Tuesday, October 11, 2011

JIWA DAN LARA....

Jangan nak gelak.... ok, sekarang musim drama okayyy.. aku pon dah terjebak sama dah.. dari Soffiya melarat ke Jiwa dan Lara.. pastu tetiba melarat ke Tahajjud cinta...
Korang tengok ke? Selasa hingga Khamis, TV3, 10.30 malam.. ramai yang tak berapa nak tengok sebab tido awal.. aku selagi tak 12.00 malam.. selagi tu aku celik.. hahah.. Amaani memang stock tido kul 11.00.. malam ni je dia tido awal.. mamai kot makan ubat...

Eh gila lah citer nie... ada ke manusia sejahat si Zaman (Aaron Aziz) tu? tu bukan setakat elok makan penampa je.. tu elok ko rendam dulu dalam clorox, pastu curah sikit ngan minyak panas.. sentap hati aku tengok kejahatan dia dalam citer tu.. bunuh orang macam bunuh nyamuk.... syaiton betul.. sakit hati aku tengok dia bunuh orang pastu muka tak besalah pon.. kewl gila..

Hari nie.. dah berapa orang dia bunuh.. dulu bunuh Jiwa (Fauzi Nawawi).. tapi nasib tak mati, ada orang asli selamatkan dia.. pastu dah dia kejekan si Lara (Neelofa) yang dulunya girlfriend si Jiwa.. mengandung lah plak.. pastu dia tolak si Lara kat gaung.. pastu dia racun bapak mertua si alamak apa  nama pompuan yang jadi bini dia tu? pompuan tu pregnant anak sapa tah.. pastu tanak malu, tepaksa kawin kontrak ngan si Zaman kejam tu.. bapak mertua dia owner ladang estet apa tah.. nak bolot harta punye pasal....

baru jap tadi dia tekup muka bini dia tgh tido ngan bantal, pastu konon-konon pompuan tu bunuh diri.. gantung..... aku tatau lah, last-last sapa yang tinggal lagi dalam citer tu.. tinggal orang gaji ngan driver je kot.. hahahahaa... kalau si Jiwa tu balik pon ntah dia nak kawin ngan sapa lagi dah.. habis semua kene bunuh..

Ok, Jiwa, ko boleh kawin ngan orang gaji yang tak mati lagi tu.. hahahahaaaaa...

 Eh napa si Neelofa nie lawa sangat nie.. lawa-lawa camtu pon kena tolak kat gaung.. bongok punye Zaman.. ko buat bini pon tak pe..

Ok, pasni aku pikir nak mengulas pilem aper plak.. hahahahakkkkkkkk...





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Honey said...

Saya layan Tahajjud Cinta ...

Raisah @ echah said...

k.filla suka tak si Izara aisyah yang berlakon jadi fiona dlm soffiya tu? saya dulu minat gak cerita tu...tapi sebab si fiona ni, jadi tak best. dia punya nada suara tu macam tu je...macam di buat2.
eh, tetibe ngadu kat k.filla.

ita citot said...

okeh. firssssttttt time nak komen nih. selalu baca snyp2 jek. hehehee
sbb mlm tadi pun tgk gak cite ni. sblm ni tak pnh layan. mmg taktau nak kate lah nauzubillah jahatnye si zaman tu. tapi yg bwk watak tu pun mmg sesuai kot. sblm bunuh bpk mertua, purak2 jadi baik dulu, mintak maap dulu. mmg hampeh la... pahtu bile dah bunuh semua org, tinggalkan nota ala2 bunuh diri. ade ke org camni jahatnye ek. ish..ish..ish...

Aya Ariel said...

aku tak layan drama nih..sbb aaron aziz ade bagtau kat tweet jgn benci dia..wakakak..giler dowh..mane bleh benci org hensem wehh..hak hak..(gedik)..

tp lepas baca ulasan ko pasal drama soffiya..terus ajak laki join depan tibi sama..penangan fillanie lah nii..haiihhh

Anonymous said...

cube ko layan cinta elysa plak..ko x minat fasha?abaikan fasha,ko tgk aril(botak juvana)..best wei..ayat dia lebih kurang pedih2 sedap!hahaha..tp cite ni ari selasa je..tua nak tunggu!

Filla ~ Kasihs said...

honey: layan gak, tapi byk episode dah tetinggal :(

raisah: memula kureng, tapi now suka plak..sbb dia berjaya bawak watak kebudak-budakan yang mintak makan pelempang hahaha

ita citot:kan??? rasa nak tikam lapanploh kali.. nasib dia hensem, so tak jadi tikam..

aya: takpe abang aaron, i still love you ;) layan la soffiya.. best jugak.. sbb i love kamal.. eh semua kau nak love lah fillanie T___T

anon: Cinta elysa, laki haku layan.. gile mamat tu jiwang apa hal??? tapi dia cakap best.. sbb si juvana tu lah.. i love botak.. eh???????

Mymie Sein said...

soffiya saya tak suke izara sebab cakap die tu semacam jer..menyampahsss sgt...tahajudd cinta pun mantopp...jiwa kara tak follow sangat kdg2 je tgk..elysa pun best..abaikan fasha..he3..aril berlakon best sgt..gaya berlakon n nasa suara die ckp tu memang selamber giler..hehehe..

farmys said...

Layan gak drama2 melayu ni..

tapi selalu tertingggal episod..

Anonymous said...

laki ko bkn jiwang..tp mungkin karakter radie same dgn karakter aril..haha..ayat dia mcm penumbuk, tp dlm ati ade mekar sejambak...hehehe...ayat aril semlm..''ko kenal burung belatuk?x kenal,esk ko ajak mak ko pegi zoo tgk burung belatuk''..aku suke skrip ni..ahaks!

Cik Bambam said...

hhahahahhaha..hadoi baca review akak nie leh putus urat saraf saya.. hahhahah.. ape lak tinggal org gaji ngan drebar jek.. si zaman tuh kan idop lagi.. hehehe.. lara kawen ngan bibik dia lar.. hehehehe..

adoi..

HappyIrfa said...

penah tengok tapi x sbb x follow mcm pening pulak..susah nak follow citer bersambung2 ni selalu lupa bila hari sambungan :-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

buk pila dah tukar job ke?hehe

Anonymous said...

disebabkan filla la sy layan jiwa dan lara kat youtube dua hari berturut2.peh!jahat lapanplohkali la si zaman tuuuuuuu..gerrrraaaammmmnyeeee.ni pun tgh layan stanza cinta episod akhir je,nk tgk zamn eh si irfan tu mati.hensemnya la si aaron ni.
thanks filla promote citer best,bkn apa sy ni kul 9 dh titon.mlm td tunggu lak si zaman tu pas hbs ngadap youtube.

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

hahahahah :D lawak la ko kak...
saya pun terjebak melayan drama ni jugak... dgn Soffiyah tu....Tahajjud cinta je tak sempat cover habis..so agak ketinggalan.

tak leh terlepas tau... rasa cam tak senang duduk hahahah :D giloss kan kita2 ni penangan drama punye pasal.

citer jiwa dan lara tu mmg rasa nak tangan2kan aje si zaman tu..(w/pun hensem) tetiba hahah :D

Episod smlm, si Zaman tu dah tua la pulak... tetiba ada shah jazle, pastu Jiwa pun dah balik dgn imej baru, kengkononnya dia dah jd tokey ladang teh kat maldives...adoiyaiii..pening dah aku nak melayan citer ni hahaah :D tapi ttp gak nak tgk :D

NUNU EERA said...

neelofa cntik ek kak.. ptut ar jmr xabes2 dgn neeloofa die tu.. haha..

mm said...

jiwa & lara hampeh la ending dia...igtkan shah jazle 2 watak pntg nk bls dendam ke apa,rupanya watak bg pnjg plot je..last skali zaman mati camtu jer..adei..letih ikut tiap2 episod..

mm said...

ending jiwa & lara hampeh..igtkan watak shah jazle yg misteri tu nk balas dendam ke apa...rupanya saja nak ng panjang plot..hampeh tol.zaman pon mati camtu jer..slapstiks tol drama melayu..