Thursday, October 17, 2013

Kasih Aleesya

Alhamdulilah Kasih Aleesya dah nak masuk 8 bulan 21hb nie.. Pejam celik je dia dah besar.. dulu kecik-kecik kemain molek perangai.. hahaha.. Sekarang sejak akal dah panjang ni.. amboi mengada boleh tahan.. tak dapat apa dia nak dia mengaum.. hahah mengaum ok.. especially remote astro.. pelik semua budak kecik memang tergila remote astro, ko dah kenapa? 

Aleesya dah start makan bubur nasi.. goreng ikan bilis pastu blend halus.. so bubur nasi tu macam-macam lah boleh letak.. tapi bergilir lah.. hari ni bubur nasi + brocolli.. pastu tabur serbuk ikan bilis yang dah buat siap-siap tu.. kadang bubur + carrot.. bubur + kentang.. kadang makan je cereal nestle.. tiga orang anak aku semua macam tu.. tak reti aku nak beli yang heinz ke gerber ke apa ke... aku lecek bubur nasi tu lagi sedap hahahahah... mak kampung gini lah hahahah...

Amboi Leecha kemain gedik.. sekarang dia dah kenal orang.. kalau orang dia jarang jumpa.. dia tengok habis-habisan.. macam scanner plak.. hahaha.. kalau aku balik dari office.. dukung dia.. amboi peluk melekat.. siap sondol-sondol macam rindu bebenoooo.. pas peluk melekap.. dia angkat kepala tengok muka aku jap.. pastu sengih.. pastu melekap balik.. ada lah 3-4 kali buat gitu.. melepas kerinduan kot.. hahaha... pass kat bibik pon dia tak moh.. bagus.... lega hati ai.. hahahahah.. kang dia ingat bibik tu mak dia, acaner? harus ahkak sentap.. tapi kejap je.. lelama dia bosan dia buat hal.. ehhhh sana ehhh sini.. huwaa sana huwaaa sini.. amboi kekecik dah pandai nak bosan kan... 

ramai ler yang dok tanya tanda lahir Leecha kat dahi.. yup Leecha ada birth mark merah kat dahi.. takpelah sikit je pon... mata Leecha sepet sebelah.. hehehe

dah susut sikit kan.. nampak muka dah bujur dah... melasak dah sekarang.. meniarap kejap hujung sini.. pusing balik eh dah ke hujung sana plak.. 

ngap.. rasa nak ngap paha debob debob


Tido kat walker pon boleh... sebelum tido dia memang wajib mengamuk dulu.. tiga-tiga anak aku memang cenggini.. ke anak orang lain pon sama kot.. nak tido wajib mengamuk dulu baru tido.. tido je tak boleh ke? hahahaha.. kalau bagi susu botol tu.. dia hisap 5 saat.. pastu dia tolak botol.. melambung-lambung botol.. sebab dia pause kejap nak mengamuk dulu.. kang sedut balik.. pastu mengamuk balik.. pastu kang baru tido... tampa nak?

Ok acah je.. i love u Leecha.

7 comments:

Watie Shaharin said...

Filla,
Macam baru je aku terjah umah ko masa ko dlm pantang kan?? tup tup tup.. dah 9 bulan umur Leecha.. Betul ah bdn dia dah susut sikit.. maybe dh mula aktif..

ruziyatul mona Adzibi said...

anak mona, hadif, sama umur amani.. pon ada tanda kat dahi sebelah kiri.. merah camtu gak..part mengamuk sebelum tidoq pon sama.. pasrah ja lah T_______T

NUNU EERA said...

haha.. mgamuk tu wajib kot kak.. sje nk test mmy die mcm mna.. dayyan pn boleh thn mgamuk die tau.. sabar je la hey..

Izzan Yong Rosdin said...

sama jugak kene mengamuk dulu... nangis cam kene pukul.. bagi mama ilang sabar sakit pastu nk kene tepuk baru nak tido.. klu sebelah tak de orang tido kejap dah bangun balik..

suri said...

kak..pasal birth mak leecha tu okay la lg...bby sy ada mark wane merah (tp bukan strawberry mark..klu strawberry mark xbleh hilang)betul kt tgh dahi..bila keluar je ramai je yg menegur..x kurang jugak yg ckp ank dorang pun ada jugak masa bby dulu n now dh hilang..mula2 risau sgt sbb masa lahir xde..tp after 2weeks baru ada merah tu..xkurang jugak ada org kata "ni boleh pakai sari ni..ade nandek dh elok ni" ..pedih hatikuuuuuu huhuhu...alhamdulillah masa jumpa paed aritu dia ckp akan hilang..n now alhamdulillah tanda tu dh pecah2..

Mel Fizah said...

ehh...comel plak leecha pakai kasuk McD..hahaha

Mama Eqalicha said...

Gebu nye leecha...

Paha mcm drumstick KFC... cutee :D