Thursday, March 29, 2012

Alamanda

Malam tadi keluar pegi Alamanda kejap.. dah lama tak bawak budak-budak nie keluar.. asyik memerap kat umah.. kesian la plak.. Amaani tu kalau dapat keluar dari grille umah pon dia punye excited tahap melampau okeh.. hahah... bawak gi playground kat bawah pon dah cukup buat dia macam orang telepas kurungan..hehe.. 

Hari Jumaat malam ada BBQ kat umah Kak Nana mommy Ieky.. So aku prepare coleslaw ngan nasi goreng cina.. bahan-bahan tak de.. so mari lah kita keluar membeli bahan ;) *sebenarnya haku malas masak* hehe

Acih dengan rambut baru... baru lah senang hidup aku tengok rambut dia dah tak macam cik ponti.. kalau tak... dah lah pemalas sikat rambut.. kusut masai.. tensi mak kau tau.

Budak kenit ni baru baik demam.. dekat 1 week jugak lah demam.. masa demam ya ampun.. nak dokong.. melepek.. merengek.. sikit-sikit nangis.. hoiii haku ni dah lah pantang dengar budak menangis-nangis nie.. kalau aku jadi pengasuh matiklah.. sapa nangis aku kurung dalam jamban.. hahahah.. masa demam takde sapa buat apa-apa pon kat dia.. tetiba menjerit marah-marah nangiss.. hingus meleleh-leleh.. haishh.. pandang muka dia pon dia boleh naik hangin.. jerit "Jangannnnnnnnnnnnnnlaaaaaa"... eh??? pang satu kali senyap kang.. 

Perangai baru lepas baik demam... mengganas! huih lah.. gi Parkson tu.. kat toys.. selamba badak dia amik apa dia suka.. letak tengah jalan tu.. bersila.. wahhh ko ingat ini umah? Pak Radie yang jaga dia masa kat Parkson tu.. dia cakap.. habis dia turunkan semua toys dari rack tu.. apak dia tukang kutip letak balik.. letak sini.. zaaaaassss dia dah ke hujung sana turunkan lagi semua T_____________________T dari kejauhan aku dengar suara dia je menjerit-jerit... terus buat-buat tak kenal.. anak sapa laaaa tepekik telolong tu T__________________T

Belikan Acih baju tido powerpuff girls sepasang, spentot PPG 6 helai.. spentot mak kau 3 helai.. pasni yang dah koyak rabak boleh masuk tong sampah *erk kantoi* hahaha.. 

eh sebelum tu gi makan kat Noodle station dulu.. tengok dalam menu kemain sedap lagi.. bila sampai.. apakah ini? sayur ke daun ko hidang nie? kot iyer pon.. celur lebih sikit boleh? daun mentah ko bagi? ingat aku apa? kambing? 

tak sedap.

tapi habis.

Oh pastu jumpa sorang reader with friends.. aku duduk sorang.. Pak Radie ngan budak-budak kat playground tepi tu.. tetiba dapat twit ""akak, tengah makan kat noodle station ek, jeng jeng jeng"

homai.. serammm sebab ada "jeng jeng jeng".. hahah.. rupanya dia duduk kat table sebelah ngan kawan-kawan dia.. errrrkk.. malunyeeee -_____-" dia tak dapat jumpa Amaani sebab kenit tu ngan Papa tengah main-main kat tepi sana.. dia cakap nak pinjam Amaani sehari.. Iyer.. silakan... 2 hari pon takpe, kalau larat lah nak jaga..hahaha... adik ni keja kat Kementerian Penerangan.. wah haku pulak yang interview dia..hehehe.. dia kata kawan2 office pon baca.. hai staff-staff Kementerian Penerangan.. apa khabar semua? sihat tak? hari nie makan apa? *rasa tengah pakai baju clown sambil pam belon*

Fillanie ko diam sekarang. 

Baeklah.






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

The Farhanah said...

Awww, Amaani has mastered the art of making the peace sign!
Cute gilaaaaa :)

Bunny Nur Riena said...

hahaha.. comel jer si kenit tu yer.. nak pinjam la temankan baby haiqal main.. sama2 ganas...

Suriza Selamat said...

filla..pagi2 ko dah buat aku gelak..hadoy yai..tak tahan clown tengah pam belon tu...kahkahkahkah#hover pulak#

Aya Ariel said...

hahahah..last skali tu tak tahan..
pakai baju clown sambil pam belon??? pengsan~~

amaani dah pandai buat peace yehhh...pandai anak mak~

saudah said...

Eh, Amani dah pandai buat 'peace' ar..

Anonymous said...

spentot? lama tak dengar perkataan tu. hahahah

mama vouge said...

Geram nye ngn pipi amani..cubit sket bley?

sabby said...

jgnlah makan kat noodle station tu. mmg tak sedap. pernah mkn fried rice yg hanyir. 2 hari i muntah2. serik. love ur blog so much. hugs n kisses 2 aleeya & amaani -sabby-

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

fila baik fila pakai cun2 setiap kalau kuar umh sbb reader fila di mana2..auwwwwwwwwwww

yours said...

yeah....amaani bucuk dh pandai buat peace. dh xde dh peace ala2 1malaysia. hehehe...

filla, sumpah akak nk anak rupe cam amaani...hihi

salmi said...

Hye filla! i silent reader n baru start reading ur blog a few weeks ago ( lps peej link kan). best la ur lpg hehe leep it up

^*NaNa*^ said...

sy pun org kem.penerangan!..ahha sape kah org ituewww..jeng jeng jeng...