Friday, February 18, 2011

BANDUNG - day 1

Assalamualaikum... dah ready nak ikut fillanie ke Bandung? ok jommmm... memula harus amik gambar sebelum memulakan perjalanan... nasib Acih pandai amik gambar kepala mak dia besar, kaki kecik... pandai anak akuuu..hihih.... 

flight kami pada 12 Feb adalah pukul 12.00 tenghari waktu tempatan..gitewww...waktu bandung adalah lambat 1 jam dari waktu Malaysia yer adik-adik...
parking kat umah.. kitorang amik ERL dari Putrajaya jer... 

lepas Pak Radie ngan Abg Remy hantar kitorang ke ERL, dia berdua drive balik umah..pastu jogging datang ERL..muahahah... kuyup ketiak depa..hahah....ni semua bag adalah dalam keadaan mengandung yer... bila balik sini balik, bag dah beranak pinak ;)

ibu dan anak yang kehepian..

giler tu.. baru gi Bandung, Atok ngan Wan dah ready ada kat airport.. umah dekat jer kat KLIA, so datang lah nak jenguk... lagipon nak pass duit rp sikit...Wan nampak kiut plak time nie..auwww...

naik MAS so dapatlah makan sikit... memula dorang serve anak dan ibu utk makan dulu... untung tul pegi bawak budak-budak... orang lain nganga jer tengok..hihi...Acih bukan makan pon.. so haku makan dua-dua sekali.... makin selimmmmm mak kau mcm ni :(

nak ke Bandung wajib kene isi segala details..ni lah part paling benci sekali...benci sampai rambut pon jadi kusut masai...

muke tak leh kaver excited..muahahaha...

selepas sampai, kene beratur... benci jugak! dah lah excited sebab sorang staff kat airport bandung ni tetiba datang "ibuk bisa kedepan aja, ada anak kecil gak perlu beratur.. sila ikut bapak itu".. perghh ngan muka riak aku laju ke depan.. sampai kat kaunter depan jer..orang kaunter tu cakap "beratur di belakang ya, ini cuman utk orang sakit" bongokkkkkk! 

ni kira line telepon sana lah.. mcm celcom maxis digi gitewww...

teh botol 

ahli behel tu haper? 

kat Bandung memang tak heran tengok orang bediri-bediri tepi-tepi jalan raya..jual kerepek, jual cekodok, jual suat kabo, mintak sedekah, main musik, buat show bersama anak monyet tercinta... siap anak monyet tu naik motor kecik round-round depan traffic light.. gerammm rasa nak lempang... 

pas check in, kami gi makan Nasi Padang kat Restoran Sederhana... tiap-tiap tengahari kami gi makan Nasi Padang kat Restoran Sederhana... walaupon nama dia sederhana, tapi sedappp! sapa tak penah pegi, jangan tekejut.. memang ko duduk jer.. zuppp dia antar banyak giler lauk pauk.. jangan makan semua.. once ko usik jer lauk tu, dia charge.. so bila lauk semua dah sampai, ktorang ketepikan yang tanak makan letak ke tepi... jangan lupa makan sambal hijau... orang sana panggil cabei hijau..hihi... 


best kat sini.. sebab ada play ground.. aman damai time makan bila anak sibuk main kat luar..hihi...

Rumah Mode memang wajib pegi

kat sini aku tak beli banyak... tak berapa nak best plak...tapi luar dia best lah.. siap ada banyak cafe-cafe... 

lepas Rumah Mode, terus pegi Paris Van Java.. tempat ni shopping complex, ada JCo, ada starbucks.. dan mcm-mcm lagi... 

tak de beli apa pon... saja jalan-jalan cuci mata... 
\
dalam dia mcm nie.. shops kiri kanan..topshop bagai ada dalam nie... harga bih kurang Malaysia jer.. 

si kecik pon tetido dah..

sian ibu mengandung ni hah.. tak larat nak bediri dah.. jangan kata ibu mengandung jer tak larat.. yang tak ngandung pon sibuk bersila jugak >__<

dah malam sangat.. so semua dah penat dan nak balik apartment... 

dah itu jer utk day-one.. huhu.. penat okeh aku resize gambo... nanti lah kita sambung ok? 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

| Cik Hani | said...

akak tetapp maintainn. ai like!

J.M.R said...

bandung!!! nak pergi gak!!!..

Anonymous said...

wahhh....xsabo nak tgk & baca ari2 seterusnye...
cepatan update yek...

-ida

mamasuri said...

oh tak nak g bandung...
tingin gak nak g..ntah bila dpt g...byksoping ???

mamamarissa said...

wah!!! updates on bandung...cpt2...buat mak rindu nak shopping2 lg di bandung...uwaaaaaaaaaaa!!!

mamawannie said...

salam filla...

nak no tepon pak supir tu... sapa nama.. nak no tepon dia boleh...?

mamawannie - ampang

Liyanaroxx said...

okeh kak..NEXT entry!!!

ahahaha..

ddlea said...

Dah makin hebat rasenya Bandung sekarang kalau nak compare tahun 2006 saya gi kot...Ke sama jer?

eh...jangan lupa chek emel yer. pasal frame ;)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sis...tumpang tanya...naik ERL dari putrajaya ke KLIA brapa nyek???

missT said...

asal u makin kurus? jeles! hahaha...

Filla ~ Kasihs said...

cik hani: hihi..lom tengok yang sebenar *seram*

jmr:mehlahhhh..hihi

anon ida: sabaaaa..jap gi mak publish

mamasuri: shopping? bolehlah..kering kontang jugaklah..haha

mamamarissa: sat gi yer..

mamawannie: sat gi mak promote pak supir tu yer..

liyanaroxx: muahahha..next next..jap gi ;)

ddlea: byk gak fo baru baru..canggih... ok nanti i cek email..

Filla ~ Kasihs said...

purplelicious love: ERL Putrajaya ke KLIA murah jer.. tp tak ingat..muahaha... dewasa rm6 kot? kanak-kanak half price (one way)

miss T: makin kurus? huhhhhh senyum perot i dengar..hahah

Anonymous said...

hai akak, nak tanya, fo kat sana baby friendly tak?ada baby room tak?maklumlah nak pi sana ujung bulan ni..dulu b4 ada anak tak kesah sgt baby room ni..skrg hero tu kalau berry kan susah..bukan leh lap2 lagi..hahahaha..thanks ye kak :D

maryam said...

tumpang tanya, apartment apa yg filla amik kt bandung ni? & penah amik apartmen kat jakarta tak? share la info. tq!

Filla ~ Kasihs said...

maryam: cipedes apartment,tapi kene ada supir sebab public transport tak masuk dalam tu.. ada supir senang lah sikit.. saya tak pegi jakarta pon ;)