murnie said...

kak filla...nak tanye lah...kat mne ble baju amani nie...lawa n cute sgt2...suka lh...

bunga murnie said...

kak filla..nak tanye lah kat mne ble baju yg amani pakai nie..lawa n cute sgt2..suka lah...

bunga murnie said...

kak filla...nak tanye lah...kat mne ble baju amani nie...lawa n cute sgt2...suka lh...

Sizzling Suzai said...

wahhhhh akk tlh mngembalikan KENANGAN SILAM sy di sana dmana sy telah TERDELETE sume gambo percutiaan di HK slps plg ke malaysia!! WArghhhh teringat blk bencinyer! (T_T) tp srius satu knangan yg hebat kn mein kat cni.....sob sob