Wednesday, November 24, 2010

JOM GI SALOON POTONG RAMBUT JOMMM...

Setelah sekian lamanya aku memegang rekod rambut nak sampai pinggang, dah lah tu.. hujung rambut dah macam penyapu... dengan gugur kat lantai banyak gila.. maka decision telah dibuat.. zassssssssssssss!!!! phewwww lega.... tapi meh aku perkenalkan saloon pilihan secara tak sengaja... selalu aku potong kat G-Do (dalam Subang Parade).. tapi sebab sabtu lepas aku takde kawan nak gi sana... Pak Radie plak nak gi Puchong nak teman our friend gi carik lampu nak deco umah... habis?? takkan nak drop aku kat SP pastu malam karang baru nak amik??? mau aku keras kejung dalam tu.. so mengambil langkah ikut bersama! tapi tetap nak potong rambut..hahaha... so meneruskan pencarian kat Puchong.. aku dahlah penakut nak main blasah jer ntah aper-aper kedai.. tapi nak buat cemana..

jalan nyer jalan jumpa lah Thomas & Guys.. wah.. boleh lah kan? kat shop lot sebelah tesco jer.. memberanikan diri naik tingkat atas tu.. sekali tengok lah.. auwwwwwwwwww.. murah jer?

professional cut - RM45
senior cut - RM38
junior cut - RM23 (kot) dah lupa

perghhh dengan bongkak nye, terus nak cop professional.. tapi malang sebab si pro tu sorang jer.. customer dia ada lagi 3 ekor besidai tunggu turn.. ok ok okkklahhh.. bagi lah senior cut.. mana lah aku tak blagak..ko tau kat dlm subang parade tu berapa? RM80 ko tau!!!!! Pak Radie lagi bising... "ada ke potong rambut RM80, gila ke apa... pegi jelah kedai mamak tuuu.. baru RM10 kot".. hahaha.. eh laki aku mmg gitu.. mak dah biasa dah.. buat bodo jer... tu blom lagi aku bli brush MAC rm100 dia mengucap panjang.. bising-bising suruh beli jer brush lukisan kat kedai buku.. tak sampai lima inggit.. hahahhaa... well, men alwiz like that.. kene paham lah.. eh citer pasal lelaki ngan wanita, aku buat satu entry nanti k? aku kan baru lepas gi kursus mengangani stress?.. konpem korang pompuan-pompuan kat luar sana dah tak stress ngan laki memasing.. tgk aku.. baru attend kursus anti-stress dua hari.. dah leh terima dah Pak Radie malas ke.. tanak tolong ke.. hebat tak? tu entry lain.. ok, sambung balik isu potong rambut ;)

nak sambung apa ah? ok tengok gambar jer lah.. dah lupa nak citer apa.. mcm mak nenek pelupa... hihi...

memula shampoo dulu.. tapi hangin jek aku.. mamat ni kuku dia panjang kot.. terodok telinga aku.. sakit lah bodo!!! (gambar sengaja tak masuk muka dia..nanti dia tau aku ckp dia bodo..hehe)

oh ni lah dia senior yang potong rambut mak.. comel jer.. siap cakap pala aku botak dah depan tu.. yer yerrr.. aku tau! haha.. anak saya baru 5 months.. sekarang aaaa, dia suka main air liur.. brrr..brrrr..bbrrr.. sembur-sembur punya.. u tau ka? nanti itu lambut dia punya mak aaah..nanti gugur wooo... pastu dia pun jawab.. ya yaa.. saya tau.. memang itu macam.. hahaha.. dah suara aku ngan dia jek memekak borak tak ingat...

then aku tanya lagi.. "kalau saya buat fringe tak okey ke? manyak boring wo.. balik-balik rambut mcm ni".. then dia temenung.. tak oke tak ok.. u punya parting arrr. sudah banyak lama itu macam.. nanti dia susah mau ikut... ini macam lagi ok... ok ok.. buat jerlah apa-apa pon..janji penyapu tu takde dah!

pastu aku heret Pak Radie sekali gunting rambut..hahaha.. mak mentua i dah sound doploh juta kali dah suh gunting rambut.. well, menantu dia mestilah sokong suami.. dengar cakap suami... baru lah isteri mithali..kuakakak.. tapi dah suami sendiri nak rambut baru.. dia dah rimas rambut panjang.. so nak potong pendek, tapi statement tanak kalah, nak ala-ala pesen jepung.. aku tak kisah.. tapi heloooooooooooooo? muka ko mcm jepung ke? huahaha..

aku rasa rimas orang kat dalam ni tgk aku asik menyenap jer.. huahaha... nasib lah kan ;)

bagilah dia syok sendiri (Mr. Jepung)

oklah, penat membebel.. naik haussssssss tekak mak nieh... gambar last nak tengok? nak lah nak lah nak lahhhh...
ok macam biasa.. gigih skit scroll down yeh..
*
*
*
*
*
*
*
8
*
eh sorry nak tekan star tertekan lapan
*
*
*
8
*
*
8
*
*8
*
*
*
*
*
*
8
*
*
*
*
8
8
8*8
*
*
8
8
*
*
*
8
8*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
8
*
*
*
8
(giler dow.. tu no 8 tak tipu tu.. test buat laju-laju tengoookkk)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

auwwww...sajer jer tau x-large... sampai tak cukup mukasurat nak masuk gambo..hahahah...

wahai anak-anakku Kasihs, terimalah gambar mak hapak ko yang gedik nie... nasib ler korang tinggal ler ngan nenek yer? hahaha..



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

sama pattern ke dgn rambut Pak Radie! Maintain comel!!!

Ain aka Mama KiMy said...

Ohh...sangat sweet bila g potong rambut bersama hubby.. Even Pak Radi tu sangatla mat rock tapi leh berhati lembut...anyway.. you nampak muda ngan rambut baru you ni..

Anonymous said...

nice! dedua pun ok sgt2. i like... tp Japanese look? hmmm.... ada la, tang rambut tu je la. muka ko nmpk 5 thn muda dow...

-Ira MOT-

Kit Pryde said...

wahhhhhhh

comel comel comel!!! (bak kata ipin).

suka tgk korang berdua rambut pendek. nampak cute, lagi muda gitu muahahahha.

fila, jgn lupa post pasal yang dealing wit stress ye. saya ada jugak la sangat stress dgn en.suami-terchenta. please ye!!

toche!

Miss Moon said...

sangat cantek la fillla rambut nko terus nampak muder ...

radie tew jepun keeeeeeeeeee

sheila said...

anak aku pun tgh main sembu2 airliur..adoii...hari2 aku kene sapu bilik tu kutip rambut berpuluh2 helai..sadis

adel said...

lawa rambut baru ni..
neway tak sabar nak tunggu entry anti stress u nanti.. :)

dorin said...

hahaha...gle ahhh..nampak muda 20 tahun ni kak filla.

Sham Ummi Echa said...

wahhh...cntik rmbut baru. sesuai ngan ko. nmpk muda remaja je. aku ni pon dah lama plan nk potong rmbut, x gak pi potong. naik rimas dah ngan rmbut yg pnjang ni.

Mohd Rossaidi Bin Ab Karim & Siti Nor Hanis Binti Saleh said...

bilakah kejadian ini..rasa smlm nmpk pnjg lagi rambut u

Ainee Cumi said...

Wahhh nampak sangat sweet ok!

EcHa-aiShah-HeLicoNia ^-^ said...

nampak sweet sgt....tp lg suka akak ble rmbut pnjang.....rase cam nk pinjam aje...heheheh

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

Akhirnya terpotong jugak :p

mamayiyen said...

cute la filla!! rambut baru ni.. ow ya..hari tu ada dpt sms x? i ada invite ke yiyen's 6th bday..tp filla xreply pun :(