Monday, October 24, 2011

MOP ZAMAN MODEN..

 Aku dah jatuh cinta kat mop ni hah... 
Hari tu gi umah abang aku... dia guna mop nie... haih lah siap buat demo plak kan.. aku ni bukan boleh.. benda-benda macam ni aku memang suka.. ngam untuk orang pemalas dan orang yang semuanya nak cepat dan mudah.

Kalau agak-agak korang pon pemalas tapi nak bersih.. boleh beli jugak yeh.. 

 yang bagusnya habuk-habuk, rambut semua melekat.. rambut ok lah lekat jugaklah sikit.. sebab fiber cloth dia tu ala-ala towel gitu.. yang aku suka.. dia punye Micro-Fiber Cloth tu boleh tanggalkan.. so mengemop sekarang tak yah nak leceh-leceh guna baldi segala.. aku sekarang kat sinki jer.. hahaha.. ko gelocok macam cuci kain buruk je.. perah.. pastu lekat kat sweeper kit/batang mop dia tu.. dah, boleh jadik bibik cemerlang ;)
 surface yang boleh guna mop ini

 Best kan? takdelah aku bepeluh-peluh kat bilik air nak perah-perah mop macam dulu... 

 Kalau ada anak kecik lagi sesuai.. sebab budak-budak kan suka buat comot kat lantai.. kadang yang 'tak berkilau' tu sikit je.. ko nak mengangkut mop tu yang malas tu.. dahlahhhh lantai ko becapuk-capuk.. tapi sebab benda ni mudah.. laju je nak mop.. bersih pon nak mop lagi dan lagi.. berebut-rebut ngan Acih... hahahah Sibuk je bibik kecik tuhhh.. 

 Ini mop aku, bila dah siap je mop. tanggal je kain tu dan basuh, pastu gi sidai.. dah kering ko tampal balik.. 
oh kain tu boleh beli seperate.. harga dia RM14 mcm tu kot? itu kalau kain tu dah jahanam lah kan.. aku taktau lah jangka hayat dia berapa lama..

Sangat suka sebab mop tu simple je kurus dan takde rambu-ramba.. so kalau ko sandar kat dinding dapur pon kemas je.. i like ;D

Amacam murah gils tak? ok lah kan???? harga tu termasuk lah sekali ngan kain/fibre cloth dia yang boleh tanggal tu.. 

Abaikan budak suar oren tu.. menyemak je.. hahahahaaaaa..

Oh ye.. batang dia tu adjustable.. kalau ko rasa ko pendek, ko pendekkan lah.. kalau ko rasa ko tinggi ala-ala model macam haku, ko adjust lah bagi tinggi *kelasss ko filla*

Nak beli kat mana? aku beli kat Hardware dalam Great Eastern Mall.. korang pepandai lah cari kat mana-mana kedai yeh? hypermarket tak de ke? giant? tesco? carrefour????? 



Ok semua? baranggggg baeeeeekkk mesti kasi hebah...

BYE *lari-lari capai mop*






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

21 comments:

NUR AIN ZULAIKHA said...

entry kali ni mmg terbaik..
umah saye da lame xbermop tu..
sbb malas nk angkut baldi n mop yg merambu ramba tu..
nasib umah bujang..
xde la meroyan comot nyer..
ase nyer, balik ni macam nk kena terjah carefour blkg opis ni je..huhu

ke...buk filla mau tulun mop kn umah kitew??huhuu~

Aya Ariel said...

ahahaha...harus laa**
barang baik mesti dihebah2kan..
macam best jer..nanti nak usha kat giant..takpon tesco..kat kb mane ade kedai canggih manggih cam kat kl..haru tauuu!!

IdaShazana said...

molek sangat la ni

POSH76 said...

good info nak beli laa....mmg tgh tercari2 mop untuk laminating floor

mama rifQy said...

wahh..sangat interesting laaaa..nak kene carik jugak ni.kat giant ade x??adoii..macam xpernah nampak pulak

Anonymous said...

kak filla, saya mcm dh tpengaruh niiiiiii

-dewi-

Anonymous said...

mmg kelaasss..
makasih ya buk filla atas infonya :)
-mila-

ninie said...

Buk Filla---kami pun pakei itu Scotch Brite Mop---kain fiber tue memang sangat tahan LAMAAAAAA!!!!...Hahahah---mmg sesuwei utk bonda2 moden cam kita---sambil pakei baju kejer pun leh mengemop, renyah2 atas lantai dek anak2 yg xreti maknyer penat gila baru balik kejer..
Tp, dgn Scotch Brite tu senang jer!!!

mama_aifan said...

Ahkak pun ada beli tahun lepas..Sgt best. Berbaloi2 beli. Motif beli: Sempat menyapu time malam je. So, benda alah ni sgt sesuai kan. Tak le terbang2 habuk lam rumah cam menyapu pakai penyapu. Org tua2 tak kasi menyapu memlm tapi kalo camni tak consider menyapu kan???? hehe. RAJIN TAPI MALAS ERK.

buSuk said...

ni mesti mau..larik2 beli sekarang.yeehaa!!

mamasuri said...

hehehe..suka2...
nnti aku nak p beli gak lah..
practikal betul...

kelipkelipchumel said...

macam best je nampak mop ni.mudah.

ZanaNordin said...

ok noted.
petang nie gark aku gi cari filla

Darling Aween said...

dear..cosway pn ada..tp mudah...ada brand apa ntah boleh pilih nak wangi mcm mana...

NANI said...

hahaha... saya pun guna moop hak nie.. Easy kan Filla?
Filla, akceli saya nie silent reader Filla... Jarang komen (ada sekali dua je kot)... Nak mintak Filla uat entri khas, cara bergaya untuk pompuan 'size besar' cam saya... plisssssss!! he3

JMR said...

k.filla jadi duta mop ni ke?
wow..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

boleh gak cuba ne... tq sharing

intan morsalin said...

sya pon guna mop ni gak...sya beli arga 29.90..kalau x silap kat tesco...mmg senang sgt nak mengemop...heheheh...

Rinna said...

Tak pernah plak ternampak mop gini.. selalu guna mop biasa jer.. Kena cuba carik nie.. :)

NUR AIN ZULAIKHA said...

saya sudah terpengaruh..malam tadi da jumpe ini mop di care4..

malam ni mau jadi bibik..

hehehe

=p

Melody R said...

Tq sis...mmg nk sgt cari mop yg mudah.
.duk survey goshop tgk review dia macam x berbaloi ja..huhu..yg ni mcm kena dgn harga..