Friday, October 11, 2013

DARLIE EXPERT WHITE WITH SAZZY FALAK

[sponsored post]

Sebelum cerita pasal Sazzy Falak dan Darlie Expert White.. baik korang dengar citer aku dulu... Kisah aku dan gigi.. muahahaha... Impian aku sebelum kahwin dulu ialah nak putihkan gigi... Aku ada buat scaling sebelum kahwin.. teringin nak buat whitening tapi terlalu mahal dan rasa membazir :( end up aku tak buat pon whitening... sedih pulak kan bila salah satu wedding dream tak tercapai? 

Sehinggalah aku datang High Tea with Darlie and Sazzy kat Bangsar Shopping Centre baru-baru nie.. Sentap tau hati i... Kenapa baru kini? kenapa???? Darlie Expert White is scientifically proven 3x Whiter Teeth.. Ingredients nye pulak similarly used by dentists... Percaya? Haruslah percaya sebab kita ada buat demo dan proven dengan Darlie Expert White gigi kita 3x lebih putih dari ubat gigi biasa.. nanti aku tunjuk ye.. 

Baru sampai.. bersama Kak Jem.. 

Inilah rupa Darlie Expert White.. kini Kopi dan Black Tea tidak memberi masalah buat gigi saya.

(Left) Sazzy Falak yang cantik dan kekal langsing

Sedikit penerangan tentang Darlie Expert White.. 

Faham tak? Masalah utama kita ialah stained and yellow teeth.. Seriously, gigi adalah part yang paling penting dalam ketrampilan seseorang ye.. especially kita kaum wanita.. of course lah rupa paras sangat penting.. tapi muka cantik, tapi gigi bekarat, ok ke? hahah.. Nafas harus segar.. gigi harus putih dan bersih.. Tampil dengan gigi yang bersih akan memberi lebih keyakinan kepada setiap individu.. personaliti kita turut dinilai melalui senyuman dan gigi yang bersih.. setuju? Kita memberus gigi setiap hari.. mungkin 2-3 kali kot sehari? Tapi setiap kali kita memberus tu.. bersih ke? putih bersinar bak mutiara ke? TAK. hahah.. nak seputih mutiara kene keluar duit lebih pegi lah dentist.. mahal kot.. 

Dengan Darlie Expert White.. semua orang mampu mendapat gigi yang putih bersih seumpama baru buat whitening teeth kat dentist.. muahhahaha... Apa rahsianya? dah tentulah kerana ingredient Prophylaxis Silica (PS-mp) yang terdapat di dalamnya adalah similarly used by dentists to whiten teeth.. Haishh.. malas nak cakap ulang-ulang.. nanti korang tak percaya.. scroll lagi baca lagi.. 

Bloggers khusyuk mendengar.. 

Betul tak???? Haa tu lah aku dah bagitau tadi kannnnn... Ok sekarang aku bawak korang jumpa Sazzy Falak pulak ye ;)

Sazzy sendiri akan buat Demo/Experiment untuk membuktikan Darlie Expert White is scientifically proven '3x Whiter Teeth'

Test dibuat untuk membuat perbandingan di antara ubat gigi biasa dan Darlie Expert White

Sazzy sendiri terkagum-kagum melihat result dia hahahahahhah 

Bloggers juga diberi peluang untuk buat experiment.. rasa macam scientist plak.. muahahha.. 

Perbezaan warna.. Normal Fluorida Toothpaste (kertas bulat yang agak gelap)... Darlie Expert White (kertas bulat yang agak cerah)

Sebelum Q&A session with Sazzy.. aku ngan Kak Jem dah buat Q&A sesssion dulu dah.. bahahahahah... borak-borak biasa je.. Sazzy baik sangat orang dia.. ingat nak bergambar je sementara dia duduk sorang-sorang kan.. lagipon tak nak kacau dia.. mungkin ada artis tak selesa kan kita-kita ni sibuk2 nak amik gambar semua.. tapi dia yang suruh duduk borak ngan dia.. bagus kalau semua artis macam nie.. tak sombong dan bijak.. ;) 

during Q&A session

Lepas tu ada Crossword Puzzle... Kagum lah ngan bloggers ni semua.. terror ok.. laju gila dapat jawab.. aku ngan Jemah baru hegeh-hegeh baca soalan.. diorang dah hantar jawapan.. ohemjee. 

Orang gigih buat puzzle.. ko gigih makan sambil baca soalan.. bahahahhaha

Congratulations!! Team yang menang untuk Puzzle Activity. 

Pastu kan kan kannnnn... Fillanie menang untuk category apa eh? share picture kat instagram with hashtag #DarlieExpertWhite ke apa? Hahah serious tak menumpukan perhatian sebab tak sangka menang.. haha.. ada lagi sorang pemenang kot.. pon tak sempat snap pic dia.. Neway, thank you DarlieExpertWhite and Nuffnang... i lebiu. 

Gambar yang menang tu.. Auwww shy shy shyyyy.. putih tak gigi rabbit ahkak tu?

Sazzy memberi sepatah dua kata sebelum majlis berakhir... 

Picture Credit to FB DarlieMalaysia

Bloggers Party with Darlie and Sazzy :) 

Fillanie and Jemah di interview untuk BellaTV if i'm not mistaken.. gugup kejap.. tapi muka harus confident ;)

Korang kalau gi kedai.. cuba cari berus gigi Darlie Expert White nie.. aku dah guna... bagus sangat.. dah alang-alang tu kan.. ubat gigi dia ko guna.. haruslah guna dengan toothbrush sekali untuk hasil maksima.. 

nampak betapa halus hujung berus tu? 0.01mm sahaja ok.. dah tentu mampu memberus di celah-celah gigi yang sukar diberus dengan berus gigi biasa.. 

Sebenarnya aku tak sabar nak share ngan korang.. Aku pon ada buat test sendiri kat rumah.. nak buktikan kat Pak Radie bahawa DarlieExpertWhite ni betul-betul berkesan dan 3x lebih putih dari ubat gigi biasa... cakap je tak guna.. ko ingat dia nak percaya? mari wife u yang jelita ni buat experiment sikit.. 

Sediakan peralatan untuk buat Demo.. Berdebar-debar nak share video ni kat blog nie.. hahahah.. Kak Filla kan pemalu... hihi... Jom tonton dan saksikan sendiri result dia ok? tak puas tengok sekali.. tonton lah lapanploh kali :)


Hahah.. Itulah dia video dari Fillanie yang selsema untuk semua hehehe.. Setelah buat test sendiri.. memang confirm tak cari yang lain... Untuk mengetahui lebih lanjut sila layari www.facebook.com/DarlieMalaysia 

9 comments:

Haizan Qaseh said...

hebatt!! hahaha..balik terus test tu yang tak tahan...i love your blog! the way of writing is bersahaja...
kak filla ni haizan kek kukus la..hehehe..nanti visit blog baru kite eh..http://haizanakhir.blogspot.com/

Fariha Jaba said...

Hebattttt kihkih.. Dah ada dekat kdai ke. Haruslahh belii lepas ni

mrs kayrul said...

macam best jer...dah keluar kat pasaran ke kak???

Fiza Abdul Rahman said...

salam..

kita pun nak beli arrr... gigi kita kuning walaupun memberus gigi 20poloh kali sehari.. hahahah.. acah je 2 kali sehari je..
Kita ni yg jual inner magic tu... http://seribaiduricollections.blogspot.com

Azura Aziz said...

cantiknya si sazzy ni..

CikPuanTatie said...

nice. kena try ni

CikPuanTatie said...

nice. kena try ni

pexky said...

wowwww! hebbat..
x sabar nak guna darlie expert white nie..
esk jugak harus beli nie..
kat jj ader tak?
babaii utk colgXXX..
huhu~

EZAN IDMA said...

waahhhh amazing gila! nak beli la lepas ni |!