Friday, June 17, 2011

Happy 1 Year Old Kasih Amaani

17 June 2011

My dear baby Amaani is one today!!!! sekelip mata jer dah 1 tahun.. cepatnya masa berlalu hanya tuhan yang tahu.. lahirnya Kasih Amaani ke dunia kami merubah segala-gala dalam hidupku... Alhamdulilah kami terima rezeki yang Kau kurniakan kepada kami dengan hati yang terbuka luas...

pertama kali melihat Amaani cukup membuat hatiku cair... hilang segala kesakitan dan timbul perasaan sayang dah hiba bercampur baur.. halusnya kulitmu harumnya baumu... membuat hati merasa bangga kerana kamu itu darah dagingku.. 9 bulan kamu ku bawa kuhulu kehilir tanpa mengira penat dan lelah.. berbulan-bulan aku tidak terdaya melayan loya melayan ngilu melayan letih, penat dan lelah.. kuharungi juga itu...

semasa kamu berada di dalam tubuh ku ibumu, sepanjang masa itulah aku berdoa semoga kamu selamat lahir didunia dan mejadi anak yang solehah serta tidak menderhaka kepada kami ibu bapamu.. malam-malamku tidak lena kerana kamu sentiasa mengetuk dinding perutku..

tiba masa kamu ingin keluar menjenguk dunia kuyakinkan diriku aku pasti menempuh kesakitan itu dengan segala kekuatan yang kumiliki.. kusematkan di dalam hati, aku sanggup lalui apa sahaja demi melihat kamu.. aku ingin memeluk kamu, aku ingin menyentuh halusnya kulitmu, aku ingin kamu!

aku ingin kamu tahu betapa kamu memberi seribu erti kepadaku..


itulah kamu Kasih Amaani

1 month

2 months

3 months

4 months

5 months

6 months

7 months

8 months

9 months

10 months

11 months

1 year old!!!!!!


Kasih Amaani anakku sayang, semoga kamu lahir ke dunia ini untuk menyenangkan hati kedua ibu bapamu, memberi kebahagiaan yang tiada terhingga nilainya.... kami sayang kamu!!!




-dari ibunda-




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

40 comments:

Anonymous said...

happy birthday Amaani!

auntie wanie

Ummi M.I.M said...

aminnnn.
amani... aunty adore u soo much.
heppy besday cayunk.. jadi anak yang baik. ikot ckp mama dn papa.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semoga menjadi anak yg baik kepada ibubapa & adik yg baik pada kakaknya...

genuine1224 said...

very nice entry! hepy besday amaani!!

Aida Zafirah said...

happy birthday amani comel...:)

puan nina said...

happy birthday Amaani! =)

mamamarissa said...

happy 1st birthday amaani...muahssss

Anonymous said...

happy birthday amani..........sgt2 trngn nk baby gurl..comey mcm amani...

Anonymous said...

happy birthday amani..........sgt2 trngn nk baby gurl..comey mcm amani...

ak yuyunz said...

hapy bornday amaani!!

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said...

huaaaaa..... entry ni kasik kita semangat utk tidak nebes time bersalin nanti la......

bila pikir balik, pada ketika berfikir nak tengok rupa anak yang kita kandungkan selama ni buatkan kita kuat! tak kisah ape jadi kat kita pun, asalkan anak selamat lahir didunia nanti...

ohh... cepatlah tiba waktu itu...



HAPPY BIRTHDAY KASIH AAMANI !!!

** sama birthday dengan anak kak jem @ VIRUSPADU si anoi tu la.. ^_^ **

chekna @ mama ziyad said...

happy besday amani.. moga cepat2 jalan.. pastu lari laju2 tau...:)

Jiejah @ Iza said...

hepi besday amaani tomei
moga jadi anak yg baik pada ibubapa..hihihi skema sket ayat untie kehkehkeh

sarah kalam said...

happy bday to amaani..
mmg rase skjap sgt la amaani da setahun kak filla...

**very2 sweet entry!..

onniesham said...

hepi besday amaani. semoga jd anak yg solehah dan terbaik utk mama n papa.

moonchild said...

hepi bday amani....:-)

Ekin said...

happy Birthday Baby Amaani...
Akak, frame dah dapat & i dedicate 1 special entri for you.. Many thanks!!

http://myekinblog.blogspot.com/2011/06/kanvas-frame-by-framekasih.html

ynadona said...

amaani dah muke acih dah tu...comel2..

sukasuki said...

omeii..omeii..geram. HB amani. =)

Anonymous said...

Happy birthday.. tgk muka si amani ni cam rase nak lempg je. seb baik anak orng..

adel said...

hepi besday kasih amaani...

zilazaimy said...

tba2 syahdu...rasa cam nk balik umah sekarang jugak...nk jmpe anak2 huhuu...anyway happy brday Amani

Pn. Zana said...

Happy birthday Amaani!!

cute eh awak ni. geram tau!

b a m b a m ' s said...

achik bambam pon nak wish HAPPY BIRTHDAY jugak dekat amaani! hehehehe

dah setahun jugak sy baca blog kak filla.. dr belom amaani lahir smpi sekarang..! :)

ikatankasihku said...

Allah selamatkan kamu AMANI....

Golden Rose said...

Happy B'day cutie bambam...moga diberkati, dirahmati & dilindungi ALLAH didunia & di akhirat

Anonymous said...

happy Birthday Amaani comeyldebabtembamgebu....auntie love u...we want amaani..we want amaani..!!

Siti Fatimah said...

Happy Birthday Princess Ammani :D

nydia-mama akif said...

happy bday amani...comelsssssssnyeeeee

Annyssophellia said...

Happy birthday Amaani...same besday ngan anak sy, Syameel....

afni+hafiz=dani said...

happy bday amaani xoxo =)

Nurul Shahirah Azlan said...

tersentuh baca. happy birthday budak gebu!!

Filla ~ Kasihs said...

huwaaaa.. tq lah ahkak-ahkak dan auntie-auntie sekalian.. Amaani bagi flying kisshhh sikit.. *muahhhhhh*!!!

Orked said...

happy one year old amaani!

JMR said...

comel la amaani ni..hepi besday dik..wah adik gitu...:-p

Cahaya Puteri said...

happy birthday amaani..smoga menjadi anak yg solehah..amaani soooo tomey!;D

Aznita Zaidi said...

kak filla...sumpah saya nanges kot masa baca n3 nieyh...mmg tangkap dalammm laa pa yg k.filla tulis 2..kasih syg sorg ibu trhdp anaknya yg tiada tndngn..btw,Happy Belated Birthday 2 bb amani yg sgt2 choomeyl...

Papa Mifz said...

comel la Amaani....Mifz nak berkenalan boleh...hehe

sheila said...

sedihlah aku baca ni...

Cikyan bini MrRuffey said...

birthday amani sama ngan doter aku yg no.2 la kak pila..tapi doter aku tu dh msuk 2 year..msti peel dia sama ngan amani..lasak,boyish,kuat mengamuk,suka buli kakak dia tapi dialah buah hati pengarang jantungku...