Saturday, October 08, 2011

Entry Hari Sabtu

Selamat hari sabtu youolls..

aku kat umah lagi pagi nie.. coz Pak Radie kena keluar hantar drawing ke haper tah.. tunggu dia balik baru nak blah.. kali ni balik ampang umah abang aku plak... wuhooo rindu kat abang.. lama dah tak balik sana... Shah Alam pon dah lama tak balik... semua dah rindu kat Acih ngan Amaani.. haih lah busy sesangat sampai tak sempat nak balik... aku ok jer.. hahaha.. fillanie mana reti busy... yang busy Pak Radie... mak, mak boleh marah Radie sekarang... selalu tanya dia bila nak balik? bila nak balik? dia punye menyusun jadual keje tu tak yah cakap lah.. sudah nya macam aku becakap sorang.. hahahah..

Sofea, Sabrina, Syasya, Azhar, Nurin... korang sabar ye.. nanti Mokcu yang anjer-anjer ucuk comel nie balik sana ye? korang penyek-penyek lah amaani tu puas-puas.. hahahha....

Ni Acih kalau dah darjah satu lagi lahhhh... aku dengar budak-budak opis cerita.. kalau dah darjah satu lagi gile baban aktiviti.. sampai bawak ke hari sabtu.. ada ko-ko lah apa lah... nampak nye kena balik hari jelah...

Hari tu pegi daftar Acih darjah satu.. aku gi sorang je... sekolah nak collect rm52.. segala badge lah apa lah... tapi belanjawan cakap 2012 free education kan? so nak pulangkan duit fillanie tak? hahaha.. dah janji nak belanja Verde makan kehepsi snack plate sorang satu.. muahahahhaha...

taktau lah lagi hidup aku ni cemana.. hahaha a bit tonggang langgang jugak sebenarnya... sebab belum lagi nak pindah rumah.. hahahahaaaaa.. kewl gile.. renovation sampai 3,4 bulan.. hahah.. actually bukan renovate banyak pon.. yang basic2 je.. aku extend je dapur tu.. tukar bilik air ke belakang.. pastu bilik bawah tu pecahkan setengah.. hall buat sikit-sikit je.. plaster ceiling.. tu je pon... tapi sebab Pak Radie busy ngan job lain so pekerja tu main pass-pass sana sini.. huhahahaha.. duit tak cukup pon ye gak kot.. so releks2 je sudah.. lagipon aku sedih nak tinggalkan kuarters putrajaya nie.. banyak kenangan.. ewah.. geli ai... umah aku ni best gila ko tau tak? pegi foodcourt besar tu jalan kaki.. dewan serbaguna besar depan ni jalan kaki.. siap ada swimming pool lagi.. tapi tak penah pegi..hahha.. pastu baru aku tau ada library kat situ.. library tu nak jadi ahli rm5 je setahun... pastu nak buat kad bayar rm1.. so total rm6.. ko ada???? dorang cakap buku budak-budak banyak giler.. yang best2 plak tu segala yang hard cover.. tapi ramai yang tak tau... gila aku yang duduk kat sini pon taktau.. wat malu jeeee... boleh pinjam buku for 2 weeks.. dasyat kan? tapi kesian sebab tak penah guna facilities yang kerajaan bagi... so sad!! and now aku dah hangat-hangat taik ayam, coz maybe nak pindah kan? lom citer kedai mamak? jalan kaki jugak.. hahahha.... pastu apa lagi.. klinik kesihatan? jalan kaki okayyyy... sekolah? jalan kaki jugak!!! ko tak sayang ke nak pindah? sayang babe.. sapa dapat umah aku ni memang untung gila.. sayang tak leh beli.. kalau lah bole.. dah lama haku beli pastu sewakan.. huahahahaaaaa...

bila tanye Pak Radie bila nak pindah? dia pon taktau.. dia diam je.. oihhh dapat laki bangsa tak suka bagi keputusan on the spot nie memang boleh saiko uolls... sbb tu kalau sapa2 buat appointment ngan aku.. masaklah.. aku bagi result very the last minute..hahah... ko jangan ingat aku tak tanya.. aku dah tanya ok... supaya senang aku nak atur time aku ngan budak-budak ni lagi nak hantar mana... kalau ko cakap awal.. senang aku nak janji ngan orang.. shah alam? ampang? enstek? putrajaya? tell me.. tell me... tapi yelah.. kita kena memahami.. keja dia pon jenis yang tekejut-tekejut.. kang aku plak bangsa kalau ko dah cakap A pastu tetiba ko tukar B memang aku mengaum macam singa lapar lah kannnn... hahahah... oh patutlah kami serasi T__________________T serasi lah sangat kan?

tapi aku bajet jan2012 aku mesti pindah.. ewahhh pepandai je kan.. laki pon taktau tetiba ko buat announcement bajet hebat kat sini... senang bila ko pindah awal tahun.. nak start dengan new life.. new environment... acih darjah satu.. amaani aku dah boleh plan mana nak campak... kan senang? oh 3 je lagi target utk rumah.. yang basic2 je pon...kitchen cabinet... rangka dinding apa semua dah siap.. tinggal nak pasang cabinet je... pastu wardrobe, pastu folding door... pastu timber flooring, pastu.. eh? hahahaha... basic yeh?

mintak-mintak murah rezeki... dapatlah buat apa-apa yang teringin tu... Pak Radie pon gigih bekerja sekarang nie...siang malam keja... aku pon tak henti-henti doakan dia.. moda dipermudahkan segala urusan dan dimurahkan rezeki serta dilindungi dari segala musibah..


petang ni pon aku ada nak gi deliver frames customer kat area ampang.. pastu ada biz appointment lagi.. korang tunggu je yeh.. InsyaAllah awal bulan Nov aku ngan few friends ada business sikit.. korang mesti suka!!!!! so tunggu update November k?

update weekend memang kena poyo-poyo emo emo sikit yeh? hahahah.. ok lah nak siapkan baju budak-budak ni plak...

bye, selamat berhujung minggu ;)











EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

Anonymous said...

hai kak filla,bila u nak cek email tgk my pic approved ka x utk di-framekasihkan..huhu..dah berjanggut cek tungguuuu...
pae_cun@yahoo.co.uk

gossip girl said...

suke bace post akak...!

lyn_linna said...

wah..memang jumpe blog ni terus jadik addicted gitu..hahaha asik tertunggu-tunggu akak update..giler btl..
best la kak dengar cite akak ni..muahaha..suka2!!

gossip girl said...

saturday~~

me suya said...

ehem2..bisness ape lagi ni kak.. lambat lak november

Aya Ariel said...

haha.. nice !

Anonymous said...

yg hapus tu yuran sekolah (takaful, sukan etc).. tp ada 2 benda lagi yg kena bayar.. duit PIBG ngan duit2 buku..

kema said...

semoga sema berjalan dgn lancar... insyallah...

Iela Fazielah said...

filla: ila bln ni dah genap setahun byr full rumh.... korang lak? sayang ooo byr tp xdok... cepat2 lah pindah ye...hehe

kUyacUmi said...

owwhh..semalam jumpa ahkak lepak kat kedai mamak kembar ngn pak radie...acih so cute....amaani yang bam bam bam......malu nak tegur semalam....

liz said...

takpe kak..keje gomen kan dapat elaun hujung tahun..boleh la nak bayar apa yang patut..kami kat private sector ni ketap gg je la dengar belanjawan ni..sentap =(

norahafshah said...

eh mcm tau je lokasi umah filla ni..kat area2 umah nora jugak ni..wakakaka...