Friday, February 25, 2011

Penginapan kami semasa di Bandung ~ Feb 2011

kali ni kaunter pertanyaan bergerak nak memberi info tambahan seperti yang dipinta oleh kalian ;) ok selama 5 hari 4 malam kami di Bandung.. kami duduk kat Cipedes Apartment nie yer.. sapa tak tau Cipedes tu kat mana.. boleh lah google maps.. muahahahah... Cipedes tu nama jalan yer adik-adik... tak lah jauh sgt kalau takat nak ke rumah mode tu... tapi still u need a transport...

sapa pilih untuk duduk disini, WAJIB ada transport unless ko nak jalan kaki keluar ke jalan besar.. rasa-rasa kalau ko bejalan kaki nak ke jln besar bih kurang 20 minit (jalan laju-laju) muahahhaa.. kenapa aku stay kat Cipedes? sebab ada recommendation dari saper tah haritu.. so mak survey2 tengok mcm not bad.. ada survey tempat lain juger... sebelum kami ke cipedes apartment nie, ada suruh Pak Ratno singgah kat satu lagi tempat tu.. ces! mahal nak mati... apartment jugak.. 1 malam dah rp sejuta pekejadah? dah tentu ko pagi subuh gelap dah nak keluar merambu.. malam buta baru nak balik tido..

oh yer.. sapa amik pak ratno jadi supir korang.. leh mintak tolong dia book sekali apartment nie.. mintak tolong dia senang sikit.. kitorang pon mintak pak ratno yang bookingkan ;)

Cipedes Apt. ni selesa sangat lah pada aku.. dia ada dua aras.. maksudnya dua level yer... ktorang duduk belah bawah.. lantai dia licin bersih berkilat-kilat okeh.. haha.. suker mak! lantai luar tu pon dah bekilat-kilat.. dalam biasa jer lah..muahahha.. janji bersih!.. ko boleh pilih nak 2 rooms apartment or 3 rooms.. aku amik 3 rooms..


sorry ada model tambahan kat situ awuuuuu... haha.. ini pandangan dari pintu keluar ke ala-ala balcony... luas kan? siap ada meja makan... ada sofa simple (ko jangan memain kusyen sofa tu.. ko duduk boleh melambung-lambung ok.. spring terover kuat.muahahah) ada tv channel banyak giler... ada fridge besar gak.. ada dapur.. ada peralatan memasak... pinggan mangkuk sudu gerapu, periyuk.. macam-macam adaaaa...

sebab kitorang dok tingkat bawah (pintu tebuka tu).. so takde lah balcony.. giler luas kan? nampak sebelah rumah ktorang tu Jepun okeh... oh ye ni kawasan ni sebenarnya banyak orang jepun/korea stay kontrak kat sini.. mebi keja kat bandung..so dorang kontrak 1/2 tahun kat cipedes apartment nie.. so tak banyak utk disewa oleh orang-orang mcm kita yang just nak stay 4,5 hari.. tapi ada lah unit-unit sewa sikit ;)

oh teringat kisah bodoh aku aritu.. aku lepak kat luar tu.. sekali nampak pompuan indon sebelah umah ktorang.. aku terus sound "buk, nanti tolong diganti air minumnya ya, sudah habis.. bisa ganti yang baru?".. terus dia geleng-geleng.. nggak nggak bukan kerja disini.. muahahahha.. tebal nyer muka mak ni hahhh.. terus aku "oooo sorry sorry sorrryyyy" *laju-laju masuk dalam rumah nak cover malu* muahahah... rupanya dia memang bibik jepun tu.. bengong!


ni bedroom yang attached bilik air.. bilik air bersih.. ada sinki ada bathtub ada shower heater semua ada.. ko giler air paip kat bandung ni sejuk giler kalau takde heater kejung beku bontot kalau cebok >__<"

hah tengok luas bangat kan? tiap-tiap pagi dia bagi ko roti sebuku.. nampak pinggan atas meja makan? dlm tu ada dia letak coffe instant ker aper tah.. tp ktorang tak guna.. ktorang cinta produk tempatan milo fuze dan nescafe 3 in 1 *ngader*

oh dia bagi jam jugak.. bukan jam tangan jangan nak perasan yer.. jam tu jem.. jem sapu kat roti..heheh.. pastu dia bagi majerin dlm paket.. boleh lah sesak2 buat roti telur..muahahaha..

bilik kedua sama jer mcm bilik pertama tadi.. tapi bilik ni takde bilik air.. bilik air ada kat luar.. so apartment 3 rooms ni ada 2 bilik air..

ni bilik ke 3.. with two single bed.. comfy tak? best kan...

rumah dah semak baru hegeh-hegeh snap pic.. hihi... so saper berminat leh lah google.. eiii korang ni manja sangat kan? nak suh aku tepek segala contact number lah.. alamat lah..

kejap aku carik.. tensi mak tau!

click nie CIPEDES APARMENT 

baca lah detail kat situ
3 rooms aparment baru rp.650,000 ( bih kurang RM226) / nite
2 rooms apartment baru rp. 450,000 ( bih kurang RM 156) / nite

so agak-agaklah kan.. tong-tong beramai-ramai.. tak ke jimat? ok itu jer nak bagi info.. nak info lain pegi carik sendiri...


* tengah bizi carik info pasal Hongkong plak nieh.. few readers yang email tu.. muah muah.. malam tadi dah type panjang lebar utk EKA, (if you read this), tapi Pak Radie kan bijak.. aku lom send lagi.. sebab sambil menaip, si amaani menjerit-jerit mcm histeria.. tensi mak.. so belum lah siap lagi nak send.. masa tido kan amaani pak radie ko lek jer shut down laptop.. pandai kan dia? sebab tu sayangggggg..... (cemana nak buat emoticon muntah hijau ah?)



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

26 comments:

riniy said...

bestkan apartment ni?aritu pun ktorang g stay sini..selesa n sejuk je apt tu..filla dok unit yg sama dgn kite duduk aritu..hehehehe

| Cik Hani | said...

best-best..masuk angin kejap. kak filla oiii..hani da 4 hari non stop bace entry kak filla dari memula bwat blog dlu. smpai kt opis pon aku bahan bace. kuakakaka. btw, very nice blog. ai loike!

atiey said...

bagus jugak kak filla nie..ko tanya apepun mesti dia jawab..hehe..mesti bg info baik punya.. dah takpayh ko nak google cr info tang lain..sini macma2 ado!!! cayalah hiphiphip buk filla!!!

~Rina Mazlan~ said...

Buk filla... rampingla pinggang ko dari belakang.. mcm anak dara.. Pe rahsianye..

Filla ~ Kasihs said...

riniy: hahah..best sesangat!

cik hani: muahahah... quran dah katam blom? muahahah..

atiey: kaunter pertanyaan T__T

rina:haku suh tgk umah bkn pinggang! mauahahah

E K A said...

hiyerrrrr...eka baca ni.nanti eka reply email ae

J.M.R said...

baguslah k.filla ni..info complete..ni trasa nk g bcuti kt bandung ni..

Iwan Setiawan said...

Khidmat Transport (car rental) & Supir Di Bandung/Jakarta :-

Tel : +6281221401090 (Iwan Setiawan, Bandung Indonesia)
Tel : 0173029722 (Bella,Selangor)
Email iwan : setiawantransport@gmail.com
Facebook iwan : setiawantrans@gmail.com

Kereta : Suzuki Astilo, Apv Suzuki, Toyota Avanza, Innova, Kia Pregio, Isuzu Elf (Coster) & Bas
(Transport Pakage All In : Sewa Kereta / Supir / Tour Guide / Petrol / Parking / Tol)
Hotel : Untuk booking hotel juga boleh, free service dr iwan jika booking sekali dgn transport, just bgtau nak hotel ape @ iwan akan bagi cadangan hotel.

PROGRAM – FREE & EZEY

Company travel agent dr. Bandung terus menerus, 100% milik orang ISLAM.
Dari Pengurusan & Supir di Bandung semua org ISLAM berketurunan SUNDA.

p-cah said...

salam kak filla.
ada simpan no. pak ratno tu lagi x??
sbb sy plan nk pergi sana & nk minta dia book kan cipedes apartment ni.. ni email saya.
nafisahrashid@gmail.com
TQ

MakSuSuE said...

salam filla..tolong emaikan no tel pak supir..sy ke bandung tahun dpn..
ok x service dia..

MakSuSuE said...

salam..filla..tolong emailkan no tel pak supir..akan k bandung thn dpn..
ok x service dia..

MakSuSuE said...

sorry filla..lupa nk bg email add hehehe suzana_krista@yahoo.com.my
sy pg dlm 5 org, semua pompuan..sesuai x kalu nk duk situ..

Lidya said...

bestnye apartment ni.. huhuhu.. filla boleh x nk dptkn no supir tu.. march ni nk ke bandung.. nga mencari2 lodging yg murah n best n pak supir.. huhuhu.. tq in advance filla.. my email: sweetbutter_1205@yahoo.com.

Lidya said...

salam filla.. bestnye apartment ni... now nga mencari2 lodging n transport (pak supir) yg best.. march ni nk ke sana... huhuhu... tq in advance filla.. my email: sweetbutter_1205@yahoo.com

Anonymous said...

salam filla boleh x filla pm sy no pak supir...pm sy dalam facebook ye...ni faceboom sy Z'ieta jurin..coz sy nak plan g tahun depan...sy xnak amik travel...

jariJemari said...

salam kak liya. saya nak bertanya tentang number supir masa akak dibandung.. boleh emel kan di farah92_blackrose@yahoo.com.. terima kasih kak lia. (:

Filla ~ Kasihs said...

jari jemari: ini no supir di bandung.. nama dia pak ratno, orang dia baik dan sopan santun hehe :
+6281322887474

teddy pinky said...

cipedes apartment ni sediakan towel x??sbb i kan apartment xmcm hotel sume da lengkap

rozi la said...

salam , nak tanya cipides apartment ni owner dia nama wahyu daniel ker, sebab dah transfer deposit, email2 tk reply pun samai sekarang :)

rozi la said...

salam , nak tanya cipides apartment ni owner dia nama wahyu daniel ker, sebab dah transfer deposit, email2 tk reply pun samai sekarang :)

Filla ~ Kasihs said...

rozi la: dah lama sangat time i pegi dulu.. tapi bukan ada contact no? contact : 62-8164871771 /62-81320652262 or e-mail : cps@bdg.centrin.net.id boleh contact kot tanya?

Anonymous said...

kak filla, sori nak tanya apartment nie pakai air cond or kipas syiling jew untuk setiap bilik. sbb dlam gambar akak takde nampak plak kipas eheheheheh

Anonymous said...

kak filla, sori nak tanya apartment nie pakai air cond or kipas syiling jew untuk setiap bilik. sbb dlam gambar akak takde nampak plak kipas eheheheheh

Anonymous said...

kak filla, sori nak tanya apartment nie pakai air cond or kipas syiling jew untuk setiap bilik. sbb dlam gambar akak takde nampak plak kipas eheheheheh

Filla ~ Kasihs said...

anon: cipedes yang 3 rooms kitorang stay ni kipas je.. tu pon kadang tak bukak sebab sejuk menggigil heheh

Nor Lie said...

hye sis filla, bleh send no hp p.ratno. send kat email norlie515@gmail.com