Monday, October 10, 2011

HANJENG...

Aku bukan nak maki horang hanjeng.. hahahah.. aku nak citer pasal hanjeng sebenarnya.....

Semalam aku ngan Pak Radie bawak budak-budak gi GE Mall kejap.. sian kat Acih tu hah.. merayu-rayu nak jalan kejap je before balik umah... So kami pon pegi lah berjalan-jalan dengan hati yang riang gumbira... Kat dalam GE mall tu kan ada PetsWonderland ke apatah... hahaha syok giler.... sebab Amaani kan suka binatang.. 

Binatang pertama yang dia nampak ialah Fish!!!! dari jauh dia jerit "Pishhhhhhhhh, Pishhhhhhhhhhh"... hahaha dia dah pandai cakap dah sikit-sikit.... terhibur sungguh dia nengok segala Nemo ngan ikan-ikan yang memacam kaler tu... pastu bawak dia tengok Cat... Tapi kucing kat situ bangsa pemalas hokey.. semua pakat membuta beramai-ramai... sian Amaani... eh napa kucing kat situ tak lawa? jual mahal kemain.. sekor dah beribu ringgit.. 1K++ lah harga... tapi tinga kurap.. mata kurap.. bulu jap ada jap takde.. haishh agak-agak lah...  pastu bawak Amaani tengok hamster.. ewahhh kemain eksaited budak tu.. hahahahahha... 

Lepas tu bawak tengok Bird.. aku panggil bird tu "Cip cip cip cipp"... nanti Amaani akan immitate apa aku cakap.. hahahah... gembira bukan kepalang dia time tu... ok.. paling best sekali masa tengok hanjeng.. hahahahah

Ada 2 kandang.. first tu dalam dia ada 3 ekor... 2 kecik 1 tu besar sikit je... wahhh anjing2 ni memang tengah aktif plak tu.. sangkar dia macam glass so tak risau lah kan.. Amaani tekinja-kinja okeh.. siap tekap muka kat glass.. berani sangat lah tu konon... time tu aku, Acih ngan Amaani je kat situ.. sebab Korean couple tu dah blah.. rimas agaknya tengok mak orang bawak anak-anak tengok binatang, ala-ala bawak anak gi zoo.. hahahaha.. 


tak lama pastu Pak Radie datang sambil tolak stroller kosong... Anjing tu terus tegak tengok Pak Radie.. anjing yang sekor lagi kat kandang sebelah tu pon tegak.. pastu "Onggg onggg unggg ungg onggggg ongggggg" wahhhhh mengamuk-ngamuk okeh!!!! aku pon pelik.. kenapa mereka terpekik telolong???? Aku suruh Pak Radie blah, sebab nak make sure adakah anjing-anjing tu menyalak2 sebab tgk Pak Radie... and jawapan dia Yes!! bila pak radie hilang dari pandangan, anjing-anjing tu diam... pastu Pak Radie ko kan getik.. dia timbul ikut celah lain plak... dah lahhhhh mengamuk-ngamuk anjing tu... yang kaler putih kat kandang sebelah tu lagi.. memekak sambil pusing-pusing telanggar-langgar dinding kaca tu.... Adalah dekat 5 kali Pak Radie test betul ke anjing tu menyalak bila nampak dia.. ye betul.. tiap kali nampak dia je anjing tu histeria.. 


Pastu Acih tanya:-


Mama, Kenapa anjing tu bising-bising bila nampak Papa????????? 







Mak kau pon jawab dengan tenang:-



























Ada dua sebab je Kasih...













































































Pertama: PEROMPAK




Kedua: MUKA ORANG TU BURUK SANGAT




































Muahahahahahahhahaa, Kasih rasa sebab yang mana?????




Bye, sebelum kena maki. 












EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

19 comments:

Aya Ariel said...

hahahah...giler aku tengok tajuk macam terkezut nyahh..
dalam hati cakap...alamakk...fillanie maki sape pulak nih..ko jgn jadik kak senduk..ahahha..ops~~

kesian pak radie..memang betul2 hanjeng lah hanjeng ni..kuakk kuaakkk kuakkk..kasih..sabar jer lah

harnidahussin said...

muahahahahha...selamba badak kutuk pak radie depan acih......serius...lawak gilos...

kema said...

kecik ati laki ko filla....


hahahahahaha....

lagenda said...

muahahahahha...sian pak radie. Hanjeng tu pun jaki tgk dia yek?

Kerrrr..hanjeng tu gatai?? Suka kat pompuan2 jerk?

Cik Puan Peah said...

hahahahahaha...lawak la kak filla...adeyhhhh...cm leh byg je pak radie main cak2 ngn anjeng2 2...patot mek skali gambo...

Cik Saila said...

haha..tak baik tau kak fillanieeeee.. ;)

SURIA AMANDA said...

hehehehe...sgt brutal la entry ko ni fillanie..

FMT said...

Anjing akan menyalak kalau kita tgk mata dia atau kalau dia nampak kita. Selalunya, anjing takut bila nampak manusia, dia menyalak sebagai protection tuk diri dia. Saya sebenarnya selalu jerit bila anjing tetiba sampai kat kaki time jalan pergi uni dulu, jilat2 semua. Sampailah ada nenek mat salleh kat park bagi tahu yang anjing tu menyalak sebab takut ngan kita rupanya. So selepas tu, saya sentiasa buat dek jer ngan nyalakan anjing. Dalam hati tetap takut sebenarnya. Hihihi. Tapi husband akak bukan takut, siap menyakat anjing lagi. hahaha. Lelaki biasa arr, mana takut. lain la kita perempuan, ergh ke saya seorang jer.

NenetPenne (NP) said...

kesian pak radie...
alahhhh hanjeng tu sebenarnya minat pompuan jer..gatal kan??

JuJue said...

kalo ada hantu pon hanjing nyalak. har har harrr...

Anonymous said...

Hi Filla,

Kelakar sangat. So funny that I can't stop laughing. Kesian pak Radie. Don't worry. Dog memang mcm tu. Maybe bila tengok Pak Radie = guy and tengok muka mcm garang, so mrk tak suka lah.

Dog biasanya ada 6th sense. Kalau org tu garang, mrk boleh feel..

Sally

Cik Bambam said...

hahahahha...kijammm statement akak tuh!! ekkekeke

Hidaya (IbuBalqis) said...

aduii, kak Fillanie, baru sat tadi kawan sy bgtau rupenyer dak acih ade kt bawah opis sy nie..rugiiiiiiiii lak rs tak jmpe bdk acih tu secara live..

Filla ~ Kasihs said...

itulah dia kisah hanjeng.. lom aku cerita kes aku kecik2 kena kejar anjing kat church.. menangis okeh..hahaha...

hidaya: haha.. ada someone email tadi.. ckp nampak Acih.. betul lah tu.. hahahahah

ikatankasihku said...

cian pak radie...huhuhu

IdaShazana said...

haaaaa, fila yg kejam....
nasib pak radie tak sumbat fila masuk kandang hanjing tu pulak

Anonymous said...

hahaha..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kiki sampai hati buk fila cakap mcm tue... :)

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

hahahahhahahahahhahhaahahha :D ko kan kak...kalau x buat urat perut aku putus memang tak sah tau kak hahahahhahahhahahhahhah :D (sambung gelak yg tak habis lagi ni....)