Friday, October 28, 2011

KOREA - Part 3

Anehusayooookkk

tetiba gamba jagung first kan? hahahaaaa.. oh jagung nie banyak gak jual kat korea... rasa dia tak manis langsung.. tapi rasa lemak jer.. tapi cantik sgt ;)

masuk hari ke-2 dah.. gila dowhhh... dah part 3 tapi baru day -2.. mampos lebam nak update blog hahahaaa....
Bangun pagi gosok gigi, cuci muka minum kopi.. eh Abang Park hafal okeh.. hahahaaaa.. sesikit dia nyanyi lagu tu.. aku lempang kang... breakfast 7.30 am waktu korea... hari-hari dapat wake-up call 1 hour before gathering... bagus kan? so pagi tu breakfast kat hotel... makanan dia macam biasa lah.. nasi pon ada ok..
view kat tingkap tu ialah lautan... cantik ;)
I'm proud to be Malaysian... sambal tempe ikan bilis pon ada.. hahahaaa.. ramai yang bawak, termasuk Wan.. aku tau makan je ;) tapi kadang tu aku tanak makan sebab nak menikmati real korean food.. bila ko makan food malaysia tak feel korea lah kan?
jangan kutuk okeh.. hahhaaaaa... aku keluar dari bilik je, Wan tekejut beruk.. dia ingat artis Korea.. bahahaaaa.. Wan, tak kelaka okeh.. hahahaaaa.... Atok Braim plak perasan jacket dia ala-ala Dewa.... Dewa? apa kene ngena? ok trench coat pinjam Anny, fedora hat pinjam Atta.. nasib BFF menyumbang something untuk fillanie bajet retis jap.. huahahaaaaa....
aku tak paham kenapa rambut aku macam tu? ni semua camera trick ok.. padahal tak lah seperang tu...

sejuk ok... sejukkkkkkk.....

si tua manja ngan ibunda

candid shot

makcik-makcik rombongan kena paham lah ye.. orang muda memang gila begambar ;)

JEJU NATURAL HISTORY MUSEUM

Ok meneruskan perjalanan ke Jeju Natural History Museum.



ramai gila orang datang sini.. especially students.. maybe diorang ada school trip kot?

tau gambar atas ni apa???? hahha ni yang special kat dalam tu... dia cerita pasal Jeju Island lah... pastu ada satu machine kat situ.. ko leh snap gambar dan tulis apa ko nak ala-ala poskad dan masukkan email address orang yang ko nak post kan postcard.. tapi sebab aku tak ingat email add sapa-sapa melainkan email sendiri.. hahahaaa.. so email kepada diri sendiri... muahahaha.... and it's free ;)

yang ni pon ada studio kecik dalam tu.. sorang jaga monitor dan snap gambar dan terus email kat sapa ko nak email.. macam biasa, email kat diri sendiri T_________________T.. with the president and wife.

aku takde lah minat sejarah.. tapi dalam museum ni semua cerita life orang Jeju Island di zaman dulu kala.. gambar atas ni ialah wedding diorang.. sapa tah cakap, kalau pengantin pompuan ada letak tanda merah kat pipi maknanya dia period time tu.. motip ko nak semua orang tau?????? hahahahaaaa...

taktau sejak bila aku minat serangga?

dan tengkorak binatang?

orang Jeju dulu kala pelik sikit.. lelaki diumpamakan sebagai ketua/leader.. so keje diorang is mengembangkan zuriat.. itu je.. hebatkan? muahaha... so diorang boleh kawin ramai-ramai... berapa orang bini pon takde hal lahhh... janji perempuan tu beranak ramai-ramai... sebab keja orang perempuan ialah menjaga anak... memasak, mengemas, mengangkat air, mencari rezeki. lelaki tak perlu buat semua tu.. sebab diorang mengumpul tenaga untuk diguna dimalam hari.. serious macam bingai...


tu baju baby diorang buat sendiri.. pompuan tu sedang menidurkan anak...


ok keluar dari museum jalan-jalan jap...

muka tuan tanah adalah sentap!!!! sebab Pak Radie ko tanak snap gamba... hangin mak tauuu.. terus muka macam nak cari gaduh T_________T

bab poyo memang tak leh lawan fillanie ;)

my parents ;)

adik yang tak berapa nak hensem ngan kakak yang bajet jelita haktuihhhh...

senyum bila Pak Radie cakap "Dah gi duduk situ nak snap gamba" muahahaaa... *campak kiss dari jauh, love u so strong hubby*

sampai terover senget, tutup muka sebelah T______________T

masa nak balik.. tetiba ramai gila baru sampai.. Pak Radie di celah-celah ;)


Seopjikoji tu nama tempat.. tapi aku dah confuse.. mungkin itu nama ladang oren kah? hahaha.. blur kejap..

kemudian singgah kat kebun Oren jap

kat depan kebun oren tu ada kedai jual coklat berperisa macam-macam.. ni salah satu product kebanggan penduduk Jeju Island.

ok ni oren tipu.. hahaha... yer yer je kuning kemain...

eh? cam kenal je tempat ni kan.. hahaha... header header header ;).. ada ke korang kata aku macam Faizal Tahir... sentap hati mak tau... eh bukan, sentap hati Faizal Tahir ko samakan dia ngan pompuan tau!!!!

sila menyampah. kitorang kan bajet nak buat cover magazine... hahahaaaaa...

dah lah tu... moh lah kita ke tempat lain...

SUNGSAN SUNRISE PEAK

Ok dah sedia nak memanjat bukit hingga ke puncak.. saya sudah! Malaysia Boleh!!!!

ko tengok tu.. beduyun-duyun okeh.. ada tu siap pakai high heels boot lagi.. gila ke apa?

memula tengok, alaaaaa apa lah sangat takat panjat bukit macam nie... kacang je babe...

sekali tu.. Pak Radie ngan Shapik adik aku dah lesap.. dia tinggalkan aku walkie talkie jer.. style tak guna walkie talkie.. hahaha... haku dah lah dah semput nak manjat.. pastu suara Pak Radie berkumandang "Dah sampai mana? Manaaa???"... haku rasa nak campak je walkie talkie tu.. siot betul... aku dah lah temengah-mengah, ko memekak-mekak kan?


dan finally.. hahahhaaaa... gila sengsara beserabai aku nak sampai ke puncak.. hahahahaaaaaaaaaa...

bila dah sampai terus hover bajet buat video clip.. ngeh ngeh ngeh...

at least berasa bangga telah menakluk Sungsan Sunrise Peak, Jeju.

Atok Braim ialah seorang yang pantang di cabar.. di usia 61 tahun.. Atok berjaya sampai ke puncak, tapi sikit lagi nak pitam.. oh ayahanda.. mengapa memaksa diri? hahahaa.. dia cakap, dia nak buktikan dia boleh.. sebab dia pantang dicabar.. pastu Pak Radie tukang hangkut jacket dia yang sebeban tu nak menyampai ke puncak.. hahahaaaaa... Pak Radie turun setengah pastu naik balik sebab nak jemput ayahanda naik sampai puncak... hebat laki mak.. aummmmmmmmmmmm...

sementara Pak Radie naik lagi sekali nak bawak Atok.. aku turun dulu.. ko taktau.. aku macam pompuan gila... bajet senyum sorang pastu snap gamba muka sendiri... fedulik haper aku orang tengok.. hahaha... dah aku sorang nak buat cemana.. hahaha...

ok ni kat bahagian bawah dah.. Pak Radie dah sampai bawah.. ini bukti angin kuat gilaaaaaaa... sedapnyeeeee dihembus angin sejuk!

si gila


Pak Radie kat Korea kemain romantik lagi.. hahahahaaaaaak.. mentang anak takde.. kalau tak, kejap-kejap nak buat susu, kejap-kejap anak yak yak... muahahahaaaa....

gile hover Pak Radie ni tau... ahkak jugak kewl..

cantik sangat.. kat tempat ada buih-buih putih tu ada women divers.. zaman dulu-dulu pompuan yang dive carik hasil laut... diorang leh tahan nafas selama 6 minit.. ko boleh????

gila bangga dah sampai puncak belakang tu okay ;)

sebelum balik wajib amik gamba kat tugu peringatan ;)



pastu lunch kat kawasan berdekatan.. seafood restaurant yang halal.. ada jumpa Malaysian gak dalam nie...
eh diorang ada labu jugak.. tapi keras! hehehe... oh korean sama mcm jepun.. suka makan seaweed.. rumpai laut... yang jenis kering macam sushi tu banyak.. dan kadang seaweed fresh dia buat soup ;)

kat bawah restaurant tu boleh pegi tengok pompuan tua jual hasil tangkapan.. ada siap cicah dia lagi... ko gila makan sotong kurita hidup-hidup.. segala siput hidup ni cicah mcm tu.. erghhhhhh....

SEOPJIKOJI

kalau tak silap Location All In Movie nie nama dia seopjikoji kan kan kan? sapa penah tengok citer All In mesti tau tempat nie.. hahaha.... aku dulu dah tengok.. so aku tau lah.. walaupon ingat-ingat lupa... hero tu dok jenguk perempuan tu dari tempat nie kan? heroin dia jadi cikgu mengajar budak-budak kecik kat church nie.. dasyat weh dorang nie.. buat movie siap bina location macam nie... tabik okeh... pastu jadi tempat pelancongan... sama macam Winter Sonata, location kat Nami Island.. ok tu nanti part berapa baru leh citer ;)


 
hahaha gambar ni aku paling tak leh tahan ketawa... sebab Atok comel sangat!!!!! dah lah buat sign peace tangan tebalik.. atokkkkk atokkkkkkk.. hahahaaa...

comel tau budak-budak korea nie.. diorang yang tegur, "where are u from? can snap picture?" aku ingat nak mintak tolong snap pic diorang.. sekali dia cakap "with u.. with u"...

sebab atok comel, kita upload lagi satu

hahah ni group korean yang lain.. diorang nak begambar ngan Wan.. gila glamour Wan ok... vintage gile bebudak nie.. comel ;)

ni Hero All In.. nak tengok balik lah movie nie.. best gila... sebab citer ni tak lembik sgt jantan nie.. dia ganas.. taiko main judi.. heheheeee...


ingat tak tempat nie?

ok lah, sebelum balik kita amik gambar dulu berdua yer...

the blogger yang serabut ditiup hangen..

ok sekian sajer part 3... pasni ada entry folk village.. lawa gile tempat tu ;)

*yang tanye package agent dan harga utk korea trip nie.. last entry korea nie nanti aku bagi k*




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS

12 comments:

Miss Moon said...

wah cam aku tgk blog nicolekiss plak rasa nya ....hahhahah tapi harus la kawan aku lagi lawa hahhaha

wah best nya cepat masuk part 4 plaksssssssssss

Mimy Hamid said...

comel dan kelakar hahahahaha baca entry korea ko ni filla

Syahida Che Ani a.k.a Cikgu Ieda said...

wahhh..best gilak kemain jln2 korea yer filla? anakana berdua sape jagakan?hihi..

luvelymummy said...

kompemmm lepas nie amani dapat adik tecik..!! waaakakakaaa.. sejok katenye.. heee....

NUNU EERA said...

kak fila.. klu gmbr yg ala2 video klip tu wat header pn mcm kewl jgk.. ;).. upload gmbr byk2 lgi sbb korea mcm cantik giler n mcm sgt bez..!

Afra said...

best nye g jeju island.. da penah g korea tp xpenah g jeju island lg..

Haris Zuhaina said...

Wey, sapa yg kata cam Faizal tahir mmg mata dia ceme/julin. Aku tgk cam Ella lah...
Filla, tak tenguh ka pakai kasut cam tu? Tumit cam tgi ja...
Pak Braim mmg chome'. Muka cam Pak Radi-Ganash, tp DLM ATI ADA TAMAN.... :P)

R.R.Z said...

lawa lawa lawa!
akak buat sy gile...x sbr entry seterusnyyaaaa

nurAmy said...

sempoi ahh... best best.. best banget

leeza said...

orang setuju dgn hero all in tu..mmg best dan hero die gengster abes..

PinKy MoMMa said...

suka sangat gambar kat batu batu tu ;)
kalau buat wedding photoshoot kerlazzz tu huhu

Anonymous said...

buk filla entry seterusnya dong x sabar ni