Monday, February 07, 2011

mak ada update skit ni nyahhh.. meh lah baca nyahhhh....

takde benda nak update.. tapi tangan gatal-gatal jugak create newpost.. hahaha.. salah satu tips berblogging ialah.. post lah entry yang berkualiti utk tatapan readers... habis? kalau aku nak post jugak tapi takde benda berkualiti nak dishare camno? sebab kengkadang idea merepek tu datang tatkala ko sedang type merepek..so sila berdoa sambil saya menaip ini tetiba idea datang mencurah-curah bagaikan airterjun yang deras mengempas batu di sg congkak... amacam? sesuai untuk dilempang sekarang? lempanggg lahhh lempang lahhhhh... dah lama tak makan pelempang...

sekarang leh imagine betapa bosan nye life seorang Filla? euwwwwwwwwww getis filla.. haha.. sebenarnya aku dah naik 1kg.. ini adalah disebabkan cuti panjang yang bersambung-sambung.. eh? salahkan cuti ke? tak tak takkk... ini mungkin juga disebabkan oleh aura tiap-tiap hari rasa nak main masak-masak... maka terciptalah hari ini lauk mihun goreng (dah gebang kat twitter), semalam lauk ayam goreng kunyit, pastu sup sayur campur pelbagai benda nak dihumban dlm periuk, pastu kotak fikiran belum proses apa lauk nak dimasak, tetapi tangan sudah dengan laju mencapai rice cooker.. so bila nasik sudah dimasak, ko nak ke, ko tanak ke, ko tetap kene masak lauk.. ye itu tips untuk mengajar diri ini dan diri kamu semua yang pemalas supaya TERPAKSA menjadi rajin.. sila cuba tips itu.. SANGAT BERKESAN! bodoh-bodoh pon ko akan guna nasik tu utk buat nasik goreng.. dah bodoh-bodoh pon setakat naik 1kg apa ada hal? muahahaha... pastu masa nasi tu tengah menggelegak dalam rice cooker ko akan rasa menyesal 'damnnnnn! bodohnya aku pegi masak nasik buat apa?.. kan dah kene masak lauk?.. dah masak lauk, kan dah kene makan?? bila kene makan.. kan dah gemok?' hidup ni saling berkait-kait kan? lepas makan nasik.. tak sampai 2 jam, 'eh, kita kene pegi carrefour nie, nanti nak bawak snacks sikit gi Bandung'.. bile dah sampai carrefour plak.. eishhhh kalau nak makan hotplate sizzling2 bagai tu. kene makan sekarang.. kalau dah ada kat bandung nanti, mana ada hotplate2 kat sana.. so kene jugak makan hari ni!! kalau tak bila lagi?

begitulah hidup ini tuan-tuan puan-puan... sebab tu aku suka berfikiran orang yang bunuh orang tu kebanyakkannya dorang tak sengaja pon nak bunuh.. eh?? hahahaha.. sampai kesitu kan aku berpikir.. mesti pembunuh2 kat luar sana suka kat fillanie.. muahahahhaha... taklah, maksud aku setiap yang kita lakukan tu.. samada ko sengaja or tak sengaja.. kengkadang ko tak pinta ianya jadi seperti itu.. tetapi ia terjadi jugerrrr.. tak kiralah atas sebab apa terdorongnya benda itu untuk terjadi... jadi teman-teman.. mari kita teguhkan pendirian kita.. kuatkan iman kita... semoga kita tidak terdorong utk menjadi orang jahat.. bila kita buat jahat, orang tak nak amik tau kenapa ko jadi jahat, yang ada kat kepala hotak dorang ialah KAU JAHAT.. that's it.. takde tapi-tapi takde kesian-kesian..

kepala hotak kalau duduk rumah lama-lama leh jadi dungu lagi buntu yeh? habis tu kalau asik duduk luar rumah leh jadi bijak pandai lah? oh tak tak tak.. rasanya sebab tu kita digalakkan bersosial... bukan bersosial tu aku suruh ko gi disko dangdut bagai... hahah.. bersosial tu, keluar dari rumah, bersenam, berjumpa sahabat handai, jumpa orang.. belajar sesuatu utk memajukan diri.. dengar masalah orang lain.. barulah hidup menjadi normal dan masa cepat berlalu.. masalahnye aku sengsorang ni kat opis.. tu yg otak dah jadi bengong nie.. pastu otak jadi lembab.. bila lembap Pak Radie selalu marah.... bila marah.. haku marah dia balik.. dasar derhaka.. haha..

oh, ada satu benda jadi hari tu... Acih cakap 'Ooooohhhhh Shaits!'.. ohhhh maiiii godddddd! bukan shits lagi dah.. tapi siap slang SHAITTTSSSS! jangan salahkan anak-anak kecil sekiranya mereka meniru percakapan anda... pastu aku sound.. 'acih, jangan ckp shits, tak elok tau.. nanti tuhan marah'.. pastu ayat standard 'tu mama selalu cakap tu?'... "ohhhhhhhhhhhhhhhhhh... mama tak sengaja.. len kali tak yah cakap SHITS.. tapi cakap Oh My God.. style sikit" muahahahhaha.... ok Acih tu cpt pick up sikit... so sekarang dah tak guna shits.. tapi sikit-sikit ohhh my god... hahahah... tapi yang paling selalu "Ohhhh Makkkkk Kauuuuuuu"... muahahaha.. tu tiru sapa? tak yah citer lah.. malu aiiiiiii....

Semalam balik from Alamanda... adalah satu minah naik kancil.. slow nak mati... Pak Radie kan jenis baran sikit di jalan raya... rasa nak ketuk jer pala dia kalau dia telepas 'bodohkan' orang dalam kereta.. hellooo.. anak-anak kite dengar banggggggggg... jangan carut.. tak eloookkkk.. hahah.. minah ni slow nak mam sebab begayut kat phone.. aku sempat lah tengok muka dia bercinta kat phone tu.. rasa nak lempang jek.. Pak Radie ko lagi lah hangin... pastu Acih pon sama naik mengutuk... "ntah nye papa, dah lah kereta buruk... slow plak tu".. dan dan pak radie ajar anak dia.. "eh tak elok cakap kereta orang buruk kasih... tu dah ok lah tu dia ada kereta... ada orang lagi kesian.. kereta takde, moto takde, basikal takde.. jalan kaki jer.. tak pon naik bas... kasih kene bersyukur... at least kasih ada jugak kereta nak pegi mana-mana..." eh pak radie ko dah macam ustaz kalau bercakap... pastu anak Pak Radie plak terus jawab "taklah..kereta dia kecik, tapi comel apa?".. hahhhh tu diaaaa... anak bapak memang auta lebeyyy ;)

nak gomel apa lagi taktau lah nyahhhhhh! mak takde idea nyahhhhhhhh! oklah nyahhhh! mak nak nyah dari sini nyahhhhh! bye nyahhhhhhh!









EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

4 comments:

| Cik Hani | said...

hahahaaa lawak la akak nih...entry nih best, tk tipu. :)

syah said...

soklan sy adalah bilo pi bandung?

mAmAbuDaK said...

part kete kancil...acih ko memang ...nampak benar ikot mak dia...mulot tercicit-cicit...

Iela Fazielah said...

wakaka... mmg kelakar la acih tu... pandai pusing ayat!