Monday, June 24, 2013

Leecha Botak.

Hari ni seluruh sekolah di Selangor dan Wilayah dapat cuti peristiwa.. Keadaan jerebu sangat kritikal so PM nasihatkan sekolah ditutup.. jadi anak-anak sila duduk rumah diam-diam.. bukan pegi jenjalan sana sini ok?

Sebab PM tak bagi cuti kat orang tua macam haku.. so kenalah jugak masuk office.. masuk office rasa tenang je.. sebab kena aircond kan.. sejuk jer.. rasa nak amik bantal sambung tido.. heheh.. 

Oh ya, hari sabtu 22hb yang lepas kitorang baru je selesai buat kenduri aqiqah untuk anakanda Kasih Aleesya.. Alhamdulilah berjalan lancar.. kalau ada kekurangan dari pihak kami, mohon maaf lah ye ;) 

Leecha dah botak ok.. hahaha esoknya tu terus carik tempat nak botakkan dia.. biar cepat sikit rambut dia tumbuh nanti.. 

Meh tepek sikit kenangan bersama Leecha si budak kelinting ;)

Rambut dia hahaha.. lebat pastu kelinting-kelinting.. 

Ni masa on the way nak gi botak.. aku rasa bila ada rambut ni yang buat muka dia nampak macam kesian je muka dia.. muahahhaha... 


Jun 23, 2013 | Leecha dh botak by thekasihs on Keek.com
tu dia.. senyap je dia.. 

Pasrah je Leeca time nie ;)

memang terror tul orang ni.. laju dan berhati-hati.. tapi aku tetap seram jugak.. 

masa guna no.1 punye pisau dia relax je.. pastu kitorang decide nak buang semua bagi licin.. so kena guna yang 0 nye pisau.. time tu dia dah start nangis.. yelah benda tu bedengung vibrate atas kepala kan? 

Sebab tu lah terjadinya gambar nie.. hahaha.. kemain korang mengutuk yeh? muahah.. penuh kasih sayang lah apa lah.. aku nak comfort kan Leecha ok.. tu tak perasan tangan orang ni dah dekat bebeno.. muahahhahahahaha... bila tengok balik macam whatthe??? hahahah

Amacam? hensem tak saya? hahahah.. Ok ceera.. laki aku dah tak perlu teringat-ingat kat Yunnan.. sebab Leecha dan Yunnan dah tak de beza.. beza jantina jer.. muahhahaha... dalam kereta dia merengek-rengek.. mungkin sebab gatal sebab tajam-tajam rambut tu besepah kat tengkuk dia.. leher dah lah berlipat.. aku pon dah macam beruk.. tegaru-garu kat paha sebab rambut semua jatuh kat kaki aku.. 

So far Leecha paling senang nak jaga.. hahaha.. Kasih dulu ok jugaklah masa baby.. tapi still tengah malam and subuh dia buat hal.. Ani paling terror lah dulu.. aku siap menangis-nangis sebab stress.. Ani dulu kene dukung.. dukung plak kena ada cara, silap sikit dia mengamuk.. bila dah tido.. pelan-pelan letak atas tilam.. pastu dia tau ok.. jerit balik nangis.. kene dukung balik.. hoiii stress hoiiii... 

Anak kan lain-lain.. Si Leecha ni pulak.. senang sangat.. masa umur 1 bulan tu ada lah jugak dia nangis2.. tapi tak kronik.. cuma dukung2 sikit.. sampai dia ngantuk.. tido je transfer ke tilam.. dia sambung tido.. Sekarang lagi senang gila.. dia tido macam time kita tido.. dalam kul 11 malam dia dah ngantuk.. tepuk2 sikit.. bagi susu.. pastu gone.. hahaha.. sampai ke pagi ok!! dia akan sedut ibu jari kul 6 pagi.. bagi susu sebelum gi keja.. nanti dia sambung balik tido.. bagus anak! memahami betul ;)

Muka dah macam mak kau.. asyik kerut kening.. takde masalah pon kening macam tengah berpikir.. hahaha.. mesti dia stress sebab rambut kerinting dia dah takde.. hahahahah... 

Oklah nanti sambung.. bye!




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

MISS DIVA said...

leecha tetap cun..mcm muka kak filla

Aya Ariel said...

heheheh..terror brader tu..gigil tgk kut2 terluka kat kpala anak nanti..tp dah keje dia..tau lah dia tu kan..nak2 pulak kalo baby..hihi

good girl laa leecha bambam..meh sini mummy cium sikit..aummm..cubit pipi..muaaahhhhh

:: Mrs.Eady :: said...

botak pun comeyyyy gila acanne?? :D

WaniGhani said...

comel sgtttt bila dah botak..mmg nampak muka copy paste maknye plak tu..

rina mazlan said...

Alololo omey omey dia kena botak ye.... Encem pulak auntie tengok.. :P

Kniedaz said...

comel betul walau takde rambut dah...dah tengok gambar kat IG tapi bila nak masuk blog gambar ari Akikah? ^_^

Mimy Hamid said...

lagi botak lagi comel...

skunksenn zone said...

gebu nye si leecha nie geram tengok hehehehehe

skunksenn zone said...

gebu nya si leecha nie geram tengok hehehe

duniafana said...

comeinya...besa nk jadi hafidz ok

monamie said...

hei hei hei..
baru feeling2 muka si leecha comel takda rambut akak dah bye abeh entry

T_______T huh

Cik Cammy Lia said...

berketul2 tgnnya..gigit la hehe

Atie said...

Montel:)

.Edi.Jie. said...

tomei-tomei leecha...
sy pernah tgk acih n ani masa kat demc dulu tapi nak tgk malu la plak..hehe

jemput2 ke blog baru saya

olahbersama.blogspot.com

zainatul abu bakar said...

Hahaha xpe botak pun leecha tetap comel :)

mrs kayrul said...

botak2 leecha pun tetap comel la