Wednesday, November 27, 2013

Entry Makan-Makan

Baru-baru ni ahkak teringin sangat nak masak ala-ala English Breakfast gitew... So mengadu kat Anny sebab dia suka jugak prepare ni.. kira dia terror la.. hihi... kalau nak masak melayu asli, dia call aku.. haaa giteww...

Pastu aku google and send pic kat dia.. dia pon tak nak kalah send jugak googled pic kat aku..

Arghhh tak leh tahan.. nak buat jugak.. Actually aku tak makan.. cuma teringin nak buat.. lagipon sebab nak bagi Pak Radie makan.. sian tengok dia makan tak lalu.. lagipon dia bukan lah jenis hantu nasi.. dia suka simple-simple macam ni je.. sekali-sekali tukar selera ok laa..

Tadaaaaa... walaupon simple tapi ok lah tukar selera ;) yang kelakar aku bakar sikit roti tu kat pan.. pastu amik cheesedale tu belah dua.. tepek atas roti.. aku tengok tak melt pon.. so aku amik roti ngan cheese tu sekali letak dalam microwave.. set 1 minit.. lupa nak tengok.. sekali tengok cair meleleh2 hahah.. pastu cair takpelah. ni cair dan keras macam keropok hahahah.. ok gagal disitu... buat roti lain.. tak yah masuk microwave, biar je kat pan.. tomato cherry tu sedap ok.. manis aku suka ;)

Ok ni citer lain.. malam bila ntah, Wan ngan Atok datang.. Wan jahitkan baju ni untuk Amaani.. kain dia sejuk sangat... kain tu Wan beli berapa meter tah.. saja Wan beli banyak pastu Wan buat baju tido Wan, Acih, Dhya ngan Ani.. pakai lah korang sama-sama nanti.. hahahahahaha... Oh gambar kat atas ni kitorang gi makan kat Pla-Pla Seafood kat Equine.. Kalau korang gi Sri Kembangan, Equine try lah makan kat sini.. restoran dia cantik, bersih dan luas.. makanan pon sedap ;) Boleh refer Entry Ini untuk tengok.. 

Kali ni pegi ngan Atok ngan Wan.. 

Hari tu order Siakap lain.. Kali ni nak try Siakan Stim.. Pedas bedesing.. cili padi tu berterabur.. ngam lah dengan masam dia pon cukup.. siakap stim ni kalau masak tak betul boleh jadi hanyir.. sebab tu kene pedas dan masam... ingat lagi percubaan aku buat siakap stim.. hahaha.. Pak Radie nak muntah.. hahahahah... hampir nak merajuk jugak time tu.. dia cakap macam lauk hospital.. kongajo sangat statement... pastu aku buat-buat makan macam sedap sangat.. tapi tak leh blah.. nak muntoh jugak..hahahah... 

Atok Braim dipaksa senyum.

Wan kesayangan.

budak yang nak muntoh makan bini masak.. 

Ok itu je.. eh soon Pla-Pla Seafood nak buat western food okkkk.. haruslah aku betenggek lagi kat sini ;)

Baju semua from Dorothy Perkins.. rembat dua helai.. aku suka blouse from DP sebab selesa, sesuai untuk orang bertudung.. lagi satu aku suka MNG pon banyak blouse long sleeve cuma kadang geram sebab kain dia jarang.. haih malas betul nak pakai-pakai long sleeve inner tu.. 

-Ads-

Menarik kannnn????? so siapa berminat nak join cepat-cepat daftar ok? sebab dah nak dekat sangat dah tarikh tu.. kang fully booked ahkak tak dapek nak tolong.. pegi lah berdua ke bertiga ke kot-kot malu kannn.. murah je pon.. RM100 only!!!! 

SMS
Hazwani : 012-9113790

2 comments:

Liza Yati said...

Suka simple english breakfast. Senang dan sedap. Hehe..

Cetul^ La La said...

dah kurusssssssssssss sangaatt ni. i is jeles! hehe