Monday, February 28, 2011

Tutti Frutti...

saya selalu menunggu saat-saat free mcm ni untuk keluar bersama suami dan anak-anak untuk makan-makan.. haha..geli ayat skema...

ok sekarang mari bersama fillanie JJCM.. sabtu pegi OU..

Acih... kene marah sebab asik amik gambo buat sign peace..ok ni dia dah buat posing lain plak..

ok lah.. aku memang selalu ketinggalan jaman pon... orang dah lama dah makan tutti frutti nie.. haku baru tehegeh-hegeh.. >__<"

nak buat cemana.. aku gi sopink compleks pon sebulan sekali jer...muahahha... so mari menjadi jakun bersama saya! korang tau tak tutti fruiti nie mcm icecream.. tapi dia yogurt.. eh ke icecream? ntah ler..muahaha.. tapi yang penting SEDAP!

maaf, lupa nak snap gambo dari frist step.. korang jangan malu-malu or takut-takut nak try yer.. senang jer.. kat tempat tu ada dia sediakan cup utk isi korang nyer ice-cream/yogurt tu.. pilih jer.. agak-agak poket ko tebal.. ko amik lah cup paling besar.. agak-agak bajet ciput reti-retilah pilih cup kecik share 10 orang..muahaha.. eh cup kecik dia tak kecik sangat okeh!! besar lah jugak!

pas dah amik cup.. ko pegi lah press ko nyer ice cream/yogurt tu sama mcm slurpy kat seven eleben tu.. reti tak? jangan letak banyak-banyak sgt.. sebab ada BANYAK lagi mende lain ko nak tabur dalam cup tu!

ini contoh yang Acih tetiba mcm menggelabah semua dia nak campak dalam cup.. Hellooo Acih.. ko tau tak mende ni pakai timbang????? suker attttii dia jer nak sumbat banyak2!! eh tapi haku pon gerammmm! comey comey comey sangat!! segala marshmallow tu alahai..kiut bangat..

ko tengok segala fresh fruits pon ado...

siap ada syrup2 choc n strawberry lagi.. perghh dap dap dap.. oh ye.. Acih letak kuaci.. sedap sangat ;)

rugi tak tuang banyak-banyak coklat nie.. sedap! tu oreo crumbs pon ado..

ok ni hasil kerja Acih.. smarties pon ada.. sodap! tu pon aku sekat-sekat tak bagi dia campak semua dalam tu..

ok sekarang TIMBANG!!! ko nampak tu?? RM17.49 okehhhhh.... muahahaha.. tapi budak tutti-fruitti tu bagi RM15 jek.. sian kot tengok muka aku tekejut..muahahha.. taklah buat muka tekejut..
*simpan dalam hati je* budak tu siap cucuk lagi sebatang biskut panjang tu lagi ;)

terus habiskan hingga ke titisan terakhir... sayang okehhh...

so nak try tutti fruitti? ada banyak branch dia kan? kat shah Alam my niece kata ada kat Sek.13.. sunway pyramid pon ada.. ni kat OU... my personal opinion, Tutti Fruitti sedap lagi dari BR.. huhu.. dan lebih sihat *mungkinkah?*

sekian.. nanti i kembali lagi.. tata titi tutu tuttiiiiii frutttiiiiii




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

b a m b a m ' s said...

nak gak try..x prnh mkn lagik..heheheh

~Rina Mazlan~ said...

Mahal doww... tapi takpe sekali sekala.. Kalau cekik selalu alamat bankrupt..

Cho Zila said...

dah pernah cuba sekali kat ioi mall.. memang agak mahal tapi memang sedap...

genny da bomb said...

takyah gi jauh2..kat bandar baru bangi pun dah ado haaaa buk pilla...dekat ngan umah mak hihihihihi

J.M.R said...

tutti frutti!!! alalala tutti!!..bibik tutti!!...;-p

Liyanaroxx said...

Sedap gilerrrr...cam saya dulu 1st time makan trus kena RM12++..terkedu jap! ahahahahaha..

Anonymous said...

okey la tue kak.. saya kene RM29.10 utk cup yg medium tue..

dan dan rase longlai nk fengsan.. hehe

ddlea said...

tutti frutti nie sangat shedap hokey... kat bangi tu ada 1 outlet... tak silap si ainul aishah yg pelakon tu punya... 1 cup tu tak lari la belas2 hengget unless kita amik ciput jek...tapi mana puas kan....

amniey91 said...

yummy...mcm sdap jek..hrga pn sdap je..:D

MiErA said...

tutti frutti sgt sdap...especially for those yg minat ngan bnde2 beryoghurt ni!! aritu try la jgk..amek ko!! skali kene 22 hengget!! tpanjat jgk mira~~hehe..tp bajet2 buat muke cool je kn~~ lalala

mama-syira said...

dapnye
nak gi lah yg kat shah alam

Anonymous said...

KAK FIELA... SY SUAK LA BLOG AKAK.. AKAK TAK KEDEKUT ILMU PENGETAHUAN TAU... LEV U...