Wednesday, November 10, 2010

lepas MAKAN..makan.. LEPAS makan..MAKAN lagi...

mintak maap ler kalau dua tiga menjak ni entry aku tak abis-abis citer pasal makan... huahah..yelah kata gi Penang.. kalau Penang tu aper lagi.. MAKAN lah kan.. dah sampai terbawak-bawak dah ke sini.. heieheheh..

so semalam adalah hari bersama family pulak.. pegi lah makan kat puchong tu... aku mana leh nak jauh-jauh dari rumah... lagipon sian Wan ngan Atok nanti pegi jauh-jauh sampai KL jauh plak dorang nak balik umah.. heheh.. halasan tak habes-habes...

tempat makan haku pilih tgi... kat IOI Mall.. tapi disebabkan bijak pandai, abang aku laaa.. mati-mati dia ingat IOI resort putrajaya.. apa nie??? saba je... call-call tanye dah sampai ke ioi mall? skali dia on the way gi IOI putrajaya.. cehhh! aku dah cakap puchong puchong puchong puchongggg...

ok misscommunication disitu.. takpe takpe... malam masih muda... Pak Radie pon gerak dari opis jumpa jer kat sini... sian dier... huhu.. tu pun aku paksa suh join.. asik keje tak abis... nyampah! ok cukup membebel.. kita layannnnnn...


sebab dah stok nak muntah tengok muka sendiri dalam blog, bawak-bawak lah letak gambar lain plak... hahaha... so ini gambar terbaik so far... gemok sedap okeh! besar gedabak ni harga dia cuma RM12 mcm tu jer..

anak menantu with emak mentua

habis aku paksa mamat TGI ni snap.. tekial2 dia nak snap...

Pak Radie biasalah.. burger jelah menu dia.. ohh nak pesan, kalau gi TGI, jangan order segala yang bermula dengan Jack Danial.. mcm Jack Danial's burger ker steak ker.. alcohol yerrr.. huhu.. no no no.. haram!

saya punye.. sirlion sirloin steak yg sangat juicy nyum nyum.. yang tinggal batang brocoli yang ujung-ujung tu jek.. hihihi...

Wan ni kalau ceria.. ceria ya amat.. sebelum ceria.. sibuk tanyer, halal ke? halal ke? mana sign halal takde pon? x de melayu pon sini?? eh eh ehhh.. haku wat diam jerk.. sambil jawab.. halal halal halallllll... cuma jangan order wine! boley ke jawab mcm tu??? hahahahha... ok lah tu.. jangan jadi kawan aku time blaja dulu.. ajak aku makan kueyteow goreng kat mana tah.. tapi restoran cina.. aku tanye dia halal ke? dia cakap okeh.. bile tokeh restoran tu dtg amik order.. "kasi keuyteow goreng satu takmau babi" ko rasa nak babi kan dia ke tak???

tu diaaaaaa.... wan dah tentu-tentu lah gendong bag.. yang haku nie??? dah tak leh nak gendong bag dah. asik gendong bag bulat nie haaaa jek... tak vogue lah mak kauuuu mcm nie.... hadoi laa.. dah ler gopoh-gopoh masuk lif dengan anak-anak, stroller, bag, tuala kecik.. skali lif tutup lek jer kene kepala amaani yg tgh tido.. huwaaa.. dia uwekkk sikit jer.. pastu sambung tido.. hishhh camne lah aku ni nak jadi gisele mak yang independent leh bawak anak-anak gi jalan-jalan tanpa bapak dia? smalam pon.. Amaani berry, baru aku nak bagun gi toilet bawak amaani.. Acih pon jerit.. mama nak ikut jugak.. sbab Kasih pon nak yak.. boleh??? tangan mak ko ni dua jer okeh.. DUA... bukan EMPATTTTTT... nak cebok adik koo lagi.. ko lagiiii.. camno??? nasib laaaa Wan ada... phewww lega!

back ground mcm hutan rimba kan? hahahaha...

pose yang mcm ni, Pak Radie ko dah naik menyampah... dia tanye 'perlu ke tangan kat pinggang tu?' YESSSS PERLU OKEH... ITU JEK CARA NAK MENUNJUKKAN AKU ADA LAGI SAKI BAKI PINGGANG OKEH!!!!!!! lelaki oh lelaki.... dorang aper tau? dorang tatau benda kecik mcm ni pon adalah amat penting bagi kaum wanita nie.. kita ada cara nak pose bagi tulang tengkorak bahu ko tejongket ke.. (so boleh nampak kurus).. atau silang kaki ke.. (nak kecikkan paha).. muka jengah kedepan ke (nak semunyik dagu belapis) ohhhhh come on man!!!!!!!!





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

adel said...

hahaha!lawak

Ain aka Mama KiMy said...

Setuju2..itula taktik pompuan bergambar bagi nampak kurus!!!..hehe..so comel.

emy/mamasuri said...

ya betul..
baru orang nampak kte dah kurus kan..
hehehhe

ShaZila said...

x sabar nak no3..leh services bentuk badan ni dgn bengkung fila...i chop satuuuu

Mimie Ishak said...

amboi seronok betul sana sini celebrate mcm umur 13 tahun...hehehhe....kalau nko suker aku pon suker...heheh

rainbowskittle said...

dah makin kurus kot ! sedap nye steak tu.

MangkOk cHenTa ♂ said...

like3....niceeeee~

Filla ~ Kasihs said...

adel: hahahakk (tatau nak reply aper)

ain aka mama kimy: yer pompuan mmg penuh taktik lagi dramatik..haha

emy/mamasuri:yes agree

shazila:???? sile sile..

mimie ishak: haha, aku kan selalu menggelupur.. kuakakak..

rainbowskittle: auwww wuu wuuwwuuuu.. tu yang nak dengar tu..hihiiiii..

mangkok chenta: *sambil baca 2x* tul ke 'mangkok'.. naper mangkok.. tp takpe.. tuannye sweet jer.. ;)

Orked said...

asyik makan je ek aunty nih? tp mengapa tak gemuk pun? hehheheh