Tuesday, June 28, 2011

Produk Pilihan from top to toe...

aku tengah bosan.. lagipon Amaani dah sleep ;)... Acih ngan Apak dia keluar masuk bilik.. siap nonggeng-nonggeng carik buku reading sekolah dia hilang... semalam ada.. arini hilang.. tapi aku ingat gak semalam amaani ada koyakkan plastic wrapper buku tu.. pastu aku hilang ingatan +_____________+ eh muka camni maksud dia apa ah?

ok sambung sembang.. ishhh.. tak bertanggungjawab tul... orang sibuk kulu kilir carik buku sekolah.. i dok nyandar ngan lappy... huahahahahah... nak sambung citer apa? ok lah jom kita cerita pasal produk nak? yang aku guna.. dan mesti jujur jangan tipu-tipu... from top to toe.. auwwww.. 

rambut
dulu aku guna pantene.. tapi dah tak boleh sebab kelemumur.. euwwwwwww... gelis okeh.. beterabur mcm haper.. terus anti baju hitam sedangkan hitam adalah warna kegemaran... kini boleh kembali pakai baju hitam kerana hitam itu misteri.. hehehe... misteri lah sangat!!! ok pastu aku tukar kepada dove... pakai sebotol terus mcm oh i'm lovin it.. Mc D baca ni pon malu tau.. hahaha... masuk botol kedua dah kenot go.. tatau apasal.. kembali seperti sediakala.. tak boleh pakai baju hitam T___________T kemudian buntu dan dengan pantas send tweet berbunyi, 'sapa tau shampu apa paling bagus utk masalah kelemumur'.. gitew lah bihkurang ayatnya.. biasalah masyarakat Malaysia kan penyayang lagi prihatin.. laju-laju ramai yang suggest Head and Shoulder.. eh ye ke? yelah tu.. so mak yang kedekut ni pon laju-laju gi kedai.. cari botol paling kecik.. nak tengok dulu betul ke atau korang tipu jer.. suke sangat sebab bau dia sangatlah menggoda.. auwww... cuma kurang buih.. erk? tapi konpom kelemumur hilang walaupon kurang buih.. pastu dengan pantas amik barang dapur, tengok pak radie kat tempat lain, laju-laju campak dalam troli.. hahahakkkk... tapi yang pelik, botol besar yang jenis pump tu.. banyak plak buih.. hahahahakkk lagi sekali... kini saya setia menggunakannya.. tatau berapa lama boleh setia.. selagi cik kelimomor tak datang.. saya janji akan setia ;)

Muka
aku ni jenis loyal ngan produk.. janji tak buat mak tekincit dengan harga dia.. dah ok lah kan.. lagi pon bukan muka stok licin mcm amber chia... hantam jelah apa pon janji sesuai dan berpatutan gua tibai je.. pencuci muka aku guna Olay facial foam kot nama dia.. dia ada dua.. satu lagi creme.. yang creme tu tak banyak buih.. me don't like.. lama gak pakai.. murah jer lagipon.. tapi ada masa sekali cik jeraw nak datang.. dia tak kira masa.. hari tu bff Atta datang jumpa.. aku pon tanya dia "Ta, muka aku banyak gila jerawat ke kira ok dah sikit?" pastu dengan muka selamba badak dia jawab "Banyak gila lah jugak".. uiiii BFF nyeeee.... pastu kaver line jawab "Tulah, tetiba je, hormon kot?".. pastu BFF jawab "Hormon apa benda dah tua-tua takde derrrr pasal hormon".. ok sah kita putus! jerawat aku dah recover sikit.. now gigih nak hilangkan scar sahaja... ewahhh... pastu sekarang aku tengah pakai satu produk murah ni.. satu set dalam rm100.. sabun+cream+spray toner... tapi sebab cilok mak aku punye.. so yang dapat dicilok cuma cream ngan sabun satu nisbah enam kecik dia..hahahaha... tapi macam ok lah plak.. so terus order utk diri sendiri punye.. nanti tengok cemana.. kalau lagi sebulan kulit muka ni halus mcm bontot baby.. baru aku war-warkan... 

Make-Up
aku kan loyal.. jadi aku guna MAC jer.. bukan sebab aku tanak guna produk lain.. sebab korang yang dah lama i polow u mesti tau bibir aku mengada.. takleh lipstick lain.. nanti Angelina Jolie makan hati.. ngeh ngeh.. macam eyeshadow pon aku suka beli yang 6 kaler satu casing tu.. jimat sikit.. selalu bulan doblas baru ada.. sekarang ada 3 casing dah.. maknanya aku ada 6x3=18 kaler.. tapi yang selalu guna ada 5 je kot.. well, pompuan kan suka membazir T_____________T .. blusher pon aku guna mac.. so far so good.. jimat jugak.. bekurun pakai... tak habis-habis.. foundation pon guna MAC.. tapi dulu guna yang dalam botol kaca tu.. now guna yang dalam tube.. dalam tube tu lagi banyak.. ko cuma tambah baper hinggit tapi ko dapat lebih ml... lagipon full coverage utk muka yang banyak cela.. auwwwww lagi sekali... aku ada hati nak try bobby brown.. tp mcm mahal lah dari MAC.... mak tak larat.. compact powder aku guna MAC jugak.. so far so good jugak.. tahan lama.... apa lagi? eye brow pencil aku guna bodyshop.. asah sampai pendek giler.. stok dah nak temasuk dalam sharperner tu.. muahahaha... oh kalau utk kening sila guna dark brown mcm tu yeh supaya nampak natural.. jangan lah guna celak black.. serammmmmmmm.... sebelum pakai lipstick guna vaseline utk protect bibir dari dry.. lagipon senang nak apply lipstick.. 

shower gel
aku guna johnson 5.5 itu jer dari dulu.. sebab aku tak suka shower gel ada kaler purple lah.. biru lah... pink lah.. macam serammmmmmmmm dan tak suci murni gitewww.. gedik kan i.. auwwwwwwww...lotion aku dah lama tak pakai.. hahahaha... malas dowwwww.. patutlah kulit ko kering mcm biawak.. alamakkk dah menguap stok nak tekoyak muka dah nie.. 

produk-produk lain
oh eye make up remover aku guna biore oil tu.. ko pump jer kat tangan tenyeh-tenyeh jik mata tu sampai lebam ala-ala panda.. pastu ko basuh jer muka ngan air.. memula stok pedih-pedih kelabu asap gak lah mata.. lelama ok.. aku malas nak guna produk leceh-leceh nie.. nak kene pakai facial cotton lah.. eishhh takde masa okayyy... gi travel beli yang biore jenis wipe.. habis citer... mascara aku guna maybelline.. memang brand kesayangan sebab murah..hahaha... dan model dia meletops walaupon dah sah-sah bulu mata pelasu sambil bawak motor besar pakai jacket hitam.... iklan tu menipu, tapi pompuan memang suka kena tipu hidup-hidup tetap percaya.. dengan harapan dapat iras-iras model... 

eishh penat aku pejam mata nak ingat apa lagi produk aku pakai.. tapi takde.. sian kan? aku ni tak particular sangat... stok lotion kene ada 8 jenis... cream utk kuku.. cream utk lengan lain.. cream tengkuk lain.. giler kauuu.. lotion yang ada pon berabuk tak berusik...

ok lah dah tak leh nak pikiaq lagi dah.. nanti kita sambung dengan produk-produk rumah plak.. mcm pencuci kain.. pencuci pinggan mangkuk... pencuci tandas.. korang suka kan????




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
 THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

Hanis Haizi said...

i love mAc!! esp the eye coloe mmg cunn color2 diaaa, and u kena try the new powder tu dia ada air.. best. mcm pakai bedak sejuk lol

Aya Ariel said...

muahahahahah...
pmpuan mana2 pon memang suka kena tipu idup2 semata2 nak nampak iras2 model..kah kah kah..
aku suka!! muahahaha

liz said...

shampoo utk kelemumur setahu saya adalah "SHAMPOO JENAMA BAWANG"..gila pelik nama..

tapi penah baca review org yg guna..jenis stok kepala ternak kelemumur..diorg kata bagus..kalau tak silap botol kaler hijau..gambar model adalah jackie chan..try google..

Anonymous said...

Thanks Fila cos you sudi share information.

Just to let you know, head & shoulders if used daily will cause your hair to be very dry, but it is good to get rid of dandruff. So, maybe 1 week you pakai head n shoulders and 1 week pakai shampoo lain. if use alternatively is good. Lagipun, rotate shampoo is good actually.

Sally

theotherme said...

bab syampoo tu kita sama la. kalo pakai lama2 mesti kulit kepala immune kuor balik kelimumur! oii stress, nanti nak try yg u pakai gaklah

NenekPenne said...

i pakai clinique skincare and makeup,
dulu pakai gak olay tu selangseli dgn clinique...

olay yang cream tu utuk buang mekap, yang foam tu pakai selepas guna cream..tapi sebab dh tak rasi go back to clinique again..mahal tapi tahanlah berbulan2 jugak...

try pakai shampoo bawang..huhhh berkepak kelemumur..sekarang stay dgn rejoice... bolehlah...

kelipkelipchumel said...

menarik gak ni info tang shampoo utk kelemumur tu.sy pon bermasalah yg sama gk.bole try tu.skrng ni guna produk salon.duuuhhh..bole tahan gk la kosnya.

~cik tiram~ said...

shampoo kurang buih la bagus...heee...sebab ingredients dier tak guna banyak foaming agent yg kadang2 bahaya dekat kulit kan...heee...