Wednesday, October 30, 2013

Play-Doh

 Semenjak dua menjak kene ketumbit ni.. jarang nak bergambar... tengok cermin pon malas.. nak suh bergamba? tak yah la.. hahahha... Alhamdulilah dah ok dah.. (tak tau berapa lama untuk yang next nak keluar pulak kannnnn) 

Hari Sabtu hari tu.. Wan pinjam Acih kejap... So tinggal Ani je ngan Leecha.. aku ada hal tengahari tu keluar.. Ani nak follow.. ok mari follow.. Pak Radie pon ada hal.. so aku bawak Ani jelah... lepas dah settle tu.. Ani ajak cari play-doh.. sebab yang Papa hadiahkan untuk dia Kakak dah amik.. berderai-derai ayo mato masa kakak bawak lari play-doh dia ikut Wan... actually Papa dah belikan lain untuk Ani.. so Kakak pon kebas lah yang papa beli memula tu... 

"Mama, cepat lahhhh.. bila nak belikan Play-Doh Amaani?" budak kecik ni.. kalau dia dah sebut.. better pergilah.. kalau tak tak tido malam dia terkenangkan play-doh dia tu.. Pak Radie cerita.. hari-hari Pak Radie sampai je rumah.. Amaani mesti bekejar bukak pintu pastu tanya "Papa, hari ni papa ada belikan play-doh untuk Amaani?".. papa cakap takde.. nanti muka dia kecewa!! Hari-hari ok!!!! serious tak sampai hati.. disebabkan Kasih dah rembat dia punya.. so jom lah mama plak belikan... ceria gila muka Ani.. 


Jangan salah sangka.. kereta is not moving.. ;) hati-hati di jalan raya.

Ramai tanya baju and seluar Ani ni.. both from ZaraKids.. seluar tu best sebab jenis legging takde adjustable waist lah apa lah.. leceh camtu.. ni jenis sarung je.. pinggang getah ;) Tapi pinggang kene solid macam Ani.. kalau kuruih kang jalan londeh plak hahahahha... Kalau jumpa Ani.. jangan panggil dia gemok ye.. kang sentap dia.. korang kene cakap dia kurus... kurus macam mama.. hahaha.. kitorang dah berpakat ok.. dia cakap aku kurus.. aku cakap dia kurus.. pastu berpelukan seronok sesama sendiri... bahahahahah.. 

Sib baik ada Play-Doh kat Parkson Alamanda.. kat ToysRus takde... hah pilih ani.. pilihhhhhh!!! ilek je dia kutip semua.. nak ni, nak ni nak ni nak ni.. saba jelah.. ingat cap duit ke apa? hahahah.. 

Tengok muka riak dia.. hahahah... seronok sangat dia.. lepas bayar aku nak tolong angkat pon tak bagi.. "Biar Amaani bawak.. takpe mama takpe"... pastu berat.. dia seret je sepanjang jalan T____T

Nampak ni nak singgah pulak... haih tensi hakak tau.. "Amaani cepatlah... Amaani janji nak teman mama beli ayam kan? Mama dah belikan play-doh dahhhh.. boleh tak teman mama pulak?".. "Bolehhhhh" pastu asyik tanya bila nak balik ni mama.. amaani nak main play-doh..... 

Nah!!! main lah play-doh sorang-sorang.. memang berjam-jam ok.. dekat 2 jam dia mengadap play-doh ni.. ada yang tanya "kak, berminyak tak lantai, kite nak belikan untuk anak kite jugak".. jawapan dia.. "Ye dik, berminyak.. tapi takpe..boleh mop".. 

Bila tanya dia 
"Amaani masak apa tu?" 
"Amaani masak pizza, nugget, daging ngan sayur"
KONPIDEN.

"mama nak?"
"Thanks but no thanks"

Pastu eksyen lah whatsapp kakak.. jangan jelessssss Amaani ada play-doh ;) 


Kakak send pic nie.. Tak jealous pon.. Kasih punya lagi best, Wan belikan..  

Hebat.  Kalau tak main lepas nie.. bosan ke apa.. mak ko sumbat Play-Doh dalam mulut memasing.
_______________________________________________________________________________
Nak tumpang tanya, kat Krabi ada Cyber Cafe ke? boleh guna macam biasa ke? sebab kat Korea dulu takleh sebab ada security country code ke apa tah... 

Soalan kedua.. aku pakai iphone.. nanti kat sana nak guna Internet Plan apa yek? kalau boleh nak amik yang weekly internet plan.. sebab aku kene tengok email jugak.. so any suggestion?

Aku gi Krabi esok.. Insha Allah aku try buat auto-publish entry.. tapi macam malas sikit.. hahahah.. rajin-rajinlah jenguk instagram ai.. (@fillanie) kalau u olls takde instagram takpe.. leh tengok kat sidebar blog ni.. so kena bukak jugaklah blog nie.. muahhaha.. bye.
_______________________________________________________________________________
-Ads-


Lumiere face savon merupakan produk terbaru yang dikeluarkan oleh Treenea. Kalau nak ikutkan dah banyak produk2 skin care diluar sana.

TETAPI

Apa beza Lumiere Face Savon (LFS) dengan brand lain?

LFS lebih kepada "homemade" soap, yg mana sgt sesuai bagi mereka2 yang ambil berat mengenai produk-produk berasaskan natural ataupon GO GREEN lah senang citer :)

ok mari check apekah bahan2 yg digunakan bg menghasilkan LFS ini:
phospholipids, rose hip oil, vitamin C, Vitamin E, Tea Tree Oil, Honey, Virgin Coconut Oil, Glycerine Base and Aqua.

Kalau tengok ingredient ni tak de la nampak benda-benda pelik macam SLS, paraben ke apa ke kan Alhamdulillah! dan kerana itu saya berani mencuba dan sedang menikmati kesan ohsem hasil penggunaan LFS :)

Hubungi saya di 0122292739/ ig: @zainab_abidah /FB: Zai zack'a

untuk maklumat lanjut dan penerangan PERCUMA 

17 comments:

edlidza said...

ur daugther are so cute!!
ragam anak sementara nak membesar memang comel sangat... ;)

Linda Radzi said...

filla, berape harga play doh tu ek?

Miss Brenito said...

Wah...Seronoknyer nak g Krabi kans..

~I AM SHOPAHOLIC~ said...

kak filla, tak sempat nak bercyber cafe bagai.. hihi.. tp mostly hotel ada wifi.. akak dok hotel mana? The L Resort ada bagi ipad sepanjang kita dok sana :) xde security country code...

soalan kedua pun, jawapannya pakai wifi hotel je. hihi.. tp if x silap, kat airport ada simcard free.. tp kena topup lah. x sure sebab lupa nak amik aritu
Aku gi Krabi esok.. Insha Allah aku try buat auto-publish entry.. tapi macam malas sikit.. hahahah.. rajin-rajinlah jenguk instagram ai.. (@fillanie) kalau u olls takde instagram takpe.. leh tengok kat sidebar blog ni.. so kena bukak jugaklah blog nie.. muahhaha.. bye.

shafiza jai azali said...

Hi Filla, kat Krabi almost semua cafe/restaurant ada WI-FI, so tak yah risau ye... Order je air pastu lepak lelama..I baru balik dr Krabi 2 weeks ago, mcm hotel I dulu ada wi-fi kat lobby, so senang jugak, rasanya tak yah beli simkad ko... btw haritu ada nampak u kat Chameleon Alamanda, tapi maluuu nak tegur... enjoy Krabi ya, makan pad thai ngan jus mango bebanyak plsss...

strawberi said...

ade hotel yg ade free wifi...check ngan hotel dlu

ijan nizam said...
This comment has been removed by the author.
ijan nizam said...

dila, ijan guna wifi hotel je kt krabi..ok jgk

Hazey said...

Filla

Kat Krabi most hotel ada wifi, so no worries, boleh access mcm biasa unless memang kene 24 jam kene ada data plan baru leh pikir nak amik plan apa...

Hari tu gi Krabi, kitaorg bantai wifi hotel jelah..free je..

Didyana said...

akk..sy pun nak gi krabi nnti tapi bkn masa terdekat la..pas blk nanti akk share yer pasal krabi..

farah liluniquecloset said...

Budak2 dah dpt play doh memang tak ingat benda lain

www.uniquecloset.com.my

farah liluniquecloset said...

Budak2 kalau dah dpt play doh mmg x ingat benda lain

_cik.laling_ said...

kak filla guna wifi hotel je.. smua tmpt dituju mmg da disedia kan wifi... aritu sy g tmpt actvty naik gajah pun ada wifi..hehehehe :-) kecuali tgh2 laut nnt la...have fun.... anak2 pergi sekali ke??

Sella Shahbudin said...

filla.. pegi 7-11 beli simpack happy tourist.. harga dia dlm 499bath.. lebih kurang 5 inggit duit mesia.. internet 1 hari unlimited.. next 24hrs topup balik kat 7-11 5 inggit...

masitah abu bakar said...

salam..sy salah seorg silent reader blog fila ni. apa pun mmg best baca blog ni. enjoy your holiday to krabi nanti ye. pasal play doh ni..i ada beli ultra light clay yg betul2 elok utk anak2 main. maksud nya..dia tak berbau..tak melekat pd tgn..tak melekat pd lantai..dan tak berminyak. bila dah buat satu bentuk..dia kering terus..mmg best. kalau ada sapa2 nak try...email me @ syita2001@yahoo.com. ooppss..sorry tuan umah..i bukan sengaja nak buat iklan..cuma termasuk skit iklan tu.

masitah abu bakar said...

hi..sy salah sorang silent reader blog fila. mmg best blog ni..tak jemu coz byk gmbar dan citer pun menarik. anak2 so cute..hehe..and i hope 1 day i akan ada anak se cute anak2 fila..huhu. oh ya, btw, ckp pasal play doh ni..i ada beli 1 brand seakan2 paly doh. mmg bagus coz takde bau..tak melekat..tak berminyak. bila dah bentuk..ia akan kering..mmg senang sgt nak buat mcm2..and i think its good for your children. kalau nak cuba..why not email me at syita2001@yahoo.com. dijamin elok sgt coz produk ni bukan local..tapi murah..insyaallah.

syuhada hada said...

berapa harga beli kat toys store mahal ke??????