Wednesday, February 09, 2011

Cerita sebelum nak ke bandung...

gerak ke Bandung 12 feb nie, gerak dengan family kak nana (yang gi penang aritu) and sorang lagi orang bujang trang tang tang (kwn pak radie).. dia ni ditugaskan jaga anak-anak..kira bibik lelaki gitew..muahah..dah train sikit-sikit bagi Amaani tak takut ngan dia.. muahah.. mampos aku kalau dia baca ni.. heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeheee...

buat yang nak kiwim mengiwim tu very the sorry morry... bukan lah sombong belagak giler tanak tolong.. tapi ko paham-paham jerlah yek... kang extra charge utk extra luggage ko nak bayo? muahahha... kang barang haku jerk dah tetas bag.. camno? kang aku temenung-temenung nak memilih barang-barang kroang.. kene penampa ngan pak radie... temenung pilih barang sendiri pon dia dah hangin..mihihihi....jangan amik hati tauuu u ollsss... ;)



baju mak - checked (akan ditambah dari masa ke semasa) laki aku tau nie, mampuih dia keluarkan balik..
baju pak radie - checked
baju Acih - checked
baju Amaani - checked
snacks budak-budak nie - checked
bag kecik pak radie nak buh passport and duit juta-juta - checked
susu budak-budak - not yet
makeup bag - not yet
toiletteries - not yet
bag-bag extra utk sumbat barang yang bakal dibeli - not yet
dslr - checked
memory card dslr - dah siap empty kan.. nak snap puluh juta gambar ;)
exchange rm to rp - checked
orders from relatives - checked
diapers Amaani - taktau banyak mana nak bawak..huhu.. beli sana ok ke?
camera digital pinjam wan - not yet
bag utk hand luggage pinjam wan - not yet
stroller - checked
carrier amaani - checked
bag duit kecik zipped utk duit aku sendiri - not yet
cardigan mak - checked
bag susu budak-budak - checked




tu never ending lists.. biasalah orang pompuan.... semua nak pikir.. lelaki dia senang jek.. dia urus kain baju spender dia jer sudah... sib aku ni bukan ler jenis lecey-lecey satu lemari nak hangkut kalau gi vacation.. mak simple jek.. baju 3,4 10 helai, sluar 1, 2, 5 helai dah cukup.. bahahahaha... slipar jepun satu, flat shoes satu.. sudeyyy.... sunglasses kene bawak dua.. muahahha... gilir-gilir katanyer.. ni kene masuk bag senyap-senyap.. nanti Pak Radie tau dia bising cakap aku poyo, menggelabah, poyo, menggelabah.. ok, sling bag kene bawak supaya senang time bejalan..

ok homework meresearch dah settle.. supir akan amik Pak Ratno.. ni supir tetap turun temurun.. sebab dia baik, soft spoken, rajin tolong, respect orang, humble.. ingat lagi time pegi dulu.. ktorang dinner kat Stone Cafe ( best siot tempat nie... bakal pegi lagi ) so tanye lah.. Pak Ratno, orderlah.. jom kita makan.. "nggak apa buk, nggak usah..nanti makan dirumah ajaaaa.. nggak apa-apa.. nggakk apa".. last-last "Sup Buntut satuuuuu".. muahahahahhaa.... nasi siap ada keropok tegak dah mcm kepak belakang dinasour tu bediri.. kalah menu haku.. muahahha.. tapi dia selalu elak bila ajak makan.. pastu dia best sebab sayang budak-budak ;) Amaani ko jangan ngengada tanak kat orang yeh? mak kau ni bakal bizi memanjang nanti.. paham?

kitorang bakal duduk kat Cipedes Apartment.. dah tengok gambar kat blog mana tah.. eh tq, ni ada reader yang recommend! i lap u lah!!! nampak ok jer.. so akan stay di sana 4 malam beturut-turut.. ada 3 rooms, bagus! anak-anak tido dalam bilik, gang-gang nak bejudi kat hall...muahahahaha... tipu jer.. aku baik okeh.. kad tu pon mak tak kenal segala queen ke aperkejadah ke.. nanti aku amik video pak radie buat magik ngan kad yer? korang tatau yeh? pak radie tu serba boleh okeh.. bab-bab magik menipu orang ni memang peberet dia... aku ni pon bengong.. boleh suke plak kene tipu.. hahah.. mithali lah kata kan..

FO pon dah usha.. sebab family kak nana tu memang muka tetap gi bandung.. so fo-fo baru yang kaw-kaw hebat memang dia hapal.. nak gi fo yang jual jeans levi's semua tu... pastu ada satu fo baru dia cakap.. FO anak kecil belakang gedung sate... aku dah google.. tebaekkkkk... hover kan? belom pegi dah kepoh citer kat sini.. balik sok lagi mampus korang mengadap 8000 part aku buat.. ngeh ngeh... haku kan hover.. biasa lah hihihi... nak usha sunglasses jugeeeee.. sana murah sikit dari sini rasanye ;)

eh valentine's day aku kat sana kan? oooohhh time tu kene tapau mcD makan kat apartment jerlah kot.. konpem sesak orang nak celebrate.. no no nooo.. rimas... tangkuban prahu ktorang tanak pegi.. bosan mati keras aku kang.. takat-takat nak tengok benda menggelegak berasap-rasap tu ko expect aku nak buat apa? nak 'waaaaaaaaaaaaaaa.. fuyoooo... waaaaalaaaaa?' dah tak yah.. aku ni kan bangsa cepat bosan.. takde prasaan plak tu.. hihihi... oh, safari mesti pegi!!!! yiiihaaaa... safari bandung adalah terbaekkkkk... aku pegi dulu, slamber badak singa tua tu jalan usha ktorang kat dlm innova tu tau..siap dia bantai side mirror lagi.. tepekik telolong dgn Pak Ratno tu skali senget badan dia ketepi... buat hal betul... ko ada nak dapat mcm tu kat zoo sini? takat tgk dari jauh.. kurus-kurus nak mampos pon nak disimpan buat tatapan umum... muahahahha... letak lah singa yang sihat-sihat gemok-gemok sikit.. barulah selera skit tekak aku ni nak tengok... sembang lebih nampak? kene singa tu dok sebelah..ko jugak yang tepekik telolong mcm langsuir T___T kan dah nangis.. huhu...tp the best experience masa aku gi bandung dulu safari lah.. mak kan pencinta binatang.. binatang jek tak cinta mak.. T__T.nangis.

pasar baru pon misti pegi... haku nak borong kain cotton... nak jual.. boley? muahahah.. korang minat ke? kalau minat mak reserve sikit utk jual kat blog.. kalau tak laku, mak pakai lah sendiri T__T .nangis.

diaz boutiqe WAJIB... tgk wajib capslock? maknanya bukan harus lagi dah.. tak pegi bedosa.. muahahah... diaz tempat peberet mak datin bli bag okeh... korang kalau mak dat pakai designer bag jer.. korang ckp ori kan kan kan? cuba kalau aku? pakai ori pon korang kata tipu kan kan kan? so pakai jerlah tipu... bahahaha.. eh Wan cakap diaz pon ada keluarkan bag cap diaz jugak.. mak nak carik leather bag macam scha awan dania pakai.. janji bentuk sama sudeyyyy.. apa lah sangat designer-designer bag nie... (cuba campak satu designer bag ori kat aku... konfem nangis guling-guling tanda kesyukuran).. tapi sebab tak mampu, pakai jerlah apa yang terdaya fillanieeee... T___T. nangis.

apa lagi nak beli yeh? ooooohhh nak carik flat shoes yang comel.. boots pon boley jugersssssssss.. mampos kene pelempang jepun ngan Pak Radie ko.. boots2 nak gi mana? gi Kg. Baru? muahahha... eh? suker atiiiiiii laaaaahhh... pakai skinny jeans, sarung boots highcut ala-ala leather kaler cekelat.. baju kemeja kotak-kotak.. wayfarer black satu...koboi gitews...perghhhh... Jessica Alba tengok pon nangis.. muka ko secebis jessica alba pon takde lagi cakap banyak.. ngeh ngeh...

nak carik baju anak-anak yang paling penting.. stok tuk 3 tahun.. mak kau ni kan kedekut... jadi kene beli ikut umur meningkat... yang boleh pakai sekarang beli sikit.. yg boleh pakai lepas setaun sikit.. dan seterusnya.. merasa lah korang x de beli-beli baju dah...

eh dah over excited kan? aku ni memang ada perangai jakun sikit kalau nak gi holiday jer hormon aku jadi tak siuman.. mula lah malam tido tak lena, makan tak kenyang (itu tak gi mana pon alwiz)hihi.. kalau flight tu besok.. lagi aku gila.. setiap sejam aku akan tejaga... pelik tul lahhh...baru nak gi bandung dah macam nak gi PARIS.... muahahha... kalau gi paris, memang konpom seminggu aku tak tido... hahahaha...

ok lah.. dah sakit tulang belakang dah nie.. ada infos best pasal bandung do let me know yeh? cayanggg korang semua... sayang sayang sayangggg.. eh tetiba lagu aliff..





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

28 comments:

b a m b a m ' s said...

nnt leh lar share kat cni pakej lengkap kak filla guna ek..leh pegi nxt time..huhuhu (nangis jugak)

Laalaa said...

baru balik dari bandung bulan lepas.. kalau nk cari kain cotton dipasar baru tak banyak pilihan sangat. Makan dekat Stone Kafe memang Sedapp & murah.

FO Central ok jugak..

Pn. Zana said...

best tu p Bandung !!

nnti,update ye..

Sue said...

bape RM nak kena tukar yea kalo nk bagi sedap soping kat sana tu? heheeee.. tak penah gi lagi.

bubblesphoto said...

mama kasih..happy holiday ye,

hahaha, harus + wajib excited nk g holiday..snap gmbr byk2 tau!

jom try pakai boot.. :-)

MamaBatrice said...

phewwwittt
aku tunggu kabar berita cerita bandung ko filla..coz' lepas tu aku plak pergi dgn geng2...ha ah aha..anak2 bapak2..sila tinggal di rumah....baru ler syurga shopping....

jgn lupa info tempat makan terbaik...tempat shopping terbaik k filla

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Ee! nampak sangat u eksited gila!!! tapi i sokong yang boot tu!!! gojes!!! i dpt imagine!!!

PERINGATAN : once u balik je..pelis update belog and letak gambar byk2 sikit-sikit pasal Bandung!!Hahah. Boleh? *nangis.

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Ee! nampak sangat u eksited gila!!! tapi i sokong yang boot tu!!! gojes!!! i dpt imagine!!!

PERINGATAN : once u balik je..pelis update belog and letak gambar byk2 sikit-sikit pasal Bandung!!Hahah. Boleh? *nangis.

Zira Abu Bakar said...

kalau nak tukar duit saya suka tukar di ampang park. money changer yg dekat tangga n dekat dgn kedai majalah. 3 minggu lepas saya tanya dia bagi Rp 1 juta=RM340.
sudah 5 thn berturut-turut saya shopping di Bandung sblm raya. heheeh can't wait nk pegi bandung this May. Apaper have a nice trip to you

weeweewit said...

nanti akak update k pape yang syok kat bandung, bape juta nak kene bawak n tempat2 wajid, harus sunat pegi sume k..nanti bulan4 kite nak gi gak..ehehhe

Najwa said...

designer henbeg bole jek dpt murah kalo tau tmpt..nk tau kt mana, godek2 lah blog teman yek..bole kembang kempis bulu idung jinjit henbeg original nnt..btw, enjoy ur holiday..

Ain said...

Nanti watla travellog U kat Bandung.. Nnt bleh jd guide kami in future.. Hehe..

mannira said...

fila..have a nice trip ya... kirim beli brownies kat bandung ya... matila kena maki.. dah kata tak time kiriman...nangis... ko tolong mkn yek..brownies kat sana...

ko kalau g paris rsnya bukan seminggu tak tido rs sebulan tak tido... he..he..he.. kami pun excited menunggu n3 bandung mu ni..tak kisahla..8k part pung...

have a nice holiday ya...

-butterfly- said...

:: yuhuu!!
:: beshnye g bandung..
:: iza pun nak g gak..tp bulan 3 ni..
:: ape pun have fun ye buk filla...jgn lupe g factory outlet, pasar baru n tmpt2 besh shopping mopping erk..
:: daaa~~

^izzah_fendI6

mila.ibunajihah said...

bestnyr nak pi bandung... selamat bercuti..tang shopping moping tu mmg upacara paling best :)

Filla ~ Kasihs said...

bambam's:of koz mak share info!

laalaa:tak byk choice?alaaaaa mana nak carik?

pn. zana: yer yang..

sue: susah nk ckp, ikut kemampuan masing-masing.. kalau aku kaya mcm CT nuhaliza, mak tukar RM100k.. bahahahaa...

bubblesphoto:jom boots jommm..

Filla ~ Kasihs said...

mama batrice: ok, InsyaAllah aku buat liputan tebaek dari ladang nanti.. senang orang lain leh refer..

shinnaz: jgn nangis, hahah.. ok will upload photos stok muntah hijau korang semua kang..

zira abu bakar: serious??? murah giler tu.. i dpt 3.45.. now kat tempat lain dah 3.7 pon ada.. nx time gi amp park tu lah! tp for the info..

weeweewit: insyaAllah ;)

najwa: ok tq ;)

Ain: insyaAllah..

Filla ~ Kasihs said...

mannira: haha.. okeh, mak tolong makan kan yeh? paris? sila doa start dari sekarang!

butterfly: yer.. mak nak lumba lari gi semua fo..muahahahah *gelak syaiton*

Filla ~ Kasihs said...

mila ibu najihah: shopping mmg best.. duit nak keluar tu yang sedih tu.. haha

Zareene Saifuddin said...

wah.. seronoknya holidaying @ bandung.. Filla.. jangan lupa bat liputan tempat sopping yg BEST kat bandung nnt serta gambar yg vogue2 gittew... and.. safari tu mmg syiok la... rasa nk pegi lagi jek...

Happy Holiday...

onniesham said...

hepi giler ko filla. syok shopping di bandung. aku pon penah pegi skali je last year. tp enggak smpak ke safari nyer. agenda 4 hari penuh ngan shopping je. itu cara2 pegi ngan kawan2. kalo cara2 pegi bwk anak ngan laki 10 hari x ckp kot.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lawak tul ko ne.i baca semua tak tinggal koma, titik..have save journey k

mAmAbuDaK said...

T________T nangis....sukernye kau yeh...berholiday holido...nk jugek

dorin said...

Lawak tahap gaban baca entry ni...saya pun terasa tergedik2 macam nak pergi skrg jugak..hahaha..membunuh btl entry kak filla..akan ke jakarta bln 7 nih..hehe

green apple said...

beb...ko nak pi bandung, tolonglah carikkan telekung yang murah2 tapi sulam penuh. Ada ke?

irmafittaputri said...

kak ...ala..nanti buat review best2 ye..kita pon gi bandung 17 feb ni..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ye bandung mmg syurga la kalau nak shopping.. cam biasa aku pun tetiap tahun akan berkunjung ke sana.. tahun ni insyallah singgah lagi kalau tak de aral bulan 7 nanti.. shopping baju raya pulak..

just nak pesan kat DIAZ tu hati2 sikit dengan barangan kulit dia.. sebab ada yang terkena beli kulit babi .. bg orang indon, kulit tu kulit sapi, tp kalau perati betul2 mmg ada 3 titik tu. orang indon ni tak berapa peka dengan barangan kulit babi ni. aku dah terkena/terbeli sekali masa kat medan. ok tu ajer..

Lenny said...

aku tunggu kisah ko balik bandung nantiii..