Tuesday, May 12, 2015

SELAMAT HARI IBU.

Hari Sabtu yang lepas aku lepak rumah abang jap lepas Kasih habis tuition.. malam tu nak singgah umah Mak Lang jap sebab ada buat kenduri tahlil.. So Pak Radie datang dari Kembangan bawak Amaani and Leecha.. Aku bawak Kasih tapi naik kereta Pak Long je.. 

Masa dalam kereta borak-borak kita dah lama tak keluar makan satu family.. Jom? Eh laju je dia suruh call.. Nak makan mana? Macam biasa Pak Long memang tak berapa sangat tempat lain.. dia nak Concorde jugak.. Ok lah jom lah dah lama tak makan-makan lagipon hari ibu kannn.. 

Kat concorde buffet dinner RM115 tapi tak tau lah tu harga sebab Hari Ibu kot? Tapi berbaloi sebab food semua sedap.. Udang belambak-lambak.. 

tempura pon ada.. tapi udang yang siap ada kulit (left) tu paling sedap.. 

Ni Wan punya.. Wan suka cantik-cantik.. dia suka sebab colourful heheh.. 

Lamb tak berani nak makan banyak.. so amik je rasa sorang sikit ;)

Ni paling sedap.. bawah tu mangga ngan cili padi.. pedas berasap telinga tapi macam tak leh stop makan ni hahahha.. 

honey dew tapi Kak Pilla mintak tambah ice cube.. 

kek kat concorde memang sedap-sedap.. tapi Kak Pilla kurang sikit benda manis-manis.. setakat rasa sikit-sikit ok lah.. 

Ok ye tu je gambar food.. bukan sebab makan sikit.. tapi tak kuasa nak snap, amik makanan terus masuk mulut hehehehe

Mama tak suka celebrate-celebrate mother's day nie.. Tapi takpelah, kita anggap je hari-hari ialah hari ibu.. dan ni saja nak berkumpul dan makan-makan.. rindu moment-moment macam ni.. Amaani photobomb plak cisss.. 

Thank you ma sebab selalu faham situasi ayang, selalu jadi tempat ayang luah masalah atau pendapat, selalu jadi tempat ayang minta pandangan.. selalu ingatkan ayang tentang dunia dan akhirat, selalu ingatkan ayang berjimat-cermat.. selalu nasihat supaya jadi mak yang baik untuk anak-anak.. sementara mak ayah kita masih ada disisi kita, taburlah kasih sayang dan bakti.. love u ma.

Buat mak mertuaku, selamat hari ibu.. Mak paling sporting sekali dan selalu memahami.. mak kalau tegur, takde simpan-simpan dalam hati.. mak cakap direct je.. tapi mak sporting dan selama jadi menantu mak, tak pernah rasa tersisih, tak pernah rasa mak tak suka Filla, mak selalu masak dan paksa Filla makan banyak-banyak.. pastu kalau Filla gemok, mak sound tepek je Filla gemok.. hahahahah.. tapi mak kata takpe lah gemok pon ok jeeee... mak tak pernah simpan dalam hati kalau ada yang mak tak suka... Filla sayang mak ;) 

Selamat datang ke dalam keluarga baru kami.. Semoga Aza dapat terima kami, macamana kami terima Aza.. selalu sayang family kecil kita ni dan jangan simpan dalam hati kalau ada masalah.. dalam keluarga kita semua kene ada rasa sayang dan ikhlas.. jangan ada rasa cemburu, rasa tak suka dan macam-macam rasa yang tak baik.. sebab semua benda-benda negatif ni yang akan memusnahkan hidup kita.. bersihkan hati, InshaAllah semuanya akan ok ;)  Thank you Aza sebab boleh tengok-tengokkan abang, mama and ayah.. 


cucu pertama Wan.. tetap kesayangan Wan.. macam-macam bodek Wan kan? kalau tido sana.. balik mesti ada benda dia beli... 

Ni budak dua orang ni asyik bergaduh je.. tak sorang sentap, sorang lagi sentap.. bertolak-tolak.. pukul sana sini.. menangis meraung.. darah tinggi mak kau tau?

The Kasihs kesayanganku


Bersyukur sebab Pak Radie paling pandai handle budak-budak ni hahhaha.. aku bukan tak pandai tapi pemalas hahahahaha.. tu ko nampak berpelukan tu.. sebenarnya bergaduh tu.. jelous masing-masing tu.. 

Nampak? Leecha tu tak boleh pon kalau Amaani pegang papa ke mama ke.. pegang apa-apa pon tak boleh.. 


Buah hati.. tapi selalu bergaduh ngan mama.. camne tu?

Pak Long.. ini je lah darah daging yang aku ada.. Sayang sangat.. tapi malu nak cakap.. masing-masing tau sudah.. dia cakap aku garang? Hishhh dia lagi garang dia tak tau ke???? 

dia ni pon garang.. tapi Kak Pilla selalu buat-buat berani hahahahha


Nampak je mcm tu.. Pak Long tu kesayangan Wan tu.. tapi selalu gaduh jugak hahahahaha.. tapi cepat je dah berdamai ;)

Ni lah 3 orang harta yang saya ada selain dari keluarga sendiri dan keluarga mertua.. Alhamdulilah aku dikelilingi insan-insan yang baik, penyayang... tu pun rezeki.. 

Ok lah.. tak boleh cerita lagi.. rasa emo plak tengok gambar-gambar ni semua hahaha.. over sangat Kak Pilla nie..

Selamat Hari Ibu buat semua ibu-ibu.. Siapa yang masih ada ibu, hargailah ibu sementara mereka masih ada.. ingat susah senang ibu besarkan kita, ibu tak makan takpe, janji anak makan.. ibu tak happy takpe, janji anak happy.. ibu tak dapat apa-apa takpe, janji apa anak nak kita turuti.. Hebat betul jasa ibu.. Semoga kita tergolong menjadi ibu yang hebat juga ;)


Love, 
Filla.

15 comments:

Azura Aziz said...

yesss, baru dapat bc entry kak pila.. mmg tau, kak pila bab2 mcm ni mmg akan buat semua org rs nak nangis huhu... tisu pleaseeee...

Anonymous said...

allahumaameen..sama sama di jannah juga :)

FadMN said...

geram jer tgk leecha and ani tu.muka dah la sama.hehe.

btw, selamat hari ibu tuk kita semua.nak cakap kardigan kak pilla tu saya suka.saya pun ada beli kaler hijau.hehehe.

FAD

Anonymous said...

Sayu je bace entry kak pilla ni..

tatau nape :'(

aynadys said...

Mata masuk habuk la kak pilla. Slmt hari ibu buat kak pilla n wan.

nadiah hanum said...

Ikatan kekeluargaan yg utuh adalah nikmat terindah

Jan@Afzan said...

happy mother's day kak...pada mak akak dan mak mertua akak...

seronok tgk kebahagiaan famili akak.. semoga berkekalan hingga jannah. Amin...

p/s : Leecha tu memang menempel je kat pak radie ek, kak.. (refer pic berdua akak dan pak radie) hehehe

Takpe, so sweet korang...

Anonymous said...

Masuk bab mak mertua tu alahai terus ketat dada bergenang air mata huuuuu! Sayang mama..

Alhamdulillah happy for u filla. I suka entry macam ni sesekali bagi keinsafan n make us more appreciate our family.

amyarianti said...

Selamat Hari-Hari Ibu gak Kak Pila.

Bila tang mak mertua tu same gak ngan mak mertua saya... Sound direct, no filter tapiiiiiiii hati baik. Bole wat lawak... kengkadang lawak dotdotdot pun layan :P

Saya SAYANG ketat2 MAK & MAK MENTUA saya!!!!

**mata masuk habuk gak nih...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

isteri abng fila tue ada iras abng fila..

Anonymous said...

salam, selamat hri ibu kak filla. hr2 sy buka blog kak filla, ssb sy happy bc.. life akak n famili, trutama anak2 dara akak . leecha sebaya ank sy. sy brsalin 1 kak filla bln 2 =) .
jumpa kat alamanda pun malu nk hai2 kak filla =)
may ALLAH bless u kak
WAWA PUTRAJAYA

Anonymous said...

salam, selamat hri ibu kak filla. hr2 sy buka blog kak filla, ssb sy happy bc.. life akak n famili, trutama anak2 dara akak . leecha sebaya ank sy. sy brsalin 1 kak filla bln 2 =) .
jumpa kat alamanda pun malu nk hai2 kak filla =)
may ALLAH bless u kak
WAWA PUTRAJAYA

Atie said...

selamat hari ibu kak pilla..lawa la kak pilla..hihi..

Anonymous said...

Kak Pilla, mukak kak pilla nampak berseri la..:) Ellfie kasik satu! hehehe..papepon entri kali ni very the touching...i lap u kak pilla..

aisyah said...

k.pilla...ni concorde kl ke??? nk p try :)