Wednesday, June 05, 2013

Shangri-La Penang

Hello Hello!!!

Siap pon keja resize and watermark kan gambar.. camera yang aku guna untuk pics ni ada 3 jenis.. Lumix lx5, DSLR dan Gopro.. muahahahah tamak gila.. aku suruh Pak Radie bawak DLSR dia kata tak nak sebab malas.. so malas nak bising.. rupanya dia bawak jugak.. hihi.. tapi sikit je guna :( 

Kitorang bertolak hari Jumaat pagi.. aku pegi rumah Pak Long dulu sebab Pak Long sewa transport.. breakfast nasi goreng Wan masak, susun-susun barang dulu..

gambar mukadimah ;)

sendat gile.. ada lagi bag belum sumbat.. hahaha.. 

3 dara pingitan.. 

Jenggo.. monyet kerdil abang aku baru beli.. boleh tak dia nak bawak??? omg jangan buat hal nak naik sekali ngan sempit-sempit sapa nak pangku cage ko jenggo? no no no.. aku bantah sebab aku cakap mana boleh bawak monkey duduk dalam hotel???? last-last dia setuju nak drop kat Mak Lang aku mintak tolong jaga kejap..Mak Lang aku memang terror sebab dia ada banyak haiwan spesis2 macam ni ;)

Kalau ko tengok Pak Radie pegang 'tongkat' tu maksudnya guna Gopro.. dulu aku tak suka sebab aku rasa camera tu buat kepala ko besar kaki kecik.. tapi lelama suka sebab... nanti ko tengok lah sndiri gambar gopro cemana ;) dah lah leh amik underwater, pastu wide angle plak.. hebat!

Leecha sedang mencari ibu jari nak sumbat dalam mulut.. hoih, sekarang aku pakaikan dia sarung tangan.. sumbat lah dalam mulut sampai basah kuyup!! 

Sempat tido kejap

Penang Bridge.. cantik sangat.. Alhamdulilah pegi tu tak jammed.. tapi time balik, 9 jam.. hamek kau.. cramp punggung. 

Kitorang sampai dalam kul 2-3 petang kot.. perot lapaaaaaa... marilah kita makan dulu.. sebab kalau dah sampai hotel, confirm malas nak keluar.. 

Dah lah lapar.. dapat pulak Nasi Briyani Claypot.. ayam besar gedabak.. sedap.. yang ni kat Kapitan depan QueensBay.. siap ada lebih bungkus bawak balik.. budak-budak kebuluran lepas swimming.. habis licin ;)

tongkat.

Kali ni stay kat Shangri-La Rasa Sayang, Penang.. pic googled sebab tak sempat nak amik kat lobby ke apa.. hahaha.. 

Room macam ni kitorang amik dua (connecting room) 


view swimming pool


sempat.. muahahha.. 1 room shower, the other room ada bath tub.. sebelah ada paip, sebelah takde.. so sapa nak yak yak boleh lari toilet sebelah.. 

Sampai je hotel baring-baring.. pastu budak-budak excited nak swim.. ok jom.. apak korang kan rajin bawak..hihi.. sebab tu aku tak boleh nak gi holiday kalau Pak Radie takde.. sebab Pak Radie je boleh jaga budak-budak nie.. harap Pak Long? dia 20 minit boleh laaa.. pastu hilang. 

walking distance ke beach

happy.. tu gopro yang pak radie pegang.. kecik je.. henpon lagi besar kot.. 

Jom tengok underwater pictures guna gopro ;) Eh, muka Ani serious tak leh blah.. mata tebeliak dalam air.. siap sengih2.. hahaha.. 


Acih and Dhya.. huwaaa suka gambar nie.. 




hahahahah relakkkkss jer dia.. 




suka pic Acih ni jugak.. 


Acih paling suka yang atas nie. dia cakap "Kasih macam princess" gila perasan! 

aku suka yang nie sebab Ani macam kepoh gila ngan tangan patah bagai.. muahahha.. 

Dhya Jazlina

Ani gangsta. 

Ok cukup... dah letih-letih.. siap-siap.. kita nak dinner Sup Hameed pulok.

satu ni je gambar aku malam tu pak radie snap.. kijam gila.. Oh ye, shawl tu shawl Tsugoi.. siapa nak boleh check kat Entry Shawl Blog Moon untuk purchase.. ada banyak warna, aku suka sebab 2 tones dan material tak panas.. 

close up

ni lah dia restoran sup hameed.. lokasi sila lah google sendiri.. muahaha

macam-macam ada.. dia macam gerai tepi jalan.. berhimpit la ko nak dapat meja.. 

mine, sup ayam dihidang bersama roti potong.. pergh.. sedap. 

Pak Long orderkan murtabak ayam dan daging jugak.. serious menternak lemak la datang Penang.. 

tengah duduk-duduk tetiba datang makhluk baju putih tu.. eh macam kenal.. terus aku tampa belakang dia.. "Hoi, apa ko buat kat sini? apa kecik sangat dunia ni, sampai kat penang aku jumpa muka kau".. muahahah.. budak tu Uwis officemate aku yang gila.. yang pakai spec pandang camera tu pon officemate jugak.. muahahha... 

Sudah makan kitorang balik hotel.. nak gi jalan-jalan tepi pantai ngan Pak Radie amboi romantika de amor.. hahaha.. tu pon begaduh dia tanak jalan.. pemalas punya olang. 

pos gambar ni kat IG.. amboi kemain korang usik-usik yer.. hahaha.. tapi seram la ada banyak pokok besar-besar.. Pak Radie cakap pokok Langsuir.. gila ko aku jalan tunduk bawah jer.. takut jumpa langsuir tesangkut atas pokok.. hahah

hahah suka gambar ni.. berlakon tido.. tapi ko tengok Ani.. budak tu apapontakbleh hahahha.. 

Hello Leecha sayang.. dah bangun tido.. 

Leecha suka betul tido hotel.. bibik cakap dia tido dari pukul 6 petang lepas mandi.. tak bangun-bangun sampai aku balik bilik kul 12 malam.. 

Breakfast.. biru pink ;) 

Yang aku pakai pon shawl tsugoi.. full embroidery tapi kain dia best sangat sebab sejuk, tak lebar sangat, dan bila pakai terletak jer.. material ialah silk dan boleh ke Blog Moon untuk order.. !00% silk. 

3 jejaka di hati saya.

Wan and Pak Radie

Abang Long.. Eh salah, ni Pak Long. 

Eishhhh.. jangan lah, malu lah ai.. *pangsatukali*

Ani pakai baju yang Pak Radie beli kat Sabah.. 

muka makin patsegi.. nak challenge ngan mama dagu sapa lagi betingkat T_____________T

Jom tengok food





Amaani ni character dia memang lain sikit.. dia tak kisah pon orang tak nak kawan dengan dia ke apa.. dia buat haluan dia sendiri je.. amik pinggan duduk kat kids area.. pastu dia jalan-jalan ke sana sini.. tak yah teman pon dia ok jer.. ko tak tengok dekat swimming pool tu pak radie citer.. ada chinese family tu.. anak dia baya Ani.. pastu apak dia snap gambar.. dah Ani ada situ dia snap lah sekali.. pastu ada sekali tu apak budak tu nak snpa pic anak dia.. Ani lek je jalan slow-slow dengan muka tak bersalah dia pegi bediri depan budak tu.. padahal apak budak tu tengah tala camera nak snap anak dia.. terpaksa dia snap muka ani.. lepas snap ani blah.. Pak Radie cakap dia tahan gelak je tengok perangai Ani nie.. tu blom lagi dia belagak gangster marah budak lelaki gemok kat swimming pool tu.. budak tu amik pistol air ani.. Amaani boleh bediri cekak pinggang pastu pusing belakang dia jering kat Acih and Dhya "Korangggg, tengok nie, dia amik pistol kita".. pastu jeling budak lelaki tu sambil rampas pistol air.. Ani Ani.. 


Atok Braim

Wan.

Acih ngan Dhya pon pakai baju papa beli.. 

Pagi tu lepas breakfast terus keluar.. kali ni kita jalan-jalan kat town jap.. pegi mall apa ntah nama dia? lupa sudah.. lepas tu lapar, abang aku ajak makan.. 

sama tak muka? hehehe.. rasanya The Kasihs ni semua sama acuan.. muka dagu idung semua sama.. hahaha.. cuma Acih muka kuyu, Ani mata bulat muka noti, Leecha muka budak baik.. hihi.. 

Makan Mee Sotong pulak.. sedap sangat katanya.. 

tapi malangnya bukan taste aku :( tak suka sebab mee dah lah warna camtu.. pastu dia letak sotong tu manis nak mampos.. pastu ada rasa kacang-kacang ke apa yang manis.. aku ni kalau makanan memang tak suka manis.. nak pedas tu pedas je lah.... tapi makan jugaklah sebab lapar.. 

Pak Radie's. Mee Rebus sotong.. aku tak rasa sebab aku tau, mesti manis sebab ada sotong yang sama. 

Ok ABC tebaek :) sebab simple je.. aku lagi suka abc yang simple2 macam nie.. tak muak makan..

coconut shake pon sedap.. ada order air kelapa jugak.. pon sodapppp!! 

Balik hotel sambung lagi budak-budak ni swimming.. 


Abang aku suh naik Jetski.. mari mari.. beracing dalam air, hoiiii hangin betul aku ok.. aku dah jerit-jerit melambung-lambung aku ni.. tangan aku je tak naik ketuk Pak Radie nie.. saiko betul.. bila aku cakap kang aku jatuh tecampak cemana? dia cakap "eleh, tecampak bukan gi mana pon.. kat air je".. a'ah yelah tu.. dah lah tengah-tengah lautan, walaupon pakai life jacket.. kang shark gigit camne.

dahlah mamat ni cakap takde lah basah seluar.. basah sikit saje.. banyaklah ko punya sikit.. kuyup seluar aku.. dahlah tak expect nak berjetski.. aku paksa mamat tu tarik jetski tu sampai pasir.. tak kuasa aku nak berendam dalam air laut tu time nak turun.


malam tu nak dinner Nasi Kandaq Line Clear

Tsugoi shawl jugak.. tapi pink yang ni gelap sikit.. yang pagi tadi light.. leh tengok kat Blog Moon.



Sebelum gi Nasi Kandaq, kitorang gi Street Quay dulu.. sebenarnya tak plan nak gi nasi kandar.. ingatkan time balik lps checkout baru makan nasi kandaq.. nak makan Papa Rich je kat sini.. tapi dah kul 9.30mlm.. Papa Rich nak tutup dah.. 

cantik jalan-jalan kat sini... cuci cuci mata..

guna waze kitorang pon sampai.. time ni lapar gila.. eh kau ni.. asyik lapar doplohpatjam.. pastu orang cakap gemok sentap pehal.. muahahah.. 

Amaani dah tido.. huhu.. Dhya tak ikut sebab dah pengsan kat bilik.. suruh bibik tengokkan Dhya and Leecha.. kitorang bawak Acih ngan Ani jer. 

Sempoi la tu ;) 

Hoi beratuq ok nak makan.. aku kena order utk Pak Radie sekali sebab dia pangku Ani.. pastu macam kelam kabut kat sini.. aku menggelabah gila nak order. laju nak mampos dia cedok nasi ngan lauk tu.. seram.. hahahah.. aku terus laju-laju "satu nasi setengah, satu lagi tak setengah, telur ikan, satu lagi ayam goreng letak sayur".. tak sempat nak jengah-jengah apa nak makan.. main sebut je.. 

pilih pilih pilih

Sedap nak pitam.. dah lah lapar.. tebaekkkkk!!! 

Pak Long sental nasi hahahahah.. dah berapa lama diet tak makan nasi, asik makan sayur je.. hah kau.. sekali makan.. terus nasik kandaq tengah malam.. good job! 

ko tengok pinggan aku pon tau betapa kelam kabut nye dia campak sayur dalam pinggan hahahah.. balik terus tido kekenyangan.. 

Esok pagi breakfast.. takde aktiviti.. budak-budak nak swim lagi.. 



kenyang perot senang hati.. 





dah check out kitorang ke Hard Rock pulak.. Pak Radie nak beli apa tah.. aku beli bag seketul.. murah je RM45 hihi.. besar boleh letak baju Leecha and diapers kalau tido umah nenek or umah wan.. 

Hahah Pak Radie macam pakai tongkat.. tengok Atok ngan Wan pon ada terselit.. best kan?

Arghhh makcik sebelah ni sibuk lah masuk dalam gambar.. 


sebelum balik KL jumpa kawan baru Atok ngan Wan masa diorang gi umrah baru-baru nie

Orang Penang.. Hehehe... tu yang pegang Wan tu anak dia.. pon pegi umrah jugak.. 

sempat lagi kan.. hahahah.. camera phone memang bagus kan.. boleh jadi cermin heheh.. suka sangat shawl ni... sepanjang jalan dalam kereta aku tak bukak pon sebab selesa.. lagi sejam nak sampai baru aku bukak sebab dah 8 jam dalam keta.. dah tak rupa orang dah muka aku.. hahahah.. 


Ok itulah saja cerita holiday aku.. pasni macam biasa.. tepek kat sidebar under topic Vacations. 

I need another vacay.. aci tak kalau aku google airsia, book ticket berdua ngan Pak Radie pastu buat surprise.. ke agak-agak dia sepak aku? muahahha.. 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

Liyana said...

Leeechaaaaa awat muka tuh mintak kena gomol?isk omel omel!

Fyna Ahmad said...

seronoknya. lawa gambar. like very much.

sis guna camera ape yang dalam air tue?

Zee Suhaini said...

Geram giler tengok gelagat si Ani...hihi..anak ke-2 memang peel dia lain sikit kak..raja segala-galanya..anak zee sendiri pon sama gak..

Tang nasi kandar line clear tu..fuhh memang terbaik..dorang keje mmg laju ..mungkin dah terbiasa kot..

Mally said...

Ala kak filla time tu i dah pegi PD umah mertua klu x boleh jumpa dgn kak filla & co.....hihihi

Chekgu Azrine said...

Sis..makin best baca blog sis..kelakar

LurvlyTruly said...

Nice family holiday!

Btw, mane nk beli camera Gopro tu?
Interested! Pls pls let me know ya!

www.lurvlytruly.blogspot.com

Thanks. :)

ina khairina said...

saya perasan sejak2 kak fila bertudung ni,muka akak mmg sebijik mcm noraliah lee ex-wife aziz m.osman tu

Innanie | Ariffin said...

seronoknya bercuti satu family!!! good and quality moment!!!

εïзmummyHazaεïз said...

Gambar terbaekkkk. Cantik.

eray said...

teringin nak pergi penang..tq akak sbb bg bnyk info...leh nak check in kat shangri la...

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/06/kebaikan-mealshake-terbukti-100.html

wira paramartha said...

hmm.., nice food, nice fam and nice place... :)

Noraini Abd. Shukor said...

Happy Family...

Noraini Abd. Shukor said...

Happy family...

Haris Zuhaina said...

As Salam.
Filla brapa rm Gopro tuh ya? berkenan plk :)

ynadona said...

kak fila, kalo sewa hotel, sewa bilik lain utk bibik ke camne?

Nurhayati Mohd said...

bestnya gi oliday..kita dok kat umah je cuti ni..keje kawin banyak mak oii

manja209 said...

geram nak cubit tgok comey,gebu,slamber dia je...hehehe
leecha cute...:)

Puteri syakila said...

wah bestnya. rasa nak pergi jgk :)

Filla ~ Kasihs said...

ynadona: haritu bawak bibik, share lah bilik sebab bilik ktorang tu ada 1 kingsize bed pastu ada 1 single.. dia tido kat single bed tu.. tapi lenkali malas la nak bawak.. x de privacy, amboih.. hhaha

yang tanya pasal gopro, kat kedai kamera ada jual. pak radie bli kat kl, dia kata kalau dia ckp pon aku tatau.. tapi dia kata kat subang parade nye kedai kamera pon ada jual.. rasanya rm1500.

nini said...

wah....bestnua bercuti.....