Monday, November 08, 2010

Geng Pengembaraan Filla ke Pulau Pinang...

anda diingatkan untuk duduk dalam posisi paling selesa ketika membaca entry ini.. membaca or menengok gambar sahaja adalah dialu-alukan ikut suka ati lu lah... huahah.. *makin kurang ajar ayat aku sekarang*.. giler koooo, ingat senang nak resize gambar ni satu-satu? jadi harap hargailah setiap bait-bait ayat dan gambar-gambar ini.. *giler, tetiba paksa orang tanak baca suruh baca jugak* hahahha..

aku janji tanak buat part-part-siku-lipat untuk entry melancong kali nie.. jadi nak bagitau.. untuk entry part 1 ni jer ada 51 gambar.. huahahha.. giler meriah! habis tu.. segala gambar longkang pon nak snap mau tak 1000 gambar? ni pon mak pilih-pilih yg best2 sikit..auwww...jgn risau..lepas part 1, cuma ada part 2 jer.. pastu x de dah..janji!!!! part 2 nanti ada gambar birthday celebration 3 orang mak dara auww auwww..gitusss...

 giler serabai tak? huahah..ngan rambut terangkat-rangkat.. besepah gile.. baju pon dah sampai tenaik atas... kuakakka.. subuh jap kat restoran ni.. pastu lepak jap sebelum nak merentas Penang Bridge..

thank you Mr. GPS... wahh jakun jap tgk GPS ni gambar laut jerrr..biruuu tauu...

cinta sejati... memang betul-betul sejati nie.. bangun pagi hari di tepi laut di jalan gurney, tanpa memberus gigi, tanpa membuang taik mata dah bercanda... asal rambut anak aku giler dasat corak abstrak ;)

oh masa nie nak membuang time.. sebab pagi lagi dah sampai penang, maka nak check in tak boleh, so lepak-lepak kat Gurney tepi laut.. mcm orang terbuang..huhuuu...

dah alang-alang serabai.. kita serabaikan jer terus mak Kasihs nieh.. tepengaruh tengok gambar selebriti hollywood tolak stroller, maka telah cuba sedaya upaya supaya nampak mcm Gisele jugak.. kui kui kui..

mehlah aku tangkap gambar driver ni hah.. sian dier.. x byk gambar.. nak buat cemana.. aku pikul anak..so susah sikit nak begilir pegang camera..

geng pengembaraan meneruskan perjalanan lagi.. kali ni kami dah sampai area Ferenghi.. menjamu selera dengan rojak buah dan air kelapa muda.. rambut adalah mcm orang dalam pantang.. maka angin pon tak boleh nak hembus-hembus rambut i....

owhhh... Amaani buah hati pengarang jantung ni... mcm orang eskimo dah..padahal gi penang jek.. kuakakka.. i lap u amaani.. geram rasa nak lempang-lempang jek.. hahahah...

Acih dah pandai snap gambar okeh.... driver telah menidurkan diri sebab keletihan memandu tatkala penumpang-penumpang lain berdengkur dengan maha ganas.. kuakakakkakaaaa.. sorry, aku mmg penyakit..masuk kereta jer.. terus juling-juling mata ngantuk... hahaha... eh? mak ko buat ape tu Kasih? ohhh peluk bantal.... ngeh ngeh ngeh...

giler rambut mcm baru kuar salon.. huahah.. ok jap gi nak tukar gambar ni jadi profile pic kat alam maya.. vavavavaaaaaaaa sesekali prasan per salahnyer... asik muka mcm orang gaji jer..

ko nampak tak hantu toilet dlm gambar ni? nampak tulisan i love u berserta cakar rimau kat situ? aku sepak kang!!! hahahhaaaaa....

ok, hantu dah keluar dari pertapaan.. heheheeee...

bajet comel.. uhukk uhukkkkk...

jangan salahkan aku kalau muka dua-dua tak masuk gambar.. huahah..saper suh tinggi sangat? saper suh pendek sangat?.. mak koooo jugak untung Acihhhhh.. hhehehe...

aku dah lama niat.. andai kata aku menjejakkan kaki ke Penang.. aku akan makan semua makanan yang femes2 kat penang nie.. tu diaaaaaaa.. nasik kandaq line clear... ada lagi satu..nasi kandaq beratoq.. tapi mak tak kosa nak beratoq..sedap sampai tak leh bangun.. perot keras okeh!

apa masalah anak dara nie.. mak pon tatau... mengenang boipren ke?

tempat makan ni mcm lorong jer.. dulu lagi teruk.. sekarang dah upgrade katanye...

sesiapa singgah ke pulau pinang, jangan lupa mengisi perut di sini.. uiiii.. x de ke orang nak amik aku jadi pengacara jalan-jalan cari makan? hahahah... nasib ada blog, maka boleh berangan jadi pengacara.. ngeh ngeh..

aku suke Penang!! sampai kan kerusi tepi jalan ni pon aku adore! ko tau, kalau duduk kat kusi nie.. selesa giler.. sebab dia ikut jer lekuk bontot ko.. hahaha..

lepas pekena nasi kandaq, pekena cendol plak.. ni pon kat lorong gak... ni umah cina mana aku pon tatau..hantam sajalah labu.. punye lah aku syok menikmati cendol sampai anak sendiri pon orang lain suap! hahah.. oh ye, lupa nak citer.. ktorang pegi Penang dua family.. family aku ngan family besan Kak Nana & Abg Remy & anak-anak dia... alaaahhhh.. anak dia si Ieky boipren Acih tu lahhh..sapa lagiii..

lepas pekene cendol.. perut dah sendat..namun nafsu mengatasi segalanya.. kasi tapau 1 bungkus!!! tebaekkkk wa cakap lu.. sedap gilos rojak buah dier... *sambil type air liur meleleh-leleh*

kami stay kat Holiday Inn Ferenghi.. giler ko nak stay kat Hard Rock.. tak mampu.. lain lah kalau aku jalan-jalan pastu tepijak duit.. tau-tau dalam tu ada RM2K.. dgn pantas check in HR.. hahahha...

sempat lagi layan citer Chinta Chanduri..kuakakak.. ni kids room.. tapi ada tv.. kat belah sana tu tempat budak-budak main..

view lobby..

nasib Pak Radie bawak tripod comel.. dapat lah semua masuk dalam gamba.. dah lah tak mandi..huahahah... ni pegi breakfast..pastu lepak lagiii..

ya ampun.. tak abis-abis bercinta...

ok lah.. para bapaks teringin nak naik nie.. pastu mak pon nak tolonglah amik gambo.. pastu membebel ckp aku snap tak banyak.. dah lajukan shutter katanyer.. eh?? suker ati aku ler nak snap sikit-sikit.. hahahahha...

dimulakan dengan sesi mengangkang terlebih dahulu..huahahhaha... aku denger citer ada orang telo tesepit? telo apa??? hahahahha...

huahahhaha... giler excited dorang nie.. aku plak tegelak-gelak.. time gelak-gelak.. tau-tau eh dah terbang? mampos aku tak snap banyak!!! hahahahah...

huahahha.. weh??? buat apa tuh???

dan mereka pon terbang dengan jaya nyer.. elehhhh nak peace2 konon.. GLABAH!!!

tu dorang tuuuu.. tinggi giler.. kalau aku harus lah bermandi 'hujan' orang naik boat kat laut tu.. hahahaha...

ohhh ni sesi melawat Hard Rock jer yer.. bukan tinggal kat sini..huahhahah... cun nyeeeee HRPenang.. melopong mulut aku... happening okeh.. staff2 hotel dia handsome2.. ranggi2.. aku rasa interview mintak keje..kalau muka bajet tak berapa nak ada tu.. tak yah lah gi interview..hahahhahaha... utk yang blom bertemu jodoh.. pegi lah stay kat sini.. leh cuci mata tgk staff2 kat sini.. tak pon ko buat-buat lemas kat swimming pool..hahahha...

baju aku ngan Acih sama.. (atta and anny bli kat UK haritu)..heheh.. amaani x de size.. tapi tetap baju putih from uk jugak.. hihi.. Pak Radie, dia biasalah... dia rock kapak.. mana leh join we all.. auwwwww..

lagi satu gambar kami smua...

Amaani ngan John.. sama tinggi..heheheh

set timer kat camera pak radie.. pastu muka jadi senget benget..kreatip lahh sangattttt!

teruja tak? teruja tak????? stay hotel lain, tapi gambar hotel lain lagi banyak.. camne?

suke gamba ni jugak.. eh ada byk lagi ruang kosong tu..

bapak dan anak dan bapak

sebagai tanda kami penah menjejakkan kaki kami disini ;)

tengok acih, kalau suruh makan nasik, mcm tulah ghoper dia... tengok aku, selalunya kalau suruh makan nasik, lagi-lagi kari kapla ikan takkan aku masam mcm nie.. tapi baru nak suap nasik dalam mulut.. Pak Radie sound "eh... amaani berry".. patut ke tak patut muka mak tukar jadi mak tiri?

oh, Amaani dah siap tukar diaper dah... mencabar... satu hari 6,7 kali tukar.. dia cer ber plak...

bercinta lagi tak abis-abis... hahahha...

pas makan terus meneruskan perjalana.. nak round-round town bawak budak-budak ni naik beca.. selagi tak naik.. siang malam ayat dia "bila nak naik beca? bila beca? beca?" pengsan!!!!

oh ni uncle yang bawak beca kami.. dah keje kayuh beca 25 years okehhh... majoriti tua-tua semua pengayuh beca.. kesian plak aku dorang nak kayuh.. rasa nak suruh dia turun.. dok sebelah aku, pastu suh pak radie kayuh.. lagi terukkkk.. kang tak gerak-gerak plak..hahahhaha...

saya rasa ini comel ;)


tapi ini lagi comel.. kuakakakakkaka..singgah pekena laksa plak... huiiiii mabeles yummeh ok... siap daun pudina, so tak yah gosok gigi pas nie.. haruuuummm jer.. hihihi... heaven okeh penang!

aku tak paham naper Ieky takde muka...hahahhahahah.... comel menantu mak..

sebab gambar kat pintu besar ni best.. maka upload dua...

udak otak nie... senyap jer dia dlm beca nie.. sedap lah tu berangin jer... leka jer dia.. sampai-sampai jer.. berak lagi.. perghhhhh... tensi mak, tak pasal2 aku selamber badak masuk hotel murah, straight tak pandang kiri kanan masuk gi toilet... tunggu punye tunggu toilet pompuan tak keluar-keluar orang dlm tu.. sudahnye, gamble masuk toilet lelaki... muahahahaaa...

ok, ini gambar ke 51.. tak caya.. kira balik gambar ni ada berapa.. tapi tetap gambar ni aku suke... giler style pakcik beca nie baca kosmo tajuk Perlis, Kedah tenggelam!!!!

sekian saja geng pengembaraan berceloteh.. nanti kita jumpa kat part 2 plak yeh.. mak dah nak patah tulang rusuk dah nie.. penattttt....





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

26 comments:

mummy_ayu said...

wah..seronoks nye jenjalan sakat kat penang...

C!kpuanmuda® said...

kan? kan? ryyan gi penang pun cherry berry. apakah ini semua? adakah sumpahan?

Sue said...

eh dah gmbr ke 51? mcm tak caya je.. siap scroll ke atas balik. sbb mcm cepat je.. ke sbb gmbr sume best2? tp setiap words tu mmg di baca la yea, dont worry. heheh

p/s: gile rock la acih jalan pimpin tgn dgn ieky tu...

Sham Ummi Echa said...

syoknyer jalan2 cari mkn kt penang. mak dah lama giler x pi penang. bila la aku nk smpai penang lg ni.

comelnya kasut baru itu. stylo la sesuai ngan ko

Suriani Tumirun said...

bestnyeeeeeeeeeeeeee penang...ieky n acih..sweet sangat2

Anonymous said...

penang mmg tpt terbaek dr ladang!!!

emy/mamasuri said...

cam byk lak tempat menarik di penang..
sedangkan kalu g rasa cam jmp mamak je..hehehe

Emma Muzaffar said...

bestnyaaa .. dh lama tak gi penang !! btw kak filla howt !!

rainbowskittle said...

seronok nya kakfila jalan
amani comel gilaaaa !

Ain aka Mama KiMy said...

Hahahaa... U dah berjaya buat I sakit perut depan Thinkpad ni... mmg kalakor habis tag2 U utk setiap gambor.. adeehhhh.. U rockla..

P/S: Pelakon paling best - Acih ngan Ieky..huahua..

Filla ~ Kasihs said...

mummy ayu:syokkk!

cpm: itu arr pasal..sampai merah2 bontot dier...huhu..

sue: iyer..juling mata mak resize gambo..bukan rock acih tu.. kentel..hehe

sham ummi echa: dekat je penang..pi lah.. auww comel ke?

suriani tumirun: penang best..couple of the year ;)

anonymous: yup setuju..

emy/mamasuri: sbb pegi kejap je kot..cuba kalau duduk sana terus..pengsan asik nasik kandaq..

Filla ~ Kasihs said...

emma muzaffar: pegi lah lagi..auww hawtnyer..

rainbowskittle:adoiyai panjang nye nama...bejalan haruslah besttt..

Mimy Hamid said...

penceritaan terbaek jatuh kepada filla...terbaekk..aku rasa mcm join ko dlm ini cerita ...hahaha

J.M.R said...

pengembaraan yg cumel..!!

scroll down smpai abes nih...

Rosliza Roslan said...

comey gambaq kat pintu rmai2...nak gak ley?

eVy-D-YaNa said...

bestnya...rindu penang..huuu!~

ratna said...

yaaa... penang mmg best..best utk makan kan... semua sedap2.

mamamarissa said...

wah!! best kan gi penang...mcm2 ada...eeee ayat tak bleh blah, cam iklan...hahaha!!!!

tapi seriously, i like pic yg tunjuk kaki u, pak radie & acih tue...sayang kaki amani tak de plak :D

Yann said...

Ye ke pic smpai 51? Apesal rs cam sikit je.. kasik msk byk agi... TERBAIKKK

CikKaikazie said...

eh 51?siap kira balik satu2 muahahahah..best giler babs leh jenjalan gituh.ble part 2 nk kuar?

Anonymous said...

kak fila... SY SUKA KASOT KAKFILLA...
comel jer... beli kt mana kak?

Anonymous said...

kak fila... SY SUKA KASOT KAKFILLA...
comel jer... beli kt mana kak?

Siti Fatimah said...

filla kita serupa i pon tido hotel lain tapi snap pic kat hotel lain hahahaha... apa2 penang best yg x best balik je penang kena chit berit....so me & hubby nak repeat again soon for our anniversary laks kat HR *berangan" hahahaha...

Hidayah said...

isk isk layan je baca entry ni..kite yg duk kat kulim ni je ponn tak buat lagi benda2 yg u buat kat penang..takleh jadik ni

MummyYana said...

seronok kan kak Filla....Penang mmg terbaik!..i pun nak repeat g Penang...

I suka pic rambut akak tue..cantik ...

Puteri Satu said...

suka tengok blog fila.. sebab teknik dia ambik gambar... memang classss.... cantik n hidup... pastu memasing tak de la skima nyer posing... memang sangat-sangat cantik...