Wednesday, February 23, 2011

Review Product lagi..

tau vaseline? kalau taktau dah pegi balik bungkus kain baju duduk dalam gua.. muahahaha... semua orang pon tau kebaikan vaseline kan? sajer jer nak kepoci sikit..hihi... rasanya dah almost 10 years aku jadi pengguna setia vaseline ni ;)

orang panggil petroleum jelly.. function nya ialah untuk mengekalkan kelembapan kepada kulit.. tak kira lah kulit apa... tangan ke kaki ke... (agen pelembap terbaik setakat ini) cuma malas dengan rajin jerlah nak sapu ^__^"

oh ye, kalau pegi negara-negara yang tahap kesejukan adalah di tahap melampau, elok jugak bawak menatang nie.. sbb bila sejuk sangat.. kulit kita akan merekah dan kering dan gatal-gatal kan? so sapu jer vaseline nie.. InsyaAllah berkesan..

tapi aku jarang guna vaseline utk kulit..sebab haku kan pemalas... tapi aku guna vaseline utk bibir... setiap kali sebelum sapu lipstick, wajib pakai vaseline dulu... utk sesiapa yang guna lipstick yang jenis matte, elok lah sapu vaseline ni dulu.. utk mengelakkan bibir kering..

kisah bermula masa time kat Uitm dulu aku kene sakit bibir... jadi bengkak dan gatal-gatal.. (dah puluh kali cerita pasal nie) taktaulah punca salah makan or salah product... teruk okeh... pegi specialist beribu riban habis... sampai lah ntah cemana leh terbeli vaseline nie hah.. Alhamdulilah terus ok... dah lah murah nak mampos... maka saya tidak mencari cinta yang lain.. terus setia selamanya!!!!

tapi satu masalah vaseline ni ialah.. dah lah murah.. lambat giler nak habis!! tu kira masalah ke??? aku kan bangsa cepat bosan... rasa tak sabar nak beli yang baru.. padahal yang ada ni pon baru suku jerk pakai :(
tapi keburukan dia ialah.. aku kan kalau weekend selalu pindah randah balik umah mak aku or mak mentua.. so leceh lah nak hangkut semua.. 

tapi sekarang tak jadi masalah lagi ;) sebab Vaseline dah buat packaging baru yang lebih ringkas utk dibawa kehulu kehilir... hihi... rasanya dah lama dah pon packaging ni.. aku jer baru tehegeh-hegeh..

comel kan kan kan? senang jer sumbat dalam casing lipstick tu.. campak dalam handbag.. sebab vaseline tak leh letak kat tempat panas.. nanti dia cair.. ko bayangkan kalau bawak vaseline yg botol mcm gambo kat atas tu.. kene aku sumbat dlm bag letak kat bonet keta... cair!!!

satu lagi kebaikan vaseline utk orang yang ada masalah bibir macam haku nie... dia takde bahan pewangi ke apa ker.. so bila ko sapu kat bibir.. memang takdelah rasa stoberi ke.. bau apple ke... dia tanpa warna dan tanpa bau! so takkan memberi masalah kepada bibir-bibir kelas atasan yang pantang tesilap sikit... terus bengkak... eh lupa nak amik gambo bila bukak tutup vaseline tu.. dia bukan mcm gloss-gloss lain yer.. dia bukan mcm bentuk lipstick.. tapi dia tube.. ko picit baru dia keluar.. then sapu jerlah...

so selamat mencuba dan selamat bercium, eh? tetiba plak >__<"




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Miss Moon said...

aku pun suka vaseline nih ...

pakai kat rambut ...aku sapu kat ujung2 rambut sebab kereng kan

pastuh pakai kat tumit yg vengong kemain banyak pecah nya skrg ...

pastuh ley pakai campo ngan eyeshadow ...terus jd cream eye shadow ....best kan

laDieS inTaN said...

sya sokong k.filla!!!!!! sya pun guner nie gak...sokmo duk dlm opis, aircond kuat sgt, abis merekah2 bibir kering mcm haper jer..biler pkai menda alah nie, alhamdulillah, mslh hilang,hehe..

mamyharraz said...

heee ayat terakhir tu sy suka ^__^

Ain said...

Waa.. tip yg bagus.. lepas ni blh cuba.. aritu dah cuba eye liner.. tima kasih bebanyak buk filla.

Iela Fazielah said...

ila pakai semua jenis vaselin produk.. paling br body lotion & hand&nail lotion... terbaek!

Filla ~ Kasihs said...

moon: oooo leh sapu kat rambut yeh? boleh campo eyeshadow? waaahhhh good info nie..tq tq

ladies intan:best kan?

mamyharraz: ;)

ain: cubalah..murah jer..

eikieyn said...

kin pon gune vaseline yg utk lips tu. tp gune yg penutup dea kaler merah. ni sume gara2 sbb bibir kin senang cam terbelah..lepas start pkai mende tade lg problem bibir terbelah la..mengelupas la.. :D

Golden Rose said...

suka guna lotion dia...lembut je

zey said...

rasanya vaseline mmg wajib ada utk semua girls kan... ",

Suhaziyan Sukimi said...

aku guna ni utk sapu kt montot anak2ku...bagus tau...elakkan naik ruam..dan montot anak2ku semakin gebus...hehe

Najwa said...

teman pun suka mak alah vaseline nih..betul mcm dikata..kalo pi tmpt sejuk, amat membantu..masa teman pg Europe aritu, sejuk gilos..merekah2 abih kulit..abis sebekas vaseline tu teman lumur muka teman, muka anak teman dgn muka laki teman sekali..vaseline ni lg berkesan dari pakai losyen kekdahnya..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Ee!! asal apa u tunjuk je mesti I nak beli..tahu pasal vaseline tapi tak guna pun..tapi tetaplah nak beli..pengaruh lahhh!!! hahaha

laDieS inTaN said...

aah..cayang manyak2 lah produk nie..save duit,hahaha

afni+hafiz=dani said...

vaseline mmg bes..lagi2 yg lotion kulit..terbaik~~

maria said...

yes betul..maria pun ibu ajar pakai since budak2 lagi..dari packaging lama sampai sekrg yang updated..dah lebih 10 thn rasanya produk ni...rasa cantik je bila pakai kat bibir..takyah pakai lipstick pun xpe..

jesnita_ns said...

vaseline mmg terbaek..sy pn mmg guna produk ni..

Nour Eyza said...

aaaa... sy pun suka sngt vaseline ni. dulu x layan pun vaselin. tapi sejak kena penyakit kulit kering ni memang la kena pakai vaselin..heeeee