Tuesday, July 21, 2009

kucing-kucing dalam kenanganku...

asal aku dilanda kebengongan takder modal nak goreng2 kat sini ah?.. penat aku memikir apa nak borak.. tapi gak ada.... takperlah.. entry kali ni tak der title yg specific sgt.. tp sajer nak membebel aper yg aku suker nak bebel... lagi okeh dari dibebel sang suami kan?.. huahahahah.. sorry sang!!!!...


oh yer sejak 3,4 hari lepas.. aku tatau kenapa aku asek teringat kat kucing peliharaan aku satu masa dulu... huhuuuu sedih nyer... paling sedih bukan sebab aper... sebab aku bela dia dekat 3 taun ada kot? tp yg sadis nyer.. aku luper nama dia!!! OMG teruknyer fillanie..nasib aku tak penah luper nama ex2 bf dulu.. huahah.. keji..samakan taraf ex bf dengan kucing.. heheheh... ada satu malam aku tak leh tido.. sbb aku sakit hati tak leh nak ingat gak nama kucing aku tu... tekebil2 aku main petik jer nama... rasa nak tolak pak radie suh bangun..kot2 dia teringat aku penah citer... hehehe... tp dia dah kroh2 time tu... skali tu.. baru2 ni aku sajer tanye pak radie..kot2 dia ingat sbb aku penah citer dan dia sendiri penah jumpa skali dua dulu... nama dia ChaCha okeh!!! hehe.. ada kisah sedih aku dan chacha... syg sgt kat dia... walopon dia ni terror giler belakon... wat2 muker kesian kalo lapo.. pantang aku pusing tak pandang..dia lahapnyer makanan atas meja.. biler aku pusing tgk.. terus tesipu2 buat tido.. aku hempuk kang... tp kisah sedih bermula begini..aku ngn adik aku..ngn mak aku skali..kene gatal2.. abis ler bekudis2 nih.. rupa2nya doktor ckp sbb kucing.. kalo kucing aku bersih pon.. tp time dia gi klua bedating2 ngn kucing lain.. dia bawak kuman kucing lain.. tu yg gatal.. so mak aku nekad.. tak bagi chacha masuk umah... huhuuu.. sedihnyer dia.. makan kat luar umah jer tau... bukan zalim..tp habis satu keturunan aku gatal2... tepaksa ler... lepas seminggu mcm tu terus chacha tak balik... dia merajuk agaknye... penat aku ketuk2 periuk... tp dia tak balik jugak... sampai mengigau2 aku dengar sora dia meow2 tgh malam kat blakang umah.. aku siap lari turun bawah bukak pintu dapo.. tp takder... hantu ler tuh.... ceh!!.... so sampai disitu sajer hubungan kami....semoga dia berbahagia kalo dia masih hidup...


oh dah start citer pasal kucing.. masa aku kecik2 dulu... aku kan dok kat sabah... aku ada 2 ekor kucing.. oh silap.. satu aku nyer.. satu abg aku nyer... tp luper lak yg mana aku nyer..yg mana dia nyer... satu nama Morry kaler putih... satu hitam putih nama Ciko... Morry tu mati mungkin sebab aku... huhu... sedihnye.. aku ingat lagik..kwn mak aku tu nurse.. dia ckp kalo kucing demam atau tak sihat.. bagi makan panadol..... so dah seminggu Morry asik muntah2.. jalan slow jek.. aku lek jer gi amik panadol seketul tu aku masuk dlm mulut dia paksa gak dia telan.. aku rasa dia mati sbb tecekik panadol tu... uwaaa meraung2 ni nangis... benci kat nurse tu ajar aku ajaran sesat.. sebenarnya dia suh cairkan dulu panadol tu.. tp aku bagi seketul kot.. tp tak kira arrr... janji kalo kucing korang demam..tolong JANGAN BAGI PANADOL... keras kucing ko okeh!!! yg si Ciko tu mati sebab tua kot.. sian dier.. sampai dah keras.. aku tak bagi bapak aku tanam.. sbb kejap2 aku nak bukak kain kapan dia..sbb nak bagi last kiss... uwaaaaaaaaaaaa.....


oh kucing tersayang nama dia Clinton... lepas arwah atuk sedara aku meninggal kat sabah.. mak aku uruskan nak bawak Clinton ke KL... ya ampun bukan senang okeh nak bawak kucing dari sabah ke kl.. byk giler urusan dier.. pas dah slamat sampai Clinton kat KL... maka bermulalah hidop dia yg asek kene belek ngn ktorang adik bradik... dia sgt gemok okeh.. perut dia kalo bediri.. (bediri ke?).. tgn dan kaki di lantai.... perut dia cecah lantai yerrrr... berat dia 5kg.. pecaya? aku siap timbang okeh.. aku salu geget tinga dia... tak kira lah bekurap ke tak.. uihhh cantekkk dia nie... malassss plak tuh.... yelah..kata gemok giler... ingat lagi pagi tu aku kiss dia lama sgt... pastu malam tu aku, mak aku ngn kawan aku gi klcc... nak tgk wayang.. citer Ada apa dengan cinta.... baru masuk panggung.. dah nak start citer.. mak aku received call from apak aku... tetiba mak aku nangis.. perhal? citer lom start tp dah nangis2 nih?... rupanya Clinton kene langgar... abg aku reverse kereta.. dia tgh baring kat tyre blakang.. ktorang terus balik umah.. sampai jek dpn umah.. mak aku wat drama industan.. bukak pintu kete terus lari2 kat kereta abg aku.. sumer ada kat situ tgh kerumun Clinton.. aku jgn citerlah.. keras dlm kereta... lutut sumer dah longgar.. nangis2 dlm kereta tp tak berani turun... bile turun tgk terus tak becakap sbb nangis sedu sedan... rupa Clinton elok je mcm tgh tido... leher dia yg bedarah byk... mak aku belari gi carik kain putih.. sbb nak buat kain kapan... lepas bersihkan Clinton, siap kapan bagai.. terus tanam... tinggal lah gambar Clinton kat celah almari transparent utk tatapan kami seisi keluarga... sejak dari itu.. kami tidak lagi ada binatang peliharaan..


huh.. sungguh beremosi aku cerita nieh.. tekenang2 plak.... dah lah..jgn dikenang benda yg dah pergi... alamakkkk pak radie dah balik umah plak... maka baik aku stop blogging sebelum dia lak 'blogging' aku nieh... jumpa lagi di lain entry... cau cin cau...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

fiza zasmi said...

akak, btul ke leh bg kucing mkn penadol? *teruja*

ila de cute said...

huhuhu aku pun sedih laa baca pasal clinton tu...

genny da bomb said...

kucing kalo gemok2 mmg rasa nk penyekkkkkkk jeeee...gerammm

Sutera Batik said...

Sedih ade... Kelakau pun ade.. Heheh

Aya Ariel said...

belek2 entry lama..

sooo tacinggg~~