Saturday, May 23, 2015

Dapatkan ONEPLUS One Phone Plan by Maxis.

*scroll down for new entry*

 Siapa kat sini tengah plan nak tukar phone baru? Atau nak belikan untuk yang tersayang handphone baru? Atau nak surprisekan seseorang dan hadiahkan telefon bimbit? Pening ke tak tau phone apa nak beli? Meh Kak Pilla bagi idea sikit ;)

Kak Pilla berpeluang untuk mencuba sendiri kehebatan phone ONEPLUS One dan share dengan you all apa yang bestnya tentang phone ni.. Untuk pengetahuan korang semua, Kak Pilla ni tak canggih pun kan? Kalau gadget-gadget ni memang tak reti lah nak guna kalau canggih sangat pastu nak refer-refer sana sini.. Susahnya nak belajar benda baru!!

Tapi bila first time pegang phone nie terus teruja.. Eh, macam senang sangat je nak guna??? Tak perlu sesiapa pun nak ajar.. Kak Pilla godek-godek sendiri je sebab senang ;)

 Haaa tu dia.. Mula-mula sekali Kak Pilla install instagram hahahahha... Lepas tu install facebook dan email.. Handphone bagi Kak Pilla paling penting sekali semua di bawah ni:

-instagram
-facebook
-blog
-boleh send and receive email
-whatsapp

Dan yang paling penting sekali camera!!! hahahahah dah tu apa lagi yang penting kan kan?

Hi nama saya Amaani.. Saya masih hisap susu dalam botol hahahaha.. Ni capture guna ONEPLUS One phone ;)

 Pak Radie pinjam kite punya ONEPLUS One phone sebab nak snap gambar kasut redwing baru dia.. dia pun suka sebab gambar cantik dan clear ;)

 Kak Pilla kan obses kepada food.. Suka gambar food yang clear dan cantik.. Terang dan cantik kan gambar?

 Baru-baru ni gi fashion show event.. Actually time ni dah macam gelap sikit kawasan ni.. tapi saje nak test guna camera ONEPLUS One.. Lepas snap wowwwww teruja i hahahha.. gambar jadi terang tak gelap pon.. test camera phone lain gelap hahahahahahha... so ONEPLUS One memang terbaik walaupun dalam keadaan cuaca gelap tapi bila snap gambar terus jadi terang.. 

 Disebabkan phone ni wide so memang tak yah susah-susah.. duduk je dan snap.. 



 Orang obses makanan dan gambar memang camni hahaha.. Hoih lapar la tengok ni :(

 capture gambar ni guna ONEPLUS One phone masa Kasih main layang-layang dengan cousins dia kat Shah Alam haritu..

gambar jadi wide dan sangat clear ;)

 wajah-wajah kesayangan saya ;)



First time pegang je phone ni Kak Pilla dah jatuh cinta sebab phone nie lebar dan nipis.. Korang pon faham Kak Pilla ni rabun.. kalau phone kecik-kecik ni jenuh nak kecikkan mata nak focus hahaha.. phone ni senang nak pegang sebab muat-muat tapak tangan je ;)

 Ini bahagian belakang ONEPLUS One.. Kak Pilla rasa orang yang cipta handphone ni memang bijak sebab surface belakang phone ni texture dia kasar sikit.. So memang tahan lasak.. kita kan memang suka letak phone kat lantai.. kadang kat meja.. Kak Pilla pulak kalau tidur malam charge phone memang letak atas lantai.. Pastu bila nak capai phone masa tengah charge memang terseret telefon.. habis belakang phone calar balar huhuhu.. Guna phone ni memang sesuai untuk orang macam Kak Pilla hahahah.. takde lagi calar ;)

 ONEPLUS One menggunakan Play Store untuk install apa-apa Apps yang kita suka.. Kak Pilla kene ada Google Maps dan Waze sebab memang banyak membantu untuk Kak Pilla nak pergi tempat-tempat yang tak pernah pergi sebelum nie.. Sekarang zaman dah modern.. tak perlu susahkan orang lain, kita mampu berdikari.. hahahah padahal bergantung kat apps jugak hahahaha... Sebab tu Kak Pilla kata phone sangat penting dalam kehidupan Kak Pilla..

 Nahhhhh besar godang muka kat ig kalau guna phone nie.. Sukaaaaaaa sangat!! Seronok layan ig, fb and youtube sebab screen terang dan lebar.. 


 Besttttt!!! view gambar-gambar kat ig pon puas je mata tengok sebab besar ;)

 Email pon sangat penting bagi Kak Pilla.. Comel kan kan kan??? Kalau sender tu bermula dengan huruf "N" nanti keluar petak tepi tu huruf "N"... 

 ONEPLUS One phone gallery pon puas hati tengok.. 

Seriously inilah phone terbaik buat korang yang nak kepuasan..ONEPLUS One nie nipis, bahagian belakang phone ni texture dia tahan lasak dan bahagian hadapan yang lebar namun cukup kemas bila dipegang dan digunakan.. ONEPLUS One ni menggunakan full HD Screen dan cara menggunakan phone ni pun sangat mudah dan sesuai untuk orang yang penat dan tak suka nak belajar phone-phone yang complicated nie hahahaha..

Battery Life ONEPLUS One ni memang gempak.. Charge tak lama pon dah full dan korang boleh guna sehari suntuk!!! Itu kalau heavy use lah.. kalau guna biasa-biasa je boleh tahan 2 hari..Ni memang bagus lah.. tak perlulah nak hangkut power bank yang gedabak buat berat bag je hehehehe..

Bab gadget-gadget ni Kak Pilla memang tak reti sangat.. So meh Kak Pilla bagi details tentang phone ni supaya lebih mudah difahami..

Kak Pilla suka ONEPLUS One ni sebab kehebatan dan rupa paras dia setanding dengan jenama yang terkenal tapi ONEPLUS One ni jauh lebih murah dan menjimatkan ;)


 Baca tu.. sebab tu lah gambar cantik 13 Megapixel tuuuuu..

Ok dah puas cerita pasal kehebatan ONEPLUS One phone.. Sekarang if korang tanya Kak Pilla bagaimana nak dapatkan phone ni?  Senang jeeeee... Jom amik MaxisONE Plan by Maxis.

Lebih jimat dan mudah..


 Berbaloi-baloi dengan MaxisONE Plan by Maxis.. Hanya di Maxis ye.. telco lain takde plan ni yeeeee...

So apa tunggu lagi? Layari website Maxis untuk dapatkan ONEPLUS One untuk diri sendiri atau untuk orang yang tersayang ;)

*Harga tertera tidak termasuk 6% GST.


Love, 
Filla.

3 comments:

Noor Mala Shahar said...

balass kunjungan

QasehnyaRania said...

menarik jugakkan..
singgah petang ,:)

Ms Qiya Saad said...

blogwalking..:)