Friday, October 14, 2011

BEKALAN..

Jangan lariiiiiiiiiiii.... janji tak bagi resepi.. hahaha... 

Hari nie, tanak beli kat foodcourt... hari ni nak makan bekal masak sendiri ;)

Sepeket okeh mee kuning... malas-malas pon haku masak jugak malam tadi... kang Pak Radie balik umah, tetiba dia cakap lapar... hapa aku nak sumbat mulut dia? satu haper tak de... yang ada mee je.. pastu ada fishcake ngan fish ball.. itu ajer.. hahahahaha... sayur yang ada kobis... hamek ko... kelas kauu filllaaaaaa... masak mee goreng pakai kobis T_____________________T

Semalam lepas masak letak sikit dalam mangkuk.. ingat nak suap amaani sikit.. sekali haku rasa pedas giler.. hahah..letak cili kering blend tu 2 sudu je.. hawat jadi podeh plak nie? so aku tak suap lah dia.. aku masuk dapur cari makanan lain nak bagi dia makan.. sekali relekkkkkk je dia besila bawah meja.. tengah menjilat sudu mee aku yang pedas tu... tapi takde muka kepedasan pon???? haku makan pedas giler.. Acih rasa sikit menggelupur cari air.. hahahaa..... Bagus dik, lagi 3 bulan kita share sambal belacan yeh?

dah masak makan semua... balance semangkuk besar lagi... biar jelah... pastu Pak Radie balik... dia dah siap mandi semua, tanye lah dia "Pa, awak dah makan ke?".. pastu dia cakap dah makan mihun sup.. wah pelik bin ajaib.. dia mana laaaaa reti nak makan kat luar order mihun sup... ok, alasan dia kat kembangan itu je yang terdekat masa tu.. so belasah.. habis sapa nak belasah mee aku masak????????????????????

Ok itu lah cerita cemana aku boleh bawak bekal pagi nie

*gila saiko cerita tah haper haper*




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

Tina Othman said...

oh, itulah punca bawak bekal ye, ala yg penting ada masak kan, makan tak makan belakang cerita

Shinnaz Ahmad Rasid said...

seriusly, u ni mmg vouge,cantik, hot! suka masak! suka tauuu! ;)

mamasuri said...

aku pun pening hari2 nak kena pk nak masak pe utk dinner...adui..tp kalu rajin apa salahnya ko bwkbekal hari2 kan..muak jugak wei makan luar je...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

takpelah citer tah hapahapa pun ila setia membacanye

lagenda said...

Jadik, moral of da stury morning glory ni,mee itu adalah lebihan mee yg digoreng smlm dah dipanaskan kembali hari ini la yek??

Hihihii...

P/s: Telahan ku itu dibuktikan dgn wap2 air di bekas mee tersebut. Sah kena panaskan blk sblm campak dlm bekal tu!

huda said...

Salam,

Ms filla nk mintak tlg sket la..bole x bg link utk entry u pasal ubat kutu utk kasih tu...tQ!

Cik Bambam said...

mee goreng pon sodap kak oi buh kobis.. ehhehe.. sy lg x suka tak buh sawiii..huhu

EviL WiTcH said...

Uihhh...khatam gak bce entri kat blog neyh...best2...!!! suka sgt...

NUNU EERA said...

slalu my mom msk mee gorg pn ltk kobis sbb sy xmkn syur ijau.. kobis putih kan, kan, kan..

MamaTiaMia said...

salam fila..gorgeous dua2 anak you;)you too:):)

azrinna said...

Tapi bestkan bawak bekal sendiri dari rumah. Jimat kan?

Aya Ariel said...

ok aper mee kosong..janji sodap..makan pulak carik keropok keping tuh..besh2..pak radie brutal giler..bini dah masak..makan bihun sup jer? mane kelassss!