Thursday, July 23, 2009

Kenapa aku ada blog?

topik hari nie ialah issue BLOG... kenapa aku memblogging mengada2 kat sini?... sangat-bukan-aku!!!!! asalnyer suker2... lelama mcm addicted plak.. eh.. bukan ler tahap addicted... tp sebab rutin kot?


ok ini luahan saya dari hati ke hati... perghhhh.. gelis 'luahan'... kalo org yg tul2 kenal aku... aku sgt ler berahsia.... TERSANGAT okeh... ada berapa org je yang aku percaya dlm hidop aku nih... dan apa yg anda baca dan lihat mungkin bukan diri saya yg sebenar.... tidak ler aku ni menipu pon..... hahahaha... biasalah manusia... yg indah2.. yg bagus2.. yg gumbira2 mmg kita pamerkan kat orang... aku tak hipokrit.... sbb mmg aku suker je mempamerkan yg bagus2 jer... takkan plak ko nak satu donia tau masalah ko kan? so ada certain things yg aku keep for myself sajer..


so terus-terang aku ckp... blog ini is not the right place for me utk cerita-ceriti perihal aku.. tp lebih kepada 'suka-suka'... hmmmm... aku malu sebenarnya..huahahhah.. (nak ngaku aku malu pon aku malu).. hihiii... lagipon aku tidak ler perfect... aku bukan jenis nak kene jaga penampilan sbb org baca blog aku.. so kat luar aku kene lah behave... kene pakai itu ini..... tidakkk tidakkk! aku takkan berblog kalo setakat kene jaga hati perasaan org lain sampai membataskan pergerakan aku kat luar... (aku bukan Tok Ti) yg sanggup membakar diri demi orang lain.. wahhh statement bikin panas tetiba.....


mungkin kengkadang aku ada rasa mcm ada certain2 people yg aku TAK NAK dia baca blog aku nih... tp aku positive... lantak ler ko nak baca pon.. siler lah... bukan aku tulis ni purpose utk ko sorang jek nak baca... sebab tu aku ckp... aku lain.. di blog aku lain.. di luar aku lain.. (kat luar lagi baik, lagi comel, lagi kiut, lagi jerawat, lagi gelap, lagi pendek..bla bla blah)..


kadang tu mcm org tau jer sumer aper ko buat... mana ko pegi... mungkin ada org suke..sbb rasa mcm artis plak gitu.. aku??? tah kadang aku biasa jek.. kadang tak brapa suker pon ada... huahahah... sebab? tah ler labu... tp jgn menggeletik..hahahha... sendiri yg glabah2 gitau org nak gi mana... buat ape... pastu lagi nak rasa tak der privacy.. ko pehal padayapaaaaa??!!!!!!...


mungkin juga sbb aku tak ramai kawan.... so kat blog aku nak beriang-ria bercerita memacam kan? yelah aku kan mcm murai.... tp kadang aku jenis diammmmmmmmmmmmmmmmmm jer.... oh ye... semalam ada orang tegur aku dlm lif... lif rumah okeh... aku tingkat 13... dia tingkat 11.... tetiba dia ckp "i found your blog"... wahhhhhhhhhhhhhhhh... rasa nak tersedak mak!! hihi... my neighbour read my blog..... (mati ler aku penah ngumpat neighbour.. ).. huahhaha.. tp i tak ngumpat u... (if u read this).. i ngumpat neighbour lain.. huahahahahahha... penah juger masa gi kedai kat bawah umah... sorang lagi tegur "filla kan?.. i baca blog u"... weh wehhhh...tolong ler aku... aku salu panik kalo org tegur aku mcm tu.... (tetiba rasa malu..rasa memalukan...rasa mcm2 lah).. hahahahah... sbb aku tatau nak balas aper.... ok tak kalo aku jawab "oh ye ke? siler2"... tak pon jawab "eh ye ke akak baca blog saye... eh ok tak blog tu? buruk tak muker saya yg sebenar???"... paling kuat pon aku akan jawab "heheheheh (senyum kambing panik), sajer2 je blog tu.. emm malu lah"... wehhhhhhhhhh rasa nak lempang jek tgk kehipokritan aku time tuh... bukan ler hipokrit.. tp mcm segan2 malu2.. perhal?.. hihi... apa pon.. saya mengucapkan terima kasih kat teman2 yg baca blog... saya buat blog suker2.. saya harap korang2 pon baca suka2 jer.... jgn ler suka sampai tahap nak ajak aku kawin... huahahahhahahahah bongok nyer statement!.. eh sebelum terforget.... nak lambai2 jap... "hi neighbours!!! open house jgn lupa ajak saya... nanti saya update dlm blog sayeeeeee" *wink wink* *sambil lambai2 tangan dengan ceria*.. (okeh tak ayat umpanan sempena raya dah nak dekat tp puasa tak abis ganti lagik?)..


oh ada juger readers saya yg kata suker tgk saya yg asekkkkkkk happy jer sokmo... haluuuuu dek non!!!! ahkak tak selalu happy okeh... tp akak adalah seorang pelakon paling berjaya di abad ini... hahahahah... yer 'sakit' sumer kita bungkus elok2.. kita simpan jer di dalam hati yer dek non... itu adalah kelemahan saya.... saya tak suka dan tak mau orang lain tau apa yg saya rasa... saya nak orang tau saya happy..... (eh tak ler maksudnya aku tak happy).. huahahahha... so tips utk kelihatan happy ialah..membuatkan org sekeliling anda happy juger... tak susah kan? takkan ko rasa nak bunuh diri.. ko nak orang sekeliling ko bunuh diri gak? ko gi lah mati sowang2... tak kosa okeh.... titanic u jump i jump tu boleh ler...


oh itu sajer buat masa ini.... besarlah harapan saya sekiranya semua boleh terima saya seadanya... (heloooo... ada org kesah ke)... helloooooo?!.. bagi laluan mak prasan artis kejap tak leh ker?... huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!


i lap u ollssss....



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

lizz said...

its better tunjukkan muke yg happy even ade problem sebakul kat kepale.hehehe. if masam2, org lari woo.kikiki

Miss Moon said...

wah mmg glamsssssss nko pilla ...pasnih kena tapis tapis la apa nka tulis dlm blog hahahhaha tak gitew ...........

MY HEART said...

Hahhaahah.. nak tersedak aku baca sebab kelako giler.. Ko pun baca2 ler blog aku filla. Nak gak pevasan glam hehehhe...

~ur silent reader~ said...

filla..papehal jgnla tutup blog ni okehh.. suka sgt baca blog u ni.. sumber inspirasi giteww..lagi2 pulak bile dpt tgk gambar acih yg cute tu n baca entry psl gelagat dia..bl baca blog u ni rasa mcm member2 yg dh kenal lama je padahal tak penah kenal lgsg..so,keep blogging yea!!

C!kpuanmuda said...

fomfuan, mane gambo bobbi brown?? relevan tak ngan topik? :p

Filla ~ Kasih Aleeya said...

lizz:yer nanti org lari..
miss moon:uih nipon dah byk tapis okeh..heheheh
my heart:yer nanti saya free saya baca yerrrr..
silent reader:yer yer.. hidop blog! hidop blog!! (matilah..)
cpm:oitssss... mak pgi BB arituh..dia ckp kalo x der makeup artist dia kol reconfirm appointment.. takleh buat..sbb ramai lagi que.. kuang ajaq kan?..so siler make sure ada org dari BB kol..(takpon gi kol BB)..

Anonymous said...

hi filla..tetiba rasa nk tggl komen plak bile bc entry ni...i pun ske bc blog u sbb baaaaaanyyyyyyykkkkkkk info i dpt...sbb i idup cm katak bwh tempurung sket...kehkeh...btw all blogger mmg cm artis pun...agak2 kalo i terjumpa blogger2s tegar ni mau teruja gaks!

WaHiDa said...

Assalamualaikum...

Filla...saya yg tego awak semalam... bole kan kalau saya panggil awak Filla? Wahh..entry nie ditaip sebab kejadian semlm ker? FYI saya dah baca blog awak nie since 2007. Marah ker? Atau saya dah ganggu privacy awk? Maaf ye..kalau disebabkan teguran saya semalam dah buat awk tak keruan. Saya segan nak tego awk sebenarnya... kalau nak tahu hari2 saya akan bukak blog awk...saya suka baca semua entry yg awk tulis..kadang2 time berduka-lara tue...baca jer entry yg awk tulis, bole buat saya happy dan tergelak sorang2 jer ngadap PC. Jangan malu okehh!!! Saya dah lama sbnrya nak bagitau..tapi takdo kekuatan...saya pun malu gak..hehehe...Jgn la lepas nie nak control2 ker apa...be yourself mcm skrg... Mula2 baca blog awk mcm tak caya gak..dlm blog makcik nih nampak peramah kemain..hehehe...tapi bile jumpa kat rumah..serius jek..aiyorkk..tu yg i gerun sket nak tego...

Teruskan berblogging okey!! tak ada apa yg perlu disegankan!!! Saya sokong. Nanti bole la saya order frame kat awk...mungkin dpt spesel price kot, sb tak masuk kos angkutan...Tingkat 13 ke tingkat 11 jer...hehehe...guwau jer... Apa-apa pun salam perkenalan!!! Saya Wahida...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

anon: oh rasa sgt bangga dpt memberi info kepada rakyat jelata..heheh...
wahida: uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... huahahaha.. dah bersuara dah... mak malu okeh!! hihi.. tu ar saya ckp.. saya kat luar pemalu...kat blog jer pungpang!! hehehe.. eh x der niat pon saya wat entry ni sbb kes kiter dlm lif smlm..huhahah.. tetiba memberi idea utk saya update blog hari nie.. cuma kadang saye segan sbb saya malu.. (mende aku ckp nih).. neway, tq sbb tegar giler follow dari 2007..(walopon kene cari kekuatan nak gitau..dasat nyer org nak tego mak nih..kene ada kekuatan ker dek non..hehe).. hehe.. eh saya pelupa tau... kalo nampak lagi kat lif tu.. tego lah lagi.. saya kalo tgk sekali sumpah blank.. konpem saya tak ingt lagi muker tu.. kene jmpa 10x baru ingat.. nak order frame boleh jer.. mak leh deliver pakai baju tido jek gi tingkat bawah..huahahh..

busyuksayang said...

the part of blogging nie...i jumpa ramai kawan...yg plg best, i jumpa my neighbour kat blog gak...kecil tul dunia nie kan :)

genny da bomb said...

hihihii..ala buk pilla jgn la tetiba nk tutup blog..suke la baca..kalo bad mood masuk sini mesti nk gelak je..so ok kan buat others hepi..hihihi..

betul la..tatau nk react apa kalo org cakap baca blog kita..kalo dh mmg kenal org tu in person takpe la..ni dimana2 pun org leh tegur..hehe..ada gak penah org tegur..mak ckp la.. "oo ye ke..hahahaha..saje je saya ngarut2.."

kalo yang siap ingat ayat lagi la tak tahan kan hihihihi..

sayalah tu said...

pernah tjumpa kak filla kat alamanda kesukaan acih...
tapi segan plak nak tegur..
hehe..
nak picit pipi acih yg cute mute tba2 nnti..
xpasal2 org ingat nak culik anak org..
hehe..

MyNameisMimy said...

aku pn dh terjebak blogging..xder blog aku x kenal ko yerkkk...heheh..lg satu blog ni bg ko kaya ngan frame kasih tu..kann..masyukk..ala suka x suka lantak je la..bg org gelak happy dh rasa berbakti..eceh ayat aku..uhuh

YUZIE AMIR said...

saya pun sebenarnya silent reader blog filla..heheh saja nak buat pengakuan arini.
Sebab bila baca blog filla mmg buat saya happy..sebab bley gelak sorang.heheheh anyway teruskan berblog..