Monday, November 29, 2010

Siapa Lagi Pandai?

Memandangkan aku bakal bizi this week, maka aku akan hapdate mana yang mampu.. ok entry hari nie aku nak tinggalkan korang dengan entry pembelajaran... huahahaaa..

Aku masa darjah berapa ntah.. tak ingat dah.. darjah 3 kot? cikgu pon tanyer lah sekor-sekor murid.... aku rasa ni peribahasa kot? muahaha.. lupa lah.. dah lama bersara dari zaman persekolahan gitewss...

soklan cikgu BM masa tu ialah:-

Kalau Gelap? Sambungan nye apa?
Gelitaaaaaaaaa cikgu!!!

Kalau Sopan?
Santunnnnnn cikgu!!

Kalau Bengkang?
Bengkokkkkkk....

Kalau Compang?
Campinggggg....

ni semua cikgu tanye sorang-sorang yer.. tu aku tipu lah tu.. giler terror kalau time darjah 3 leh ingat lagi soklan..huahhaha.. aku cuma ingat soklan untuk aku jer... huhahahaha...

Ok, kamu plak *tunjuk kat aku*

Kalau Simpang???
ermmm... ermmmm... mmmm..ermmmm...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kalau Simpang, jawapan dia Simpong cikgu!!!!
Simpang-Simpong

huahahahahaha.... kefala hofak kooo!..
Cikgu: Simpang Siur yer.... bukan Simpang-simpong...

ok itu kes aku time budak-budak...



meh kita dengar lawak lagi kelakar... ni mak aku time budak-budak..mampos pecah perot aku dengar dia citer...
*flash back puluh-puluh tahun dahulu*


Cikgu: soalan saya ye, dengar sini, sila jawab ye...
Cakap siang pandang-pandang, cakap malam??????


Mak aku/Wan Acih: ermmmm ermmmm ermmmmmm (ni sama species anak beranak)

Cakap siang pandang-pandang......
Cakap malam..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

RABA-RABA


Muahahahahaha... pandai kan Wan? kata malam gelap gelita...

ok adik-adik yang tengah sekolah jangan tiru macam Wan okeh.. jawapan dia "Cakap siang pandang-pandang, Cakap malam dengar-dengar"..

Maksud: bila nak mengumpat tu.. tengok-tengoklah orang sekeliling.. tak kiralah ko nak mengumpat tu siang ke malam...


sekian,
Cikgu Filla




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

Sue said...

hhahaha.. wan lagi pandai la! bagus ade entry sebegini. dtg opis baca blog, terus wat senaman muka. hehe

mRs FaR_eAsT said...

amboi hang..jadi cekgu-cekgi plak

mannira said...

lawak gila...ko lawak ikut wan la..he..he..he.. tq for make me ceria on this monday blues...

NadGorgeous said...

hahaha..
dua2 pandai. ;)

~Bee~ said...

hahhahahahha....
tak tahan gelak guling2 ni...
yang tang 'raba-raba' tu yg tak tahan..ahhahahhahahha....

shera haifa said...

dh agak dh malam2 nie sensitif sikit lau gelap2..mihahaa

J.M.R said...

owh..kelas BM..yey!!!

ika said...

hahaha . busuk betul .

Jehan Najib said...

kadang2 dh pandang2 & dengar2 pon bleh terkantoi dgn tuan punye badan... kalau nk lg senang, tkyah ngumpat. solamat den :D

jesnita_ns said...

mmg lawak le...filla...sakit perut gelak..blh masuk raja lawak nt..