Monday, July 06, 2009

Cyberview Lodge, Cyberjaya....

Siler click link ini http://www.cyberview-lodge.com/ utk tgk2 rate... (siler book biler ada promo.. now tgh promo rm288++ utk room mcm saya)


seperti yg dijanjikan.. (ada ke aku janji?)... disini aku hidangkan utk jamuan mata korang menatap dengan perasaan hasad dengki.. kebest'an aku bercuti2 Malaysia... jarak perjalanan ke lokasi cuma memakan masa lebih kurang 8 minit dari rumah... huahahah... we need a break okeh... ceh tetiba 'we'.. padahal sebenarnya motip utama ialah nak bawak Acih yg dok tagih janji2 manis ku....


citer pasal Cyberview Lodge ini.... aku sangat kagum okeh... cantek nak mampos... dan sgt menepati kehendak aku yg mata duitan bercita rasa tinggi ini... huahahahha... lepas check-in aku ngn Acih menapak ler ker bilik kami... call Pak Radie suh drive park jer tul2 dpn room... bukak jer pintu bilik... aku mcm sakai.. tp tak tunjuk ler kesakaian tu dpn budak anto bag tuh... wat2 muker mcm 'alaaaa.. mak dah biasa dah dok tempat best2 nieh'... elok orang tu keluar jer.... bukan anak jer... mak pon lompat skali... wallaaaaa....


room sgt spacious... bayangkan ada 2 queen size bed, ada satu sofa bed (size ala queen bed).. leh ler kalo nak bagi sorang satu..Acih satu..aku satu.. pak radie satu.. harus Pak Radie kat sofa jer yer... hihihi.... balcony beso giler nak mati... toilet sgt cantik.... lantai toilet and wall adalah dari slate.. (aku dah bangan dah nak wat lantai n dinding toilet guna slate nie).. jadi tak yah ler ko tonggeng2 sental bilik air.. huahahahha....


lanscaping sgt kebabom.... kata menang best award utk best lanscaping... harus laaa kan... and u know what.... yg buat lanscaping and all the decoration ialah Pak Ari yg sponsor gazebo masa aku menang x-rel.. aku mmg tau dia yg dpt projek lanscaping kat hotel nie.. tp tak sangka tejumpa dia!!! hahahahah.... waaahhh sonok gitu sembang ngn Pak Ari nie...mmg ler dia sgt dasat!! nak cari rezki tak kira kat mana... bayangkan dia bukan local pon.. dia from Bali.. orang tempatan pon tak guna opportunity yg ada di tanah sendiri.... (tetiba motivasi plak)..heheheh... ok lupe kan dia... dia laki orang okeh... huahahhahaha...



dah jom kita layan gambar2 nie dulu.... gambo2 model of the year kitorang.. reserve utk next entry yer.... buat keje kene step by step... baru teratur... heheheh...
LOBBY
bagi chance mak nak pose dari blakang yer... hihi... kata trademark....
ok ok.... kalo tak soka tgk pemandangan yg ada model tu.. haa tgk gambar yg ni... ni mak tak der...heheheheh.....

sile abaikan bapak dan anak disitu yer... ini ler room kami... dasat ada internet access yer... tak yah susah2 nak hangkut lappy korang yer... tp mak tak sempat update dari sini... kang kene sembur plak ngn Pak Radie..heheh...
pintu masuk... sebelah kanan ada kitchen... fridge tu nasib dia cover buh dlm cabinet.. dlm tu dasat dia umpan segala coklat..air..(sib Acih tak pasan)..heheheh....
lantai and wall guna slate... tgk shower dia gedabak.. mcm mandi air hujan... jgn marah yeh.. umah baru i nanti pon guna shower beso yg sama... (tiap2 hari ler mak bangan mandi hujan)..tp sebab owang kampung yg stay kat sini.. penat aku maximum kan air panas.. tp ala2 jer... ghopernyer mak tak on suiz kat luar toilet... bangang ker bodoh?
ini adalah pool for kids... amacam? melambai2 tak nak gi sini....heheheh... sgt besar okeh.. dan tak dlm.. paling dlm pon takat pinggang Acih jer.. belah tepi kat payung2 tu mcm tepi pantai..cetek jer... kalo agak2 pegi nak honeymoon... leh ler gi 'melalak' test suara kat karoke sini.. tp mak tak dapek ler... kata motip bawak anak tido hotel... Verandah Cafe... ada byk lagi cafe2 lain..... oh tengok rambut model tu.. sian kan? (bekobar2 nk gi layer rambut ni... dah mcm haper dah rambut aku)
Sekian sajer gegambar utk entry ini... ini entry pengenalan yer.... heheheh... entry gedik santai nanti-nanti plak yer....

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
PLEASE REFER OUR PORTFOLIO AT THE SIDEBAR
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

Jaja said...

kak filla, baper hengget semalam? confirm mahal ni sebab santik giler ooo

Liyanaroxx said...

nak gambar lagik!!!tadik tuh entry ala2 kesopanan sket kan?entry ala2 slumber jer takde ke kak?=p

busyuksayang said...

filla, more pics please :D

C!kpuanmuda said...

filla.. bape henggets emalam... i perlukan ketenangan :D

Softtouch [Hanim] said...

cantik gler lah filla. Betambah cantik n seri ngan adanya model itu...

reen said...

dilla

best nyer..
kalau ada rezeki reen pun mau dok kat situ sehari jer..

hehe..sehari jer..
mahai tue..
paling murah rm900

genny da bomb said...

waaaaaaa...cantiknyee!!(tone ala2 minah dlm citer seratus harijadi kekeke)

mommyct said...

whoaaa.....ku tergoda..mcm best gile tmt ni..boleh le kiv utk saat2 terdesak nnt.

Nana said...

waa..cantek bangett sehh..kite baru follow blog ni..n i think ur blog mmg best..hehe

pokok manggis depan rumah said...

cantik tempat ini. Dalam Malaysia pun ada tempat menarik :-)