Tuesday, June 25, 2013

Apa tu Imotiv???

Harap korang tak blur sangat ok.. Dulu aku blur.. sekarang masih blur.. hahahah.. Tapi imotiv ni best sangat so aku download jugak hehehe... 

Imotiv ni created by Nuffnang sebenarnya.. Kebagusan imotiv ni adalah untuk orang-orang seperti kita-kita ni yang takde keja lain asyik nak baca blog jer.. muahahhaha... korang semua kan canggih pakai smartphone katanyaaaaaa... sama jer function dia macam facebook, twitter, instagram semua tu.. tapi kalau instagram kita share gambar.. imotiv pulak kita share blog!!! kalau korang follow aku, nanti korang boleh tengok blog siapa yang aku follow dan korang akan dapat suggestion untuk baca blog-blog lain.. agak-agak bila korang baca blog tu best, korang terus je click follow.. nanti kalau ada new entry from blogger-blogger yang korang follow tu.. korang leh lah tengok dengan kadar segera.. amboi kepoci sangat nie.. dah macam takde keje lain pulak.. muahahahaha.. apa guna smartphone u ollllllssss.... 

Thank you to Ceera sebab gigih menjadi cikgu di talian.. mengajar aku yang kureng sikit bab-bab installation semua nie.. hoih bebal boleh tahan jugak.. hihiiiihihiii.. akhirnya berjaya jugak letak badge kat sidebar.. tak follow siap! bepeluh ai create badge tu ok.. 

nampak kan badge ni kat sidebar aku? kalau takde smartphone pon takpe.. follow je guna pc, nanti leh tengok blog-blog lain jugak.. korang kan kengkadang asyik takde bahan nak di baca.. 

Nanti kan kalau korang dah follow imotiv tu.. dia macam fb.. dia ada feed.. so ko boleh cariklah entry orang yang tajuk best-best..one click saja.. eh one touch saja.. 

Contoh entry abang nara nie.. gila kau tak nak baca????? hahahahhaha... panasssssss!! 

Korang boleh signup melalui facebook or twitter jugak.. email pon boleh.. tapi kalau fb tu best gak sebab boleh share-share with friends gitewwww kekdahnya.. tapi kalau macam i yang low profile nie, i download utk bacaan sendiri je.. muahahah... bajet diva sangat kan baca apa, follow sapa semua rahsia.. 

Pastu kebaikan imotiv nie ialah kalau ko komen entry blogger tu.. laju je dia receive comment tu.. dan boleh reply laju-laju.. dapat notification kat mobile phone.. eh tapi aku macam tak dapat je? ke takde orang komen nie? konpius mak.. mintak maap lah.. ai agak lembs sikit kannnnn... aku ter off notification alert ke apa nie? hahahahha.. ada hati nak ajar orang.. sendiri pon tekapai kapai.. 

Macam aku citer tadi.. yang best nya imotiv ni kan.. katalah aku follow Peej.. pastu nanti kat imotiv keluarlah blog-blog yang aku tak pernah baca.. tapi dia tulis situ.. Peej read orang ni orang tu.. so imotiv ni menggalakkan kita jadi lebih kepoci.. muahahhahaha... ai like.. bahahahahahahaaa... nanti bejangkit-jangkit lah.. orang yang ko follow tu baca blog sana blog sini.. meriah hidup u olls.. 

So amacam? Menarik kan? Sekarang cakap banyak tak guna.. Jom follow Fillanie.. 

Click here to follow kasihaleeya.blogspot.com.. pasni kalau tak nak click kat sini leh pegi click kat sidebar badge yang gambo imotiv tu ok? 

Selamat menjadi kepoci taklehblah... muahahahha.. 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

ainnajwa abd rahim said...

akak boleh tak ajar saya camna nak download game dari google play.

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam sis. mmg blur lagi. sebab dalam tu hanya tunjuk blog. momoy cari function lama nuff sbb nak report dan nak ubah edit sikit kaji selidik.

bila dah bertukar mcm tu blur terus. sis tahu ke function lama nuff tu nak klik button apa kat imotiv?
thx sis

eiela said...

saya pun tak tau sgt psl imotiv nih, ingatkan lagu ke. huhu

Elly said...

Tak faham aku....hahaha

Atie said...

Sebelum imotiv dulu nuffnang X kan?

Atie said...

Sebelum imotiv dulu nuffnang X kan?

ida said...

dah ada imotiv ni tapi tak tau apa guna dia, dulu rasanya register NuffnangX, tetiba hilang jadi imotiv, malas nak pk, tapi baru2 ni bila ada oraang commnet2 kita kan , nak tengok profile orang tu tak boleh la plak?
Apa pasal ekkk??ishhh blur tahap dewa....

bai zura said...

ARI NIE BARU TAHU...kAK BOLEH TAK AJAR KITE CAMNE NAK BUAT... SYOK JUGAK TAK KENAK PUN TUAN BLOG TAPI TERASA CAM KAWAN BAIK KITE... YELAH

Chekgu Azrine said...

Baru tahu ni..tq fillanie

momnsofea said...

dh canggih manggih sekarang nih...so I kena cergas sikit cari..m

ibh_sue said...

Baru tahu ni..Jd jakun... Tp still tak paham lagi jg..He3