Thursday, October 10, 2013

Tempat makan best di Sri Kembangan...

Amboi tajuk kemain hebat lagi.. hahahah.. tapi tak tipu..sebab memang best.. Ingat tak aku dalam dilema dulu asyik tak tau nak makan kat mana malam-malam? last-last sampai ke PUJ sana kitorang gi makan.. bukan takde gerai-gerai kelate kat area Sri Kembangan.. tapi tempat tu limited pastu macam semak hahah.. pastu ada pegi few jugak tapi dulu sedap pastu dah kurenggg.. ye begitulah ceritanya.. 

Ni hari apa eh? aku ni hari pon dah lupa.. OOooooo Selasa malam.. Kak Nana kawan aku tu ada suggest tempat nie.. tapi dia lom pernah try lagi sebab masa dia nak gi haritu kedai ni tutup... So kitorang pon berjanji-janji lah nak pegi kedai ni, semoga bukak la kan.. Sib baik bukak ;)

Mesti ramai yang tak tau kedai ni kat mana kan? sebab dia bukak kedai ni kat kawasan baru.. shop lot baru bukak.. so tak ramai sangat orang yang tau.. tak pe nanti aku bagi tau... mesti ramai orang kembangan nak try tempat baru yang best kan? ok tu last sekali ai bagitau.. now nak tayang makanan dulu khakahakhahaaa

Luas jugak restoran ni sebab corner.. so boleh makan yang kat dalam.. dan boleh makan yang kat bahagian tepi... nampak macam dua lot kan? kanan tu belah tepi.. 

Masakan Thai ni standard lah kan balik-balik itu jugak yang kita order ;) tukang masak dia dari Thailand, sawadikap kapkunkap.. hehehe... 

Sotong Goreng Tepung... ok ni mencapai piawaian.. sebab Pak Radie memang penggila sotong dan udang goreng tepung.. ni baru betul.. kita tak nak tepung goreng sotong yeeee.. hahahah.. rangggguppp nyammm ;)

Udang pon ranggup nyammms.. 

Sup Ekor sedap.

Ayam Goreng Kunyit pon garing sedap.

Kailan ikan masin

Telur Dadar untuk kanak-kanak

Tom Yam ok, sedap jugak.

Ni telur apa? bistik yeh?

Kitorang amik Siakap 3 Rasa big size.. hahaha.. sedap sebab pedas.. hahah aku suka lah pedas-pedas nie.. nanti next time nak try siakap stim limau.. pergh.. 

Keropok pon ada.. suka lah budak-budak ngan mak budak sekali.. sambil bersembang ngap ngap ngap.. 

Kalau ada makanan je muka teruja.. hahahah.. tapi aku still tak makan nasi ok.. ratah lauk je ;) 

Besan ngan menantu ai.. hahahahha... 

Pak Radie pon datang asing.. dia naik motor dari tempat lain.. sian laki i.. penat kerja kehulu kehilir jumpa orang.. i blanje u makan.. 

Hahah Ani tu dah kenapa.. kira hutang ke apa..  

Ani pon macam mama.. ada makanan je teruja ;)

Sekalinya, owner adalah my blog reader.. hahahahha...baguslah.. pasni ai gi sini diskaun 70% hahahah.. takde lah.. gurau-gurau je ;) tapi seriously ok food dia.. pastu aku suka sebab restoran ni cantik.. cuma dia kata tukang masak baru ada sorang sebab restoran ni kira baru jugak bukak.. lagipon orang tak familiar sangat tempat baru bukak.. tunggu dah ramai sikit orang baru dia amik lagi sorang tukang masak.. so kalau korang makan kat sini, kalau ramai.. service lambat sikit.. maafkanlah ye.. tapi kalau tak ramai macam time aku pegi tu.. ok je laju je ;)

Good Luck lah akak ucapkan kat you olls ye.. kalau service mantap, tempat cantik, makanan sedap dan maintain dgn rasa yang sedap tu, InshaAllah pasti maju.. amboi macam pakar kaunseling hahaha..

Direction ke Pla Pla Seafood:
Kalau korang dari jalan besar tu.. pasar borong sebelah kanan.. jalan straight lagi.. Jusco sebelah kiri.. jalan straight lagi.. depan tu ada Petronas yang ada KFC tu kan (menuju ke arah pekan sri kembangan tu).. nampak je Petronas tu.. slow sikit.. nanti ada simpang kiri betul-betul lepas Petronas tu.. masuk situ.. nanti kiri korang ada Maybank besar seketul tu.. kanan tu ada shoplots baru yang ada Hong Leong bank tak silap aku.. ye kat situ lah tempat dia ye adik-adik.. so selamat mencuba, fillanie recommend ni sebab sedap ;)


-Ads-

Raya Haji nak dekat nie.. Jom beli cake nak jamu tetamu or nak beli bawak balik kampung :)

Super Fudge Brownies (Almond)
8x8" = RM35

Blueberry Cheese Brownies
7x7" = RM30
10x10" = RM55

So korang pilih lah nak size apa.. nak berapa banyak ok? murah je ponnn.. ok pastu 

Call/Whatsapp/Sms : 019-3919286 (Afid)

Self pickup (UPM/Serdang).. Kalau Putrajaya.. korang order banyak.. boleh lah bodek Afid suh deliver..hehehe.. sekian, thank you.

7 comments:

~~AzaLea~~ said...

kak Filla, try gi tom yum kung kat presint 15.. sedap nak mam oooo.. harga pun berpatutan..

Jueliza Jamani said...

sedapnya.. kat mana tempat tu.. kena try ni..

salam perkenalan...

strawberi said...

oo..area situ eh...slalu kalo gi equine...mkn kt warung pak mydin atau chara kampung ke ape nama kedai lg satu...best jugak..pasni leh cuba sini jugak

kak filla..dpn chiangmai..dh bukak kedai puncak steak house...slalu tgk ramai org...nt cuba la pi sana pulak..hihi

Puan Ida said...

ida tau kat ne kedai ni
dekat dgan umah
nnti leh pegi hhehe
salam perkenalan dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni ye

Kniedaz said...

Semuanya nampak sedap la sis..

pexky said...

mula2 nak tegur takuit salah org.. takuit pelanduk 2 serupa.. bila tgk acih n ani tomatoo-matoo.. sah! ini mmg filla.. blogger ternama itue..
ani yg petah bercakap, langsung xder pelat.. putih melepak pulak tue..
acih yg malu2 meowww.. huhu~
cian die tahan mata, dah ngantuk.. esoknye skolah..

anyway, thanks a lot to all of u..
mekasih daun keladi.. nti jemputlah dtg lagi.. khap khun khap.. :)

Mud Bahulu D'Qaseh said...

sedap jg kat sni..