Monday, June 06, 2011

Hong Kong ~ Day 4

serious aku dah lemau giler nak hapdate tak habis-habis pasal HK nie.. muakkkkkkkk okay!.. kali ni takde banyak nak citer sebab muak.. hahah..

muka mesti bajet ganster, baru orang seram sikit ;) cer ko tengok bilik dia.. kecik gilerrrrr okay.. hahaha.. ni snap dari pintu masuk ok.. ko bayangkan kecik dia? laga-laga vontot ok.. tapi HK.. what do u expect kan? kalau KL ni standard umah tumpangan T________________T.. harga dah lah meletopsssss...

eh termiss gambau ni hah.. ni malam Day-3 lepas balik dari tengok syphony of light tu.. aku, Pak Radie ngan Wan singgah jap kat Temple Street.. see?? ala-ala pasar malam.. tapi Temple Street ni jalan kaki jer dari hotel kami ;).. tak besar sangat tempat ni.. pusing2 sikit.. eh? dah habis????

ok letak gambar lain lagi.. auwwwwwwww.. mesra nye.. *muntah*

check-out hotel.. dan terus ke Citygate... tempat ni dekat giler ngan airport.. naik cab, 10 minit dah sampai HKIA... dan tempat ni adalah tempat wajib utk kaki shopping ;)

tapi agak seksa lah nak mengangkut luggage...

menuju ke Lai King utk tukar train ke Citygate..

tukar train Tung Chung Line




SaSa dalam citygate besar.. betul-betul bawah Polo Ralph Lauren...

makan kat Foodrepublic.. ada halal food.. sedap plak tu ;)

sila GILA sekarang!



murah sangat ke? ko giler.. murah banyak okay.. aku dah macam orang gila.. hahaha..


tapi kene bawak mengucap.. pegi simpan bag dulu.. dalam Citygate ni ada locker utk disewa...

mudah? ko pilih jer nak locker size apa... sumbat bag.. masuk duit.. dah pegi jalan-jalan shopping ;)

sebab ktorang tak breakfast.. so terus amik heavy breakfast..food republic ni food court yer..

ada Indian Cuisine, owner dia ialah Muslim..  

"Amaani, gigi mana???????"

"Eeeeeeeeeeeeeeeeee"


hahahhahahahaaaaa.. tu lah Amaani sekarang.. kalau tanya gigi mana macam tu muka dia..hahah.. kalau tanye "dap??".. dia konpom angguk-angguk dengan bersungguh.. asal makan je angguk-angguk..hahah..

ni kalau excited...

ni pon...

melangap jer mulut Amaani..  oh tu kasut adidas Kak Acih.. turun temurun ;)

big portion.. nie Nasi Briyani Chicken kalau tak silap...

Set Ayam Tandoori.. sedap!

siap interview..hahahha

muka menikmati hidangan dengan penuh keyakinan

air buah.. power.. pekat i like ;)

harga hkd26.. bih kurang RM10 kot.. 


ok, ready nak menjamu mata? mariii mariii mariiii..  







selamat merembat kat sini.. kalau kat KL.. *telan air liur* muahahaha..

Club21




ko tengok Acih.. sampai besila okay.. hahah

*ehem ehem* akhirnya dapat sudah wristlet yang didambakan.. eh tu wishlist 2010 aku kot? hahaha.. penat mak kumpul duit...

sapa ingat, aku nak yang kanan (kaler merah).. tapi akhirnya beli wristlet lain..muahahahha.. i lap my new wristlet!!!

kat citygate coach factory nie kira murah gak.. ada yang harga best buy.. ada yang 20% discount.. ada yang 30%... dan design tak lah end of season.. kira comey2 jugaklah...

burberry tak sempat masuk T____T..
mcm-mcm lagi ok.. katespade lah, bally, escada, kookai.. wehhh semua tak sempat masuk.. len kali nak duduk kat Novotel Citygate lah.. jalan kaki from hotel pegi sini.. muahahha... ko ingat HK tu kat chow kit?

gila okeh.. dah lah belari-lari Wan ngan aku gi Sasa.. sebab dah time nak gi airport... suruh para lelaki gi amik luggage dulu.. aku nasihatkan, kalau korang nyer program citygate tu last day, pastu terus gi airport.. better sediakan satu hand luggage kosong siap-siap.. so lepas shopping terus lambak dalam tu.. dan berambus pegi airport..

nak amik bas tak sempat.. oh dari Citygate ke airport sila amik Bus A21.. (direct ke Airport).. tapi sebab ktorang dah telambat.. terus amik cab.. charges bih kurang RM45-RM50...

lepas check-in barang.. konon-konon nak gi makan kat Burger King.. (tu jek fast food aku nampak).. so kami pon makan lah kat situ.. ada fish burger ke apa tah.. blasah... org tu cakap 5.35pm kene masuk dah.. so tengok jam, eh dah pukul 5.15pm.. flight kul 6.15pm.. sempat???? baru lah tonggang langgang semua... dah turun escalator.. baru teringat tak redeem lagi balance Octopus Card.. boleh tak????.. aku nak redeem jugak.. rugi tuuu... belari mcm Amazing Race ngan Wan.. tukar kat Train Station.. nak tekencing-kencing aku.. dah tu lari lagi.. ngam-ngam sampai kat kastam dia kul 5.35.. tapi gila ramai nye orang... tapi tengok mcm flight orang lain lambat lagi.. terus rasa nak pitam.. sebab takut tak sempat.. muka pucat lesi okay..

ko bygkan, kul 6.00pm mcm tu baru lepas gate kastam.. ada 15 minit jer kapatebang nak tebang.. ko nak mampus kalau telepas flight?? nak beli ticket lagi?? banyak duit kau???? hahahaha.. gate ktorang kat gate 50.. ko tau, nak gi Gate 50 tu ko kene naik 2 train!!!!!!! masa ni memasing tesenyap.. mak aku dok kumat-kamit baca ayat apa tah.. hahaha.. keluar dari train yang kedua.. belari betempiaran nak sampai ke gate 50.. masa tu dah 6.10pm.. ada orang-orang airport tu jerit-jerit..'runnn.. runn.. faster'.. semua belari.. mak aku napas dah bebunyi-bunyi.. masuk jer kapatebang.. mak aku dok ngan adik aku.. dia cerita.. napas dia dah tak tentu arah.. nasib tak pengsan.. bagi minum air kosong.. rehat jap.. ok itu adalah pengalaman pahit, eh tapi kelaka gak.. hahahaha.. yer lah kelaka.. kalau kene tinggal ko rasa kelaka????

Alhamdulilah, kami sempat naik.. sebab flight ni rupanya delay about half an hour gak..

belikan Acih ni kat Temple Street.. comel kan? kecik2 jer.. 

Filla & Co. shopping apa????

auwwwwwwwwwww *gediks*

jom scroll

-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-



sikit jer.. hehe.. aku dpt lah baby-t HR satu (yang aku pakai kat citygate tu)... wristlet seketul.. selipar roxy satu.. perfume gucci seketul.. tu je okayyyyyyyyyyyyyyyyy.. Pak Radie dpt ler coat timberland seketul, RL long sleeve selai, perfume ferrari tu seketul..(showe gel besa gedabak tu free).. budak-budak dapat minnie sorang seketul... tu jer...

comel kan?

tapi kitorang paling menyesal tak beli something yang boleh dikenang-kenang masa kat dalam Disneyland.. bongok giler.. maybe penat kot.. ada ke beli fridge magnet jer? Pak Radie tunjuk aku frame DL tu.. lawa, berat... harga bih kurang RM100.. aku macam "Frame? nak buat apa, cuci gambar pon malas!"..

dah balik sini terus menyesal.. at least boleh cuci gambar family sekeping pastu bubuh dalam frame tu... dah lah, menyesal kemudian tiada gunanya T_______________________T

tapi paling syok perfume kat SaSa..

Gucci Envy Me (lupa plak berapa ml tapi large bottle) + Ferrari (large jgk) = RM400 sahajaaaaaa...

aku tengok kat Duty Free LCCT, perfume Gucci yang sama RM318......

murah tak????????????


ok lah, gua nak blah nie.. letih dow.. ok pasni kita buat entry-entry lain plak yer.. aku muakkkkkk!!!




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

24 comments:

NenekPenne said...

i suka ralph lauren jer...

kalau pegi london, sila pegi factory outlet kat bicester village oxford town...... kat situ u lagi gila...

dan i sampai sekarang dok teringat2 branded goods kat bicester village tu....

b a m b a m ' s said...

comelnya amaani!!hahaha..

idong tecik..
gigi 2 batang besau..

hahaha..

Hugs amani! :P

JuJue said...

aku memang nak sangat sangat sangat gi hong kong..disneyland. tapi aku rasa mungkin dah tak payah pegi sana dah kot.. ko dah cerita abeh dah semua..hahaha best best

Aya Ariel said...

perghhh..kesian wan..

Hani said...

salam kenal.
seronok baca vacation ke HK ni mcm nak pegi plaks.

eh i baca sampai entry u beranak amaani hokayyy sebab nak kenal. suka baca cara u menulis sempoi giler jer.

ninie said...

hahahhhahhaah...geli ati baca post awak nie Filla...tp best..mmg penuh dgn INFO---(terbayang2 muka mak awak yg 'nafas ntah kemana2')---klu mak aku camner gayanya.??

Anonymous said...

baca entry kali ni suspen btl.sib bk sempat naik flight....suka baca blog filla ni...
klakar ada, seronok ada...mcm2ada...

iekah said...

k.filla.
bepinar mata tgk polo tu. hahaha.
nk pegi jugakk.

ikatankasihku said...

nasib tak terlepas flight...
muak?hehehe tapi kita2 org semua tak muak pun...........
amani comel giler buat muka tayang gigi :)

mamasuri said...

bab ko ngan wan tu nak naik flight..sampai tercungap2 jugak aku baca..wan memang terbaek...sebiji cam wan aku tau..hehehe..apapun..akhirnya habis jugak aku khatam entry hk ko ni...bila lah aku nak g..myb lagi 2 thn kot aku bukak entry hk ko bt reference...hehehe

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

Perghhh nasib baik sempat nak flight. kina pon paling tak suka rushing mcm ni, dalam kepala sure fikir mcm mcm. lepas ni tour pegi europe plak la :)

genuine1224 said...

comey giler amaani sengih tu...kaki punya babab!!hihi,semangat

Pn. Zana said...

huhu. nsb baik tak kena tinggal ! :) Kesian wan..hehe. comel Amaani..geram ..:)

FZ said...

Heee heaven kat bershopping di Citygate Outlet. Timberland murah plus skrg tgh ada sale. Haritu kiteorg pun hampir2 tertinggal kapal terbang...berlari2 sambil dukung anak dan tolak stroller...perghhh memang g HK ni feeling ala-ala masuk amazing race kan Filla :)

nasazfrog... said...

Kat sana paling best shopping....

Huda~Banny said...

kak, g HK tu pakej ker? akak amik pakej kt ne? boleh share x?

Filla ~ Kasihs said...

HUDA~BUNNY- pegi sendiri..research pon sendiri ;)

Anonymous said...

amaani...kenapa comel sangat ni??haha...kak filla, i penah rs cam akak, flight lagi 10min nak jalan..ntah kemana2 breathing n kaki n anak lagi..adui...xmo lagi rasa...i know how u feel..
-ola-

Hirda Ibrahim said...

aku leh imagine camna ketaqnya korang kat HKIA tu.

if aku pun sure muka dh pucat lesi, takut tertinggal flight. AA dh le jenis strict. lambat skit tinggallll....

apsal ko x bl frame DL tu?? sayangnyaaa.. mak bl ok!! siap ada tulisan '2010' lg. punya le berangan nk display nk tunjuk pi sana thn 2010. ;)

harnidahussin said...

buk Filla...Citygate outlet tu bukak kol berapa? chek nak pi sana ujung bulan ni...Ocean city dekat2 arean Heritage 1881 tu best tak? Tq..

Filla ~ Kasihs said...

harnida:hi harnida, citygate bukak kul 10.30 kot.. ocean city tak pegi plak..

harnidahussin said...

ic..kol 10.30 ekk...leh ler checkout lambat sket...thank u so much :)

auwcak said...

bestnya jalan-jalan kan

shareen natasha said...

slm filla,
best bca all 4 entries jln2 HK u nih. Very infomatif sgt2... i tag fav blog u dlm my tab + print screen 4 rujukkan nnti. HK akn ku jejak on nov nnti. insyaAllah.