Monday, November 15, 2010

Kakak Dan Adik.. Semua Mama Sayang!!!!

Kak Acih dah besar giler kan? aku pon tak percaya cepatnye dia memanjang membesar...ikut baka apaknyer menggalah.. makan memilih... hihihiiii.. borak dengan Acih sama jer mcm aku borak ngan orang tua..hahahah...yerlah..kata dah besar... bila ada baby besar ngan baby kecik.. mcm syok plak :D sebab layan lain-lain..heheh... tapi yang pasti Acih anak Papa... huhuuuu... asik bekepit ngan Pak Radie.. tak geng ngan mama langsung :(  .. nak buat cemana? mama kene layan adik.. sebab adik nak MILK... papa ko takde MILK nak bagi..huahahhahaaaaa...
Acih dah besar ni sensitif sikit.. eh dari kecik pon dah sensitif.. dah besar lagi lah.. hahah... sesikit majuk... tapi dia sayang adik... tp dia lek lek sempoi jer... kalau suruh tengok adik, memang lah dia tengok.. garang plak tu... adik tetiba meniarap dia marah adik... hahahha "adikkkkk niiii.. asik tiarap je!! biaseeeee dia... baring elok-elok sikit!!! haaaiiihhhhhhhh" hahahakkkkk... oh biasalah mana lak tumpahnyer kuah kalau tak ke nasik ;) semua garang-garang belaka...

Acih kalau agah adik dia pon kelaka.. sebab suara dia garau kan..hahah... adik lopong jek tengok kakak.. tapi adik suke jer gelak kalau akak dia yg buat kelaka.. Acih biasalah kan.. menari-nari kat umah pon boleh jatuh tegolek.. hahah.. adik apa lagiii.. gelak jerlah... dah beso jgn lah ko betumbuk plak ngan akak ko.. mmg haku tumbuk dua-dua.. hahahahah...

itulah perihal Akak Acih yang sensitif, penyayang dan kuat menjeling.. sket-sket jeling...sket-sket jeling.. korek bijik mata tu kang... selalu cerita kat dia kisah seram... "Wan tu dulu, mak dia (moyang Acih) kalau marah Wan sebab kuat menjawab.. dia tonyoh-tonyoh cili kat mulut Wan tu"..... *konon nak bagitau, garang2 mak kau ni.. x de pon nak cili, takat libas-libas ngan tangan jer* hihihi...

ni si gedik udak otak plak... hahaha.. Raya Haji 17hb ni genap dia 5 bulan... leh tahan gak budak nie.. bagi susu jek menendang-nendang... mcm cacing kepanasan.. tak reti nak dok molek-molek sikit.... tangan tak reti dok diam.. cubit sana, cubit sini.. menjerit-jerit mak ko kene cubit tau tak? habis jer bm kan dia.. nah!! mak kau badan dah mcm kene dera!! becalar balar sana sini..gile ganas anak aku..hahahah...

Amaani ni jenis murah senyum sikit..akak dia dulu mata kuyu mcm orang ngantuk 24/7.. amaani plak mata sepet tapi bulat sikit.. pastu sengihhhh jer.. marah pon sengih, buat lawak pon sengih.. tu jek keje dia.. gelak kengkadang.. tapi sengih manjaaaaa jer selalu... tu yang kene panggil gedik tu..muahahahaaa..

dua tiga hari ni, keluar plak perangai baru.. suke menjerit.. ehhh dah start dah perangai dia..hahaha.. dulu sopan jer... sekarang menjerit-jerit macam orang geram tu.. siap nyaring-nyaring... tak bagi susu menjerit.. bagi pon menjerit... takpe.. baby lagi.. tunggu besau sikit.. mak ko plak menjerit.. hahahaha...

udak tecik ni rapat sket ngan mama.. hihi.. yerlah papa dia pemalas sikit.. amaani nangis pon dia agah-agah jer gitu.. orang dah ckp dah.. bila budak tu nangis.. angkat lah.. dukung... bawak-bawak pusing2 sikit... gi bilik kee.. gi dapo ke.. sekarang ni, nampak bayang aku jer dah muker mcm amik-lah-aku-amiklah-aku .. hahahha

budak ni tengah menyembur-nyembur main air liur... perghhhh... rambut mak ko pon bederai-derai mcm haper...

muka kat atas ni ialah muka bila dia tak paham Kak Acih buat lawak apa.. hahahahha...

ok lah sayangku Acih dan Amaani.... sayang kat anak-anak mama... jangan notii2 yer.... muah muah!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

comelnya amaani!!!! geram! nak picit²!!! ish!!

Acih pun comel!!!!

Ain aka Mama KiMy said...

Geramnyala ngan budak 2 org ni... comel2 cam mama dia jugak...tarik pipi labuh Amani leh tak????

rainbowskittle said...

sweeetnye kak filla. amani comel !

Emma Muzaffar said...

salam , kak filla meh lah jenguk2 blog saya , saya ada jual macam2. like sunglass, handbags :) kalau facebook boleh Add saya kat Darling Es.

Thanks :)
p/s : im your silent reader ...ni baru2 nak komen2 . sorry yer kalau kita promote kat sini .

~aLiYa~ said...

comelllllllll!!! geramnye tgk dua2 kasih ni... ngap2 nak makan. hihi

Zara said...

Apa2 pn, Kasih Aleeya and Kasih Amaani mmg super duper comeyy ;)

J.M.R said...

bila dpt jumpa ammani ni kak...~

safiyyah osman said...

geram tgm amani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!comey!!kiut ja akak pakai kan dia mcm tue..hihi..:)

NUR SHAFIKAH NORDIN said...

comel gile baby di atas tuh

azdra-azdra said...

rasa nak perah jer si amaani nih.. giler comel.. iskk. kalau aku kunyah peha dia.. sure kenyal jer rasanya.. dok pun aku kunyah pipi jer.. isk isk isk.. sedapnya.. meremang bulu roma aku tgk kecomelan si amaani nih... eeeeeee geramnya akuuuu!

genny da bomb said...

wahhh...amaani ada dagu belah tuuu...comelllllll!!

- Malia - said...

kaseh & amani comel....kaseh berkepit ngan papa sbb mama nye garang...tp baik hati kan...hehhehe...kak filla dah kurus ke???

yunz_02 said...

olololo.. tome tome amaani.. :)

Orked said...

comelnyaaa adik amaani ni.... orked cubit baru tauuuuu

Merryn said...

So CUTE!!!!!!!!!!!!!!! geram nyer.. nak cubit cubit :D

Hanis Zalikha said...

CUTE GILA! GEREM GEREM.

adel said...

tomei300x...

choo said...

anak dara ko ni, membuatkan aku tetibe nak gak bb girl * eh berangan *