Tuesday, February 08, 2011

Orang tak paham bahasa...

penah ke korang deal ngan orang yang tak paham bahasa? aku baru terkena lah ni haaa...sakit jantung okeh.. ko ni saiko ke aper? nak jumpa boss aku... ni yang bangsa ko cakap tak boleh.. tapi NAAAKKKKK jugak! ko becakap kat telepon ni hah... ko cakap dia pon nak cakap... pastu apa lagi.. dua-dua becakap sebutir haram dah tak paham.. tu nak potong cakap aku supaya dia menang lah tu?

aku ni PA, keje aku atur appointment utk boss aku... kalau boss aku tanak jumpa kau.. atau pon tak boleh nak jumpa kau... kau kena lah paham... sebab ko yang nak jumpa boss aku.. bukan boss aku yang nak jumpa kauuuuu.... aku tak kira lah kau nak datang dengan menantu ko anak tan sri tu pon... lagi boleh mention dua tiga pat puluh kali pasal menantu kau tu.. ada aku heran ke?

tak pasal-pasal boss haku plak bengang... sebab dia dah inform si bodoh tua tu yang dia can't make it today.. so dia suruh jer datang besok..tapi si lembap tua ni memang tak paham bahasa... aku pon call lah dia bagitau yang boss aku ada urgent meeting tadi.. dia still cakap takpe takpe takpe.. saya datang jugak cuba nasib... pastu aku potong lagi cakap dia.. 'tak boleh, sebab takut lepas meeting tu dia terus balik tak masuk office lagi dah'.. takpe takpe takpe...hah lantak kau lah dengan ko punye takpe... aku memang pantang tul orang tak paham bahasa nie.... takpe takpe takpe... ko datang jerlah sini, ko duduk berdua ko meeting jer bedua dengan menantu ko yang katanya anak tansri tu.. malas nak layan..

eh tu dia dah sampai... muka mcm keranggggggg busuk okeh.. sengih sampai tinga... 'sihat puan?'.... a'ah SIHATTTTTTTT sgt.. ko tu yang sakit... SAIKO!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

Anonymous said...

suka kt ur last para, smpt kutuk lg...hehehehe...position kita sama..jd PA paling malas nk jwb call n deal dgn org yg tk paham bhs...

Lenny said...

kan tak pasal2 buang masa datang.. ngok tul kan org camni.. ko sabarkan je lahhh...

mAmAbuDaK said...

hoho....panas telinga...

Neena Jamal said...

alah sabo jela buk filla oi.. org mcmtu biorkan aje.. lagi dilayan, lagi menyirap. elak kita yg saiko kang.. muahmuah kat anakanakmu yg super comel itu ye :)

Chooyaya! said...

aku pon biasa deal ngan mangkok2 mcm ni, ko nk tau apa aku buat? tgh2 dia cakap ko kata maaf encik, i got urgent call, please call back n bila dia call balik, suruh org lain jawab. (tepun yg bolh detect number la tapi)

J.M.R said...

saiko GILER okkey..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

napa lah ada urg2 yg suka deal menggunakan status..baru padan muka..ingat sume urg pandang status ko besan tan sri...mmg bes la ur bos..adil n saksama..x mudah mkn pujuk rayu urg2 yg suka menggunakan status...

NUR AIN ZULAIKHA said...

tugas PA ni selain layankn peel bos..kite kena layankan peel org len jugak kn..

saye yg baru setahun jd PA pon da mule pening2 lalat nk layan kerenah org..

inikn akak yg da bertahun-tahun kn..

sabar jolah ye..huhu =)

chill~

eikieyn said...

haha..mmg saiko orang camni. lantak pi dea dok bertenggek kat opis.. dlu penah gak jadi deal dgn customer yg perangai cenggini gak la. mmg kin buat tak reti jer kat mamat tu. :D last2 dea blah sendiri. all the best. dah dah..chill okeh~ :D

dorin said...

hahaha....saiko..nasib baik kak filla sabar lagi...kalau tak.......