Thursday, February 10, 2011

Saja tayang....

eh lama sangat dah tak buat edisi tayang menayang makanan kan? asik tayang muka jek.. hihi... alaaaahh.. mak malu nak tayang.. sebab mak masak biasa jerk.. takde lah segala pavlova lah cheese cake.. muahahah... kan hotmama kan? huahahahaha... tulah ko, aku suh pos ko tak pos... kan aku dah seru-seru nama ko.. hahahaa...

ini haku main hupload jer yek... gambar makanan campur-campur... jom saksikan...

aku peminat mihun goreng dan kueyteow.. Acih ngan Apak dia memang kureng mende-mende mcm nie.. tapi aku tak kiralah kan.. sebab pagi tu kat umah ni jer bahan yang ado.. kang aku suruh turun gi beli nasik lemak kat kedai bawah... ko jugak bising... dah naik jemu katanya... setengah bungkus aku masak... muahaha... last-last byk lebih.. tapau bawak gi opis besok nye...

tengok my SIL tweet pasal lasagna terus mak teghingin... aku kan senang tepengaruh.. lagi-lagi bab makanan..hahaha.. pastu bile tgk citer garfield ngan Odi anjing tu.. asik tegila-gila lasagna tu.. aku pon tepengaruh jugak... sian kan? ngn katun pon leh tepengaruh T__T

syasya kecik, Mai, Ayue JB, Mimie... sesi mengumpatsss dan melepakssss kat SR shah alam sajer... tupon mak mentua aku dah kolling-kolling cakap Amaani nanges-nanges carik mak dia... aduhhhhh.... dah ler mak tompang si ayue nie.. camno nak tinggal Amaani nie lepas nie? mak ada next vacation/honeymoon nie :(

Acih sekarang boleh harap suap adik.. sampai ke mata, ke hidung lah peginya..haha.. bukan apa.. hari tu tgk Acih sibuk main sudu plastik tu belakon-belakon suap Amaani.. yg adik plak.. tenganga-nganga bila Acih tipu-tipu suap.. sekarang ko citer aku nak kesian kat sapa? haruslah kat dua-dua.. then terus offer Acih, "nah amik ni suap Amaani, baik-baik suap tu.. kalau comot lap skali ok".. melonjak-lonjak Acih..haahha.. ko tengok muka Amaani tengok akak dia.... tu belum lagi kalau Acih sakat dia.. menjerit-jerit hokeyy.. leh tahan kecik nie...

pastu hari apa tah.. Pak Radie ajak makan pizza hut kat cyber.. aku ni on jerk... terus lah pegi... ktorang kalau pegi mesti order set 1.. (for one person) ada pizza small pan tu.. pepsi satu.. ngan mushroom soup satu... so amik tu dua set.. dapat lah pizza dua jenis ;)

yang tambahan dia.. chicken 4 pieces, chicken balls masala sauce (8 ketul), ice cream 2 scoops, garlic bread satu... yelah.. keloga mak kan besar? dah 4 beranak sekarang.. kenalah order banyak ;)

ko giler... pizza makan 2 slice, chicken balls Pak Radie makan seketul, haku makan 6 1/2 ketul.. Acih makan 1/2 ketul.. boley? ayam mak makan seketul.. ice cream haku abiskan sbb sayang membazir... last-last nak muntah sbb kenyang... sekian..


eh chicken balls ni sedap giler okeh.. tapi make sure korang penggemar ball2 ni lah.. Pak Radie tak suke sgt.. kuah dia boleh pilih.. ada carbonara... ada tradisional tomato ke apa tah... tapi aku pilih masala baru ler pedas sikit... sodap okeh!!!! dengan cheese dia.. yummmppphhhhh... tapi menu ni siang takde.. utk dine-in sajer... nak tau berapa ringgit? RM4.90 sahaja.. pelik tapi benar...

masa snap ayam nie.. aku kene marah... benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... DIA cakap 'jangan menggelabah boleh? gamba ayam ni pon nak amik gamba pehal? mcm orang lain tak penah makan ayam pizza hut.. glabah!'.........

T__T

benci tak? suketiiiiiiiiii arrrrrr.... aku pon agak-agak jugak.. kalau depan orang aku tak de gila nak snap.. tapi sebab takde orang.. sajer jerr suker... salah yek?


hari tu balik Shah Alam, my MIL beli cendawan giant.. bukan kat pasaraya giant.. tapi cendawan GERGASI... hahha.. pastu nak try goreng ranggup tu.. ala yg jual kat pasar malam satu cup rm2 tuuuuu.. so kami pon nyibuklah kat dapur.. siap ada dua jenis tepung ktorang buat ujikaji..haha.. sampai nak muntah haku makan cendawan... pastu Mak bagi bawak balik... dia bungkuskan carrot, brocoli, mushroom, sayur kobis.. cili merah...

maka terhasil lah sup cendawan versi campuran asal boleh... sapa makan? hakuuuu lah sapa lagi.. Pak Radie mana lah reti makan benda-benda mcm nie.... siannnnnnnnn diaaaaaaaa...


ni lauk bila tah... sambal sotong.. eh nyampah tgk muka pinggan nie.. terus hodoh sotong mak...


ok cerita last ni yang paling terBEST.... dah dua minggu dapat makan nasi arab sebanyak dua kali... hahahah... semalam pegi lagi.. smalam pegi bawak Atok Braim ngan Wan... dah lah Wan tak expect pon nak pegi.. so dia pakai baju tido.. malu lah apa lah.. elehhhhhhh.... aku ckp cun apa? nampak mcm jubah.. *saja amik hati supaya dia bersemangat sikit* muahahaha....

giler sedap nak mati oke...... beras dia panjang dia dua kali ganda dari beras kat umah... nanti ko order rice+chicken (half or quarter).... kalau amik rice + half chicken tu.. RM15, boleh makan 2 orang.. banyak giler nasik dia satu dulang lonjong okeh!!!!!!!!! aku suka chicken khabsa... lembut giler to the max ayam dia okayy... nanti dia bagi tomato cili tu.. pastu timun potong tu... ko makan nasik dia jer pon dah sedap gilos... kat restoran SABA kat Cyberjaya... orang ramai gilers.. tapi service mantap... ;)

Pak Radie makan Chicken Kebab nie.. RM15... dia bagi ko roti yg ala-alat tortila tu.. satu plastik ok.. nak muntah haku tengok.. hahah byk giler...

oh ye, semalam time dah habis makan rupanya ada blogger kat belakang aku... rasanya ni dah 3 kali kita terserempak kan Fadd? tapi baru first time dapat borak.. semalam fadd with family dia.. mak dia semua.. aku pon sama ;).. nice meeting u fadd.. i tecomot compang camping semalam.. dari balik keje tak mandi, salin baju terus pegi.. hahaha...

Wan ngan Amaani yang tekinja-kinja...

stylo tul atok braim nie.. gila malam-malam buta pakai spek itam.. hahahah... woooooooo mak dah try spek tu.. spek tu arwah atok yang punye... stylo okeh... dah mcm cutting rayban... ingat nak pinjam.. tapi longgar sikit... kang asik tejatuh plak...

jangan salah paham.. atok pakai spek sebab sakit mata.. hahah.. x citer kat korang kan.. semua orang sakit mata? Amaani lah tukang sebar virus.. tq sayang! atok ngan wan pon kene.. Acih sorang jer tak kene... terer lah Acih....

kok yer pon atok nie.. sampai tesenget spek tu pon dia tak perasan... laju-laju snap... pastu wan cakap 'ayah ni pakai spek pon senget lagi nak amik gamba'... huahahhaha... memang nak snap sebab spek senget pon...... yahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, nak laptop apple?



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

~Rina Mazlan~ said...

oh ye terima kasih tayang gamba mkn.. sekarang baru kul 11.45 pagi. ada satu jam lebih lagi nak tunggu kul 1 nak lunch. Tapi ni dah lapar tahap gaban pasal gamba2 yg mengkecurkan air liur aku. (eh filla, gi lah lawat2 blog aku.. best tau blog aku..eh)

mamasuri said...

oh dah lama tak bt bihun..
kat umah sy pun sama..kalau goreng bihun..sy je yg lebih2 makan..dah lama tak bt bihun goreng putih tu..pastu letak lada kecik..terangkat mak..

mannira said...

weyyy...SABA tu belah mana... ingat nak ajak hubby makan situla...sempena b'day dia 14 feb ni...

Filla ~ Kasihs said...

rina mazlan:yeh? ok mak lawat nanti yeh..

mamasuri: bihun goreng putih sedap buh kicap pedas!

mannira:ko gi cyberjaya, ikut signboard yg tulis terminal bas..tgk kanan ada shoplot cantik..kat situ..

bee2312 said...

sedap nya tgk mihoon dh sotong tuh..lately kat tmpat yg biasa saya beli tak de plak sotong..huhuhu

mannira said...

ooo kat situ..dulu ms keje kat situ bangunan tu tak rasmi lagi... ok..noted...

Anonymous said...

suka sgt bc celoteh kak filla...


-silent reader-

Ain said...

Haha.. Sepanjang baca entry ni asyik gelak jer.. Tapi mmg solutela ngan Fila.. Mama Rock yg rajin masak dn pandai masak...

shadani said...

rindunya aku nk gather2 ngan korang. huhu.. bila nk buat reunion? aku nk join..

hOtMaMa said...

patut la tersodak den!kikiki.. ko pun apa kurang nyer.. hebat gak kt dapur.. tp keji tak hr nie baru nak komen??hahahha.. mak tahu uols ada bau2 bandung lg.. sakan ke soping katanyer?!