Tuesday, October 11, 2011

sembang lagi..

Salam 1Malaysia,

Wah tetiba je kan... takde apa yang nak diupdate sebenarnya... sebab aku adalah penat.. tapi bila tak update blog rasa berdosa plak.. wahhh pandai-pandai buat hukum sendiri kah kah kahhhh... 

Pagi tadi bawak Amaani gi specialist lagi.. telinga jadi balik.. so malas dan penat nak citer lagi bab tu.. mudah-mudahan amaani cepat sembuh... 

weh tapi perangai dow dia sekarang.. nak air kotak coklat.. ok belikan.. tapi bukan dia nak minum.. aku tauuuu... dia nak main straw tu nak cucuk-cucuk kat kotak tu je.. sekali tak bagi.. pergh dia punye histeria dalam kereta.. melalak macam haper.. tak penah aku tengok budak melalak itu macam punye style.. sampai tegolek-golek jatuh bawah seat kereta.... merajuk lembik-lembik badan... suara ko dah lah serupa petir... hoihhh tensi tensi tensi mak tau.. last-last Pak Radie sedut air tu bagi kosong.. campakkan kotak tu berserta straw.. terus diam kauuuuu... kelasssss kau Amaaani!!!!!!! 


Heh ingat masa time Acih kecik-kecik dulu.. sama je pe'el dia.. bab-bab kalau ko tak ikut kehendak dia... aku stress okeh.. masa tu Acih melalak guling-guling kat umah.. aku taktau apa benda yang dia nak.. tapi menangis kaw-kaw.. last-last aku tinggalkan je aku masuk bilik lock pintu... dalam sepuluh minit baru aku keluar tengok dia dah pengsan ke belum.. hahahahaaaa..

Aku ni tak boleh sikit.. kalau dengar suara melalak-lalak menangis-nangis histeria nie, aku yang histeria kang.. aku cepat stress dengan bising-bising nie.. lantak lah ko nak kata aku hantu ke, mak zalim ke... tak de ciri-ciri keibuan ke... tapi lucky me, acih suara tak nyaring.. suara dia garau.. so bila dia menangis ko konpius sikit... ingatkan harimau mengaum.. ghopernya anak sendiri.. huahahaha..

Amaani nie aku taktau suara dia nyaring ke tak.. tapi kuat lah jugak... tadi masa buat suction telinga pon, nurse-nurse kat luar cakap "amboiiii suara diaaaa sampai kat luar boleh dengar".. hah baru ko tau... tapi suara Amaani manja... mcm getik-getik sikit.. hahahahaaaaaaa... 

nanti ada masa aku update progress dia.. apak dia kalau orang tanya... "Anak dah pandai apa dah".. nanti dia jawab "Dah pandai pegi kedai dah"... saiko nye apak ko nie... "Woihhh terrornya?".. dia jawab, "tapi dengan bapak dia lah".. heh kelakar lah tu? 

Disebabkan aku penat sikit, so aku update sikit je dulu yeh? nanti rajin kita sembang lagi.. tata... 












EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

Mymie Sein said...

hahaha lawak tol la pak radie nie yer.. Sis filla perangai amaani ni same mcm mya..pantang salah sikit, menjerit saje kejenya..tak boleh tak ikot ckp die sikit pon..bjalan pun dah setahun 2 bulan baru reti nak berjalan, kalau x nak merangkak saje..manje sgt la tu konon nyer..he3..cute sbnrnya telatah anak mcm ni, tp time mood baik la..mood hangin, memang kene harok la si kecik...

kema said...

BEBDK MMG CM TU... AKU PUN KALO DIER ORG DH MEROYAN CM2..AKU BIOKN AJER..

Anonymous said...

kak,anak sy pun telinga dia berair..g klinik doktor asyik bagi antibiotik je..mmg baik tp pastu jadik balik..pantang selsema cnfirm jadi balik...xbwk gi specialist pun..biasa akak gi specialist,doktor cakap apa ek?membahayakan tak utk baby?

Aya Ariel said...

hahaha..aku gelak sensorang..
statement pak radie kaw giler..paling kewl guwa rasa..keh keh keh..

CuTeNyer@Ku!!!~~ said...

adoi la...sayer boleh ilang stress klo baca entri 2 yg di update...sehari tak jenguk gelisah ape yg jadik kat anak2 you..hahhaha....see u at twitter

Cik Bambam said...

hahahaha.. pandai ek anak pergi kedai..ehhehe..

sy pon suka kurung anak buah saya 10 minit dalam bilik nak kasi diam.. bukan zalim kak.. pengajaran namanya! hahhahahah

lagenda said...

hahahaha..mak pun sama gak filla. MMg tak bley blah sungguh dgn budak2 yg nak tunjuk hanggin kat mak. Mmg pernah mak tinggalkan je anak dok nanges tak renti2 tu kat bilik. Bior dia letih, berenti la dia..

Klu dok dpn mata, tgk plak dia guling tah nak hape, mau kena mkn pelempang bdk2 tu kang. Cuma skrg ni better lah..masing2 dah besau, dah tau apa penyakit gila ibu dia..so, semua behave la sket pangai.

Filla ~ Kasihs said...

ok aku tensi, sebab aku dah jawab komen korang satu-satu.. pastu tak lepas dia hilang gitu je.. tensiiiii... so aku jawab sekali harung kat sini.. eh nak jawab apa? kita jawab cik anon jelah.. bab telinga tu kan, mcm amaani, antibiotik dah tak jalan dah.. so bila lama sgt telinga dia keluar nanah tu, kena bawak gak gi specialist.. punca dia selsema, so apa pon, kena rawat selsema dia dulu.. dia jadi gitu sbb selsema/cecair tu taktau nak kemana, so dia keluar ikut telinga.. gegendang akan berlubang dan keluar kat situ.. takpe nanti dia akan recover bila dah kering.. tapi tak leh biarkan lah.. takut effect pendengaran..

nasihat utk orang lain: boleh kurung anak, tapi jangan lebih dari 10 minit ok.. kalau lebih, tetiba anak ko pengsan, aku tak jamin! huahahaaa

eda said...

wahahahah salute r pak radie ... wahh nak jadik anak buk filla pls .. sy sopan hehehe ~~

Anonymous said...

k.filla...tima kaseh ek jawab soalan sy..appreciate sgt..sayang k.filla....