Friday, February 04, 2011

Anda Pencinta Eye Liner?

Kalau ya, boleh sambung baca ;) oh aku dah lama giler cari eyeliner silkygirl yang nie.. tapi cari kat semua guardian sold out.. hebat sgt kah sampai sold out sana sini? 

so berkat kesabaran, akhirnya jumpa jugak.. tu pon ada tinggal 2 ketul jer... apa lagi.. terus angkat satu... harga murah jer.. dalam RM25 kot? 

nampak gambar kat atas tu? satu botol tu ada brush siap ngan gel dia... nie yang aku cari.. sebab senang.. kebanyakan eyeliner lain yang jenis gel nie.. brush asing-asing.. so sangat lah leceh.. kang brush kemana gel dia kemana? bagus ke tak bagus eye liner tu belakang cerita sebab yang penting packaging dia ialah packaging pintar! (untuk orang yg suke letak barang besepah) hehehe... 

kali nie aku memang bersemangat nak buat review pasal product nie... sebab??? I'M LOVIN IT TO THE MAX!!! tak sangka walaupon murah.. tapi hasil dia superb!!! korang pon tau aku suke eye liner kan kan? dah banyak jenis aku cuba.. so far yang terbaik loreal kan aku cakap? liquid eyeliner tu lah... tapi bila try ni buat pertama kali, terus mcm waaaaaaaaaaaaahhhh hebat hebat! 

kenapa hebat? sebab masa pakai tu... tekstur gel hitam tu.. halusss... pastu mcm creamy... pastu very black! bila apply sgt mudah! pastu tak comot langsung! kemassss je... bila tengok brush dia tu mcm tak yakin.. bajet ni kalau apply confirm besepah ni... tapi takkkk okeh! 

ni kotak dia.. sorry lah cam phone ni bodo sket.. mak tak de camera.. malas nak guna camera gedabak..

so kalau korang nak beli, cari yang Pure Black code 01... sangat black! i like ;)

botol kaca bawah tu is the gel... yang panjang tu batang brush.. lepas pakai boleh cucuk balik kat situ.. best kan? 

saper penah guna eyeliner pencil stila kajal eh? ok, texture dia bih kurang mcm tu.. tapi tu leceh sbb dia pensil.. bila pensil, tapi nak buat texture dia creamy.. ko bayangkan kalau tumpul? ko nak sharp?? perhhh lecey lecey... ini tak...sbb ko kuis gel tu ngan brush dia... terus apply.. perfecto!

tu brush dia.. celup dan garis.. semudah 1. 2, 3.. 

so best tak? dah pegi carik kat guardian.. tapi kalau korang bernasib baik lah kan.. asik sold out memanjang... aku beli kat P.8 putrajaya.. tapi tinggal lagi sebotol..ntah-ntah dah habes? hahaha... so sila mulakan pencarian sekarang!!! 

nak tengok mata fillanie lepas guna?

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


malas guna mascara..so eyeliner jer dah cukup..ok itu dia.. hahahahha... bile tanye Pak Radie.. lawa tak eyeliner ni? dia cakap ntah haper haper mata mcm kucing apa hal? ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh? suker ati lahhhhh... hahahha

pastu pakai eyeliner terus gi playground kat cyberjaya.. glabah gi taman bereyeliner bagai.. bukan aper.. nak test! dan resultnya lepas dah peluh-peluh comot pon tak smudge! masih mcm tu jugak.. ohhh i like!!! sekarang dah menjadi beauty product kegemaran saya ;)

jom tengok gambar kat taman?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



bab kening tu diam jerlah yer.. serabut hokey! hahah..  mata sepet pakai eyeliner pon tak nampak T__T

so, selamat mencuba produk kegemaran saya!!! saya bagi 5 bintang utk produk ini ;)



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

yunz_02 said...

yeah.. sy suka black brown.. tp asek kehabisan stok kt guardian/watson sini. aisehh..

Mas-Azi-Mah said...

gel ni sama jugak ke dengan liquid eyeliner?
macam was was nak gi beli tapi sukeeeeeee! selalu usha memang selalu sold out :(

missT said...

i trust u... ms u review psl loreal eye liner tu, i trs beli hokeh.. mmg best..sebab u ckp ni best, so harus cuba gak.. :)

mAmAbuDaK said...

apasal sy cari x jumpe2...

Filla ~ Kasihs said...

Yunz:a'ah salu x de stok..

Mas azimah:ni lagi best!x yah tunggu kering, after apply u're ready to go ;)

MissT:u shuld try, tebaekkk wa ckp lu!

Mamabudak:ssh skit, ada nsb baru jumpa!

-ilyannur- said...

wah nk cri la lepas ni. pernah tgk dlm video tutorial mekup2 frmheadtotoe dia pakai eyeliner macam ni. tp bukan brand silkgirl lah.cuma bentuk je sama.

sis thanks for ur review. kalau x, mesti sampai sudah x tau ada benda ni hukhukhuk

Mas-Azi-Mah said...

ok ok. harus mencuba ni... :D

natasha said...

saya jumpa belambak kat guardian mid valley! harga rm23.90. berbaloi! :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

jap! kalau yg hujung tu lentik tu alter sendiri lah?? erh..cane erk nak cakap..kita pernah buat..tapi tak lentik pun?? hahahahah

mesti cariii!!!

Filla ~ Kasihs said...

shinnaz: huahah..haruslah ko buat sendiri..hujung tu tebalkan sikit line tu.. then tarik sikit bagi ke atas biar dia tajam.. baru lah 'cat' pon nangissss tgk..meowwwwww..haha

me suya said...

yeay..suya guna yang ni jugak sekarang.. sangat berpuas hati jugak^^

EcHa-aiShah-HeLicoNia ^-^ said...

thanxx sbb introduce this eyeliner to me kak....baru nk bermanja2 pakai eyeliner ni.....hihihih

Anonymous said...

kak filla, g bli dekat mydin p15. RM19.90 jer.ade byk lagi..heee.