Friday, October 07, 2011

Kurang Hajar...

Hari tu kan aku gi Klinik Kesihatan tu? adalah benda yang terjadi... disebabkan perut aku lapar sekarang nie.. maka boleh lah update blog dengan poyo dan sepenuh perasaan.. haha.. aku kalau lapa kan suke meroyan? ok jom layan...

Kepantangan aku ialah orang yang tak reti respect orang.. Apa susah sangat ke nak respect orang nie? Kisahnye gini... hari tu kan aku kena amik urine test tu? so pempaham jelah public toilet kan.. ada 3 pintu je boleh guna.. so masing-masing bediri lah kat pintu mana yang ko nak masuk.. aku pon tunggu turn aku sambil pegang botol.. eh silap.. botol sumbat dalam handbag.. *malu lah ai kan* pastu orang depan aku keluar.. aku pon masuk dan ermm tak yah explain lah kan... 

Elok aku keluar je, ada lah pompuan bediri depan pintu aku tu.. aku keluarlah.. sebelah pompuan tu ada pompuan lain tengah tunggu pintu depan dia plak.. tak sempat pompuan depan aku ni nak masuk.. ada sorang auntie nie baru je masuk toilet.. bedesup terus masuk toilet yang aku keluar tadi.. gila ke apa??????? akak depan aku ni tekejut.. terus pandang aku, pastu pandang pompuan yang sebelah dia tu... 

Aku pon tak terkata apa dah.. macam-macam ragam manusia ni kan? mata kau dah buta ke apa.. ko ingat batang pokok ke yang tengah tunggu depan pintu toilet tu? takde rasa besalah terus masuk dengan laju okeh.. haku tak kira lah ko nak teberak sangat dah ke.. apa keee... tapi hormat manusia lain boleh tak? haishhhhh kalau aku jadi pompuan yang tekena tu.. ko siaplah.. memang sebelum ko lock pintu aku tendang dulu pintu tu.. "ko keluar sekarang, ko ingat aku pokok pisang ke depan toilet nie, dah kelua kelua keluaaaaaa".. 

Memang ramai okeh orang yang muka sadin macam nie.. kadang kalau ko tengah beratur nak beli makanan, selamba badak je kan main cross-cross line nie? oh tu laki aku yang kena.. kat cafe umah nie.. Pak Radie elok je beratur.. akak sorang ni muka konpiden tak leh blah terus je, nasi kerabu 3.. ewahhhhhhhhhhhhhh cantik muka kau.. orang lain yang beratur nie ko nampak ke tak? tapi aku tak ingat lah pak radie sound ke tak... kalau orang mulut laser dah kena dah tu.. tapi Pak Radie ni dia ni jahat sikit.. kalau dia tak melaser.. dia dapat buat benda lain pon jadilah.. 

contoh masa Acih kecik-kecik dulu.. kat parkson ke mana tah.. orang ramai-ramai ada macam baby fair ke apa tah... pastu anak orang nie kemain lasak lagi.. lari sana sini.. sampai langgar-langgar Acih tu hah.. oihhhhh.. Pak Radie ko hangin.. dia usha dulu mana mak apak budak tu.. elok budak tu lari je sebelah dia.. dia keluarkan siku dia.. hamek ko.. tesenyap terus budak tu.. jahat gila pak radie ko nie... 

ada lagi satu kes time aku study dulu... aku dah aim satu parking space nie.. aku dah signal dah ok.. sekali elok kereta tu keluar je.. aku pon baru nak masuk.. relax je makcik datang dari depan bedesup masuk parking tu... sialan looohhh... weh aku pedulik aper, makcik tak makcik... aku hornnnnnnnnnnnnnnnnn panjang-panjang... eh tapi takat horn jelah.. tak berani okeh.. hahahhaa... tapi kuang hajaq kan???? bukan dia tak nampak aku depan dia dah signal siap-siap... 

kalau time sekarang ni ada orang nak buat kat aku macam tu.. ko siap lahhhh.. aku memang tak horn lah.. ko nak sangat kan parking space tu.. hamekkk hamekkkkkk hameeeeekkkkkk... 

tapi time ko nak blah tu ko check dulu kereta kau.. memang aku cakar dalam-dalam.. buat cakar rimau sikit.. 3,4 garis stok dalam-dalam panjang-panjang giteww.. don't play-play with me ok..


sekian,
aku yang lapar. 













EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

Gieyana said...

mmg mcm2 kerenah owg kan..

lagenda said...

Hahaha...mak x berani woo nak potong2 Q. Klu yg potong Q kita plak, mmg takat kena hon ajelah.


heheheh...mak kan hayu gitu..Pui!!! Muka je ganaz, nak lempang2 org kong ajor tu, x brani la pulops

my everything said...

betol kuang hajaq!!! lagi benci bile kite nak kuar lif orang yang kat luar lif tu masuk tak nyempat2! perghh memang carutan la dapat kan!! hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

tak suka org mcm tu!!! tak sesuaii..and soo rude. filla, u ni garang lah! hehe.

Anonymous said...

kak filla,bab org tua tu mmg kurg ajar x reti bahasa..tapi klo budak2 tu jgn la mrh@amik hati,dia bkn tau ape..kdg2 parents pon dah puas jaga anaknya yg lasak terutama boy..tapi yelah xkan asik nak rotan,bkn paham ape..kot la akak dpt bb boy nti baru tau cmne lasaknya x sama ngn bb gurl..ok kak?cool yer..=)

JMR said...

lapa la plak baca entri nih..

kahkahkah

Anonymous said...

kalau mak bapak yg ada boy yg extra lasak mcm tu..kena awas2 lh slalu..jgn main lepas jek..kena plak time kat tmpat yg ada rakan2 sebaya..dh tau anak ko jenis 'lain' ko lah yg kena jaga..mmg penat..abis dh anak ko jenis gitu..xkan nk bior dia langgor ikut suka dia n mak bapak ntah kat mana dok bersuka ria tgok2 brg..kannnnnn

Anonymous said...

Dulu penah gak jadi camni. Masa tu kt UTM, nk basuh baju kt mesin kene queue. Pastu ade sorg minah ni selambe potong queue. Hamboih. Silap org la..lepas je die blah, selamat satu botol clorox aku tuang dlm mesin basuh. Muahahahha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kadang2 boleh sabar kekadang berasapppppppppppp jeeeee dgn org mcm ne

Anna Banana said...

hohhhh tgh lapar jugak ni. aritu berebut parking space di midv. aku ikut lama dah 1 kereta. fineee aku salah jalan. datang satu kapel 30an terus nak masuk pastu signal2 kata dia nampak dulu la. lawan signal ok, silent war ghettuuuu.

oleh kerana pemandu lelaki so dia nak masuk jugak tak kira aku dok situ. apa wa buat? wa kedepankan kereta so the space to mmg impossible utk dia masuk.

pergh, 3 kali dia try, aku buat batu, last2 zooooom dia blah. yay haku dapat.

tapi sekarang ada tektik suh orang tua/ bebudak berdiri di parking space yg direbutkan. keji. tsk. :p