Tuesday, July 28, 2009

makan vs. shopping.. mana lagik best?????...

aku dilanda kebizian yg betul2 bizi.. dan campur gak yg buat2 bizi... hahahah.. x der mood hokeh... mood yg ada semenjak dua menjak nie ialah menternak lemak ngn membuang duit di mall2 yg ado... huahahah... tima acih buat Pak Radie yg sanggup rela hati tanpa paksaan buat2 sweet memasukkan duit kat dlm poket jeans fillanie.. masa fillanie air liur tgh meleleh2 tgk barang kat forever 21... hahahaha... agaknyer dia malu kot tgk aku air liur meleleh2 tgk barang.. kejap pegang kejap letak..huahahah... maka ngan itu dia wat2 sweet raba seluk poket suar blakang.. mak saspen jek nak kuarkan duit dari dlm poket... risau.. takot rm10 jer ker.. huahahahha.... oh tidak... dia tidak sekejam itu ghopernyer... toceh2... bulan dpn wat lagik.....
setelah penat menjadik orang giler perempuan giler shopping... tenampak plak Tony Roma's di Sunway Pyramid ini... disebabkan diri ini yg cpt tul tepengaruh ngn kesedapan menatang ni di blog sana-sini... maka mengajak Pak Radie utk mencobak2 makan kat sini... buat pusingan nak gi sini sbb takot Acih nampak Sushi King tol2 next to Tony roma's nie.. Acih nampak gak okeh.. tp dah duk dlm kedai dah.. sibuk jerit2 nak gi sushi king.. nasib Pak Radie kelentong ckp tu bukan Sushi King.. tu restoran gambo ikan sajer... Sushi King ada kat Subang Parade ngan Alamanda jer Acih.. heheh.. tp Acih tau kot dia ditipu idop2.. cuma dia malas nak layan biler fries dia sampei... hehehe..
wajah riang-ria Acih bersama selimut shawl mama... Pak Radie (sib baik ada sekeping jek gambo dier..hahahah)....bapak2 ni tak yah amik gambo byk2... tak sesuweiiiiii... hahah... sian onion ring tu jatuh tekeluar dari pinggan... kenyang punyer pasal!!!...
huahah.. Acih pakai baju baru okeh... Acih kan model Pumpkin Patch.. sowii ler yer.. mak mampu kat yg bagi diskaun 50% jek..huahahhaha... dah ler 50% dpt lagik additional 10% guna member card.. mmg bijak berbelanjer okeh... (aku ckp pakai raya.. dia nak jugak!!!).. oh yer.. suar Acih tu sgt memikat kalbuku.. high waist okeh.. siap ada button2.. kalo ada utk org tua..konpem mak amik.. nak pakai sama2 ngn acih di pagi raya sebelum kene penampo ngn org tua...oh siler pandang... ni fish and chips.. nyampah tak der free kids meal mcm kat Chilli's.. (sbb weekend.. kalo weekdays ada ler hari2 yg dpt free kids meal.. tp big portion okeh.. oh ni haku yang punyer... tgk kecik.. mampu kah mengenyangkan prot ku? baru makan dua.. rasa nak meninggal dah.. kenyang okeh.. mebi mashed potato dia yg padat dan sendat tu wat aku kenyang... eh mashed potato dia dap.. ada crunchy2 sket.. aper tu ah? potato skin ker?.. lagi seketul mak sedekah kat Pak Radie jer.. dia kan jin... Pak Radie's.. eh dia sudah tidak sabar2 mau ke konsert Search... sampai naik lusuh dah blasah t-shirt SEARCH itu.. kata ROCK KAPAK... maka harus ler.. (wehhh malu mak wehhhhhh)...
peberet Acih iyerlah.. meleseh2.. sodok2 kepala dia kat aku nieh.. melepek2 mcm tak der tulang.. lagi ko ckp sakit lagik dia blasah ko... dia tak pedulik laaa kan.. ko nak mkn rambut ker... kepala ko tepenyek ker..

ok ler.. sekian sajer... saya penat.. saya letih.... eh sebelum tu.. ada satu jek gambo lagi i nak up disini.. huahahahhah...... jeng.jeng.jeng. (BENCI NGN JENG3X tp tepaksa gak type)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


beli shawl... (shhhhhhhhhhh! jgn gitau org.. tu TOPMAN okeh.. hahah... yg TOPSHOP mahal.. tak kosa... yg ni rm29 jer.. huahahah... aper ade hal kan? blasah jek... leh gak Pak Radie bawak gi surau.... gelang dpt satu...singlet dpt satu.. (huhu.. kang last2 buat blasah kat umah je.. Pak Radie kan x suker.. padahal pakai singlet aku pakai cover aper kat luar???).. tak leh yeh???


hot tips: curl your eyelashes (using eye curler) selepas mascara tu dah dry... (utk effect yg lebih meletikssssssssss) tp kalo bulu mata ko tecabut mak tak jamin....

p/s: oh selepas ini akan memberi 'hot tips' ala2 radio Hot FM disetiap entry.. mak bagi secara percuma.. sesajer utk menceriakan blog mak...




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

MiSsyLiLy said...

hye kak filla.. sonok banget baca blog kamoo.. br jek follow neh.. :)

Farah_W said...

roma rack tu mmg sgt sedapp kann???mula2 ingatkan tak cukup...last2 kenyang gile...

busyuksayang said...

wat masa nie, makan lagi best la :D

...luvida crystal iris... said...

hai k.filla...wanna leave comment gak ler..slalu asyik bace aje...makan vs shopping??...both nih cam aur ngan tebing..hehehe...pas shoping sure lapo...uda lapo pepaham aje...hikhik...salam kenal...

~Puteri-Nuur~ said...

fila, i dah email you pasai frame kat framekasih@yahoo.com :)

JuJue said...

makan vs shopping??
dah sah sah laaa makan!

lizz said...

due2 best! makan utk bg tenage ..so,leh g shopping!!!hehehe.neway, saye geram tgk ur doter nyer pose. cute!!

mummy_ayu said...

dua dua pun best..kalu dicombine kan..super best!!acih, bukan main lentok kat mama nya, penyek mama dia..sian ko filla!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

missylily: hye.. tq babe.. siler lah..
farah_w:sedap gak laa.. tp aku lagi suker nasik..huahahha...
busyuksayang:yesza..makan mmg best..
luvida crystal iris:haha.. yer2..saya stuju..mana der org shopping pastu tak makan.. giler aper nak bawak bekal dari umah ka??
puteri-nuur: oh dah baca..and dah reply..tq!!!
jujue:ko mmg JIN...
lizz:huahah.. doter ai mmg getiks..
mummy_ayu: owh.. sbb tu lah bahagian dpn saya mcm papan..NO WONDER!!!!