Friday, November 15, 2013

KRABI NIGHT MARKET, LEPAK-LEPAK ~ Part 4

Ok jom kita sambung cerita tergantung tu.. haritu citer sampai aku angkat bag tunggu tuk tuk kan? tunggu tak lama pon sebab depan hotel tu tuk tuk lalu lalang je.. bila tuk tuk sampai terus tanya how much to Mercure Hotel? dia kata 40baht.. apa ada hal rm4 je.. amboi belagak sangat ni.. 

Tuk tuk ni antara pengangkutan popular di kalangan pelancong.. selain harganya murah, nampak kewl jugak lah.. stok kalau dia brake je memang bye bye la jumpa kat icu je.. hahah.. dah lah takde palang.. open gitu je.. 

Aku booked dengan Agoda.. Hotel Mercure Krabi Deevana ni aku dapat RM600++ untuk 3 malam.. 

Lepas settle registration, staff dia bawak ke bilik.. singgah jap dia tunjuk blok2 yang ada.. swimming pool semua ;)

swimming pool dia jenis memanjang.. ada yang keluar pintu bilik pon boleh loncat terus..


puas hati la.. cantik gak bilik dia... pastu Pak Radie tanya cemana nak ke night market.. dalam bilik ni memang ada map

gitewww.. toilet tu ada roller blind.. tak kuasa nak mandi selamba tenuk je macam tu kan? 





ada sediakan bag jugak.. dalam ni ada towel untuk ke beach or swimming pool.. 


kerusi ni la aku selalu duduk.. sebab ada plug.. so sambil charge phone sambil online ;)


amboi tak leh poyo lagi ke.. hahahah

Dah puas berehat-rehat kitorang pon bersiap nak gi dinner.. dah 2 hari tak sewa motor.. malam nak gi cari makan pon aku cakap tak yah sewa la motor sebab nak gi makan je pon.. kita naik tuk-tuk je.. 

muntah Pak Radie tengok tiap kali nak keluar asik posing depan cermin amik gambar.. hahaha


malam agak sunyi la kawasan ni sebab hotel ni je yang celah sikit.. 

naik tuk-tuk pastu kitorang pegi makan kat Bersenang-senang tu lagi.. Pak Radie lapar gila dia nak makan nasi ngan tomyam.

tom yam dia kat sini ok lah.. sedap la jugak..

kalau aku poyo, dia ni double poyo sebenarnya.. aku belek gopro tu.. pergh banyak gila gamba dia syok sendiri.. penuh ngan orang melayu time ni.. dah weekend kot.. tu yang penuh melayu datang bercuti ;)

aku macam biasalah kan.. Rad-Na lagi hihihi

motip ko nak bagi sugar ni dah kenapa?

ye la ye la.. for free wifi only.. 

ni lah dia kedai-kedai kat Ao Nang.. majoriti sama je apa yang dia jual.. souvenirs, t-shirts, hats...

lepas sengkak perot kenyang.. kitorang jalan-jalan je.. jauh gak jalan balik ke hotel.. singgah kat 7Eleven jap beli roti..

dah akhirnya tiba.. nak tercabut kaki aku.. 

pastu balik tido.. gila ah.. detail nak mampos kalau bercerita tu hahahah.. nasib korang lah kan.. 

3 November 2013
pagi tu aku bangun awal.. pastu buat nescafe.. laju-laju check handphone.. nak tengok siapa wish birthday ai dulu.. choiiii sangat.. ingatkan laki yang wish.. dia tak wish pon.. berdengkur lagi ada lah... oh ye, ni lah salah satu sebab kenapa aku gi Krabi nie.. sebab nak menggembirakan diri sendiri kahkahkahhh.. laki tak berapa nak romantik kannnn.. jadi mari surprise kan diri sendiri.. apa ada hal.. dah biasa dah... 

roti pon ada label halal..

tuna mayo pon halal.. tapi tak sedap..ada ke cair gila macam tu? siap ada corn ko dah kenapaaaaaa... 

tapi boleh lah dari takde kannn.. kat hotel ni aku macam tak berapa nak yakin sangat.. walaupon aku usha menu dia takde pon pork.. tapi tetap tak nak..

ni apa tah.. ala-ala serunding bilis kot.. chili flakes tapi manis-manis sikit.. tak best.



tengok ni laju gila kot tukar cadar.. siap lari-lari.. mengemop pon lari-lari..

amboi big boss sangat kan..

pastu bersiap nak keluar lunch... hari ni takde apa sangat.. nak buang-buang masa je.. 

pusing-pusing jap tengok kawasan hotel.. Pak Radie nak swimming esok katanya.. 



Pa, muka tak yah nak serious sangat yeh..


sila jangan muntah... belambak2 gambar pasni.. elok gak.. kurang sikit aku nak menaip kannnn.. 

jalan kaki depan sikit ada tempat nak rent motorbike.. so mari sewa.. kang petang nak gi night market..

200baht for 24 hours.

mat rempit, biasa ler.. 

pegi lunch kat sini lagi.. kedai tepi jalan ;)

kali ni aku order kueyteow goreng ni kalau tak silap diorang panggil phad thai.. tak suka sangat sebab tabur kacang tumbuk kot? 


senang betul ada gopro.. banyak lah gambar berdua ;) cuma tongkat tu jelah kan menyemak sikit.. 

takde hala tujuan.. just pusing-pusing.. hoi dah lah panas.. berlengas aku rasa.. pastu ajak Pak Radie melepak tepi pantai.. 

ada satu kedai tu macam takde orang je.. moh lah kita lepak sini order air je..


sempat lah nyanyi untuk diri sendiri ;)







kan aku dah kataaaaaaa.. dia lagi overrrrr ok.. 





pastu gi lepak lagi minum tempat lain plak.. ko dah kenapa banggggg.. pandang2 ai mcm tuuuuu 

petang tu ada fishing game.. host nya pondey.. hhehehe.. lepas tu balik hotel rehat kejap sebelum nak gi night market.. hoiiiii apa kene panjang sangat entry ni oiiiiiiiiii.. letih oiiiiiiiii...

dari AoNang ke Night Market adalah lebih kurang 30minit.. kitorang tak tau jugak.. refer map je.. 



dan akhirnya sampai lah ke Krabi Town.. tekejut tengok traffic light mcm tu.. heheh

kecik je night market nie.. bukak Jumaat, Sabtu dan Ahad malam sahaja.

daun pandan.. creative kan?


kecik-kecik je dah pandai main alat muzik

halal kebab.. tapi kitorang langsung tak beli food.. pak radie tu cerewet sikit.. semuanya kembang kat tekak dia.. so aku pon malas nak makan.. tah apa2 tah.. 



ni coklat ok.. comel kan?

ni pon coklat jugak..


seluar kembang ni kalau aku pakai, menangis pak radie >_____<"


ni nasi kerabu kot?

jus nanas yang cute

beli baju untuk anak-anak

tu harga dia.. 




ni aku paling kagum.. botol plastik je pon.. cantik kan?

ni fav pak radie.. magic mengenakan orang dia memang suka la.. 

kalau beli baru dia tarik ko ke tepi and turunkan ilmu

remember.. remember *sambil ketuk kepala pak radie* hahaha

pastu buat demo baju berasap.. hehehe

tu jelah pon citer night market... boleh lah kalau nak pegi.. tapi tak pegi pon tak pe kot.. naik motor malam-malam seram gak.. sebab jalan dia ada yang gelap-gelap macam ladang getah.. hoi scary ok.. 

pastu memasing dah lapa.. aku dah muak makan tempat yang sama.. ajak pak radie usha mana-mana restoran halal masa on the way balik tu.. 

Jumpa Hasna.. sebelah dia pon ada, tapi ramai gila orang Malaysia kot makan kat situ.. aku ni kalau ramai-ramai malas sikit.. kang besok pagi baru makanan sampai ada yang aku tebalikkan meja plak kan.. hasna pon hasna lah..

Pastu Pak Radie muka dah ketat bila sotong goreng tepung sampai macam tu.. pastu moody-moody.. makan nasi sikit je tak habis.. sentap ngan sotong punya pasal.. ntah apa-apa ntah.. aku gak makan licin ;) bila sound tak yah nak sentap sangat la setakat sotong goreng tepung style macam tu.. dia tak ngaku dia cakap 'manader sentap?'.. elehhhhhh dalam pokettttt laaaaaaaa..makan ni total dia 610baht..(RM60)..

Start motor sambung merempit.. oh kedai Hasna tu tak juah pon dari Ao Nang.. dekat gak ngan Haleeva tu..

Sambung berjalan-jalan kat Ao Nang.. pastu ada orang tegur.. "kak filla!! kita reader blog akak".. omg tekejut ahkak.. so marilah bergambar dengan ahkak pilla ;)

pastu nampak ni pulak.. ada gak yang bawak monyet.. tapi tengok ajer lah kan.. geli la aku nak pegang menatang tu.. eiiiiiiiiiii takot.. 

Ok nampak sangat ke aku dah bosan tulis entry cenggini? hahaha.. nasib lah ye.. aku ingat total ada 4 entries je.. rupanya sampai jugak entry 5 ni.. sabar ye korang... ada lagi 1 je lagi..

~to be continued~

3 comments:

Byzura Mj (By) said...

berani ok naik motor..aku ritu naik van...memula nak gamble..tp laki aku x confident T___________T

nalsweet said...

bestnyeeeeeeeeee..nak pegi gakkk..hehe

but spotted somtam ngan pulut siam tu..sedapynyeeeeeeee..

dorang ni kreatif giler kan..tgok gambar kakfilla amek ni nampak majoriti berbakat tul..jual kraftangan..

akak beli tshirt jeke..

ok, xsabar tunggu last entry ;)

Myne Khalid said...

Kak filla,

sorry off topic...

rindu nk tgk gmbr anak2 akak kat ig...
hehe...