Friday, October 14, 2011

SLOW JOG WITH KASIHS...

Hari tu rasa macam dah tembam T_____________T so mengambil langkah berjaga-jaga sebelum sayang-semuanya-sudah-terlambat.... hehe

Hint Acih masa amik dia balik dari school "Kasih, mama rasa mama dah gemuk lah, mama macam nak jogging, tapi cam malas"... perghhh menyesalllll okeh.... sampai ke sudah dia nye ayat "Mama jom lah, jom lah jogging, jom lahhh, jomlahhhh... Kasih pon dah gemuk".. boley??? 

Sampai je rumah, tengok Pak Radie ada.. dia dah siap amik pon si kenit Amaani tu.. dan bermulalah pengembaraan mak dan anak.. hahahaha *gelak ganas-ganas*

besemangat giler Acih tu macam lah ko tu gemok sangat.. sentap hati mak kau ni tau... Acih siap bawak bekal, nugget 4 ketul ngan air botol kecik ;) baru lari sikit "Haihhh mama penat lah... Kasih penat nie".. macam mak nenek lah ko ni Acih.. 

Tapi dia semangat waja macam mak dia *ehem ehem* aku dah sound dia siap-siap.. kita kena round padang nie 6 round.. balik kita kena naik tangga sampai umah (13 tingkat).. dan deal.. hehehe... 

gigih tak? gigih tak?????

tak lama lepas tu Pak Radie pon sampai lenggang-lenggang kangkung ngan anak dara kecik..haku nak menghabiskan 6 round rasa nak mintak nyawa... "nyawaaaaa.. nyawaaaaa... nyawaaaaaaaaa"

-Amaani lambai-lambai melepaskan ibunda dan kakaknda- ada ke kakaknda? hehe

habis je 6 round.. "Kasihhhhhhhhhhhhhhh, jom balik, mama nak tengok Soffiya nie, cepat cepat!!!!" aku pon lari lah balik ke rumah.. pastu serba salah.. nak naik lif ke nak naik tangga... *Konpius mak tau*

dan sebelum menyesal di kemudian hari, elok lah kita ikut apa yang dirancangkan dari awal tadi T________T

Kasih cakap "Mama, tengok nie, Kasih dah kurus dah sikit" *pengsan dengar statement kau ni nak*

tak lari lah naik tangga.. ko gila apa... jalan kemain berat lagi nak panjat tangga.. Acih relekkkkk je... aku kira 1, tetiba dia cakap 2.. aku kira 8 tetiba dia cakap 9.. saja je saiko.. tensi tau anakanda buat ibunda begini *tekup muka dengan tapak tangan*

siap dia pimpin aku ni hah lagi.. kuakakkakaaaaaa.. "Kasih, mama rasa nak pengsan.. kalau mama pengsan kat tangga nie cemana?"... dan dia jawab "Takpe takpe... nanti Kasih angkat bawak gi hospital"..

Kemain solehah anakanda.. sejuk perut mak kau ni...



"Majulah Sukan Untuk Negara, Cerita Soffiya Jangan Lupa Tonton"



Relevant kah?













EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

so'esohee said...

suka!

mamasuri said...

relevant jer...

ikatankasihku said...

kah kah kah..aku gelak sorang2...hampeh mama kasih ni..berkobar2 mcm yo yo o jer..last2..kasih jugak yg steady.

JMR said...

ngah pikir apa kaitan jogging ngn citer soffiya tu..hahahhaha

hoNey peja said...

hahahhaa comey jeaa amani melambai2..hahhaa

jj said...

yang..hari ni takde cite soffiya la..mesti mama kasih tensi balik2 bukak tv takde cite tu ari ni..

Rizziela said...

baguslah ada geng..boleh selalu g jog..saya x ada geng lagi

Aya Ariel said...

kah kah kahhh..comel dua beranak nih..pak radie ngan kenit tak lari sama? baru lah sekuarga kurus..ngeh ngehhh..kena start balik jogging ni..

me suya said...

seronok!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

usaha tangga kejayaan..panjat tangag bebaik

Mymie Sein said...

wahhh bestnya jogging dengan anak dara yang dah besar kan..nanti nak buat gak la bile doter dah besar sikit..