Thursday, July 23, 2009

memang begitukah laki-laki?????

eh sebelum saya start mencarut mengarut utk entry kali nie... meh saya komen sket entry sebelum nie.. entry 'kenapa saya ada blog?'... korang nieee... lek2 ler wehhhh... yo2 jer mcm aku ugut nak tutup blog plak..huahahahah.... itu sembang2 kosong... korang peyed ker aper... hahahah..... ok dah tutup kes... skang meh layan entry hangat lagi sensasi nieh...


walllaaaaaa... Pak Radie sms ckp tak balik..sbb kene tido opis... aku dah pancing baek punyer ckp aku masak spaghetti bolognese gitus... tak balik? huahahah..nasib ko ler labu... makan ler kat kedai mamak sane.... janji prot aku dah kenyang ala2 minah peghancissssss makan spaghetti.. oh entry tu nanti lepas nie yer.... satu2.....tak yah ler nak menggelupur meng hapdate blog...


sementara Pak Radie tak balik nie.. adalah sgt sesuwai utk aku menaip dengan aman dan tenteram tentang issue laki-laki.... ini bukan ler isu tak puas hati... tp lebih kepada 'kongsi-cerita'... (kaver line)...



al-kisah nyer... pak radie ni haaaaaa..... kan manjer menggelabah sket... hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..nyampah plak aku nak type 'manjer'.... iyo lahhh.. tiap2 pagi kalo mak kejut tu... dah panggilan yg ke-5 harus ler sora aku dah meninggi sket kan.... 'PAAAAAAAAAAAAAAAAA' bangun!!!!!!! pas yg ke-5 tu konpom aku dengar bunyik bedechetttttttt jer... cet cet cetttt... aper cetttt??? heeee... mcm konon rimas lerr aku panggil2 suh bangun tu... sabar2... urut dada skett.... padahalnyer mak dah siap mandikan Acih nie.... aku kan suker wat keje kelam kabut mcm ribut.. lelagi pepagi tu... tekejar2 sampai peluh2 okeh..



Kang Pak Radie bangun capai towel..mata tutup.... lek jer mandi... syok nyerrrrrr jadik laki-laki... pastu dia dah selesai sumer.... dia leh temenung bukak lemari.... dok tepikir2 baju aper nak pakai... helloooo... gi keje dah ler pakai jeans.. tu pon nak pening kan? aku lagiiikkkk pening tgk dier.... kiter ni pompuan.... (aku lah).. 2-3 hari sebelum dah keluarkan dah baju aper nak pakai... dah tau dah isnin aper..selasa aper... ya ampunnn.... aper lah yg susah sgt.... x per x per... sian dier........



pagi tadi lagi best........... dia leh bentang baju putih (baju dalam).... jap2 biar aku letak gambo baju dalam dia dulu...huahahahhhhhhh...
dia bentang 3 helai nie.. pastu garu2 pala... mak tau.. naper dia garu pala...hahahah... nak sound ler tu naper baju dia kepam2.. kuning2... mana mak tau!!!!!! dah bekurun dah tu.. patut dah buat kain buruk dah.. beli lain ler banggggg!! auww tetiba bang... erghhh... dia kalo dah keruk2 pala wat slow2 motion tu dia tak puas ati ler tu... nak tego kang aku menjawab... huahahah... hellooo... mak tekejo2 masa nieh.. ko leh keruk2 paler plak.. hadoiiiiiiiiii aiiiii.... pstu leh bwk kuar baju lipat2 tu sumer buh atas katil.... ho ho hooooooooo.... aku dah calo dulu dah.... mana nak siap bag sekolah acih.. nak buat susu acih.. mcm2 lah lagi nak wat... tu kalo aku letak balik bag aku.. aku start cekak pinggang... habis arrrrrr............... sblm mak meletus kebabommm... baik salam tgn elok2... ckp aku gerak dulu ngn acih...


oh laki-laki indahnyer hidop ini biler bangun gi keje cuma perlu bersolek utk diri sendiri... tu pon leh lenggang mak limah.... tp setelah disoal selidik di sana sini... ternyata itulah laki-laki... so mak tak der lah rasa sgt malang... hahahahah.... 99% lelaki adalah memang mcm tu... ada ko penah jumpa ke pagi2 laki-laki yg lari2 dalam rumah mandikan anak sblm gi keje... lari2 gi kemas bag anak..lari gi buat susu... lari cuci2 pinggan sket2.. sementara bini-bini dok kroh2.. pastu ada ke laki-laki yg kejut bini bgn tido nak gi keje? "maaa... ohh maaa..bangun ler sayang"... ai dah buat dah sumer... you tinggal gi mandi jer pastu make-up cantik2... u nak temenong pilih baju pon tak per.. i sanggup tungguuuuu..... hauahahahhahahhhh.... kalo ler ada laki-laki mcm tu.... mmg bini-bini sumer tido malam tersengih riang lah..... sampai ke pagi gamaknyer tak lenguh sengih...


jadi sekiranya laki-laki milik anda sebegitu kisahnyer... terpulanglah pada kebijaksanaan anda utk menghandle mereka.... tinggalkan sajer mereka terkroh-kroh sampai ke petang... atau pon naikkan pitch suara anda biler sampai ke jeritan yang ke-5...


buat Pak Radie... sekiranya anda terbaca entry ini di restoran Pelita 24hours tu sekejap lagi.... siler lah bawak bertenang.... huahahahah...(matilah aku)......


dah ler tu... takot plak wat entry brani mati nie....... huahahaha.... readers... doakan mak tidak mendapat sms berbau laser selepas 'dia' terbaca entry ni yeh?...





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

25 comments:

ila de cute said...

kakakakaka...lawak la...laki aku pun sama, aku dah pakai baju baru la dia nak bangun...tp kan filla, laki aku rajin tolong mandikan anak tp takkan tlg basuh pinggan...tp ok le kan kena give and take...

JuJue said...

yer betul dah la tuh...mmg begitu lah kira kiranya. tidak syak lagi!

:: vErde+hAzizi :: said...

lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

C!kpuanmuda said...

sama... mak pun pepagi jadi langsuir.. haha!

Sarah Rahim said...

Hi Fila, love ur blog...seronok bace...very the sempoy gituuu..
http://sarahrahim.blogspot.com

Anonymous said...

ALHAMDULILLAH.....SEMOGA PUAN FILLA INI SUATU HARI MENJADI ISTERI YANG SUNGGUH RAJIN MALAH BUKAN SAHAJA 'TAK HABIS-HABISS' SIBOKKK DARI SEGI MEMBLOG KAN DIRI AJER SETIAP JAM DI WAKTU PEJABAT MALAH MASA TAMBAHAN DIBERI SEHINGGA WAKTU MALAM DI RUMAH(27JAM)..MALAH DARI SEGI HAL KECIK RUMAH TANGGA JUGAK...PUAN HARUSLAH RAJIN SLALU GOSOK BAJU KEMEJA SUAMI PUAN SUPAYA SUAMI PUAN X PENING KEPALA NK PILIH APER BAJU NK PAKAI LAGI..DAN PUAN PUN X BISING2 PEPAGI BUTA.MUNGKIN SI DIA DA BOSAN DENGAN T-SHIRT.MUNGKIN KETIKA PUAN BASUH BAJU DLM WASHING MACHINE TU SILA JGN CAMPUR ADUKKAN BAJU KALER PUTIH NGAN BAJU KALER LAIN..ITU LA PASAL BAJU SI DIA DAH BERTUKAR KALER...PUAN KENA RAJIN ASINGKAN...MUNGKIN TUJUAN BAJU TU DIBENTANGKAN DI ATAS KATIL ADALAH UNTUK " LU PIKIRLA SENDIRI" APER DA JADI..BAJU BARU TU KOT PUAN FILLA OIII...SIAN PADA SI DIA TU NK KENA BELI BAJU PUTIH LAGI...BUKAN KAYA PON SI DIA TUH...MUAHHH....SELAMAT BER'CERITA MACAM2 KT BLOG ANDA'...HAHAHA..BESTT..BESTT...(X SEMUA BENDA SALAH LAKI-LAKI ATAU SI DIA..ITULAH NAMANYA LAKI-LAKI..)RENONG-RENONGKANN....SELAMAT MENCUBA..ASSALAMMUALAIKOMMM

genny da bomb said...

en anon bersuara lagi..hihihii..

mmg tak pelik la lelaki cam gitu..tp laki mak terbalik..dia yang readykan sumanye..hhihihihi..mak cuma iron baju saja..sbb mak kene kuar rumah awal gi keje..dia opis takat 10min je nk gi keje haa..nasib la kene buat suma..

mmg terbalik abis aa..nasib baik la dia tak reti masak..kalo reti masak..kompem dah terbalikkk!!!kakakakkaa

Liyanaroxx said...

hahahahaha....macam2 ar kak filla nih...sakit perut gelak2 tau baca entry nih!=)

Anonymous said...

Fila,
Hi ..sy syah .. suka sgt bc blog awak nie .. selama nie sy hanye bc dlm diam aje ..tp ari nie sy terpanggil tuk bg komen bile filla tanye ade ke lelaki yg kelam kabut mcm kita nie pagi2 dah jwpnye ADE .. dan org itu adalah abg ipar den .. sy tgk sendiri macamane dia siapkan anak2 dia, mandi kan anak2 dia, siapkan beg sek anak2 dia .. dah yg plg best gosok baju n tudung isteri dia ( biras sy ) .. percaya x? percaya lahhhhh ;) memang ade lelaki yg mcm itewww .. ;)

reen said...

FILLA

SAME LA...
TENSION BILA DIA DAH SIAPKAN DIRI SENDIRI...
KITA DOK TERKEDEK2 MELAYAN KARENAH ANAKANDE..
DIA DOK BISING2 SUH CEPAT..DIA DAH LAMBAT NIE..
AMBOI-AMBOI-AMBOI..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

ila de cute: suh laki ko mandikan anak aku skali pls...
jujue: aku kene beli wisel pasnieh.
verde:hehe.. jom lari sama2..
cpm:langsuir? mak mcm siamang dah..
sarah rahim:hi sarah..tq2..
Anon: huahahahah.... SELAMAT HARI RAYEEEE.... AMPUN MAAF DIPINTA... NAK DUIT RAYE...... HEHEHEHEHEH...(dia start dah ceramahhhhhh motivasi disitu!!!)
genny da bomb:tak aciiiiii...
liyanaroxx: bukak ahkak yg mcm2.. tp laki2 yg mcm2...
Anonymous:tak pecayaaaa...tak pecayaaaaaaaaaa!! naper dia jmpa biras awak dulu?? naper tak jumpa saya dulu??? huahaha... lariiiii....
reen: aku rasa kalo wat reality show pasal urusan umah tangga nie.. buat 10 couple kan.. mesti best.. tgk pompuan mana paling giler mcm ribut... hahaha..

Mimie Ishak said...

mmg engkau berani mati filla.....tp alhamdulillah...aku bersyukur dengan apa yg ada...........huhuhu..

Lenny said...

baru aku nak cakap... laki ila rajin uruskan anak... erm... laki aku pon actually... kadang aku lagik selem dari dier.. ahahhaha..

laki aku kalau malam pon.. dier lagik selalu siap2kan alya... buatkan susu.. air dah siap baekk nyer.. pastuh dah siap tidokan alya seme... aku wat per? dah selamat membuta.. (keji ke aku nieh haaa?)
hahahhahahhaha...

hampunnn!

busyuksayang said...

pak radie dah start berkhutbah tue...hahaha!!!

kesimpulannya, kalo tak mcm tue...bukanlah laki-laki namanya kan :D

Miss Moon said...

hhahhahahha laki nko bersuara ke pilla. tew la bak kata ila kena give n take

aku pun sama kalau part nak kejut kan tew aaaaarghhhhhhhhh sungguh menguji kesabaran . Bila aku melenting dia marah dia kata cuba la kejutkan penuh kasih sayang...adu masalahnya tak sempat nak bermanja ...merngkul bagai ...bercium cium pipi haaaaaaaaaaaa ada time aku rajin aku wat la cam tew ...tapi pastuh lain jadi nyaaaaaaaa..

mmg syok jadi lelaki ley lepak jeeeeeee bangun siapkan diri ...tapi tew la kan ...kena give n take . Mebi part tew dia kureng sket tapi adalah lebey tang mana mana tew

apa apa pun janji dua dua pihak bahagia . ada caouple jenis brutal ada couple jenis tangkap leleh janji laki bini bahagia . Lidah mana tak tergeget , hati mana tak saket ..tapi bila pikir balik..aku pun ada kekurangan nye juger ...kadang aku lebey kan masa aku kat anak anak aku more than i spend my time with my partner. Kadang lelaki nih pun cam baby jugers ada time nak perhatian kiter walaupun skadar hidang kan air pun dah cukup ....treat ur partner as u treat ur self ...

sayangi laki anda walaupun dia cengeng walaupun dia banyak songeh kerana ada time kiter pun banyak cekadak nya jugerssssssssss

bagus entry nih ...kadang ada banyak benda kiter tak prasan until sebelah pihak lagi bersuara ...

fila sila la rendam baju tew ngan clorox bagai ek then nila sekalik akakkakakakakkakakakak

Miss Moon said...

ahahahhahah pak radie wooo anda nampak segak bila berkemeja ..

( filla agaknya dah sejuk tak hati dia tew )

Sham Ummi Echa said...

tu le dia nsb bini... aku ni kalo da msk panggilan yg ke 5-6 tu aku terus lepuk je montot laki aku tu..pas2 kalo x bgn gak..aku jd singa la trs mengaum pg2.. xpon aku biar jer..lntak ko la nk pg keje ke x..
hahahha nmpknya en. anon x puas ati tu.. abis ler ko x dpt duit raya thn ni

ejea aziz said...

waaa....terlambat komen hot topic nih...tergelak2 den baco komen en. anon tu..hik hik..pjg lebor lak tu...
memang..kdg2 tu bebel2 dlm hati x puas hati..terima la seadanya...

mannira said...

Sorry arini baru nak menjawab ni... ok gak ko fila..tak susah kejut acih.. org ni asal pg je org tensen..kejut danish tu satu hal..kejut abah dia pun sama..

tapi skang danish..byk pandai..dia suh abah dia mandikan dia.. so at least abah dia ada keje dipagi ari takla siap diri dia je...

Anonymous said...

bab kejut pagi tuuu.. mule2 aku kejut dgn lemah lembut penuh kesabaran & kasih syg.. sampai satu tahap manjang aku sampai opis lmbt, aku kejut dengan volume 1, 2 pastu trus 5.. pastu same jugakk smpai makan ati berulam jantung.. skang aku tinggalkan jer, drive sddiri.. lantak ler x nk bgun ke.. x nk gi keje ker.. malas nk layann.. haha.. kejam2 -biGMama

WaHiDa said...

Cik Filla,

Itu mmg dah lumrah lelaki. tak payah rasa tensi sgt..rata2 lelaki cenggitu.. Kat blok rumah kita tue..saya rasa sora saya paling kuat jerit2 kat anak, padahal pukul anak sindir laki..hehehe...Masuk2 jer umah saya dah start mesin 'pop-corn' (pot.pet.pot.pet) Harap bwk besabau..okeh..kita lebih kurang jek...Kalau marah2 tue...pikir2 apa perkara baik yg dia penah buat kat kita..walaupun tak byk! Setiap lelaki mahupun perempuan, mesti ada lebih dan kurangnya.. Mungkin Pak Radie tue ada part2 tertentu yg dia bagusssss dari org lain..kan?

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mimie ishak:brani tak brani ler.. suam2 kuku..kuakakka...
lenny:hehe.. actually laki mak tu.. ok jer layan anak pandai.. cuma slow motion time nak gi keje jek!!! (aku kaver balik nieh)..huahah...
busyuksayang:kuakkaka... yer ituler 'keistimewaan laki2'
moon: kejut ngn penuh kasih sayang mmg dia tido terus sampai 2 hari tak bgn!!!! hahah.. dah rendam clorox tanak ilang..jap gi nak gunting wat kain buruk.hehehe...
sham umi echa: haha.. ko suker2 jek lepuk..kang dia lepuk ko balik..
ejea aziz: menakutkan kan cik anon yg bagi khutbah tu?..huahaha..
mannira: aku nk ajo kasih ler pasni..hehe
anon (bigmama): haha lawak ar ko nie..hehehe..
wahida:hi jiranku..huahahha.. sib kita tak jiran sebelah pintu..kalo tak leh wat competition sora saper paling kuat menjerit..hahahha...

Sue said...

"ada ko penah jumpa ke pagi2 laki-laki yg lari2 dalam rumah mandikan anak sblm gi keje... lari2 gi kemas bag anak..lari gi buat susu... "

ADA... TAPI BUKAN SUAMI KU LA.. SUAMI KWN KU. HEAVENNYE HIDUP DIA. HANYA BANGUN DAN MENGURUSKAN DIRI SENDIRI DAN KEMUDIAN TERUS CAPAI HANDBAG DAN SARUNG KASUT PASTU TETT TETT TEKAN ALARM KETA, DAN ZASSSSS GI KEJE. bestt kan? lain2 suami yg uruskan. balik keje pon sama.

tapi tak pe.. sy mmg slalu manjakan suami dgn uruskan anak2 dgn dia sekali. supaya 1 hari nnt dia tau.. dia akan susah hidupnye tanpa saya. huhu..jahat tak????

Anonymous said...

[b][url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2260-Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection.html]Adobe Creative Suite 5 Master Collection - $249.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2134-Windows-7-Ultimate-64-bit.html]Windows 7 Ultimate 64 bit - $79.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/1535-Windows-XP-Professional-with-Service-Pack-3.html]Windows XP Professional with Service Pack 3 - $59.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2272-Office-Professional-Plus-2010-64-bit.html]Office Professional Plus 2010 64-bit - $79.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2259-Adobe-Photoshop-CS5-Extended.html]Adobe Photoshop CS5 Extended - $69.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/1826-CorelDRAW-Graphics-Suite-X4.html]CorelDRAW Graphics Suite X4 - $119.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2256-AutoCAD-2011.html]AutoCAD 2011 - $199.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2262-Norton-360-Version-4.0-Premier-Edition.html]Norton 360 Version 4.0 Premier Edition - $49.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2299-Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection-for-MAC.html]Adobe Creative Suite 5 Master Collection for MAC - $259.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2295-Adobe-Photoshop-CS5-Extended-for-MAC.html]Adobe Photoshop CS5 Extended for MAC - $69.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2296-Adobe-Dreamweaver-CS5-for-MAC.html]Adobe Dreamweaver CS5 for MAC - $69.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/1832-Microsoft-Office-2008-Standart-Edition-for-Mac.html]Microsoft Office 2008 Standart Edition for Mac - $119.95[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/item/1996-Mac-OS-X-10.6-Snow-Leopard.html]Mac OS X 10.6 Snow Leopard - $29.95[/url]

[url=http://soft-buy-oem-7.com/][img]http://soft-buy-oem-7.com/img/baner/big1.jpg[/img][/url]

have to buy software, [url=http://soft-buy-oem-7.com/]microsoft software driver[/url]
[url=http://soft-buy-oem-7.com/]xp oem software[/url] Pro 8 Retail Price free adobe photoshop cs4 user guide download
software programs canada [url=http://soft-buy-oem-7.com/]filemaker pro developer recover[/url] to buy microsoft software in
[url=http://soft-buy-oem-7.com/]burn a vcd movie with nero[/url] which photoshop to buy
[url=http://soft-buy-oem-7.com/]buy software microsoft office[/url] buy adobe software in
software when to buy [url=http://soft-buy-oem-7.com/]microsoft pda software[/url]

[url=http://scuricasino.com/viewtopic.php?p=874786#874786]adobe photoshop cs3 studio techniques[/url]
[url=http://www.otyhola.com/ms258/viewtopic.php?f=3&t=118482]adobe creative suite 3 for vista[/url]
[url=http://www.hemshofluyuz.biz/guestbook571357.php]office management software[/url]
[url=http://www.coruna.es/es/5negocios/513diremp/agregar.htm?categoriaEmpresa=1035373230209-934]cheap software product[/url]
[url=http://wwww.rabotaplus.com.ua/trainings/add/]software reseller canada[/url][/b]

lordnicon said...

saya pagi2 siapkan anak mandi n pakai baju sekolah dan buat susu..wife cuma ikatkan rambut anak.. mana bapak reti nak ikat rambut anak pompuan...