Friday, February 18, 2011

BANDUNG - day 3

Ok dah ready utk day 3? kejung bontot mak edit gambo.... hadap ler gambo-gambo ni sampai muntah hehehe...day 3, bangun pagi-pagi, siap-siap sebab Pak Ratno kata nak gerak pagi-pagi supaya cepat sampei..perjalanan bih kurang 2 jam okayy.. utk hari nie, kitorang amik pregio.. mahal sket..tapi yang penting selesa nak bagi makan kat binatang-binatang kat safari..

sapa yang gi Bandung u should go to Safari... i kan pencinta haiwan ;) lagipon nak bagi anak-anak seronok so bawak lah... sebelum sampai safari tu..ada orang jual pisang ngan carrot..so beli lah siap-siap nak feed binatang tu.. bawak lah gunting siap-siap, kalau tak jenuh nak bukak tali pengikat carrot tu... 

ok jom tengok gambo

mak ngan anak muka menten tak hengat..auwww..haha..manja lah tu? ngeh ngeh ngeh..

sepanjang jalan Pak Radie ada lah snap sikit-sikit gambo... orang sana spell mee sebagai mie.. mie ayam, mie jakarta..dan mcm2 mie lagi..tapi ktorang tak makan kat gerai-gerai tepi jalan..takut tit yut.. lagi pon erkkk?

budak kecik nie lagi kecik dari Acih... giler dow.. sorang-sorang jer tengah jalan.. kalau anak aku? *pengsan* tulah bagusnya dorang nie.. independent..maybe taraf hidup buat mereka ni jadi berani.. takat-takat budak mintak sedekah tu belambak! ada sekali tu aku lepak kat kedai sausage.. sekali datang dua orang budak lelaki..sorang kecik, sorang besar sikit.. "buk, tolong buk" (tangan menadah).. haishhh sian dowwww... then aku tanye "ibu kamu mana?" then dia jawab "ibu lagi jualan buk, nggak usah uwang, belikan kami makan yang itu ajaa..tolong buk, kami lapar.. belum makan lagi buk" (siap pegang perot tanda lapar okeh) ko boleh tahan tengok? uwaaaa.. rasa nak menitik air mato den..hahah.. terus aku kelam kabut rasa nak gi belikan sausage.. then member cakap bagi duit sudah.. aku pon hulur lah rp10,000... dalam rm3.50 lah kot... suka okeh budak tu! terus lari-lari.. tetiba segerombolan bekumpul..mampos! so buat bodoh jerlah..muahahahha... 

kaed rayyan yang sangatlah cheeky! terror menari okehhh..

ni pompuan cacat mana tah.. 

Acih heppy all the time ;)

cipatat????????? 

meragam doplohpatjam... sian amaani.. demam :(

stylo tak? haha

ni tongkat ali ke pelanduk ke hape? seram plak mak...

udah nyampei nie... 

mushola tu surau ye adik-adik...

Acih bangga giler ngan jeans teddy bear baru.. tak paham haku.. aku dok sua dia jeans skinny dia tak moh.. dia nak jeans yang type-type gini.. Acih nie dari kecik cerewet giler.. baju plain tak suke.. kene ada gambo..kene ada blink-blink... ko tak pakai pasni aku bakoooooooooo kang!

gambar kenangan dua beradik bersama Pak Ratno sayang..

Pak Radie ngan AbgPik... sian dia tak de gambo.. hahaha..eh? ko begambo gini naper nyah? *ehem?*

us

tu rate per entry.. tapi kitorang dapat harga local..konon-konon org indon..muahahah... harga local, dewasa rp 75,000.. bih kurang RM26.. ;)

nah hamek gajah nie.. first binatang yang ditemui..kat dalam safari ni ko dok jer diam-diam dalam kereta.. Pak Ratno drive.dorang feed the animal.. aku feed Amaani..muahahahah...

geli geli geli.. apa ni badak kaler pink?

ko ada kepala binatang masuk kepala slamber gini..hihi...

kereta depan.. ni kalau dia bantai sekali cermin kereta bekecai nie...

nak jugakkkkkkkkk bagi makan..

stylo umah dia kan?

ni kaler itam nie.. ekor dia tebal gemok..sekali dia libas..meninggal... 

dalam ramai-ramai.. kak pah nie jugak yang tercomel... mcm tgh smiling..

eksen ko yeh?

tido pon nak bekepit ke?

ni dah mcm dinasour dah ghoper dia... 

kak nana... lekkk jer kan? skali kene baham, tinggal thumbs up jer..muahahahha..

tengah relek atas batu... 

dia ni lagi styleeeee... 

temenung jauh ke bang? hihi...

ok cukup binatang... lepas habis kat safari, kitorang lunch kat area situ jugak..ada mcm foodcourt.. depan tu ada mcm mini themepark...

Acih and Amaani.. bengkok mak kau.. bedukung jer...

on the way turun dari Puncak Safari tu.. mesti lah pekene jagung bako... 

auww glamer akak ni kejap... 

bersama anaknda yang demam....

togel jagung tu dikejakan buk pilla...eishhh muka pucat lesi laaa...

sian Acih lecey nak makan jagung.. al-maklumlah gigi depan takde uhuk uhuk...kene kutil sebijik-sebijik bagi dia..

eh gedik nyer ko ni acih...

with kak nana..

nahhhhhh.... gambar close up berani mati..muahahahhaaaa...

oooohhh patutlah acih asik amik gamba buat peace jer... mak dia pon sama 

ko picit lengan ai nie? sajer nak bagi nampak double lengan kan???? kenapa papa jahat sangat.. papa jahat sangat.. eh ternyanyi plak.. hihihiiii...

wehhhhhhhh, aku resize gambar rasa mcm banyak giler.. naik lebam bontot.. dah buh caption rupanya dah habes??? T__T..dah muntah blom korang?

*slamat muntah hijo*


dah tu jer day 3, balik dari safari sempat lagi gi FO... gamba takder.. muka dah minyak-minyak.. penat gilos tak kuasa nak hangkut kamre... slamat nungguin entry day-4 ;)



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

wahhh! buk filla...seronok bangat! erh..mmg tau kat sana bagi sorang, lepas tu satu kumpulan dtg...benci tau!

kema said...

best nyer g jejln.....bile nk citer bab shoping lak ni...x sabo lak aku ni...

missT said...

mcm besh la safari tu. rase rugi pulak tak pegi mase i pg bandung hr tu.. kn pg lg bandung ni. hehehe.. :P

Zana_MamaBatrice said...

fuh...safari gitew...
giler real arr filla..
takde ler tgk binatang2 tu dok diam2 dlm kandang je yerk.....nie siap dia jengah kat tingkap tu...
tak terbayang aku kalau si belang yg jengah ko....mau meloncat keluar dari kereta ...adeh!

best nie gi safari kalau gi ngan family
baru ler happy bebudak kan...
aku rasa aku tak dpt ler pergi safari nie...
coz'
tujuan asal adalah unutk
shoppinggggggg semata....

next time kot

R.R.Z said...

hi sis..heee~ 1st comment kat blog sis ni.. selame ni silent reader je..


cantik lh sis ni!!!

Filla ~ Kasihs said...

shinnaz:tau takpe, kita ni tak sampai hati..tp dorang sampai hati uuuuu..huhu

kema: shopping? muahah..dah kering nie

missT:so next time make sure pegi k

zana: pegi ngn budak2 lah best..tapi make sure pegi weekdays. cuti ramai orang tak best..

rrz: auwwwwww...malusssssss....

azam baizen said...

bessstnya ! nt nk g sni gak bulan 3 gak. hehe