Friday, November 26, 2010

CARA BUAT SARDIN ROLL...

perghhh..macam lah orang lain taktau buat! yer yer.. aku tau.. but let's do it my style yo! Pak Radie kan muka macam penggemar sardin? pastu nak dijadikan cerita yang buat i rasa sedikit menyampah ialah ada satu petang time dia balik keje.. wahh kemain excited nie dia citer.... opismate dia si Bob tu haaa.. bawak sardin roll buat sendiri.. sedap nak mam kata dia.. aku pon bz body lah tanye.. naper yang sedap sgt? dia wat cemana? wahh laki aku pon citer pung pang pung pang macam dia plak yang buat..haha.. dia cakap bob penyekkan roti tu.. roti jadi nipis baru sedap.. yeke? ohhh selama ni aku tak penah plak lenyek roti tu? habis ni nak lenyek ngan apa plak nie? ko ingat rumah aku ni ada lah menatang apa tu nama dia??? yang orang penyek2 kan dough tu? bulat panjang tu.. mak takde nyah! sorry ler.. seumur hidup aku, aku tak penah buat roti ker.. kek ker...

takpelah.. guna jelah apa yang ada...
mug ni pon ok jer ;) gelek-gelek jer.. lagi terror.. siap ada pemegang lagi tauuuuuu..huhuhuukkk.. ok puan-puan, memula lenyek-lenyek roti tu sampai nipis... jangan buang keliling roti tu.. pembaziran amalan syaitooonnnnn...

sardin ni ikut ler ko nak masak cemana.. takkan masak sadin pon taktau? huahahah... suka pedas.. tabur cili padi lebih skit.. masak tau!!! lepas masak, asing dulu siap-siap...

pastu apa lagi... amik roti penyek ko tadi.. bubuh inti sardin.. pastu roll baby roll... eh gambo telo takde? ok pecahkan dua bijik telor.. pukul sket telur tu.. pastu amik sardin roll ko tadi.. golek-golek kat telur bagi rata.. pastu....

masuk dalam kuali.. kuali tu buh ler sket majerin... eksen tak mak? kuali baru okeh... lawa dan tak bekerak.. hahaha... dah tu.. ko tebalik-tabalik lah ikut suker... janji jangan beterabur sardin ko sudah...

macam aku, siap aku tegakkan lagi gini.. kalau tak nanti macam tak sama kaler.. ngeh ngeh ngeh.. hover..

ok, inilah roper sardin roll aku... pastu ajak Pak Radie makan.. dia cakap sedap, tapi apasal beminyak? pastu komen lagik, patut tepi-tepi ni pon awak lenyekkan lagi bagi nipis gila... macam BOB buat dia tak de rasa telo sangat, BOB buat tak beminyak sangat.. adalah sikit-sikit jer minyak dia.. BOB buat dia lagi garing roti tu.. pastu BOB buat nipis je... BOB BOB BOB BOB BOB....


dah ko pegi kawin ngan BOB!!!!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

32 comments:

Jehan Najib said...

all time fav. sardin!

Ibu to AqiF n ImraN said...

alahai abg bob hahahaha...anyway Filla, i nak recommend kalau nak lagi sedap n rangup, lepas u salut telur tu u golekkan dgn breadcrumb then baru u goreng...so that dia takkan berminyak sgt sebab roti tu tak in contact with mintak/marjerin kan....breadcrumb buat dia lagi rangup...lagi satu kalau taknak rasa telur sangat, i tak celup roti terus dlm telur, just sapukan telur sikit2 guna belakang sudu pada roti sbb mcm pak radie i pun tak suka rasa 'Keteluran @ hanyir" telur sgt hihi :) oh ya, breadcrumb buat sendiri lagi sedap...u toast beberapa keping roti then u blender ....jadi lah dia senang jer...

NUR AIN ZULAIKHA said...

untung akak da buat kat..
banyak komplen plak laki akak tu..
huhu!

sedap la kak..saye pon hantu sadin..=))

nak sikit..anta kat e12..=))

cik puan akish said...

BOB2....naseb ko la bon...termasok ini cerite...=)

apepon..klako2....

yellowie roses said...

haha..kena menuntut ngn bob nie~~

cik EPAL said...

haha semata mata nak makan sardin roll. g kawen dengan bob. tapi nampak cam sedap je sardin roll akak ni =)

Kit Pryde said...

akan di try malam ini.

toche!!

Hanis Zalikha said...

Hahahahaha kelakar bobobobobobob

Anonymous said...

hahhahahahah suka ayat filla yg last tu.... - kak zai

Heidi Shafiq said...

wow.. sedap.. rindu nk mkn bende ni.. adik aku wat sedap.. :)

mamamarissa said...

berapa byk BOB daaa...gi kahwin dgn BOB, ambik!!!! hahaha!!!!

~Ifa~ said...

memang sedap kak fila kalu roti tuh kita lenyek smpai nipis br goreng.bln puasa hrtuh leh di katakan setiap hr saya mkn roti lenyek tuh dgn sardin.saya buat byk2 letak dlm fridge.nk buka puasa br goreng.kalu roti kita lenyek lebih garing dan kurang mkn minyak kan....

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Filla mmg nampak sedap lah! Nk try lah!!!

JaJa'Z said...

betul tu..patutnya u nipis kan serata roti..sebab bila roti nipis..minyak tak serap banyak...ada orang kukus lagi roti tu baru nipiskan... nanti buat lagi okeh...baru pak radie tak cari bob..hehhehe

genny da bomb said...

ahahahahaa...bobby!!

SuNsuRiA said...

akak... Su rasa xyah letak telur pon.. goreng je terus tanpa de telur.. lebih rangup... sebab Su da byk kali try.. kalo nak telur gak.. watla utk inti dia.. try r tanpa telur... ;))

pink said...

Hahahaha lawak la kak filla neh ;)
comel jea pelbagai ragam :D

b a m b a m ' s said...

hahahaha...kerana sardin rol..abg bob dapat nama..kih3...

happy2gether said...

Filla, ko ni tetiba aku lak teringin nak mkn sardin roll nih..ehheh ko tgk blog moon rasa dia penah masukkan resipi dulu, dia nyer dap gak..tp aku rasa dia bubuh sosej kat tgh bukan sardin sama konsep gak kot sbb gelek then celup2 tp ada celup breadcrumb ke biskut dihancurkan kot rangup2 gitu..isteri mithali betoi ko nih...eheheh

Nadia Is Cute said...

Kenapa aku rasa macam tragis... sebab aku yang seusia dengan Pak Radie tu pun... suka makan sadin.

Muka memasing pun adalah sadin gak ke?

Aku rasa la...

Haha

yunz_02 said...

kekekeke.. BOB jugak!!

Filla ~ Kasihs said...

all: BOB adalah saingan terhebat saya setakat ini.. AWAS KO BANGBOB!!

Sue said...

hehe kelakar la wording yg last tu... siann abg bob. tp untung gak bob. Kalau pak radi kata Babe? cemano? ehehe

Sham Ummi Echa said...

sardin juga peberet ku selalu.

filla aku pon xde roller tu ko. aku kalo buat ni, aku tekan ngan pisau cake plastik yg secret recepi punyer tu. tp betul la kata pak radie tu, ko kena tekan skali kt kerak tepi tu. pndai abg bob buat yerrrr... tercabar ko weiii

appledia said...

Ha...pak radie,apalagi?Jom pi "pinang" bob!Muahahahahehehehewakawakaeheh sungguhla...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ha ha ha...ada2 jer pak radie....takpe filla...cubaan pertama..nanti yg ke-2 ke-3 ke-4 sure lagi sedap dari si Bob tu..

selain sardin boleh jugak roll hotdog....sedap gark...nak2 hotdog cheese...

hatim a.r said...

adakah akak pasti bob itu lelaki?? entah-entah boboriana sutejo awek dari medan.

Anonymous said...

Aku tido sampai termimpi jumpa Filla....ko ni kelako lah... aku suka sangat....

manisz said...

filla, lau ko nk garing2, sejuk pun masih garing, tk payah lah ko golekkan dgn telur.. ko penyek2, pastu isi sardin, rollkan dia, b4ko letak sardin tu tepi2 roti tu ko sapukan tepung jagung/tepung gandum yg ko dah cairkan.. dah siap ko tekan2 sikit hujung dia tu kasi penyek.. dh tu ko goreng dlm minyak yg panassss.. ha gitulah sokmo aku buat.. :-)

ain si penggemar belacan said...

selalu baca blog ni tapi tak pernah comment.kali ni nak comment.
pernah terbaca dari resipi orang lain.kalau taknak berminyak, celup roti yang dah digulung dgn sardin tu dalam air masak dulu.pastu baru celup dalam telur.try la.tgk hasilnya berminyak tak..

btw,kelakar sgt entry ni.

Anonymous said...

Salam,
kalau nak nipis2kan roti tu.. spray sikit air baru lenyekkan..

shedevil said...

BOB BOB BOB. bhahahaha! lawok giler!